Vinete la Cuptor cu Mozzarella

Vinete la Cuptor cu Mozzarella

Vinetele la cuptor cu mozzarella – ideale pentru un pranz rapid sau o cina lejera Vinetele la cuptor cu mozzarella, sunt foarte simplu de facut si delicioase. Le pregatesc de multe ori cand sunt in criza de timp si nu reusesc sa gatesc ceva mai complex. Va invit sa incercati aceasta reteta, daca si voua […]

Chec de dovleac copt

Chec de dovleac copt

Chec de dovleac copt – o reteta simpla, usor de facut, cu arome de toamna Reteta de chec de dovleac copt are un gust absolut divin! Eu ador dovleacul sub orice forma asa ca acest chec mi-a placut la nebunie. Imi plac foarte mult checurile si nu ratez nicio ocazie, cand am pofta de dulciuri, sa […]

Briose Pizza

Briose Pizza

Retete culinare aluaturi – Briose pizza Briosele pizza se numara printre aperitivele mele preferate. Si pentru ca astazi am sarit peste plimbarea de duminica pe care o facem de obicei, am hotarat sa fac o tura de briose pizza. Aluatul de briose este foarte placut de lucrat, consistenta lui fiind moale si elastica. Sunt excelente […]

Muffins „Fantani de Dragoste”

Muffins fantani de dragoste

Retete culinare Muffins – Muffins Fantani de dragoste Reteta de muffins „fantani de dragoste” este foarte simpla, iar rezulatul este absolut delicios. Daca va plac retetele de muffins cu gust de portocala si crema de vanilie, trebuie neaparat sa-i incercati.  Sunt foarte pufosi si deliciosi. Ingrediente – Muffins „Fantani de dragoste” 200 g faina 250 […]

Rulada de Carne Tocata

Rulada de carne tocata

Rulada de carne tocata (polpettone) – mancare din regiunea Emilia-Romagna Rulada de carne tocata, polpettone in limba italiana, este un fel de mancare tipic regiunii Emilia-Romagna si este delicios atata timp cat sunteti amatori de carne. Noi suntem mari consumatori de carne, asa ca aceasta rulada de carne tocata, umpluta cu oua, a fost extrem […]

Rulouri cu Mozzarella

Rulouri cu Mozzarella

Rulouri cu mozzarella – Retete culinare aluaturi sarate Rulourile cu mozzarella sunt deosebit de pufoase si parfumate. Si pentru ca am constat ca am in frigider exact ingredientele de care aveam nevoie, nu am mai stat pe ganduri si am trecut repede la fapte. In timp ce vorbeam cu Inisor pe mess, rulourile cu mozzarella […]

Cosulete de Cartofi cu Ciuperci

Cosulete de cartofi umplute cu ciuperci

Cosulete de Cartofi cu Ciuperci – reteta pentru masa de sarbatoare Cosuletele de cartofi cu ciuperci champignon sunt un aperitiv minunat, potrivit pentru mesele de sarbatoare. Modul de preparare al acestor delicioase cosulete de cartofi nu este absolut deloc complicat iar umplutura de ciuperci champignon, poate fi inlocuita cu o umplutra de carne sau branza. […]

Sarmalute in Foi de Vita

Sarmale in foi de vita

Retete culinare mancare – Sarmalute in foi de vita Sarmalutele in foi de vita imi plac la nebunie si cum am avut norocul sa descopar un magazin cu produse romanesti unde aveau frunze de vita nu am mai stat pe ganduri, le-am cumparat si astazi am facut o portie mare de sarmale in foi de […]

Fursecuri Fragede

Fursecuri fragede

Fursecurile fragede sunt delicioase si foarte simplu de facut. Aluatul  seamana perfect la gust si consistenta cu aluatul foietat, dar spre deosebire de acesta, se face mult mai simplu si mai rapid. Puteti folosi acest aluat pentru tarte dulci sau sarate. Cu o varianta putin modificata, am facut niste delicioase pateuri cu carne. Ingrediente – Fursecuri […]

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla bolognese – reteta tipica regiunii Emilia-Romagna Lasagne alla bolognese sunt tipice regiunii Emilia-Romagna. Sunt facute 100 % in casa si desi am stat 6 ore sa prepar foile, apoi ragù-ul si apoi sosul bechamel, nu regret nici o secunda pentru ca nu se compara gustul foilor de lasagne facute in casa cu cel […]

Bensone – Desert italian

Retete culinare – Bensone, desert italian Bensone este un desert italian simplu, ideal pentru micul dejun, langa cafea sau ceai. Bensone este un desert italian tipic regiunii Emilia-Romagna. Versiunea clasica nu contine iaurt ci numai lapte si se face simplu simplu. Bensone-le este un biscuit gigant, cu o consistenta particulara si un gust extraordinar de delicios. […]

Mancare de Conopida cu Pui

Mancare de Conopida cu Pui

Retete culinare – Mancare de conopida cu pui Mancarea de conopida cu pui se numara printre mancarurile noastre preferate. Imi place foarte mult conopida si o gatesc foarte des iarna. Lui Cris ii plac mai mult conopida gratinata si supa crema de conopida si praz, dar mananca cu o deosebita placere si aceasta mancarica de […]

