Ce am gatit astazi


Ce am gatit astazi – retete pentru weekend

Negresa cu banane

Zilele mele de vineri sunt dedicate gatitului. Pentru ca in weekend iesim, foarte rar mi se intampla sa intru in bucatarie. Meniul il planific joi, iar vineri, dis de dimineata, dupa cafea si mic dejun, imi suflec manecile si ma apuc de treaba. Imi doream foarte mult o rulada cu ganache si banane, dar am avut surpriza neplacuta sa descopar ca nu mai aveam smantana pentru frisca. L-am rugat pe Cris sa imi cumpere cand vine la pranz, dar a incurcat smantana pentru frisca cu cea pentru gatit, asa ca s-a dus rulada mea.

Pentru ca negresa cu inima de cocos ne-a placut extraordinar de mult, am hotarat sa o refac. E o prajitura excelenta, rapida, consistenta umeda, gust divin, deci hai sa fac negresa, de data asta nu cu nuca de cocos, ci cu banane, mai exact doua banane bine coapte, taiate cubulete. Am pus cubuletele de banane pe deasupra aluatului negresei, le-am impins un pic in aluat si am copt negresa, in cuptorul preincalzit la 170°C, 30-40 minute.

preparare-negresa-banane

Dupa ce am gustat-o, m-am bucurat ca nu am avut frisca pentru rulada.

Negresa cu banane

Dupa ce am terminat prajitura negresa, m-am apucat de paine. Am facut niste baghete pufoase, perfect potrivite pentru sendvisuri, cu un aluat asemanator chiflelor pentru hamburger.

Ingrediente – Baghete pufoase

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 40 g unt
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare – Baghete pufoase

  • Am folosit masina de paine pentru framantare si dospire. Punem in cuva masinii, laptele la temperatura camerei, meirea, untul moale, taiat in cubulete mici, sarea si faina. In centrul fainii, punem drojdia deshidratata.
  • Dupa ce aluatul a dospit (in masina mea de paine dureaza 1h50m), rasturnam aluatul pe masa pudrata cu putina faina si il impartim in 7 bucati egale.
  • Dam forma de bagheta fiecarei bucati (fiecare bagheta a avut cca 12 cm lungime), le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le acoperim cu un servet de bumbac. le lasam sa dospeasca inca 30 de minute, apoi le ungem cu foarte putin lapte caldut si le pudram cu seminte de susan.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 20 de minute, nu mai mult.

baghete-pufoase-sendvis

  • Pentru felul principal am pregatit un pui de tara, simplu, la cuptor, cu cartofi.
  • Am curatat puiul, l-am parpalit bine, pe toate partile, apoi l-am spalat si sters foarte bine. Am uns puiul, si pe dinauntru si pe dinafara cu cca 100 g unt, l-am pudrat cu sare si piper proaspat macinat si l-am asezat intr-o tava incapatoare, unsa si ea cu putin unt.
  • Am adaugat cca 50 ml supa vegetala, o puteti inlocui cu apa, si 50 ml vin alb demisec. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30 minute.
  • Dupa 30 minute, am pus in tava, 3-4 cartofi mari curatati si taiati in bucatele potrivite si am pus din nou tava in cuptor, de data aceasta fara folie de aluminiu. Dupa 20 minute, am intors puiul si l-am copt si pe cealata parte inca 20 de minute.
  • Ca sa ne dam seama daca puiul este bine copt, il intepam intr-una dintre pulpe, cu o scobitoare. Daca lichidul care iese este transparent, puiul este copt, daca prezinta inca urme de sange, il mai lasam inca 10 minute in cuptor.
  • Scoatem puiul din cuptor, il lasam sa se odihneasca cca 15 minute, apoi il servim.

pui-la-cuptor-cu-cartofi

  • L-am mancat cu rosii natur, cartofi si cateva masline. Cam acesta a fost meniul nostru pentru weekend. Pofta buna si un weekend frumos si linistit tuturor!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Ce am gatit astazi
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

27 comentarii la “Ce am gatit astazi

  1. Adelina spune:

    Ce harnică eşti! 🙂 Super ţi-au ieşit toate, mai ales prăjiturica!
    Eu acum merg să bag în cuptor pâinea rustică (reţeta de la tine). Că la 2 fără vine al meu de la lucru. Noi suntem cu program de noapte. 🙂
    Week-end plăcut, Laura dragă! Ţi-am „furat” multe reţete. 🙂

  2. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    ai resolvat pana cu bravurä ( asta nu poate numai cineva care are experientä si este Maestru) si Resultatul este Super . Compliment.
    Numai o Remarcare de la mine: si Smintina asta poti sä o prelucrezi dacä pui un pic de Lapte si o mixen foiarte puternic impreunä. Cu un pic de Gelatinä fixezi dupä aceea Volumul.
    Ai fäcut iaräsi minunatä Pinicä. Super.
    Si eu fac miine proaspät Piine de Mälai.
    Si Puiul acesta aratä minunat si Garnitura este perfect.Ai fot foarte harnicä.
    Nu toatä Lumea isi dä Seama da ce ai prezentat Tu aicia , aratä cä Tu esti capabilä sä creiezi Menüs ( iaräsi scriu cä nu multi sint instare de asa ceva) Restul Lumii face Menü numai la Särbätori mari, Tu faci in fiecare Weekend. Compliment.

    Salutäri Jacktel

  3. Miches Alexandra Sorina spune:

    deci vreau sa spun ca imiplace totul la nebunie. Prajutura ce sa spun daca nu spuneai povesetea ziceam ca e o reteta ce o faci tot timpul asa bine a iesit . Painea …am crezut ca e cumparata si cautam reteta sa vad ce bunatati ai facut cu painea aia asa ca de nota 1o ca de fapt painea era facuta de tine si nici nu mi-am dat seama asa bie arata. Iar puiuuuuul preferatl meu in mancaruri ce sa povestim arata bestial uf ce as musca din pulpa aia.

  4. pitzurash spune:

    Felicitari pentru blog si harnicie! Am facut baghetele postate de tine si au iesi minunate! Multumesc mult si am sa-ti vizitez blogul mai des!

  5. Laura spune:

    Adelina draga mea ma bucur mult ca ti-au placut pregatirile mele de weekend!! Te pupic si te rog sa „furi” in continuare cat mai multe retetute!!

  6. Laura spune:

    Jacktel esti dragut ca de obicei si cuvintele tale ma magulesc!! Nu stiam ca si smantana se poate mixa dar cu siguranta o sa incerc data viitoare cand mai raman fara frisca sau imi cumpara sotul altceva!! Numai bine iti doresc si acum o sa trec pe la tine sa vad ce minunatii ai mai creat!!

  7. Laura spune:

    mariana draga mea ma bucur tare mult sa te revad si iti multumesc ca ti-au placut pregatirile mele. Pupici si numai bine iti doresc!!

  8. copchilulkoma spune:

    ce ma bucur ca mai demult ti-am citit acest post!!!!!!

    sa vezi ce am patit eu! mai devreme eram la supermarket (in italia), si vroiam sa cumpar frisca (sa fac trufele pe care le-ai postat pe blog) si cautam ca nebuna frisca lichida. am cautat, am cautat, l-am pus si pe iubitul meu sa caute… NIMIC!

    apoi mi-am amintit de postul acesta, in care ai zis de cele doua feluri de smantana, si am luat din aceea pentru prajituri, adica "da montare" 🙂

    multumesc!

  9. Anonymous spune:

    Draga mea Laura
    Tu pe linga faptul ca iesti frumosa mai iesti si o buna gospodina si harnica, o sotie ideala.In introducerea ta spuneai ca ai un sot ideal si ca il iubesti f. mult.Tot la fel de mult, chiar si mai mult cred ca te iubeste si el pe tine.Nu ar fi rau ca si el sa posteze cit de fericit este ca te are de sotie.Iesti colosoala in toate, te admir f. mult.Ma uit pe,,BLAGUL'' tau ori de cite ori am timp si numai pentru postarile tale excelente si cit de vredinicurta mai esti tu in toate.Ti-am admirat faptul ca weekendul il lasi pentru a petrce cu sotul tau si asta este f.f. bine.Asa ar trebuie sa fie toate femeile cum iesti si tu si atunci probabil ca nu ar exista atitea divorturi.Te admir f.f. mult si iti zic ca Dumnezeu sa te binecuvinteze cu tot ce stie El ca ai tu nevoie.
    Te felicit draga mea si mult succes in toate.
    Viorica Suciu

  10. Laura spune:

    Viorica draga mea iti multumesc pentru cuvintele tale minunate si pentru vizita ta. Iti doresc numai bine si te mai astept cu drag pe la mine. Te pupic!!

  11. Anonymous spune:

    Indraznesc sa te intreb, Laura – desi poate nu este chiar locul cel mai potrivit – cu ce te ocupi profesional? Daniela

  12. dora spune:

    Foarte buna reteta de "Negresa",dar parerea mea este ca banana o face sa fie putin cam grea pt stomac.Poate pentru faptul ca eu nu agreez bananele .

  13. Gloria spune:

    Foarte frumos blogul, am adunat deja cateva retete pe care vreau sa le incerc, printre ele si aceasta negresa. Mie insa mi-ar placea sa fie mai amaruie..oare daca pun mai putin zahar are ceva?

  14. Laura spune:

    Dora, daca nu iti place banana in general o poti inlocui cu alt fruct sau pur si simplu o elimini. O sa iasa la fel de buna chiar si fara banana.

  15. Laura spune:

    Gloria ma bucur mult ca iti place blogul meu!! Nu te sfatuiesc sa reduci cantitatea de zahar pentru ca nu-ti va mai iesi la fel de umeda. Te asigur ca gustul este foarte echilibrat si nu iese exagerat de dulce. dar daca o vrei si mai amara poti folosi o ciocolata amara cu 80% sau chiar 90% cacao.
    Te pup si multumesc de vizita!!

  16. MIHAELA Neagu spune:

    Draga Laura Adamache

    Acum imi pot trage si eu sufletul deoarece s-a terminat cu cele 2 examene pe care le-a avut ficamea de tras.
    Acum asteptam rezultatele de la examen. A fost cam greu dar totusi ne – am speriat cu totii. De ce zic asta,
    deoarece au avut emotii si parintii mei pentru nepoata lor. Asta estem. Sa speram ca este bine.
    Cam asta am vrut sa va spun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor