Negresa cu inima de cocos si migdale


Retete culinare, Prajituri – Negresa cu inima de cocos si migdale

Negresa cu inima de cocos si migdale - detaliu final
Prajitura Negresa

Negresa cu inima de cocos si migdale este cea mai incercata prajitura din bucataria mea. Poate pentru ca are acel gust delicios de ciocolata si consistenta usor umeda sau poate pentru ca se face extrem de rapid. Nu stiu care dintre aceste motive ma impinge iar si iar in bucatarie, cert este ca fac negresa foarte des si inca nu ne-am plictisit de gustul aceste delicioase prajituri. Nu pot sa spun ca iubeam nuca de cocos dar dupa ce am gustat aceasta delicioasa prajitura, m-am indragostit iremediabil de combinatia ciocolata – nuca de cocos. Este putin spus divina asa ca haideti sa vedem impreuna reteta negresei cu cocos si migdale.

Ingrediente – Negresa (tava 20×30 cm)

  • 240 g unt
  • 320 g ciocolata amara
  • 200 g faina
  • 320 g zahar
  • 1 plic praf copt
  • 6 oua

Ingrediente – Inima de cocos

  • 350 g lapte condensat
  • 80 g fulgi nuca cocos
  • 80 g faina de migdale
  • 2 linguri zahar pudra (numai daca laptele condensat nu este dulce)

Mod de preparare Negresa

  • Punem ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc mic.

Negresa cu inima de cocos si migdale - amestec unt si ciocolata

  • Cand sunt complet topite, stingem focul, adaugam tot zaharul si amestecam.

Negresa cu inima de cocos si migdale aluat

  • Lasam compozitia sa se raceasca putin. Cand este calduta adaugam cele 6 oua unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Negresa cu inima de cocos si migdale preparare aluat

  • Dupa ce am incorporat ouale, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare.

Inima de cocos si migdale

  • Amestecam laptele condensat cu nuca de cocos si cu faina de migdalele. Daca nu aveti migdale puteti pune numai nuca de cocos (160 g). Daca laptele condensat nu este indulcit, adaugati 1-2 linguri de zahar pudra.

Asamblare prajitura

  • Intr-o tava de 20X30 tapetata cu unt si faina, pnuem jumatate din compozitia de ciocolata peste care punem din loc in loc, cu ajutorul unei linguri, inima de cocos.

Negresa cu inima de cocos si migdale in tava

  • Punem compozitia de ciocolata ramasa iar pe deasupra inima de cocos (tot din loc in loc, tot cu lingura). Amestecam cele doua compozitii cu ajutorul unui betigas pt frigarui sau cu varful unui cutit. Sa amestecati mai bine decat am facut-o eu.

Negresa cu inima de cocos si migdale inainte de coacere

  • Coacem prajitura negresa in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 45-50 minute.

Negresa cu inima de cocos si migdale coapta in tava

  • Creste foarte mult iar consistenta este usor umeda.

Negresa cu inima de cocos si migdale sectiune finala

  • Pofta buna!

Negresa cu inima de cocos si migdale sectiune

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Negresa cu inima de cocos si migdale
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 40 Review(s)

101 comentarii la “Negresa cu inima de cocos si migdale

  1. Fluturaş spune:

    Laura esti fenomenala!
    Nu stiu de unde scoti atatea retete… Esti o sursa inepuizabila. Am o lista asa de lunga de retete pe care vreau sa le fac … si tu tot mai adaugi.
    Multa sanatate si spor la treaba!

  2. Amalia spune:

    Foarte buna trebuie sa fie…noua ne place mult nuca de cocos asa ca de abia astept sa fac aceasta negresa inimoasa! Te imbratisez cu drag!

  3. Antzu' spune:

    arata de un fel!mammma am salivat…mai sa mananc monitoru…hmmm…felicitari, am descoperit blogul tau de curand e super!

  4. Dana2dor spune:

    Apetiosantaaaaaa, rau de toooot!
    Cam am ce trebuie, deci tre’ s-o fac si eu!
    Multunesc pentru retetele tale minunate, esti fenomenala!
    Pup cuplu dragastos si o saptamana delicioasa!

  5. designed by spune:

    Laura, iti multumesc si te felicit! Retetele tale sint fabuloase! Esti documentata, indeminatica, talentata si generoasa ca imparti cu noi atitea secrete. Blogul tau este de departe cel mai bun de pe toata blogosfera.

  6. Laura spune:

    Fluturas draga mea din pacate nu stiu unde se gaseste lapte condensat la noi. Si in Italia se gaseste destul de greu. Eu am cumparat din Germania cateva cutii dar din pacate se va termina in curand. Dca nu gasesti de cumparat. poti incerca reteta lapte condensat de aici,

    Te pupic cu drag!!

  7. Laura spune:

    Fluturas draga mea tare ma bucur ca iti place prajiturica si chiar te rog sa o incerci cand ai ocazia pentru ca este deosebit de buna. Pupicei!!

  8. Laura spune:

    Ma bucur ca iti place Amalia draga si sa stii ca am devenit fan nuca de cocos si eu. Pupicei si abia astept sa imi spui daca ti-a placut in cazul in care o vei incerca!!

  9. Laura spune:

    Este intr-adevar foarte buna Diana draga. Am incercat nu stiu cate retete de negresa pana acum dar nici una nu m-a satisfacut pentru ca ori erau prea uscate ori se sfaramau cand le taiam. Te pupic si sper sa iti placa daca o incerci!!

  10. Laura spune:

    Bine ai venit Antzu’ si iti multumesc tare mult ca iti plac retetele mele. Prajiturica asta este un vis si chiar merita incercata. Te pup si multumesc pentru vizita!!

  11. Laura spune:

    Ce draguta esti Alison!! Singurul defect al acestei prajituri este ca, din pacate, creeaza dependenta. Eu am mancat doar un cubulet pe zi, dimineata la cafea, si pot sa spun ca mi-a placut atat de mult incat abia asteptam sa vina micul dejun ca sa pot manca. Te pupic!!

  12. Laura spune:

    Pup Dana frumoasa mea si ma bucur mult ca iti place prajiturica asta. E o bomba calorica dar mancata cu prudenta si cand trebuie nu face decat bine!!

  13. Laura spune:

    Iti multumesc Design by ca iti place bloguletul meu si iti multumesc pentru cuvintele tale!! Te pup si te mai astept cu drag sa ma vizitezi!

  14. Nati spune:

    Ce nebunie! Neaparat am sa fac si eu, chiar pentru simbata asta, cind vom merge la iarba verde cu mai multa lume. Imi convine ca iese mare, dar de gust nici nu ma indoiesc ca e fenomental. O intrebare: daca nu am migdale, pot pune alune de padure macinate?

  15. Flor spune:

    Mi-am dat seama cam ce consistenta are prajiturica asta asa ca am incercat-o si a iesit tare buna si ciocolatoasa. Oricum mie imi place cocosul in combinatie cu cioco.Ce mi-a placut la ea este ca se face repede, este satioasa si rezista mai mult de 1 zi ( adica nu se termina asa repede).Cand am putin timp o postez pe blog!

  16. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    Creatuinea este foarte gustoasä . O cunosc.Ti-a jesit foarte frumos. Eu am luat o unealtä de Sprizat si am spritzat Cocosmasse in negru.

    Dacä iti trebuie Lapte Condensat iti trimit cu pläcere.

    Salutäri Jacktel

  17. Laura spune:

    Draga Nati iti multumesc tare mult ca iti place prajiturica. Sigur ca poti inlocui migdalele cu alune macinate fin fin sau daca vrei poti pune numai nuca de cocos. Iti doresc vreme frumoasa sambata si distractie placuta!!

  18. Laura spune:

    Flor scumpa ma bucur enorm ca ai incercat-o si ca ti-a placut!! Abia astept sa o vad la tine pentru ca sunt convinsa ca este superba! Pupici draga mea si multumesc mult!!