Placinte umplute cu marmelada

Placinte umplute cu marmelada

Retete culinare aluaturi dulci – Placinte umplute cu marmelada Placinte umplute cu marmelada sunt ataat de gustoase! Sunt unele dintre dulciurile cele mai apreciate de catre sotul meu. Mie imi plac mai mult retetele de placinta cu o umplutura de branza si stafide sau, in versiune sarata, cele umplute cu varza calita, asa numitele varzari. […]

Piept de Pui in Sos Bechamel

Piept de pui in sos bechamel

Piept de Pui in Sos Bechamel – mancare cu carne de pui Pieptul de pui in sos bechamel este una dintre mancarurile mele preferate cu carne de pui. Si pentru ca am observat ca am postat numai aluaturi pana acum, de acum voi posta si retetele de mancare, supe, ciorbe, etc. Sper sa va placa. […]

Panzerotti – placinte Italiene

Panzerotti

Panzerotti – placinte umplute prajite, foarte populare in centrul si sudul Italiei   Panzerotti seamana ca forma cu calzone numai ca sunt prajiti si nu copti in cuptor, iar consistenta aluatului este mult mai delicata. Umplutura clasica este compusa din: mozzarella si rosii proaspete pasate dar la fel de populare sunt si umpluturile care au […]

Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta – unul dintre cele mai populare tipuri de paine din Italia Ciabatta, este o paine alba italiana cu un miez usor umed si coaja crocanta. Forma sa traditionala este asemanatoare unui papuc. Din cauza acestei asemanari, a primit numele ciabatta (papuc in limba romana). Este o paine plata si mai lata decat painea alba […]

Minitarte Cu Crema De Pepene Galben

Minitarte cu crema de pepene galben

Minitarte cu crema de pepene galben, reteta gustoasa cu crema si aluat fraged Nu pot sa va descriu cat sunt de bune si de aromate aceste minitarte cu crema de pepene galben, asa ca nu va ramane decat sa le incercati pentru ca merita cu adevarat. Sunt ele mai migaloase, sau cel putin asa mi […]

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Retete culinare – Tarta cu ricotta si ciocolata Tarta cu ricotta si ciocolata este o tarta foarte fina ca gust si seamana mult cu pasca fara aluat. In cazul in care nu aveti ricotta, puteti folosi branza dulce de vaci si stafide in locul bobitelor de ciocolata. Daca doriti sa va iasa mai inalta, folositi o forma rotunda […]

Korvapuusti – Briose finlandeze

Korvapuusti

Retete culinare – Korvapuusti Briose finlandeze  Korvapuusti sunt niste delcioase briose finlandeze, aproape identice cu cinnamon rolls. Difera de acestea din urma prin forma lor finala. In general, Korvapuusti au la baza o umplututra formata din scortisoara si unt, iar in aluatul lor vom regasi nelipsitul cardamom, un condiment minunat si foarte iubit de finlandezi. De […]

Chec Aperitiv cu Branza si Sunca Afumata

Chec aperitiv cu branza si sunca afumata

Checul aperitiv cu branza si sunca afumata este deosebit de delicios si foarte simplu de facut. Pentru ca aveam in frigider niste branza si sunca afumata, am facut acest minunat chec aperitiv. Se poate servi in orice moment al zilei, simplu sau alaturi de diferite tipuri de mezeluri sau branzeturi. Cand am facut pentru prima […]

Zeppole di San Giuseppe

Zeppole

Zeppole-le sunt un tip de choux-uri tipice bucatariei italiene. Sunt delicioase si simplu de facut! Zeppole-le, gustoasele choux-uri italiene, se pregatesc pe data de 19 martie, cand in Italia se sarbatoreste La Festa di San Giuseppe (Sarbatoarea Sf. Giuseppe, protectorul familiei). Bineinteles ca se pot face oricand, nu neaparat pe data de 19 martie. Zeppole-le […]

Paste Pici Toscane

Paste Pici toscane

Pastele Pici sunt niste spaghete mai groase, caracteristice bucatariei toscane. Pastele Pici, inrudite cu spaghetele, sunt niste paste de casa destul de modeste ca ingrediente si mod de preparare. Aluatul nu contine decat apa, faina si sare. In trecut, erau consumate de persoanele foarte sarace care-si permiteau sa le condimenteze doar cu un fir de […]

Chec pufos cu frisca

Chec pufos cu frisca

Chec pufos cu frisca – ideal pentru micul dejun, alaturi de cafea Acest delicios chec pufos cu frisca se numara printre dulciurile cele mai apreciate la noi in famillie. Il servim de obicei dimineata, alaturi de cafea sau ceai, dar uneori ne mai scapa cate o feliuta si la ceaiul de seara. Smantana lichida pentru […]

Tort de Mere si Prune

Tort de mere si prune

Tortul de mere si prune este unul dintre deserturile preferate ale copilariei mele Alaturi de prajitura cu capsuni, tortul de mere si prune, pe care sunt absolut convinsa ca il stiti si voi si il faceti in mod frecvent, constituie dulciurile copilariei mele. Ambele retete sunt printre primele pe care am invatat sa le fac […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor