Cremolata de Capsuni

Cremolata

Cremolata de capsuni, un desert de vara absolut delicios Cremolata de caspuni este o versiune imbogatita cu lapte a granitei. Granita este un desert de vara sicilian semi-inghetat compus din apa, zahar si arome (siropuri tari), in general din menta sau lamaie. Cum spuneam, cremolata seamana la textura cu granita numai ca este mai cremoasa si […]

Cupcakes cu vanilie

Muffins cu vanilie

Cupcakes cu vanilie, un desert minunat pentru cei care iubesc vanilia Cupcakes cu vanilie se numara printre dulciurile mele preferate. Ador aroma de vanilie, mai ales cand este combinata cu un aluat pufos ca al acestor delicioase cupcakes. Ingrediente – Cupcakes cu vanilie 115 g unt moale (82% grasime) 130 g zahar 3 oua 1 pastaie […]

Piadine Turcesti Lahmacun

Lahmacun

Lahmacun este o specialitate tipica Orientului Mijlociu, consumat cu precadere in Turcia. Delicioasele Lahmacun, sunt compuse dintr-un aluat subtire si un topping format din carne de vita sau miel, legume (rosii, ceapa) si condimente (patrunjel, coriandru). Seamana oarecum cu vestitul kebap care nu Ingrediente aluat – Piadine turcesti Lahmacun 450 gr faina 1 lingurita sare […]

Baigli – Cozonac Unguresc

Baigli- Cozonac Unguresc

Baigli Cozonac unguresc, Retete culinare de cozonaci  Baigli cozonacul unguresc, seamana mai mult cu o rulada cu multa umplutura, decat cu cozonacul clasic care este mai inalt si are umplutura mai putina. Cozonacul Baigli este foarte raspandit in Banat si in Ardeal unde se face de obicei cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Cu toate ca are […]

Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata

Felie de tort de ciocolata asezata pe o farfurie alba

Retete culinare Torturi – Tort de ciocoloata cu mousse de ciocolata Tortul de ciocolata cu mousse de ciocolata este tortul meu favorit. Dintre toate tipurile de tort, tortul cu ciocolata si mousse de ciocolata, este tortul cu cea mai mare trecere la noi in familie. Este un tort cremos, ciocolatos, insiropat si plin de gust. Mousse-ul […]

Evantai Sarat Umplut

Evantaiul sarat umplut este delicios! Aluatul este foarte pufos si simplu de facut. Reteta evantaiului de aluat umplut apartine surorilor Simili, renumite pentru diversitatea retetelor de aluaturi si a modului de preparare ale acestora. Se face usor iar rezultatul este de mare efect. Prima data cand l-am facut, l-am servit la o cina unde aveam […]

Trandafiri cu Miere si Scortisoara Cartellate

Trandafiri cu miere si scortisoara

Retete culinare – Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate Trandafirii cu miere si scortisoara Cartellate sunt dulciuri traditionale regiunii Puglia. Modul de preparare al acestor trandafiri cu miere si scortisoara este foarte interesant, iar rezultatul, garantat, delicios. M-am indragostit de aluatul acestor trandafiri dulci imediat dupa ce i-am facut pentru prima data si de atunci, ii […]

Prajitura cu capsuni

Detaliu prajitura cu capsuni

Retete culinare de Prajituri – Prajitura cu Capsuni Reteta de prajitura cu capsuni este prima reteta de prajitura incercata de mine la varsta de 13-14 ani. Ador capsunele, iar aceasta prajitura se numara printre preferatele mele. Imi amintesc si acum cat eram de emotionata cand am facut-o prima data si cat de fericita am fost cand am vazut […]

Rulada cu Crema de Branza

Felii de rulada cu crema de branza

Retete culinare Tarte si Rulade – Rulada cu Crema de Branza Rulada cu crema de branza este un aperitiv delicios si foarte practic. Pentru ca aveam prin frigider niste branza philadelphia si cum eu nu o mananc goala, am zis sa fac repede aceasta rulada cu crema de branza. E delicioasa! Puteti umple rulada si cu […]

Pariziene cu Fondant de Mere

Pariziene cu fondant de mere

Retete culinare de aluaturi dulci – Pariziene cu fondant de mere Delicioasele Pariziene cu fondant de mere nu se fac deloc complicat si sunt excelente pentru micul dejun. Fondantul de mere este de fapt o crema de mere care seamana la consistenta cu crema de vanilie. E mai dens si se comporta foarte bine la […]

Sos Dulce Picant Pentru Paste

Sos dulce picant pentru paste

Sosul dulce picant pentru paste era foarte des facut in bucataria mamei mele. Cum in copilarie nu imi placeau foarte mult pastele, mami le combina cu diverse sosuri, in speranta ca le voi manca. Si le mancam de fiecare data cu cea mai mare placere. In combinatie cu acest sos dulce picant erau o nebunie. […]

Franzela Umpluta

Franzela umpluta si feliata

Franzela umpluta – Retete culinare aluaturi sarate Franzela umpluta poate fi servita ca aperitiv, calda sau rece, este la fel de buna si de pufoasa. Umplutura franzelei poate varia in functie de preferintele proprii. Puteti umple franzela cu diferite tipuri de mezeluri si branzeturi sau, daca va place mai mult in varianta dulce, o puteti umple cu […]

Saratele cu Parmezan

Bastonase cu parmezan asezate pe un platou

Saratelele cu parmezan sunt un aperitiv delicios, ideale pentru cei care iubesc snack-urile. Aceste delicioase saratele cu parmezan, asemanatoare saratelelor romanesti clasice, sunt ideale servite ca aperitiv, alaturi de diferite creme de branza sau  servite ca atare, langa o halba cu bere. Daca va doriti niste saratele asemanatoare ca gust cu pizza, puteti sa incercati aceste delicioase saratele […]

Chifle Hamburger

Chiflele hamburger sunt delicioase pentru orice sandwich. Aceste chifle hamburger sunt incredibil de pufoase, se fac destul de repede si se pot folosi pentru hamburger, cheeseburger, dar si umpluti cu dulceata, gem sau nutella. Chiflelele se mentin pufoase chiar si pentru 4 zile, daca le tinem inchise intr-o punga de plastic sau, daca doriti sa […]

Chec Picant din Piept de Pui

Detaliu felie chec picant de pui

Chec picant din piept de pui, aperitiv delicios Checul picant din piept de pui era si inca este piesa de rezistenta a meselor festive organizate de mama mea. Imi amintesc cu drag de casa ori de cate ori il prepar. Este delicios atat cald cat si rece. Reteta de chec cu carne de pui este […]

Cornuri Pufoase Cu Ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Retete culinare – Cornuri pufoase cu ciocolata Reteta de cornuri pufoase cu ciocolata ne-a incantat la micul dejun de foarte multe ori. Nu am auzit pe nimeni care sa spuna ca nu ar manca un delicios corn pufos umplut cu ciocolata. Sunt atat de bune si pufoase, incat cu greu te poti abtine sa nu devorezi […]

Grisine Cu Masline Si Usturoi

Grisine rasucite cu masline si usturoi, asezate intr-un cos

Grisinele cu masline si usturoi sunt preferatele sotului meu. Foarte gustoase si crocante! Grisinele cu masline si usturoi sunt un delicios aperitiv crocant. Nu se munceste mult la ele, aluatul creste bine si repede asa ca daca sunteti fani grisine, va invit sa le incercati. Sotul meu adora aceste minunate grisine de casa si de […]

Tarta Dulce de Cartofi si Migdale

Tarta dulce de cartofi si migdale este o tarta inedita si foarte gustoasa. Tarta dulce de cartofi si migdale este un desert mai aparte, dar delicios si foarte parfumat. Stiu ca e mai bizara combinatia dintre cartof si zahar, dar gustul final al tartei dulce de cartofi, este foarte gustos. Consistenta finala este asemanatoare unui piure […]

Clatite Japoneze Dorayaki

Clatitele japoneze dorayaki se fac extrem de simplu si sunt delicioase. Clatitele japoneze dorayaki seamana mai degraba cu american pancakes decat cu clatitele traditionale. Imi cer scuze de la inceput pentru calitatea pozelor dar aveam bateriile descarcate si m-am grabit sa fac totusi cateva poze. Rapide, fara fir de grasime si cu un gust delicios, clatitele japoneze […]

Chec Mulino Bianco

Chec Mulino Bianco – un chec delicios servit alaturi de lapte sau ceai, la micul dejun. Checul Mulino Bianco este unul dintre cele mai simple si mai practice deserturi atunci cand avem pofta de ceva dulce si nu avem prea mult timp la dispozitie (vezi si reteta de chec pufos cu rahat, daca preferi o varianta […]

Rulouri cu Parmezan si Rozmarin

Rulouri coapte cu parmezan si rozmarin

Rulourile cu parmezan si rozmarin – reteta pentru un aperitiv gustos si parfumat Rulourile cu parmezan si rozmarin sunt un aperitiv perfect pentru orice moment al zilei. Eu le servesc diseara musafirilor (daca mai raman). Se fac simplu si aluatul creste nemaipomenit de bine. Ingrediente – Rulouri cu parmezan si rozmarin 500 g faina 200 […]

Ghoriba – Fursecuri Maroc

Fursecuri Marocane Ghoriba

Retete culinare Biscuiti – Ghoriba Ghoriba, delicioasele fursecuri din Maroc, sunt ideale in orice moment al zilei si pentru ca astazi este ingrozitor de urat afara si mai am si niste musafiri diseara, dis de dimineata m-am apucat de pregatiri. Fursecurile Ghoriba sunt foarte rapide si gustoase asa ca m-am gandit sa le fac pentru diseara. […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor