Chiftelute de paine

chiftele de paine

Chiftelutele de paine sunt ideale pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana. Chiftelutele de paine sunt delicioase atat pentru cei care nu sunt foarte prieteni cu chiftelele din carne cat si pentru vegetarieni. Daca le-as fi mancat facute de altcineva si mi-ar fi spus ca sunt chiftele de paine nu as fi crezut, atat de […]

Rösti – Placinta de Cartofi Elvetiana

placinta de cartofi rosti

Retete culinare mancare – Rosti Placinta de cartofi  Originara din Elvetia, aceasta placinta rapida de cartofi la tigaie, rosti, era servita de catre fermierii elvetieni la micul dejun. Acum a devenit foarte raspandita in toata Elvetia si se serveste ca fel principal. Este o reteta absolut delicioasa si foarte simplu de facut. O puteti servi […]

Banane Prajite cu Mou de Ciocolata

Banane prajite cu Mou de ciocolata

Bananele prajite cu mou de ciocolata – un delicios si foarte simplu desert. Am tot vrut sa pregatesc ceva deosebit dupa perioada asta de absenta numai ca avand in vedere ca aici nu am cuptor si deci pana in martie o sa iau o mare si insuportabila pauza de aluaturi , am scormonit prin revistele […]

Colacei Dulci

Colacei Dulci

Retete culinare de aluaturi dulci – Colacei dulci Colaceii dulci nu-mi lipsesc niciodata de pe masa de Craciun, asa ca inainte de plecare, am mai gasit timp si pentru un ultim aluat. Dedic tuturor aceasta reteta de colacei dulci, alaturi de multumirile mele pentru ca mi-ati fost mereu aproape si sper din inima sa ma intorc […]

Biscuiti Fragezi de Ciocolata

Biscuiti fragezi de ciocolata

Biscuitii fragezi de ciocolata sunt unii dintre biscuitii mei preferati Aseara, pe la orele 23, desi eram rupta de oboseala m-am apucat sa fac acesti biscuiti fragezi de ciocolata, extrem de deliciosi si foarte simplu de facut. Desi erau pentru azi dimineata, am mancat aseara destui (nu spun cati pentru ca mi-e rusine). O sa-i […]

Crema de ciocolata la pahar

Crema de ciocolata la pahar

Crema de ciocolata la pahar, desert simplu si rapid Reteta de Crema de ciocolata la pahar nu s-a aflat mult timp printre dulciurile mele preferate. Pur si simplu, nu am avut o relatie de prietenie cu cremele la pahar, in general. Insa, de cativa ani, le fac destul de des pentru ca Cristi le adora, […]

Grisine Rustice Crocante

Grisine Rustice Crocante

Grisinele rustice crocante Grisinele rustice crocante sunt preferatele mele. Sotului meu ii plac grisinele cu masline si usturoi, care sunt un pic mai aromate si delicios de crocante. Se fac foarte simplu si, va garantez, ca vor diparea de pe platou, intr-un timp record. Ingrediente – Grisine rustice crocante 500 gr faina 260 ml apa […]

Vinete la Cuptor cu Mozzarella

Vinete la Cuptor cu Mozzarella

Vinetele la cuptor cu mozzarella – ideale pentru un pranz rapid sau o cina lejera Vinetele la cuptor cu mozzarella, sunt foarte simplu de facut si delicioase. Le pregatesc de multe ori cand sunt in criza de timp si nu reusesc sa gatesc ceva mai complex. Va invit sa incercati aceasta reteta, daca si voua […]

Chec de dovleac copt

Chec de dovleac copt

Chec de dovleac copt – o reteta simpla, usor de facut, cu arome de toamna Reteta de chec de dovleac copt are un gust absolut divin! Eu ador dovleacul sub orice forma asa ca acest chec mi-a placut la nebunie. Imi plac foarte mult checurile si nu ratez nicio ocazie, cand am pofta de dulciuri, sa […]

Briose Pizza

Briose Pizza

Retete culinare aluaturi – Briose pizza Briosele pizza se numara printre aperitivele mele preferate. Si pentru ca astazi am sarit peste plimbarea de duminica pe care o facem de obicei, am hotarat sa fac o tura de briose pizza. Aluatul de briose este foarte placut de lucrat, consistenta lui fiind moale si elastica. Sunt excelente […]

Muffins „Fantani de Dragoste”

Muffins fantani de dragoste

Retete culinare Muffins – Muffins Fantani de dragoste Reteta de muffins „fantani de dragoste” este foarte simpla, iar rezulatul este absolut delicios. Daca va plac retetele de muffins cu gust de portocala si crema de vanilie, trebuie neaparat sa-i incercati.  Sunt foarte pufosi si deliciosi. Ingrediente – Muffins „Fantani de dragoste” 200 g faina 250 […]

Rulada de Carne Tocata

Rulada de carne tocata

Rulada de carne tocata (polpettone) – mancare din regiunea Emilia-Romagna Rulada de carne tocata, polpettone in limba italiana, este un fel de mancare tipic regiunii Emilia-Romagna si este delicios atata timp cat sunteti amatori de carne. Noi suntem mari consumatori de carne, asa ca aceasta rulada de carne tocata, umpluta cu oua, a fost extrem […]

Rulouri cu Mozzarella

Rulouri cu Mozzarella

Rulouri cu mozzarella – Retete culinare aluaturi sarate Rulourile cu mozzarella sunt deosebit de pufoase si parfumate. Si pentru ca am constat ca am in frigider exact ingredientele de care aveam nevoie, nu am mai stat pe ganduri si am trecut repede la fapte. In timp ce vorbeam cu Inisor pe mess, rulourile cu mozzarella […]

Cosulete de Cartofi cu Ciuperci

Cosulete de cartofi umplute cu ciuperci

Cosulete de Cartofi cu Ciuperci – reteta pentru masa de sarbatoare Cosuletele de cartofi cu ciuperci champignon sunt un aperitiv minunat, potrivit pentru mesele de sarbatoare. Modul de preparare al acestor delicioase cosulete de cartofi nu este absolut deloc complicat iar umplutura de ciuperci champignon, poate fi inlocuita cu o umplutra de carne sau branza. […]

Sarmalute in Foi de Vita

Sarmale in foi de vita

Retete culinare mancare – Sarmalute in foi de vita Sarmalutele in foi de vita imi plac la nebunie si cum am avut norocul sa descopar un magazin cu produse romanesti unde aveau frunze de vita nu am mai stat pe ganduri, le-am cumparat si astazi am facut o portie mare de sarmale in foi de […]

Fursecuri Fragede

Fursecuri fragede

Fursecurile fragede sunt delicioase si foarte simplu de facut. Aluatul  seamana perfect la gust si consistenta cu aluatul foietat, dar spre deosebire de acesta, se face mult mai simplu si mai rapid. Puteti folosi acest aluat pentru tarte dulci sau sarate. Cu o varianta putin modificata, am facut niste delicioase pateuri cu carne. Ingrediente – Fursecuri […]

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla bolognese – reteta tipica regiunii Emilia-Romagna Lasagne alla bolognese sunt tipice regiunii Emilia-Romagna. Sunt facute 100 % in casa si desi am stat 6 ore sa prepar foile, apoi ragù-ul si apoi sosul bechamel, nu regret nici o secunda pentru ca nu se compara gustul foilor de lasagne facute in casa cu cel […]

Bensone – Desert italian

Retete culinare – Bensone, desert italian Bensone este un desert italian simplu, ideal pentru micul dejun, langa cafea sau ceai. Bensone este un desert italian tipic regiunii Emilia-Romagna. Versiunea clasica nu contine iaurt ci numai lapte si se face simplu simplu. Bensone-le este un biscuit gigant, cu o consistenta particulara si un gust extraordinar de delicios. […]

Mancare de Conopida cu Pui

Mancare de Conopida cu Pui

Retete culinare – Mancare de conopida cu pui Mancarea de conopida cu pui se numara printre mancarurile noastre preferate. Imi place foarte mult conopida si o gatesc foarte des iarna. Lui Cris ii plac mai mult conopida gratinata si supa crema de conopida si praz, dar mananca cu o deosebita placere si aceasta mancarica de […]

Placinte umplute cu marmelada

Placinte umplute cu marmelada

Retete culinare aluaturi dulci – Placinte umplute cu marmelada Placinte umplute cu marmelada sunt ataat de gustoase! Sunt unele dintre dulciurile cele mai apreciate de catre sotul meu. Mie imi plac mai mult retetele de placinta cu o umplutura de branza si stafide sau, in versiune sarata, cele umplute cu varza calita, asa numitele varzari. […]

Piept de Pui in Sos Bechamel

Piept de pui in sos bechamel

Piept de Pui in Sos Bechamel – mancare cu carne de pui Pieptul de pui in sos bechamel este unul dintre mancarurile mele preferate cu carne de pui. Si pentru ca am observat ca am postat numai aluaturi pana acum, de acum voi posta si retetele de mancare, supe, ciorbe, etc. Sper sa va placa. […]

Panzerotti – placinte Italiene

Panzerotti

Panzerotti – placinte umplute prajite, foarte populare in centrul si sudul Italiei   Panzerotti seamana ca forma cu calzone numai ca sunt prajiti si nu copti in cuptor, iar consistenta aluatului este mult mai delicata. Umplutura clasica este compusa din: mozzarella si rosii proaspete pasate dar la fel de populare sunt si umpluturile care au […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor