Desi carnita este gatita in unt nu este absolut deloc grea, ba as putea spune ca este mai lejera decat carnea prajita in ulei. Iar gustul este extraordinar. Untul si coacerea lenta la foc mic, confera carnii o fragezime unica. Ingrediente: 600-700 g muschiulet de porc sau pulpa slaba 100 g unt sare piper proaspat […]
Dragele mele va multumesc mult pentru minunatele voastre premii si va rog sa ma scuzati ca abia acum am reusit sa le ridic. Melianda draga mea iti multumesc ca te-ai gandit la mine: Cristina multumesc din suflet pentru premiile minunate Draga mea Gabi […]
Pere in caramel, desert cu fructe Eu ador fructele, iar perele se numara printre preferatele mele, asa ca acest desert mi-a mers la suflet. Pentru aceasta reteta, trebuie sa alegem pere cu pulpa mai moale, iar mandarinele se pot inlocui cu aceeasi cantitate de portocale. Combinatia dintre perele dulci si parfumate si sucul de mandarine […]
Pizza la tigaie – Retete culinare Pizza Pizza la tigaie, reteta rapida din bucataria italiana. Pizza cu drojdie la tigaie, reteta simpla. Pas cu pas, blat de pizza la tigaie cu topping la alegere. Daca nu sunteti vazuti cum preparati aceasta reteta de pizza, va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a […]
Astazi am pregatit o mancarica absolut delicioasa si aromata. La noi prazul se mananca destul de rarut dar cand se mananca il fac in felul urmator. Ingrediente – Piept de curcan cu praz 500 g piept de curcan 2 fire praz 50 ml lapte 50 ml apa 100 g faina sare piper 1 lingura sos […]
Tort cu crema de mascarpone pentru aniversarea primului an de blog Ce ocazie mai buna de a face un minunat tort cu crema de mascarpone decat aniversarea primului meu an de blogging. Da, deja a trecut un an! Blogul Laura Adamache nu ar fi existat fara insistentele sotului meu. Chiar daca cochetam cu ideea de a […]
Fundite cu crema de ardei, reteta de paste de casa In Italia se numesc farfalle (fluturi), numai ca mie mi se pare ca seamana mai mult cu funditele decat cu fluturasii, plus ca ar fi sunat destul de straniu daca numeam reteta “Fluturi cu crema de ardei”. Va spuneam ca nu prea ma omor cu pastele, […]
Mousse de ton, un aperitiv delicios si foarte simplu de facut Mousseul de ton sau crema de ton este un aperitiv delicios pentru sarbatori sau pentru un pranz sau o cina alaturi de cei dragi. Reteta cremei mousse de ton este foarte simpla, dar este foarte important sa folosim ingrediente de foarte buna calitate. Untul […]
Astazi este ziua soacrei mele Letitia si cum nu avem cum sa sarbatorim impreuna ziua dumneai de nastere, m-am gandit sa ii fac cadou virtual un tort. Inainte de toate vreau sa va spun ca soacra mea imi este cea mai buna prietena. Discutam orice si oricand, si uneori vorbim enorm de mult la telefon […]
De la inceput va spun ca eu personal m-am indragostit de fondant si abia astept sa imi mai cumpar marshmallow ca sa mai fac o tura. E super ultra distractiv si foarte placut sa lucrezi cu el. Ingrediente – Marshmallow fondant 150 g marshmallow de buna calitate 330 g zahar pudra 3 linguri de apa […]
Sofficini, placinte umplute crocante Aveam in Lazio o vecina care nu gatea nici sa o pici cu lumanarea. Considera ca gatitul este pierdere de vreme si nu intelegea cum de mie imi place sa gatesc. Toata ziua manca numai semipreparate printre care la loc de frunte erau acesti sofficini care, desi urasc semipreparatele, erau buni. Se […]
Ciorba de zarzavat – legume din belsug! Ciorba de zarzavat dreasa cu ou si smantana este una dintre preferatele mele! Se face atat de simplu, incat merita un loc de cinste la masa de pranz. Daca vreti sa luati o pauza de la ciorbele cu multa carne (ciorba de burta, ciorba de perisoare sau ciorba […]
Clatite crocante – Retete Prajituri Nu stiu daca voua va plac clatitele crocante, dar eu le ador. Imi place sa fie cat mai subtiri cu putinta si cu marginea crocanta si dantelata. Clatitele au fost primul meu dulce executat in urma cu ceva ani buni si totodata unul dintre dulciurile mele preferate. Va recomand si […]
Pentru ca sotul meu a avut astazi o zi libera , am hoinarit impreuna prin oras si cand ne-am intors ni s-a facut pofta de ceva dulce , dar de un dulce rapid si lejer. Asa ca am executat aceasta minunata spuma de clementine. Ingrediente – Spuma de clementine 4 albusuri 120 g zahar pudra […]
Pere false, rosii cherry umplute cu carne, tavalite printr-un aluat pufos si prajite. Mod de preparare pas cu pas de aperitiv cu rosii. Si cum astazi a fost iar foarte urat si frig afara, am zis sa execut ceva simplut si gustos pentru masa de pranz cand vine Cris de la servici. Asa ca am […]
Pancakes (Clatite americane), cu faina de porumb – Retete culinare Delicioasele pancakes – clatite americane – se pot face si cu faina de porumb. Pentru a obtine niste pancakes pufoase, avem nevoie de o faina de porumb foarte fina. Daca vom folosi malai pentru mamaliga, acesta nu va avea timp sa se coaca si ii […]
Retete culinare Aluaturi sarate – Piadine romagnole Am mancat aceste piadine romagnole in urma cu trei ani cand locuiam in Emilia-Romagna. Piadinele traditionale romagnole se fac numai din faina, apa si untura, dar si aceasta reteta se face foarte des in nordul provinciei. Va recomand sa intindeti aluatul mai subtire decat cel din imaginile de […]
Retete culinare – Unt clarifiat Ghee Cum se obtine untul clarifiat numit ghee (India), beurre noisette (Franta) sau burro chiarificato (Italia) si ce proprietati are? Untul clarifiat se obtine inlaturand, prin intermediul caldurii, masa proteica a laptelui. In timpul fierberii partea solida se delimiteaza de cea lichida, iar spuma care se formeaza la suprafata va […]
Retete culinare Bomboane – Bounty Bars Nu iubesc foarte mult nuca de cocos, dar mananc intotdeauna cu mare placere bounty bars, asa ca m-am gandit sa reproduc in casa gustoasele batoane cu fulgi de cocos si ciocolata si pot spune ca au iesit divine. Compozitia de cocos si-a pastrat consistenta umeda, exact ca le cele cumparate. […]
Retete culinare de aluaturi dulci – Minciunele fragede Crostoli Minciunelele fragede mi-au fost cele mai bune prietene in copilarie. Daca ma intreba bunica ce vreau sa-mi faca bun, spuneam minciunele, daca mami imi punea aceeasi intrebare, eu tot minciunele vroiam. Nu ma saturam niciodata de ele. Cunoscute si sub numele de uscatele, pancove, surcele, cirighele […]
Acum catva timp am intrat pe minunatul blog al Ginucai si tare mi-a facut cu ochiul reteta asta care pe langa faptul ca se face fix in 5 minute este absolut divina. Reteta apartine Ninei numai ca nu am gasit ingredientele la ea pe blog. Asa ca dragele mele Ginuca si Nina va multmesc pentru […]
Chiftele marinate in sos de rosii, reteta simpla si delicioasa Chiftelute marinate cu foi de dafin si cimbru, reteta de chiftele in sos de rosii. Chiftelutele marinate erau marea mea pasiune in copilarie si adolescenta. Mami facea si inca face niste chiftele marinate pur si simplu impecabile si desi acum nu-mi mai permit sa le […]
Azi chiar nu stiam ce sa mai gatesc asa ca mi-am luat revistele la rasfoit si am dat peste aceste gurite minunate cu susan pe care le-am combinat cu un piure de morcovi foarte lejer si gustos. Se combina de minune gustul dulceag al piureului cu cel al susanului crocant asa ca va sfatuiesc […]
Retete culinare Bauturi – Cappuccino de casa Dintre toate tipurile de cafea baute pana acum, cappuccino mi-a ramas la suflet si l-as bea non stop, nu numai dimineata. Asa ca va invit pe toti la un cappuccino delicios chiar daca dimineata a cam trecut. Reteta de cappuccino de casa este foarte simpla si delicioasa. Ingrediente […]