Tagliatelle alle erbe

Zilele trecute stateam si ma gandeam cum sa imbunatatesc gustul pastelor asa ca m-am hotarat ca in aluatul obisnuit de pasta sa adaug si o mana zdravana de verdeata aromata. Au fost atat de bune si aromate incat saptamana care vine le voi face dintr-un kg de faina si apoi o sa le congelez. Ingrediente […]

Merluciu la cuptor cu cartofi

Merluciu la cuptor cu cartofi, reteta simpla cu peste Merluciul la cuptor cu cartofi si ceapa este una dintre retetele mele preferate cu peste. Acum cativa ani nici nu vroiam sa aud cuvantul peste, nu imi placea deloc, si chiar daca mami se chinuia sa mi-l pregateasca in zeci de moduri si sa ma convinga sa-l […]

Pizza cu dovlecei zucchini

Retete culinare – Pizza cu dovlecei zucchini Pentru blatul acestei delicioase pizza cu dovlecei, am folosit  ingredientele de la Painea rapida rustica. De data aceasta am preferat sa fac un aluat de pizza putin mai gros, dar daca doriti il puteti face mai subtire. De ce va recomand sa folositi dovecei zucchini? Pentru ca acest tip […]

Sorbetto de ananas

Sorbetto a fost introdus in Italia, mai excat in Sicilia, de catre arabi. La inceput era o delicatesa de care se putea bucura numai nobilimea pentru ca procesul de fabricatie era extrem de dificil avand in vedere ca nu exista inca frigiderul. Asa ca, pasticerii erau nevoiti sa aduca zapada de pe Etna pe care […]

Salata de primavara

In ultima perioada nu prea mai simt nevoia de carne dar in schimb rontai ca un iepure toata ziua legume si fructe. Azi am facut o salatica nemaipomenita pe care am mancat-o amandoi cu mare placere. Ingrediente – Salata de primavara 1 salata verde 4 felii de paine mai veche 3 rosii cascaval/telemea/feta jumatate lamaie […]

Ce am gatit astazi

Ce am gatit astazi – retete pentru weekend Zilele mele de vineri sunt dedicate gatitului. Pentru ca in weekend iesim, foarte rar mi se intampla sa intru in bucatarie. Meniul il planific joi, iar vineri, dis de dimineata, dupa cafea si mic dejun, imi suflec manecile si ma apuc de treaba. Imi doream foarte mult […]

Crackers

Crackers (5)

Retete culinare Aperitive – Crackers Crackers sunt niste biscuiti plati, sarati, asemanatori saratelelor. Niciodata nu mi-au placut cei din comert, prea condimentati si cu un gust destul de chimic. Tocmai din aceasta cauza nu mi-am cumparat crackers decat o data sau de doua ori pana acum. Crackers de casa sunt deliciosi! Au o consistenta crocanta, […]

Negresa cu inima de cocos si migdale

Negresa cu inima de cocos si migdale

Retete culinare, Prajituri – Negresa cu inima de cocos si migdale Negresa cu inima de cocos si migdale este cea mai incercata prajitura din bucataria mea. Poate pentru ca are acel gust delicios de ciocolata si consistenta usor umeda sau poate pentru ca se face extrem de rapid. Nu stiu care dintre aceste motive ma […]

Paine rustica rapida

Paine rustica rapida

Retete culinare de paine – Paine rustica rapida Cu aceasta reteta de paine, fara efort si fara sa asteptam o eternitate pana creste aluatul, obtinem o paine rustica rapida, absolut divina si bine alveolata, care isi mentine gustul si consistenta pentru mai multe zile. Ingrediente – Paine rustica rapida 500 g faina 370 ml apa […]

Tort Padurea Neagra

Retete de Tort – Tort Padurea Neagra Tortul Padurea Neagra (Foret Noire) este un tort simplu de facut si deosebit de gustos. De la inceput vreau sa mentionez ca blatul acestui tort este diferit fata de cel al retetei originale, unde regasim ouale rintre ingrediente. Reteta blatului este un pic mai speciala pentru ca folosim […]

Masa de Paste 2009

Hristos a Inviat!! Sper din toata inima ca ati avut un Paste fericit, imbelsugat, plin de lumina si liniste suflteasca! Eu am inceput de vineri pregatirile si primele pe lista au fost decoratiunile pentru masuta de Paste. Apoi sambata am facut restul, si anume: ouale colorate, borsul de miel, drobul, friptura de miel cu cartofiori […]

Focaccia rapida cu smantana

Retete culinare – Focaccia rapida cu smantana Focaccia rapida cu smantana este una dintre retetele de aluaturi dospite pe care le fac cu precadere in sezonul mai rece al anului. Nimic nu este mai gustos intr-o zi friguroasa de toamna sau iarna decat o bucata de focaccia calda. Reteta este relativ rapida si foarte simpla. […]

Chec de sparanghel salbatic, ton si curry

Ador sparanghelul si in fiecare an abia astept primavara ca sa pot manca in voie. Sparanghelul salbatic este mai subtire decat cel de cultura dar si mult mai bun. Combinatia dintre ton, sparanghel si curry este absolut o nebunie de gust si arome asa ca dupa ce am scos checuletul din cuptor i-am dat tarcoale […]

Pufoase cu frisca

Astazi aveam pofta de ceva dulce, bun si rapid asa ca am executat pufoasele urmatoare. Le-am botezat asa pentru ca sunt extrem de pufoase si usoare ca niste fulgi. Ingrediente 12 bucati 110 gr faina 40 gr amidon porumb 4 oua 120 gr zahar tos zahar vanilat 1 lingurita rasa praf copt 25 gr zahar […]

Colombine – Mini cozonaci italieni

Retete culinare de Pasti – Colombine Mini cozonaci italieni Colombinele (in lb.romana porumbite) sunt niste mini cozonaci italieni foarte pufosi care se fac in Italia cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti. Multe persoane aleg sa faca Colomba, dar cum modul de preparare al acestei retete culinare nu este tocmai simplu, recomand incepatorilor sa aleaga aceasta delicioasa […]

Morgnano, Umbria (noua noastra casa)

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) – Laura Adamache Am ajuns sambata seara in Italia dupa un drum destul de lung si extrem de aglomerat. Am fost intampinati cu atata caldura de catre gazdele noastre incat oboseala drumului a disparut ca prin farmec. Morgnano este un mic sat care apartine de Spoleto si se afla pe […]

Bavareza cu ciocolata si vanilie

Bavareza cu ciocolata si vanilie – Retete culinare Ultimul desert pe care am ales sa il fac in ultimele zile petrecute in Germania, este o Bavareza cu ciocolata si vanilie. Va multumesc din suflet ca m-ati urmarit in aceste luni, chiar daca nu am avut cuptor si prin urmare retetele nu au fost foarte variate. Va dedic […]

Supa crema de frunze de ridichi

Supa de frunze de ridichi, reteta frantuzeasca Supa crema de frunze de ridichi, reteta frantuzeasca delicioasa. Mod de preparare de supa cu frunze proaspete de ridiche si legume.  In Franta aceasta supa de frunze de ridichi (soupe de fanes de radis) este consumata in mod frecvent. Eu aruncam mereu frunzele de la ridichi pentru ca […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor