Retete culinare aperitive – Mini pizza cu aluat foietaj rapid Mini pizza cu aluat foietaj rapid este o reteta simpla si delicioasa. Aluatul foietaj este extrem de migalos si destul de complicat de realizat. Eu am facut de doua ori reteta clasica de foietaj si desi mi-a reusit am zis ca nu o sa mai […]
Ce se vede in pahar nu este un esec ci transformarea unui esec culinar in ceva rapid si delicios. Aseara au anuntat la meteo ca astazi vor fi 29 grade asa ca m-am trezit voioasa dis de dimineata si m-am apucat sa gatesc. Pe la 7 am pus limba la fiert dupa care am zis […]
Limba de vita cu masline, mancare simpla cu sos de rosii Mancare de limba cu masline, reteta romaneasca cu limba de vaca. Cum se curata limba de vita pentru mancare. Reteta de mancare de limba cu masline negre, pas cu pas. Limba cu masline era mancarea mea preferata inca de cand eram mica. De cate […]
Pesto genovez, reteta de pesto cu busuioc proaspat Dupa sucul de rosii, pesto genovez este cel mai cunoscut si apreciat sos italian. Busuiocul proaspat, semintele de pin (pinoli), parmezanul, usturoiul si uleiul de masline, dau acestui renumit sos un gust extrem de placut. In combinatie cu pastele de casa este delicios. Traditional, pesto de busuioc se face in mojar, […]
Cornulete fragede, o reteta simpla si delicioasa Reteta de cornulete fragede cu iaurt se numara printre retetele mele preferate (mai am si aici >> o reteta de cornulete fragede, cu rahat, foarte apreciata). Cred ca sunt putine persoane care nu iubesc cornuletele fragede, nu-i asa? Desi multi dintre noi apelam la reteta bunicii de cornulete, […]
Tort cu mousse de ricotta si frisca, o reteta simpla si delicioasa de tort Tortul cu mousse de ricotta si frisca este un tort simplu, rapid si delicios. Nu am avut nicio ocazie speciala care sa explice prezenta acestui tort pe blog, doar o foarte mare pofta de ceva dulce si 2 cutii de ricotta […]
Intotdeauna mi-am dorit sa am un blog de fotografie dar am zis sa astept pana voi considera ca sunt pregatita sa il gestionez. Astazi am luat taurul de coarne si l-am deschis asa ca va invit sa il vizitati daca sunteti pasionati de natura si fotografie. Sper sa va placa ce voi posta! Pentru a […]
Retete culinare de Tarte – Tarta de carne cu dovlecei Aveam cam multi dovlecei in frigider si, cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa mai diversific putin meniul si sa fac o tarta de piept de curcan cu dovlevei si crumble de pesmet. A iesit nemaipomenit de buna: […]
Ideala pentru peste la cuptor, cartofi la cuptor sau prajiti, salate, fripturi la gratar si pentru multe alte preparate. Sare aromatizata – Ingrediente sare rozmarin maghiran salvie dafin Sare aromatizata – Mod de preparare Amestecam sarea cu ierburile proaspete sau uscate (eu am folosit proaspete pentru ca sunt mai aromate) si le mixam la robot […]
Retete culinare Aluaturi sarate – Bagels, chifle traditionale americane Introdusi in America de catre imigrantii polonezi, bagels, aceste mini painici au devenit foarte apreciate in America, Anglia si Canada si in toate marile orase unde exista o comunitate evreiasca (New York, Toronto, Montreal), fiecare dezvoltand un stil propriu pentru prepararea chiflelor bagles . Evreii din New […]
Retete culinare – Gogosi cu flori de dovlecel Reteta de gogosi cu flori de dovlecel a fost prima reteta incercata si foarte apreciata in care am gustat aceste delicioase flori. Pana cand am ajuns in Italia, nu am stiut ca florile de dovlecel sunt comestibile si chiar si dupa ce am ajuns aici, le-am vazut […]
Retete culinare Aperitive – Flori de dovlecel umplute Ador florile de dovlecel in orice combinatie: in dulciuri, risotto, la cuptor, cu paste, dar cel mai mult si mai mult imi plac cele umplute si apoi prajite. Stiu ca nu sunt dietetice deloc dar sunt atat de bune incat nu ma pot abtine. Pentru inceput cate […]
Retete culinare – Budinca de pepene rosu Budinca de pepene rosu, Gelo di anguria, este un desert foarte raspandit in Sicilia si chiar daca este aparent sarac datorita putinelor ingredientelor folosite, aroma si prospetimea lui poate satisface pe cei mai pretentiosi dintre noi. In Sicilia acest desert se prepara cu flori de iasomie dar pentru […]
Biscuiti cu lavanda – Retete culinare Biscuiti Ador lavanda, pentru mine nu exista produse cosmetice sau preparate culinare mai placut parfumate decat cele cu lavanda, iar dulciurile si chiar pastele in care folosim lavanda se numara printre preferatele mele. Biscuitii cu lavanda sunt foarte aromati, iar serviti alaturi de o cana de ceai sau lapte […]
Retete culinare Bauturi – Sirop de cirese Acum cateva zile am primit o cantitate destul de mare de cirese, asa ca mi-am amintit de siropul pe care il face tatal meu in fiecare an si m-am gandit sa va propun reteta lui. Este foarte racoros si aromat si in plus este mai sanatos decat cel cumparat. Reteta […]
Pesto de dovlecei zucchini, o reteta ideala pentru paste sau bruschette Pesto de dovlecei, sos italian pentru bruchette, paste si alte prepararate. Sos gros cu dovlecei zucchini, reteta pas cu pas si ingrediente. Sos pesto cu dovlecei cruzi. Nu stiu cat de mult va plac voua dovleceii, dar eu nu ma prea dau in vant […]
Saptamana trecuta mi-a cumparat Cris niste fasole verde si cum eu personal nu ma omor dupa ea, am incercat sa o gatesc in asa fel incat sa pot manca si eu. Foarte buna a iesit gatita in acest fel. Ingrediente Fasole verde gratinata 500 g fasole verde mozzarella sau cascaval ras 50 g unt pesmet […]
Daca aveti albusuri multe si nu stiti ce sa mai faceti cu ele, puteti incerca sa faceti aceste limbi de pisica. Sunt delicioase si foarte simplu de facut. Ingrediente Limbi de pisica 100 g albus 100 g unt 100 g faina 100 g zahar pudra vanilat 1 varf cutit sare Limbi de pisica – Preparare […]
Paine cu faina Manitoba, reteta de paine pufoasa Reteta de paine cu faina Manitoba este foarte simpla, iar gustul acestei paini este fabulos! Nu am crezut ca se poate obtine o paine cu un asemenea gust si consistenta intr-un cuptor obisnuit de casa. Vreau sa va spun ca de cand sunt in Italia am cautat […]
Retete culinare prajituri – Prajitura cu cirese si Chec economic De o saptamana tot vreau sa postez reteta de prajitura cu cirese, mai mult decat simpla si rapida, numai ca nu stiu cum fac dar in ultima perioada nu-mi ajunge ziua pentru cate treburi sunt de facut. Aluatul este simplu, economic si rapid si se pot […]
Masuri traditionale in bucatarie. M-am gandit ca nu toata lumea are un cantar de bucatarie si cum unele retete cer ca ingredientele sa fie masurate cu exactitate, am hotarat sa fac acest tabel cu masuri traditionale. Sper sa va fie de ajutor si il voi completa pe parcurs cu noi ingrediente. Masuri traditionale – Cum […]
Inghetata de ciocolata, o reteta delicioasa pentru zilele calde de vara Cui nu ii place inghetata de ciocolata? Nu cred ca exista multe persoane care sa nu iubeasca aceasta inghetata si sa nu o savureze cu nesat intr-o zi torida de vara. Eu, personal, ador inghetata de visine, fistic si pepene galben, dar nu zic nu in […]
Vinete cu chiftelute – Retete culinare Laura Adamache Eu gatesc vara foarte des legume umplute cu diverse combinatii de carne, branza, legume, oua, etc. Astazi va prezint una dintre aceste combinatii care este foarte buna dar nu foarte dietetica. Ingrediente – Vinete cu chiftelute de vitel 400 g carne tocata de vitel 3 vinete medii […]
Retete culinare, Prajituri – Savarine Baba al rum Savarine baba al rum, reteta italiana cu aluat dospit. Savarine pufoase italiene, reteta pas cu pas. Cum se fac savarinele baba al rum sau baba al rhum, reteta savarine umplute cu frisca. Savarinele Babà al rum sunt unele dintre cele mai renumite dulciuri napoletane si in acelasi timp […]