  19. Laura spune:

    Hallo Jacktel si multumesc pentru vizita!! Ma bucur tare mult ca iti place prajiturica asta si sa stii ca nu ma gandisem sa folosesc spritz-ul pentru inima de cocos. Este o idee excelenta si o voi folosi data viitoare cu siguranta.
    Iti multumesc din suflet pentru intentia ta de a-mi trimite lapte condensat dar din cate am inteles se gaseste lapte condensat la Lidl.
    Imi place foarte mult blogul tau si cu permisiunea ta te voi vizita de acum inainte pentru ca ai retete excelente si bine prezentate.

  20. maya spune:

    Cu toate ca este cam ciocolatoasa pentru gustul meu,o s-o fac si eu.Arata nemaipomenit,si sînt sigura ca e un orgasm pentru papila!!!

  21. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    Combinatia Kakao cu Kokos este super.Cu Spritzul poti sä faci modeluri frumoase , altfel este egal cum este. Principal cä are Gust bun, sau ?
    Ti-asi fii trimis pentru cä pentru mine nu este lucrul mare, mä costä numai un Zimbet ( Vorbä de la noi)Mä bucur cä iti place Blogul meu si dau Complimentul ästa cu multä Pläcere inapoi. Si eu am de invätat de aici o Grämadä cu virf mare. Prezentare , acuma mi-ai dat si Tu mie un pic mingaiere , da ästa este punktul meu släbut. Da nu Problema , cä sint incä tinär si ma timp sä invät pinä pe la 200 de Ani…
    Prezentare , de pe blogul täu pot sä iau foarte multä Inspiratie, si am sä si fac asa obraznic.
    Vorba mea este . noi cu Hobby al nostru presentäm la Lume ceva fein , si dacä invätäm unul de la altu ( cä nu sintem Dumnezeu sä stim deja totul)ne perfectionäm si mai, sau ?
    Mä bucur cä mai intimpinat asa frumos. Multumesc mult..
    Te astept si eu cu pläcere
    Multe salutäri din Nürnberg

  22. Laura spune:

    Maya draga mea sa stii ca nici eu nu sunt un fan inrait al ciocolatei. Ultimul baton de ciocolata mancat a fost in Austria si l-am mancat mai mult de distractie pentru ca era cu capsuni si oxigen si iti pacaneau urechile in timp ce o mancai. Dar prajitura asta tare dar tare mult mi-a placut si am s-o repet cu mare drag si pofta intr.un viitor relativ apropiat pentru ca am cam exagerat cu dulciurile in ultima perioada si am zis sa mai iau si eu o pauza. Te pup draga mea si abia astept sa vad opera de arta care va iesi cu siguranta din manutele tale absolut unice!!!

  23. Laura spune:

    Hallo Jacktel si mii de multumiri pentru cuvintele tale frumoase. Ai mare dreptate in privinta combinatiei cacao-cocos, este absolut divina. Mi-ai dat o idee fantasctica cu spritzul si data viitoare asa o sa fac prajitura desi ma gandeam sa incerc sa o fac si cu ciocolata alba iar in masa de cocos sa pun putina cacao. Asa ar iesi alb cu negru si ma gandesc ca ar fi si buna. Blogul tau este minunat si prezentarile tale sunt excelente. Esti foarte talentat iar tortul Dobos facut de tine mi-a ramas la inima. Iti multumesc mult pentru vizita si pentru amabilitatea ta!!
    Salutari din Umbria!!

  24. Nanita spune:

    Laura,фантастичен сладкиш.Радвам се,че попаднах на твоя сайт.Браво!

  25. Anonymous spune:

    Laura imi plac retetele tale .Azi am incercat cornetti, dar nu mi-au iesit pufoase ca ale tale.Poti sa-mi dai un sfat?

  26. Nati spune:

    Am facut negresa, absolut delicioasa, musafirii au apreciat-o pe toata, pina la ultima firimitura! 😀 Am pus poza pe blog.

  27. Laura spune:

    Am facut negresa ieri. A mai ramas doar un sfert din ea. Cu cat sta parca e mai buna. Nu stiu a rezistat la tine o satpamana. E nemaipomenita.

  28. Nati spune:

    Am scris si eu un comentariu ieri, dar se pare ca s-a pierdut pe undeva pe drum… Iti multumeam pentru reteta negresei si ziceam ca am pus poza pe blog.

  29. Laura spune:

    Anonim ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele!! Tare rau imi pare sa aud ca nu ti-au iesit pufosi cornetti. te astept sa imi dai mai multe detalii ca sa putem rezolva problema!!

  30. Laura spune:

    Nati draga mea ma bucur enorm ca v-a placut negresa. o sa trec neaparat pe la tine sa o vad pt ca sunt convinsa ca a iesit o minunatie!! scuza-ma ca nu am publicat comentariul ieri dar am fost plecati toata ziua si eram ffff obositi cand ne-am intors!!Te pupic!!

  31. Laura spune:

    laura draga mea ma bucur mult ca ti-a placut si ai dreptate cu cat sta mai mult cu atat e mai buna. Te rog sa ma crezi ca la noi cu greu a rezistat o saptamana!! Pupici!!

  32. Ioana.Nagy spune:

    Laura draga iti urmaresc de ceva timp blogul tau dar primul lucru pe care m-am dacis sa il execut a fost negresa asta minunata. Eu am folosit o tava mai mare (ca de asta e in dotare)si totusi a crescut suficient si a fost destul de inalta prajitura. Am amestecat mai bine cocosul in masa de ciocolata asa ca au disparut acele inimi pe care le-a avut la tine. Oricum succesul a fost enorm. Am mai executat pe langa o spuma de capsuni (proaspat culese din gradina) si combinatia a fost excelenta.

  33. Laura spune:

    Ioana draga ma bucur mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut!! Cred ca a fost divina cu spuma de capsuni si data viitoare iti fur ideea si asa o sa o fac si eu. Pupici!!

  34. anki spune:

    am incercat reteta minunata! pozele troneaza sus pe blog.. Doar ca eu am facut in forma de briose. Au iesit delicioase. Saru’mana pentru masa! pupici

  35. Laura spune:

    Micky draga mea ma bucur tare tare mult ca iti place prajiturica asta. Te pupic si ma bucur mult ca ai scris-o si la tine!!

  36. Laura spune:

    Miha iubita iti multumesc mult de tot ca ai incercat "ciocolatenia" !! Te pupic cu drag si o sa vin sa vad ce minunatii delicioase ai mai facut!!!

  37. Anonymous spune:

    Spune-mi te rog ,lichidele se cantaresc pe cantar de scri tot timpul grame in loc de mililitri….
    Sunt un pic confuza.
    Multumesc de retete sunt tare practice si bune.

  38. Daniela spune:

    Buna Laura, as vrea sa fac pentru Craciun aceasta prajitura, de aceea te rog sa-mi spui daca la un cuptor cu gaz folosesc temperatura de 170 gr si la ce inaltime trebuie sa pun tava. Iti multumesc!

  39. Anonymous spune:

    Am facut negresa cu banane. A crescut la inceput foarte mult, iar apoi a scazut la jumatate. Nu stiu unde am gresit (am deschis cuptorul la 20 min. apoi a redus focul la cuptor ca sa nu se arda) A fost foarte gustoasa, dar nu aspectuoasa. Multumim pentru retete. Am facut 5 sau 6 retete de la tine. Sunt foarte bune si aspectuoase.

  40. Laura spune:

    Anonim lapte condensat se gaseste fffff rar in Italia. Sa cauti la Lidl ca uneori se mai gaseste acolo. Am la mine pe blog doua retete de lapte condensat:

    Macul se gaseste in orice erboristerie sau daca vrei poti comanda online

  41. Laura spune:

    Anonim eu mereu am cantarit lichidele in grame. Stiu ca unitatea de masura e ml dar eu numai in grame le cantaresc.

  42. Laura spune:

    Daniela draga mea cu maaaaaare intarziere iti raspund si imi cerc scuze ca abia acum am vazut comentariul tau. Daca poti regla temperatura la un cuptor cu gaz atunci tot la 170 grade se coace si pe a treia treapta de jos in sus. Te pup.

  43. Laura spune:

    Anonim din cauza ca ai dat focul mai mic a scazut pentru ca in general prajiturile au nevoie de o temperatura constanta. Nu e deloc indicat sa dam focul mai mare sau mai mic pentru ca este posibil sa scada. Data viitoare incearca sa lasi focul mediu de la inceput iar in momentul in care observi ca prajitura s-a desprins de pe margini poti deschide cuptorul.

  44. Bucataria-Paradis spune:

    O prajitura divina si foarte delicioasa.Multumesc de reteta aceasta minunata…
    Cantitatile de cocos cu lapte condensat le-am dublat 🙂 OMG..minunata combinatie cioco
    +cocos.Multumesc frumos Laura.Se pastreaza la dosar.Sora-mea iti multumeste pentru reteta de gogosi cu lapte condensat,pe care a prestat-o ea la petrecerea noastra.Multumim LAURA.Am pus reteta pe blog.Un weekend placut.

  45. margret spune:

    de 8 martie m-am rasfatat cu aceasta delicatesa. a crescut foarte mult, a fost pufoasa si umeda in interior.Dar nu am fost pe deplin multumita de ceea ce am realizat, deoarece s-a cam sfaramitat.
    in timp ce am amestecat ciocolata topita cu zaharul tos,fetita mea s-a trezit si am lasat compozitia deoparte pana am culcat-o inapoi.ciocolata s-a intarit destul cand am pus ouale si faina… cu greu am intinso in tava peste inima de cocos.cred ca asta a contibuit la aspectul sfaramicios. voi mai incerca.

    o zi frumoasa

  46. Laura spune:

    Margret draga mea scuza-ma te rog ca raspund atat de tarziu dar abia acum am vazut coemntariul tau. Draga mea daca se va mai intampla vreodata sa se intareasca ciocolata o poti pune la bain marie ca sa isi revina. Cu siguranta asta a contribuit la aspectul sfaramicios al prajiturii. mai poate iesi sfaramicioasa daca o tii mai mult decat timpul mentionat in reteta la cuptor. Te pupic cu drag!

  47. Anonymous spune:

    O prajitura tare buna, care a fost adaugata in lista de preferate. Am avut emotii cu prepararea laptelui condensat, dar a iesit, si a mai si ramas, drept urmare am executat si gogosile cu lapte condensat, pentru prima data am facut ceva cu aluat dospit. Multumesc pentru toate retetele minunate.Cu drag Ioana

  48. Laura spune:

    Draga mea Paradis cu o intarziere destul de mare ajung sa iti multumesc tie si surorii tale ca v-a placut aceasta prajiturica. Va pupic cu drag pe amandoua!!

  49. Laura spune:

    Draga mea Paradis cu o intarziere destul de mare ajung sa iti multumesc tie si surorii tale ca v-a placut aceasta prajiturica. Va pupic cu drag pe amandoua!!

  50. Laura spune:

    Draga mea Paradis cu o intarziere destul de mare ajung sa iti multumesc tie si surorii tale ca v-a placut aceasta prajiturica. Va pupic cu drag pe amandoua!!

  51. Laura spune:

    Draga mea Ioana tare ma bucur ca ai incercat aceste doua retete sica ti-au placut. Te pupic cu drag si sa-ti fie de bine!!

  52. Anonymous spune:

    Iti tot adulmec blogul mai rau decat o pisica borcanul cu smantana ;))…. Intai am facut lista…iti dai seama ca as vrea sa fac cam toate retetele tale…Pozele sunt absolut superbe…am impresia ca degust retetele doar cand ma uit la ele… In fine vorbarie multa…am facut negresa cu inima de cocos… a iesit intr-un mare fel (nu ma pot opri la o singura bucatica…smirc…ma gandesc la calorii…dar smirc din nou..;))….Mai intai am avut impresia ca nu o sa iasa…ba mi se parea ca aluatul e putin cam tare…ba ca nu e destul..ba ca nu o creasca…. povesti! A fost…de fapt inca mai este delicioasa (am prestat-o aseara)….Multumesc mult pentru ca impartasesti cu noi experientele culinare…si iti doresc numai bine si la cat mai multe si interesante sfaturi bucataresti pentru noi neinitiniatii… Elena, expat din Qatar.

  53. Laura spune:

    Vai ce draguta ai fost Elena draga mea!!! Imi amintesti de mine cand am facut prima data negresa si tot mancam cate o bucatica pentru ca nu ma puteam abtine!!:))Sa stii ca eu am emotii la fiecare reteta pe care o fac. Mereu astept cu nerabdare primul comentariu in care mi se spune daca a placut sau nu.
    Te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  54. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, Andra ma numesc si sunt din Cluj. Imi pare bine. 🙂 Avem ceva in comun: pasiunea pentru gatit. Vreau sa fac negresa cu inima de cos astazi insa mie nu-mi place ciocolata amaruie. Oare daca pun ciocolata cu lapte va fi prea dulce avand in vedere ca laptele condensat e dulce si se pune zahar si in compozitie?
    Multumesc ca m-ai citit si astept raspuns.

  55. Laura spune:

    Ma bucur sa te cunosc Andra draga mea. Nu te sfatuiesc sa folosesti ciocolata cu lapte pentru ca va iesi extrem de dulce si consistenta va fi ceva mai uscata. Iti garantez ca nu se simte deloc gustul amar al ciocolatei pentru ca este neutralizat de cantitatea de zahar si de laptele condensat care si el este foarte dulce. Este una dintre cele mai bune parjituri ale mele si iti promit ca o sa-ti placa mult de tot.
    Pupicei cu drag si sa ma anunti cum ti-a iesit!!

  56. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, ieri a fost ziua mea de nastere si dupa cum sti marti am mesterit o negresa cu inima de cocos si am facut si niste muffins din albuse umplute cu stafide, rahat, nuca si curmale.Negresa a facut furori atat acasa cat si la lucru. Prietenul meu imi spunea sa las negresa numai pentru noi. Oricum spunea el colegii nu stiu cate prajituri am facut eu. :))
    Cu laptele condensat care mi-a ramas; am sa fac sambata niste gogosi.
    Ai avut dreptate in ceea ce priveste cicolata amaruie. Am mancat si eu cu mare pofta.
    Multumesc ca m-ai citit si revin si cu alte impresii cat de curand.
    Nu scapi de mine asa de usor.

  57. El recetario de Falina spune:

    Draga mea Laura…Acum este foarte tarziu este ora 2:48 la mine dar am in cuptor prajiturica asta si abia astept sa vad cum o sa iasa… miroase foarte frumos la mine acum… Te pupic dulce si am sa-ti spun cum a iesit cand o voi gusta…

  58. El recetario de Falina spune:

    Foarteee buna a iesit… Nu mai am nimik si am facut o tava mare de la aragaz…
    Le-a placut mult prajiturica prietenilor nostri… Multumesc de reteta Laura…
    Te pupic dulce…

  59. Olga spune:

    Eu de cind am descoperit reteta de negresa, o fac la fiece sarbatoare. chiar maine ma pun iar pe treaba ptr ca implinesc 26 de ani si si am citeva invitate, sunt mai mult ca sigura ca tanti Laura de la Brescia o sa imi ceara reteta, ea e o mare amatoare de prajiturele bune bune.
    Felicitari ptr blogul frumos Laura si succese mari,
    Olga

  60. Tatiana B. spune:

    Multumesc si pentru aceasta reteta.O voi pregati pentru Craciun.Pare a fi delicioasa.
    Ce bine ca ne-ai oferit retetele pentru sarbatori!

  61. Anonymous spune:

    laura, am incercat si eu aceasta reteta, dar inimile de cocos s-au lasat la baza prajiturii. a fost foarte gustoasa, dar nu aspectuoasa Poate imi dai un sfat unde am gresit. Multumesc si toate cele bune.
    Teo

  62. Anonymous spune:

    Si la mine s-au lasat inimile de cocos si migdale…au ajuns toate la baza prajiturii, astfel ca in final arata ca o prajitura bicolora. Foarte greu am desprins-o de tava. Si in plus foarte dulce, desi am fost precauta si nu am pus atata zahar in blat, ca laptele condensat era deja indulcit.
    Prajitura din pozele tale arata impecabil, cu inimioarele de cocos "la inaltime".
    Nu stiu ce s-a intamplat, probabil combinatia cocos/migdale/lapte condensat a fost prea grea si s-a lasat..
    Sper ca data viitoare sa iasa mai bine.

  63. Laura spune:

    Dragele mele Teo si Anonim, va recomand sa puneti tot aluatul de ciocolata in tava si pe deasupra sa puneti din loc in loc cu o lingurita, in portii mici, mixul de cocos, lapte condensat si migdale.
    Pupicei!!

  64. raluca spune:

    cum putem observa daca s-a desprins de pe margini fara sa-l deskid?eu nu vad decat flacara prin usa cuptorului.e foarte nasol!daca puteti sa-mi dati un sfat?va rog.am facut de la dumneavoastra cateva retete si mi-au reusit si pt asta va multumesc!

    • Laura spune:

      Raluca draga mea, daca nu poti vedea pe geamul cuptorului cand se desprinde de pe margini, deschizi usa cuptorului dupa 30 minute de cand can ai bagat-o la cuptor si infigi o scobitoare in centru. Daca iese curata, e gata dar daca iese cu aluat pe ea, o mai lasi inca 10 minute.
      Te pup!

  65. raluca spune:

    Buna ziua,vreau sa va spun ka am facut de dimineatza prajiturika asta si tarta de portocale cu mac .!ambele mi-au ieshit foarte …cea mai pe gustul meu e negresa:D///multumesc mult

  66. yoyo spune:

    Delicioasa prajitura. Spun asta pentru ca intr-o zi a fost mancata deja:).
    Daca nu as pun acesta inima de cocos ar trebui sa modific putin reteta? Ma refer la faptul ca poate ar trebui sa o las mai mult timp la cuptor sau sa adaug putina faina in plus.
    Apropo prajiturile tu le faci in cuptor electric si ventilat?
    Multe retete de ale tale le-am facut si toate ne-au placut. Felicitari.

  67. camy spune:

    Absolut delicioasa draga mea Laura am incercat-o si eu,iar pentru asta iti multumesc din suflet.Pupici si o zi frumoasa!

  68. Elena Radou spune:

    Laura draga,
    Vreau sa-ti spun ca reteta este n.e.m.a.i.p.o.m.e.n.i.t.a (asa mi-au spus sa-ti transmit cei 2 „soricei” care au intrat pe ascuns in bucatarie si au „ciupit” putin din prajiturica inainte de a se raci si de a o taia)..Acum, ca am gustat-o si eu, pot sa spun ca e absolut divina!cake-ul de choco usor umed si bine crescut iar partea superioara crunchy..si inimioarele de cocos mmmiammm (tot „soriceii” au spus ca a fost asa)…adica…delicioase..
    Iti multumim frumos pentru supersuperba reteta si iti dorim cele mai frumoase sarbatori alaturi de cei dragi..
    Un pupic dulce de la fiecare dintre noi
    Cu mult drag,
    Elena
    P.S.un plus in reteta a fost ca am tapetat tava cu cacao in loc de faina (nu am avut aspectul de faina pe blatul de ciocolata..nu ca ar arata ingrozitor dar cu cacao cred ca arata mai bine)

    • Laura spune:

      Elena mea draga , tare mult ma bucur ca v-a placut!
      Pupa soriceii din partea mea.
      Va doresc Sarbatori minunate si linistite!

  69. Gabriela spune:

    Vai de mine!! acum ma apuc sa o fac! negresele sunt paiunea mea iar reteta asta cred ca va fi un vis!
    Pupici, pupici, pupici!

  70. Magda spune:

    Laura,am facut prajitura si este minunata.Doar ca, nu am amestecat prea bine cele doua compozitii si a ramas cam mult cocos la suprafata. Nu mi-am dat seama cu toate ca tu ai fost foarte explicita.O primavara plina de soare!Si chiar de vor veni nori ,cu Dumnezeu inainte!

  71. cami spune:

    FETELOR,EU AM LUAT LAPTE CONDENSAT SI LAPTE DE COCOS DE LA LIDL,DACA VA AJUTA…..AM VAZUT CA NU STITI DE UNDE SA IL LUATI……PUPICI

  72. anca spune:

    buna laura arata delicioasa stau in patsi salivez daca nu era asa tarziu ma apucam acum de ea te pup dulce si ma bucur ca te-am descoperit

  73. claudia spune:

    Bunaaa. Sunt o vizitatoare noua a site-ului tau. Am facut si eu aceasta reteta superba. De mult caut o prajtura care sa mi se topeasca-n gura,ei bine iata ca am gasit-o in sfarsit. Este splendid de buna,de fiecare data cand mananc o bucatica,parca are alt gust,din ce in ce mai bun. Imi place enorm de mult sa stau in bucatarie sa gatesc pt sotul si fratele meu,care sunt cei mai buni critici si sinceri, si imi place sa eperimentez retete noi. Pe mine una,m-ai cucerit cu aceasta reteta,ceea ce ma face sa te adaug la favorite.

  74. Ana spune:

    Buna. Am incercat si eu reteta si am avut probleme cu compozitia de migdale si cocos. S-a lasat totul pe fundul tavii. La tine in poze arata cu totul si cu totul altfel. Ce fel de lapte condensat ai folosit si cam ce densitate avea compozitia de migdale si cocos. Ceva idei?

    Multumesc

    • Laura spune:

      Draga mea, laptele meu condensat era mai dens, marca nestle.
      Daca al tau este mai lichid, iti recomand sa procedezi in felul urmator: Dupa ce ai pus primul strat de compozitie de ciocolata in tava, pudreaza-l uniform cu un strat fin fin de faina, sa spunem cca 1 lingura de faina, nu mai mult. Apoi aseaza cu lingura mixul de migdale si cocos si acopera-l cu compozitia de ciocolata ramasa. Pudreaza si al doilea strat cu faina, aseaza mixul de cocos si migdale pe deasupra si coace prajitura in cuptorul preincalzit.

  75. Simona spune:

    Buna seara. Am incercat si eu aceasta reteta minunata. Intrebarea mea este, in cazul in care nu dispunem de optiunea de fixare a temperaturii, ar fi indicat sa o lasam la foc mediu 45-50 min si apoi s-o scoatem pur si simplu? Am folosit testul scobitorii dupa 50 min , dar pt ca nu a iesit curata, am mai lasat-o la copt 10 min, insa, nu a mai ramas deloc umeda si chiar a fost putin sfaramicioasa (exact ce discutati undeva mai sus), altminteri, delicioasa. Asadar, sa mai folosim testul scobitorii? Sau poate ca nu e util pt ca prajitura, trebuind sa iasa umeda, va lasa urme, oricum, pe scobitoare, si daca mai continuam coacerea, riscam sa ni se mai intample ceea ce tocmai mi s-a-ntamplat? 🙂
    Multumesc.

    • Laura spune:

      Simona, draga mea, testul scobitorii la negresa este un pic diferit fata de alte prajituri.
      Nu stiu cat de bine m-am exprimat in comentariile de mai sus, dar scobitoarea nu trebuie sa iasa cu urme vizibile de aluat. Cateva firmituri compacte sunt absolut normale si ele indica faptul ca este coapta.
      Pentru ca nu stiu exact cum coace cuptorul tau, iti recomand ca atunci cand faci testul cu scobitoarea si vezi firmituri mici si compacte pe ea, sa o scoti din cuptor.

  76. Andreea spune:

    Fantastica prajitura 🙂 Eu am modificat cantiatea de zahar din blat. Am scazut-o de la 320 gr. la 200 gr. si mi-a placut foarte mult asa. Blatul ramane usor amarui, mai apropiat de gustul de ciocolata neagra, si face un contrast delicios cu inima de cocos care e foarte dulce.

  77. Titirez spune:

    Imi poti spune, te rog, daca in momentul adaugarii zaharului folosim mixerul? Sau o lingura? Dar ouale se pot mixa ori nu?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor