Salata de Cartofi

Salata de cartofi

Retete culinare de salate – Salata de cartofi Reteta de Salata de cartofi este o mancare foarte gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Salata de cartofi s-a aflat de multe ori pe masa mea, mai ales vara, cand caldura insuportabila ma impiedica sa gatesc. In general, fac salata de cartofi simpla, dar de multe ori o […]

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere – Retete culinare Prajituri Prajitura cu mere si placinta cu dovleac sunt doua delicioase retete de prajituri cu fructe pe care le fac in fiecare toamna. Nici nu stiu care imi place mai mult, dar stiu ca atat parfumul merelor, cat si cel al dovleacului, ma fac sa simt ca a venit toamna. Bunica […]

Chifle Scotiene Baps

Chifle Scotiene Baps

Chiflele scotiene Baps, sunt ideale pentru sandwichuri delicioase si satioase. Chiflele scotiene – Baps, sunt niste chifle mai plate, dar delicioase si perfect potrivite pentru sandwichuri. Gustul acestor chifle scotiene, seamana mult cu cel al painii coapte pe vatra. Puteti combina aluatul chiflelor cu verdeata si usturoi sau cu patratele mici de sunculita prajita. Ingrediente – Chifle scotiene Baps 700 […]

Tiramisu cu Iaurt si Mascarpone

Tiramisu cu iaurt

Tiramisu cu iaurt si mascarpone, o reteta lejera si delicioasa, fara oua crude! Tiramisu, acest minunat desert italian, nu cred ca are nevoie de introducere pentru ca il cunoastem cu totii extrem de bine. Astazi nu o sa va propun reteta clasica de tiramisu, ci un tiramisu mai dietetic, cu iaurt si mascarpone, dar la […]

Pizza cu Cartofi si Rozmarin

Pizza Bianca - Pizza cu cartofi

Reteta pizza cu cartofi si rozmarin – Retete culinare Pizza Pizza cu cartofi si rozmarin, este o pizza simpla si delicioasa, iar toppingul contine doar trei ingrediente: cartofi, sare si rozmarin (varianta clasica). Exista si versiunea mai bogata care, pe langa ingredientele de baza, contine si mozzarella. Astazi va propun varianta clasica de pizza cu […]

Oua Milaneze cu Rosii si Cascaval

Oua Milaneze

Oua milaneze cu rosii si cascaval pentru un mic dejun sanatos si consistent. Pentru ca azi e foarte foarte cald si nu am chef sa gatesc nimic, am facut aceste oua milaneze pe care le pregatesc de ani de zile. E o reteta foarte simpla si accesibila oricui . Nu stiu de ce se numesc […]

Prajitura cu Crema de Lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie, simpla si foarte rapida, ideala pentru zielele calde de vara. Aceasta minunata prajitura cu crema de lamaie este foarte simplu de facut si deosebit de fina si racoroasa, ideala pentru zilele cumplit de calde de vara. Cantitatile sunt pentru o tava de 24/24 cm, dar daca o vreti un pic […]

Focaccia Picanta – Crescente

Patrate de focaccia asezate pe farfurie

Focaccia picanta Crescente, reteta bologneza absolut savuroasa Cat de delicioasa este aceasta focaccia picanta – crescente (numele original italian), va las sa descoperiti singuri. Este o reteta tipic bologneza, deosebit de gustoasa. Prima data cand am ajuns in Italia, nu stiam ce gust are sau cum arata focaccia. Mi se parea ca suna tare haios si […]

Mini Checuri cu Cacao

Checuri mici cu cacao

Mini chec cu cacao, desert rapid, ideal pentru micul dejun Mini checurile cu cacao sunt ideale pentru un mic dejun delicios si plin de gust Aceste minunate si pufoase mini checuri cu cacao se pot inscrie in categoria dulciurilor rapide si usoare, pentru ca se fac cat ai bate din palme, iar mini checurile obtinute […]

Cremolata de Capsuni

Cremolata

Cremolata de capsuni, un desert de vara absolut delicios Cremolata de caspuni este o versiune imbogatita cu lapte a granitei. Granita este un desert de vara sicilian semi-inghetat compus din apa, zahar si arome (siropuri tari), in general din menta sau lamaie. Cum spuneam, cremolata seamana la textura cu granita numai ca este mai cremoasa si […]

Cupcakes cu vanilie

Muffins cu vanilie

Cupcakes cu vanilie, un desert minunat pentru cei care iubesc vanilia Cupcakes cu vanilie se numara printre dulciurile mele preferate. Ador aroma de vanilie, mai ales cand este combinata cu un aluat pufos ca al acestor delicioase cupcakes. Ingrediente – Cupcakes cu vanilie 115 g unt la temp. camerei 130 g zahar 3 oua 1 pastaie […]

Piadine Turcesti Lahmacun

Lahmacun

Lahmacun este o specialitate tipica Orientului Mijlociu, consumat cu precadere in Turcia. Delicioasele Lahmacun, sunt compuse dintr-un aluat subtire si un topping format din carne de vita sau miel, legume (rosii, ceapa) si condimente (patrunjel, coriandru). Seamana oarecum cu vestitul kebap care nu Ingrediente aluat – Piadine turcesti Lahmacun 450 gr faina 1 lingurita sare […]

Baigli – Cozonac Unguresc

Baigli- Cozonac Unguresc

Baigli Cozonac unguresc, Retete culinare de cozonaci  Baigli cozonacul unguresc, seamana mai mult cu o rulada cu multa umplutura, decat cu cozonacul clasic care este mai inalt si are umplutura mai putina. Cozonacul Baigli este foarte raspandit in Banat si in Ardeal unde se face de obicei cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Cu toate ca are […]

Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata

Felie de tort de ciocolata asezata pe o farfurie alba

Retete culinare Torturi – Tort de ciocoloata cu mousse de ciocolata Tortul de ciocolata cu mousse de ciocolata este tortul meu favorit. Dintre toate tipurile de tort, tortul cu ciocolata si mousse de ciocolata, este tortul cu cea mai mare trecere la noi in familie. Este un tort cremos, ciocolatos, insiropat si plin de gust. Mousse-ul […]

Evantai Sarat Umplut

Evantaiul sarat umplut este delicios! Aluatul este foarte pufos si simplu de facut. Reteta evantaiului de aluat umplut apartine surorilor Simili, renumite pentru diversitatea retetelor de aluaturi si a modului de preparare ale acestora. Se face usor iar rezultatul este de mare efect. Prima data cand l-am facut, l-am servit la o cina unde aveam […]

Trandafiri cu Miere si Scortisoara Cartellate

Trandafiri cu miere si scortisoara

Retete culinare – Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate Trandafirii cu miere si scortisoara Cartellate sunt dulciuri traditionale regiunii Puglia. Modul de preparare al acestor trandafiri cu miere si scortisoara este foarte interesant, iar rezultatul, garantat, delicios. M-am indragostit de aluatul acestor trandafiri dulci imediat dupa ce i-am facut pentru prima data si de atunci, ii […]

Prajitura cu capsuni

Detaliu prajitura cu capsuni

Retete culinare de Prajituri – Prajitura cu Capsuni Reteta de prajitura cu capsuni este prima reteta de prajitura incercata de mine la varsta de 13-14 ani. Ador capsunele, iar aceasta prajitura se numara printre preferatele mele. Imi amintesc si acum cat eram de emotionata cand am facut-o prima data si cat de fericita am fost cand am vazut […]

Rulada cu Crema de Branza

Felii de rulada cu crema de branza

Retete culinare Tarte si Rulade – Rulada cu Crema de Branza Rulada cu crema de branza este un aperitiv delicios si foarte practic. Pentru ca aveam prin frigider niste branza philadelphia si cum eu nu o mananc goala, am zis sa fac repede aceasta rulada cu crema de branza. E delicioasa! Puteti umple rulada si cu […]

Pariziene cu Fondant de Mere

Pariziene cu fondant de mere

Retete culinare de aluaturi dulci – Pariziene cu fondant de mere Delicioasele Pariziene cu fondant de mere nu se fac deloc complicat si sunt excelente pentru micul dejun. Fondantul de mere este de fapt o crema de mere care seamana la consistenta cu crema de vanilie. E mai dens si se comporta foarte bine la […]

Sos Dulce Picant Pentru Paste

Sos dulce picant pentru paste

Sosul dulce picant pentru paste era foarte des facut in bucataria mamei mele. Cum in copilarie nu imi placeau foarte mult pastele, mami le combina cu diverse sosuri, in speranta ca le voi manca. Si le mancam de fiecare data cu cea mai mare placere. In combinatie cu acest sos dulce picant erau o nebunie. […]

Franzela Umpluta

Franzela umpluta si feliata

Franzela umpluta – Retete culinare aluaturi sarate Franzela umpluta poate fi servita ca aperitiv, calda sau rece, este la fel de buna si de pufoasa. Umplutura franzelei poate varia in functie de preferintele proprii. Puteti umple franzela cu diferite tipuri de mezeluri si branzeturi sau, daca va place mai mult in varianta dulce, o puteti umple cu […]

Saratele cu Parmezan

Bastonase cu parmezan asezate pe un platou

Saratelele cu parmezan sunt un aperitiv delicios, ideale pentru cei care iubesc snack-urile. Aceste delicioase saratele cu parmezan, asemanatoare saratelelor romanesti clasice, sunt ideale servite ca aperitiv, alaturi de diferite creme de branza sau  servite ca atare, langa o halba cu bere. Daca va doriti niste saratele asemanatoare ca gust cu pizza, puteti sa incercati aceste delicioase saratele […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor