Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta – unul dintre cele mai populare tipuri de paine din Italia. Ciabatta, este o paine alba italiana cu un miez usor umed si coaja crocanta. Forma sa traditionala este asemanatoare unui papuc. Din cauza acestei asemanari, a primit numele ciabatta (papuc in limba romana). Este o paine plata si mai lata decat painea alba […]

Minitarte Cu Crema De Pepene Galben

Minitarte cu crema de pepene galben

Minitarte cu crema de pepene galben, reteta gustoasa cu crema si aluat fraged Nu pot sa va descriu cat sunt de bune si de aromate aceste minitarte cu crema de pepene galben, asa ca nu va ramane decat sa le incercati pentru ca merita cu adevarat. Sunt ele mai migaloase, sau cel putin asa mi […]

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Retete culinare – Tarta cu ricotta si ciocolata Tarta cu ricotta si ciocolata este o tarta foarte fina ca gust si seamana mult cu pasca fara aluat. In cazul in care nu aveti ricotta, puteti folosi branza dulce de vaci si stafide in locul bobitelor de ciocolata. Daca doriti sa va iasa mai inalta, folositi o forma rotunda […]

Korvapuusti – Briose finlandeze

Korvapuusti

Retete culinare – Korvapuusti Briose finlandeze  Korvapuusti sunt niste delcioase briose finlandeze, aproape identice cu cinnamon rolls. Difera de acestea din urma prin forma lor finala. In general, Korvapuusti au la baza o umplututra formata din scortisoara si unt, iar in aluatul lor vom regasi nelipsitul cardamom, un condiment minunat si foarte iubit de finlandezi. De […]

Chec Aperitiv cu Branza si Sunca Afumata

Chec aperitiv cu branza si sunca afumata

Checul aperitiv cu branza si sunca afumata este deosebit de delicios si foarte simplu de facut. Pentru ca aveam in frigider niste branza si sunca afumata, am facut acest minunat chec aperitiv. Se poate servi in orice moment al zilei, simplu sau alaturi de diferite tipuri de mezeluri sau branzeturi. Cand am facut pentru prima […]

Zeppole di San Giuseppe

Zeppole

Zeppole-le sunt un tip de choux-uri tipice bucatariei italiene. Sunt delicioase si simplu de facut! Zeppole-le, gustoasele choux-uri italiene, se pregatesc pe data de 19 martie, cand in Italia se sarbatoreste La Festa di San Giuseppe (Sarbatoarea Sf. Giuseppe, protectorul familiei). Bineinteles ca se pot face oricand, nu neaparat pe data de 19 martie. Zeppole-le […]

Paste Pici Toscane

Paste Pici toscane

Pastele Pici sunt niste spaghete mai groase, caracteristice bucatariei toscane. Pastele Pici, inrudite cu spaghetele, sunt niste paste de casa destul de modeste ca ingrediente si mod de preparare. Aluatul nu contine decat apa, faina si sare. In trecut, erau consumate de persoanele foarte sarace care-si permiteau sa le condimenteze doar cu un fir de […]

Chec pufos cu frisca

Chec pufos cu frisca

Chec pufos cu frisca – ideal pentru micul dejun, alaturi de cafea Acest delicios chec pufos cu frisca se numara printre dulciurile cele mai apreciate la noi in famillie. Il servim de obicei dimineata, alaturi de cafea sau ceai, dar uneori ne mai scapa cate o feliuta si la ceaiul de seara. Smantana lichida pentru […]

Tort de Mere si Prune

Tort de mere si prune

Tortul de mere si prune este unul dintre deserturile preferate ale copilariei mele Alaturi de prajitura cu capsuni, tortul de mere si prune, pe care sunt absolut convinsa ca il stiti si voi si il faceti in mod frecvent, constituie dulciurile copilariei mele. Ambele retete sunt printre primele pe care am invatat sa le fac […]

Paine Turceasca Pide

Paine turceasca pide

Painea turceasca pide este o paine foarte pufoasa si este ideala pentru sandwichuri. Painea turceasca pide, seamana cu focaccia italiana ca aspect, numai ca spre deosebire de focaccia, painea pide are un miez mai pufos si o coaja mai moale. Este o paine care nu trebuie sa creasca mult  si, de obicei, se pudreaza cu […]

Kinder Fetta al Latte

Kinder fetta al latte

Kinder fetta al latte este o prajitura delicioasa pentru cei mici Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, prajitura kinder fetta al latte este ideala pentru micul dejun al celor mici. Gustul este asemanator batoanelor kinder din comert dar este mult mai sanatoasa decat acestea. O dedic copiilor vostri si bineinteles si voua pentru ca si […]

Paine Impletita in 6

Paine impletita in 6

Painea impletita in 6 este o paine de efect, care-i va surprinde placut pe cei dragi. Am pregatit o paine impletita in 6 pentru musafirii pe care-i voi avea in aceasta seara la cina. Nu este o paine dificil de facut, necesita putina atentie doar si imediat dupa ce am invatat cum se face impletitura […]

Ensaimadas

Ensaimadas

Retete culinare aluaturi dulci – Ensaimadas Reteta acestor ensaimadas este un pic diferita fata de cea originala in care se foloseste untura de porc si nu unt. Untul mi s-a parut mai delicat decat untura si de aceea am hotarat sa fac aceasta modificare. Daca iubiti aluaturile dulci pufoase si delicioase, cu siguranta va vor […]

Paine la Tigaie Bat Bot

Paine la tigaie Bat Bot

Painea Bat Bot este deosebit de gustoasa si foarte simplu de facut Paine la tigaie Bat Bot, reteta marocana de paine prajita. Paine simpla, rapida, coapta in tigaie, reteta de paine pufoasa. Cum se face painea prajita la tigaie. Paine Ramadan cu drojdie la tigaie.  Painea la tigaie Bat Bot se face atat de simplu, […]

Moscardino in Sos Mediteranean

Moscardino in sos mediteranean

Moscardino in sos mediteranean,  mancare delicioasa italiana, ideala pentru un pranz lejer Ador moscardino gatit in acest minunat sos mediteranean! Moscardino este o molusca cefalopoda care seamana cu caracatita numai ca are doar un sir de ventuze pe fiecare tentacul. Sosul mediteranean, cu rosii si foi de dafin, este foarte parfumat, iar daca nu aveti […]

Gogosi Italiene – Ciambelle

Gogosi italiene ciambelle

Retete culinare de gogosi – Gogosi italiene Ciambelle Gogosile italiene ciambelle sunt asemanatoare gogosilor romanesti traditionale, numai ca difera un pic ca forma. Se pot consuma cu nutella, crema de vanilie sau marmelada si se pot imbraca in diferite glazuri. Reteta de gogosi de astazi nu este deloc complicata si va garantez ca va veti […]

Pizza Traditionala Italiana

Pizza traditionala italiana

Pizza traditionala italiana – Retete culinare Laura Adamache Pizza traditionala italiana nu este tocmai simplu de facut dar rezultatul este atat de delicios, incat merita pe deplin efortul nostru. Bineinteles ca topping-ul poate varia in functie de preferintele fiecaruia. In schimb, aluatul trebuie facut fara nici o modificare fata de reteta (ma refer la ingrediente, gramaj […]

Bomboane din Piscoturi si Nutella

Bomboane din piscoturi si nutella

Bomboanele din piscoturi si nutella sunt un desert rapid si economic. Aceste bomboane din picoturi si nutella sunt extrem de simplu de facut si ne pot scoate din incurcatura in cazul in care se anunta niste musafiri pe ultima suta de metri sau daca ne este pofta de ceva dulce si nu prea avem chef […]

Seitan

Seitan

Ce este Seitan? Seitan-ul este un ingredient de baza pentru bucataria vegetariana. Desi este obtinut din grau, seitan-ul nu are nimic in comun cu painea sau faina. Numit „carne de grau”, „gluten de grau” sau „gluten”, seitan-ul devine surprinzator de asemanator, dupa ce este gatit, cu carnea. Se poate prepara in foarte multe moduri dar […]

Paine Hokkaido

Paine Hokkaido

Retete culinare de aluaturi dulci – Paine Hokkaido Painea hokkaido este o minunata painica pufoasa, ideala pentru un mic dejun delicios. Daca va place sa mancati ceva dulce dla micul dejun, atunci painea hokkaido este mai mult decat ideala pentru deliciosul vostru mic dejun. Aluatul acestei divine paini japoneze, este extrem de pufos si acest […]

Placinta cu Carne si Cartofi

Placinta cu carne si cartofi

         Placinta cu carne si cartofi – un aperitiv delicios Placinta cu carne si cartofi se numara printre retetele mele preferate de placinte cu aluat dospit. Este destul de satioasa, asa ca poate fi servita si ca fel principal, nu neaparat ca aperitiv. Spre deosebire de Placinta de carne – Paste 2010, […]

Focaccia Dulce Fiamminga

Focaccia dulce Fiamminga

Retete culinare – Focaccia dulce Fiamminga Focaccia dulce Fiamminga are un gust asemanator colacului secuiesc, kurtos kalacs, si este o reteta tipic italiana, iar sursa de inspiratie au fost renumitele surori Simili. Desi nu era cazul sa aprind cuptorul la 36°C, am facut-o si nu imi pare rau deloc. Aceasta delicioasa focaccia dulce merita facuta chiar daca sunt […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor