Clatite americane (reteta Pancakes)


Clatite americane (American pancakes) – reteta pentru micul dejun

Clatite americane (American pancakes) - Laura Adamache
American Pancakes, clatite americane pufoase

Clatitele americane (American pancakes), numite si Flapjack sau Hotcakes, atat de iubite de americani, au patruns incet si in bucataria noastra.

Spre deosebire de reteta clatitelor traditionale romanesti, care sunt subtiri, pancakes sunt mai groase, au o consistenta pufoasa si o suprafata aurie uniforma.

In America aceste clatite se servesc la micul dejun, alaturi de diferite topping-uri. Siropul de artar este cel mai popular dintre ele, dar regasim fructele proaspete, sosuri de ciocolata sau vanilie, marmelada, alaturi de aceste delicioase clatite americane.

Ingrediente – Clatite americane

  • 400 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 3 lingurite rase praf copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat
  • un varf sare
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 6 linguri ulei

Cum se fac clatitele americane pufoase?

  • Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul si apoi dam prin sita amestecul obtinut.
  • Separam albusurile da galbenusuri. Albusurile le mixam foarte bine, iar galbenusurile le mixam (dar nu mult, cca 3 minute) cu un varf de sare.

American pancakes - aluat pancakes

  • Amestecam laptele si uleiul si il adaugam galbenusurilor.
  • Adaugam mixul de lapte si galbenusuri peste faina, amestecam bine si adaugam la sfarsit albusurile,  amestecand de jos in sus cu grija.

Clatitele americane cum se prepara aluatul pentru American pancakes

  • Obtinem un aluat mai dens, dar cu o consistenta pufoasa (gen pandispan).

Clatite americane (American pancakes) - aluat pancakes preparare

  • Incingem o tigaie teflonata si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stergem cu un servetel tot untul din tigaie. In acest fel, vom obtine pancakes cu o suprafata aurie uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii. Ungem tigaia cu unt o singura data, la inceput, cand ne apucam de prajit pancakes.
  • In centrul tigaii incinse, adaugam cu ajutorul unui polonic, aluatul. Dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie (maxim 6-7 cm diametru).
  • In momentul in care apar primele basicute iar suprafata isi pierde luciul, intoarcem pancakesul pe cealalata parte.

American pancakes - pancakes prajite in tigaie teflonata

  • Le prajim in felul acesta pe toate.
  • Se servesc cu sirop de artar, miere, zahar pudra, sos de ciocolata,etc. Eu le-am servit cu sos de ciocolata.

American pancakes

Absolut divine!

American pancakes cu sos de ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
American Pancakes
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 1180 Review(s)

251 comentarii la “Clatite americane (reteta Pancakes)

  1. Mona spune:

    of draga Laura, a trecut o „vesnicie” de cand nu ti-am mai scris nimic, cu toate ca ti-am urmarit mai mereu toate postarile… ramai o sursa de inspiratie pentru mine…esti o gospodina desavarsita…sotul tau este un norocos ..

    cosuletele tale de ciocolata m-au cucerit instantaneu..am sa le fac Sarbatori..sunt nemaipomenite…
    te pup dulce :)nedromi

  2. Laura spune:

    Draga Mona cat ma bucur sa te revad.Te rog sa ma scuzi ca nu ti-am mai scris de multisor dar atatea schimbari au avut loc in viata mea in ultima perioada incat cu greu am mai gasit timp pentru placerile cotidiene.
    Eu te imbratisez cu mare drag Mona si promit sa te vizitez mai des de acum avand in vedere ca s-au mai linistit apele si pe la noi.
    Te pup si ma bucur tare mult ca iti plac cosuletele!!

  3. Laura spune:

    Esti o scumpa draga Iulia si tare ma bucur ca iti plac pancakesurile mele. Sunt atre bunute si foarte pufoase!! Te pup draga mea!!

  4. orangepunctgreen spune:

    Azi am hotarat sa fac pancakes din-astea, si m-am si laudat inainte de masa cu hotararea mea, asa ca un moment mai bun sa vad reteta asta de la tine nici ca se putea 🙂
    Multumesc mult pentru reteta, o s-o incerc in curand 🙂

  5. Laura spune:

    Draga Orange ma bucur ca ai ales sa incerci reteta asta si sper din tot sufletul sa iti placa si sa fii multumita tu si ai tai de rezultat. Te pup si abia astept sa-mi spui cum ti s-au parut!!

  6. Ioana spune:

    Laura, TE ADOR! Au fost cele mai bune „clatite” mancate vreodata. Ca asa le zice al meu prieten, desi sunt pancake. Mi-au iesit perfect. Simple si delicioase (eu acum invat sa gatesc deci….)

    Am pus la mine pe blog o poza de aici cu trimitere la linkul tau. Sper ca e ok. Dar chiar trebuie sa afle toata lumea de bunatatea asta de pancake!

    Daca nu e ok, imi spui si sterg.

    Te pup si inca o data multumesc pt niste retete delicioaseeee!

  7. Laura spune:

    Cat ma bucur ca ti-au placut draga Ioana!!!!Si ti-au iesit extraordinar de bine asa ca eu data viitoare le incerc sigur sigur cu caramel ca mi-ai facut o pofta nebuna cu ale tale!!
    Te pup si iti multumesc tare mulkt ca le-ai incercat!!

  8. Oana spune:

    Doamne,sunt incredibile retetele tale..pur si simplu nu ma pot hotara ce sa incerc ,pentru ca azi am pofta de ceva dulce…cred ca o sa incep cu aceste pancakes,care arata divin!!sper din suflet sa imi iasa …te pup si multumesc din suflet pentru retetele minunate …

    • Victoria spune:

      Am făcut o jumătate de porție, cu faina integrala bio și toate ingredientele amestecate pe rand in faina cu praf de copt și bicarbonat, ouăle întregi,laptele apoi uleiul. Au ieșit nemaipomenite! Băiețelul meu le adora!

  9. cristina spune:

    salut, laura! iti urmaresc de ceva vreme blogul si am hotarat sa incerc si eu reteta asta. si sincera sa fiu, mi-au iesit extrem de bune si pufoase :D. am indraznit chiar sa pun bucatele de zmeura, ca tot e sezonul lor acum, si pe langa ca aratau de minune, aveau un gust nemaipomenit, dulce-acrisor. mersi mult si la cat mai multe retete!

  10. Laura spune:

    Cristina draga iti multumesc mult ca ma urmaresti si ca ai incercat aceasta reteta. Cu zmeura sunt mai mult decat divine si super parfumate. Te pup si te mai astept pe la mine!!

  11. Anonymous spune:

    Pancake inseamna clatita. Poti sa verifici aici sau in orice alt dictionar. Exista mai multe tipuri de clatite(americane, japoneze, crocante sau cum vrei sa le spui), dar tot clatite sunt.

  12. Laura spune:

    Mai Anonim nu ar fi mai bine ca in loc sa-ti pierzi timpul bantuind pe net in cautarea unor chestii inutile sa te bucuri de anotimpul acesta minunat in care toata lumea se gandeste la mare, munte, soare, veselie, etc?? Si nu crezi ca ar fi civilizat sa imi spui cum te numesti ca sa stiu si eu cu cine stau de vorba?? Eu chiar nu inteleg de ce comentariile de genul acesta vin numai din partea unor anonimi!! Nu iau capul nimanui, indiferent de mesajul lasat.
    Fugi la soare si bucura-te de caldura si lasa zau dictionarele online pentru ca indiferent de ce zic ele eu tot pancakes le zic pentru ca asta sunt!!
    Sa ai o zi buna si o vara calda si daca mai vrei sa trimiti un comentariu te rog sa te recomanzi pentru ca altfel nu il voi mai publica.

  13. Anonymous spune:

    salutare, am vazut in filme ca tot timpul la micul dejun personajele servesc pancakes :)).. m-am suparat si am ajuns aici, o sa-i dau tema de casa la maicamea deseara, multumesc frumos pt reteta :D.. adi, 18 ani

  14. Oanta Alexandru spune:

    Buna Laura.

    Se spune ca baietii nu stiu sa gateasca, dar mie mi-au iesit perfect din prima.
    Multumesc pentru reteta, ce n-am reusit sa fac, au fost albusurile spuma. Am frecat la ele cu un praf de sare 15 minute si degeaba. Mi-a parut rau dar poate data viitoare.

    Sa ai o zi buna si frumoasa! O sa le servesc astazi de ziua mea.

  15. Laura spune:

    Buna Alexandru,

    Din contra, unii dintre cei mai mari bucatari ai lumii sunt barbati. Iti multumesc ca ai incercat reteta si desi cu intarziere iti urez La Multi Ani cu multa sanatate si bucurii!!

    Numai bine iti doresc!!

  16. Anonymous spune:

    Draga Laura,

    Am facut aseara aceste clatite. Ce sa spun?? Absolut superbe!!! Si atat de pufoase! Si foarte bune acum si la micul dejun, da, reci.

    M-am uitat peste blogul tau, am mai gasit niste retete (salata de cartofi si tocanita de ciuperci – pentru astea am toate ingredientele :P), asa ca weekendul acesta mananc a la blog Laura Adamache! 😀

    Apropo, blogul tau in materie de dulciuri e la fel de delicios ca si emisiunea Sugar a lui Anna Olson.

    Aliona

  17. monica varga spune:

    multumesc pentru reteta…e delicioasa…cu putin sirop de ciocolata si frisca…hmm…yummy…singura problema a fost ca au iesit foarte multe pancakes -uri…

    dar..am avut cu cine imparti….toti cei care au mancat din ele …itti transmit multumiri:)

  18. Laura spune:

    Aliona draga mea bine ai venit si mii de scuze ca raspund atat de tarziu comentariului tau!! Tare ma bucur ca ti-au placut si sa stii ca si noi le mancam reci de cele mai multe ori si sunt delicioase.
    Draga mea iti multumesc tare tare mult pentru minunata ta comparatie cu Anna Olson dar nu stiu cat de mult o merit!!
    Te pupic cu drag si iti multumesc tare mult pentru vizita!!

  19. Laura spune:

    Monica draga multumesc tare mult tie si pritenilor tai vca v-au placut!! Te pupic cu mare drag si ma bucur mult ca le-ai incercat!!

  20. Anonymous spune:

    Laura draga!!!Iti multumesc pentru retetele minunate!Am facut aceste clatite americane si au iesit foarte ,foarte bune .Sunt din Timisoara si o sa-ti fiu o vizitatoare fidela,o sa incerc si altele ca de ex. kinder fetta al latte.Numai bine iti doresc!!AGNES

  21. Anonymous spune:

    LAURA draga!!!Itiu multumesc pentru retetele minunate!!Am facut deja de doua ori aceste clatite americane si au iesit foarte,foarte bune.Le-am servit cu finetti,gem de afine si sos de cioco.Sunt din Timisoara si o sa-ti fiu o vizitatoare fidela,o sa incerc si altele ca de ex kinder fetta al latte.Numai bine iti doresc!!!AGNES

  22. Laura spune:

    Bine ai venit draga Agnes si iti multumesc ca ai incercat reteta asta si ca ti-a placut. Te pup si te mai astept cu mare drag pe la mine!!

  23. Iulia spune:

    Buna Laura, Am facut si eu astazi clatitele dupa reteta ta, si cu toate ca am urmat intocmai reteta (sau cel putin asa credeam eu), nu au iesit nici pe departe atat de pufoase ca ale tale. Ai idee cam ce as fi putut gresi? sau care sunt regulile ce nu trebuie in nici un caz incalcate? Multumesc mult si succes in tot ceea ce faci

  24. Laura spune:

    Draga mea Iulia ma gandesc sa nu fi fost din cauza albusurilor care trebuie sa fie mixate bat si apoi incorporate cu grija si numai de jos in sus in aluat ca sa nu isi piarda aerul acumulat in timpul mixarii. Faina trebuie cernuta pentru ca pancake-ul sa iasa pufos si aerist. Te pupic!!

  25. Anonymous spune:

    Eu am facut reteta cu mixerul fara sa bat albusele separat si au iesit f f pufoase si bune :)O reteta f simpla. Dar parca tot mai bune sunt clatitele noastre 🙂

  26. Anonymous spune:

    Englezii mananca pancakes cu sirop de artar si banane deobicei……….sau fructe de padure. E un deliciu……nu am incercat reteta ta, dar am mancat pancakes in Londra, yammy:)

  27. me_alexcreatza spune:

    arata delicios,si eu fac pancakes da nu imi ies asa uniforme cu toate ca si reteta dupa care le fac eu e aproape aceeasi:(poate pt ca le prajesc in ulei sau nu pun asa mult praf de copt.o sa incerc sa le prejesc in unt data viitoare si sa le fac exact dupa reteta ta da praf de copt nu o sa pun nicidecum atata pt.ca nu imi place mirosul alcalin care-l degaja mai ales cand sunt calde,plus de asta cu toti stim ca nu este nici prea sanatos-in special pt.stomac-la fel ca si bicarbonatul.sper ca nu te superi pt.remarca.oricum tin sa-ti spun ca retele tale arata super si sper sa pot incerca cat mai multe din ele.

  28. Laura spune:

    Draga mea Alexcreatza ma bucur ca iti place reteta. Nu trebuie sa le prajesti in unt ci doar sa ungi putintel tigaia cu unt si apoi sa o stergi cu un servetel pentru ca altfel vor iesi prea grase. Iti vor iesi si fara praf de copt dar sa mixezi ffff bine albusurile si apoi sa le incorporezi de jos in sus in aluat . Din pacate praful de copt este indispensabil in anumite retete dar daca te deranjeaza misrosul degajat incearca sa il stingi ,inainte de a-l adauga, cu cativa stropi de lamaie. Cu siguranta nu se va mai simti nici gustul si nici mirosul. Te pupic cu drag!

  29. Anonymous spune:

    buna…sa zicem doar ca sunt o mare incepatoare in "d'ale bucatariei" :d..adik nu prea stiu sa gatesc…dar sunt o foarte mare curioasa in ceea ce privesc retetele culinare mai deosebite….am dat doar intamplator de acest site cautand cum se fac aceste divine pancakes….abia astept sa incerc si eu…bianca

  30. Laura spune:

    Draga Bianca bine ai venit!! Ma bucur foarte mult ca iti place reteta de pancekes si sper sa iti placa daca le incerci. Te pupic si spor la gatit!!

  31. Anonymous spune:

    Buna Laura,
    Ma bucur tare mult ca ti-am gasit postul si blogul. Mi-a iesit o minunatie de desert si am impresionat-o si pe mama. Am urmat reteta si au iesit ca in poze!
    Mama ne face de cand suntem mai mici clatite cu gem, ciocolata urda cu marar, dar cand a vazut ce am gatit a intrebat ce ati facut? I-am raspuns:
    – Pancakes ! **==american pancackes.

    Edi Mares, 15 ani

  32. Laura spune:

    Bravo Edi!!! Ai toata admiratia mea pentru ca e tare greu sa mai gasim tineri care sa intre in bucatarie de placere. Felicitari din toata inima si multumesc mult ca ai incercat reteta! Te mai astept cu drag pe la mine si in caz ca ai nevoie de sfaturi imi poti scrie si am sa te ajut cu mare placere.

  33. Anonymous spune:

    Am incercat reteta si au iesit de nota 10+
    Va recomand sa incercati cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata sa cu banane si dannete de vanilie.

  34. Laura spune:

    Ce bine ca am gasit o reteta f buna, am incercat-o si mi-au iesit niste pancakes tare gustoase. Iti multumesc pentru reteta minunata.

  35. Telepatique spune:

    Super tare ! am reusit pana si eu care sunt tabula rasa la capitolul "arta culinara"; cand sa pun ulei….nu aveam decat de masline. au iesit bune si asa. le-am mancat cu gem de caise; next time nu le mai fac la impuls si ma dotez cu ceva pe baza de ciocolata. Multumesc mult !

  36. Claudius Ilie spune:

    Excelent Laura. Perfecta reteta. Desi capatasem initial indicatia ca tigaia sa fie unsa cu untura, voi folosi unt si numai pentru prima ungere. Prezentarea ta e de exceptie, si mancarea si pozele reusite.

  37. Roxxinelly spune:

    Buna ziua Laura!Felicitari ptr retetele minunate! Am incercat multe din ele si au iesit grozav 😀 De fiecare data vedeam la tv clatitele astea pufoase si imi doream asa mult sa incerc, sunt cele mai buneeee! Muffins imi doresc mult sa fac, dar nu gasesc tava speciala, nu stiu de unde pot cumpara:(
    Mai astept retete, eu sper la niste Paste carbonara bune sau la o salata caesar ,ptr ca are un sos special si nu stiu de unde sa il iau.
    O zi buna Laura!

  38. hari spune:

    Am facut mai devreme reteta asta, care mi se pare foarte buna. Mi-au iesit niste clatite decicioase, care arata asa: totusi nu sunt asa de umflate ca ale tale 🙁
    In orice caz, am o nelamurire cu privire la bicarbonatul de sodiu. Nu l-ai stins cu nimic…Asa am facut si cu o reteta de papanasi…dar pana nu am pus mai mult si pana nu l-am stins, nu ieseau deloc pufosi…clatitele astea au iesit pufoase, dar nu s-au umflat asa cum mi-am imaginat…poate sa fie de la asta? sau am facut eu ceva gresit…sau poate mai e vreun secret 😀

  39. Laura spune:

    Hari draga mea ti-au iesit absolut impecabil!! Au crescut extraordinar de bine.Poate ca sunt o idee mai micute decat ale mele dar se vede clar ca sunt super pufoase si au exact aspect de pancakes si nu de clatite. Eu in general nu sting praful de copt cu nimic pentru ca am citit in urma cu ceva vreme ca isi face efectul mult ma bine daca il adaugam nestins. In general pufosenia lor depinde de cat de bine e mixat albusul si de cat de cu grija il inglobam in aluat. Asta e singurul secret.
    Dar sincer ti-au iesit extraordinar!! Cand mi-ai spus ca nu au iesit ca ale mele ma asteptam sa vad niste clatite dar ti-au iesit exact cum trebuie!!
    Pupicei cu mare drag!!

  40. hari spune:

    In orice caz, pancakes-urile au iesit divine la gust, si consistenta era intr-adevar pufoasa. Lucru care se intampla rar cand fac pentru prima data o reteta…asta inseama ca am ajuns in locul potrivit. De-abia astept sa incerc si alte retete de-ale tale 😡

  41. Laura spune:

    Hari draga mea, aspectul pancakes-urilor tale e chiar divin si impecabil.
    Te pupic cu mare drag si te astept sa mai incerci si alte retete!!

  42. Anonymous spune:

    Laura, cate pancakes-uri se obtin din compozitia aceasta?? arata divin, trebuie sa le fac si eu neaparat. Pupici, Daniela

  43. BIBI spune:

    Buna! Am descoperit si eu de curand blogul tau si am gasit niste retete minunate pe care sigur o sa le fac cat de curand una cate una, desi am zis ca ma apuc de dieta … :). Azi am facut si eu aceste delicioase pancakes-uri, ca mereu ma intrebam cand ma uitam la filme cum sunt…. si au iesit supeeer, le-am mancat cu finetti…:D Eu si cu prietenul meu + prietenii nostri ne-am lins pe degete. Multumim, faci o treaba excelenta si s-o tii tot asa…

  44. ank_lucky spune:

    In primul rand felicitari pentru perseverenta. Arata grozav si sunt convinsa ca sunt si delicioase. Ale mele pancakes nu ies niciodata la fel, dar ma bucur ca te-am gasit in blogosfera… imi dai incredere ca voi reusi si eu minunatii ca ale tale in bucatarie:) Anca

  45. Anonymous spune:

    Si eu am facut.dintre toate retetele pe care le-am incercat,asta e cea mai buna.ies suuuper.si la gust si la aspect.foarte pufoase si gustoase.multumesc de reteta,am sa o adaug in carnetelul meu cu retete preferate 😛

  46. Anonymous spune:

    Laura draga, cand spui "bicarbonat" cred ca e vorba de bicarbonat de sodiu..sau ar putea fi bicarbonat de amoniu..??! te rog sa ma lamuresti tu! multumesc frumos, Daniela

  47. Stefi spune:

    Draga Laura, in seara asta am facut si eu pancakes. E a doua oara cand gatesc 😀 au iesit foarte bune la gust dar la aspect nu au iesit ca si ale tale…poate data viitoare vor iesi mai frumoase 🙂 multumesc pt reteta.
    Felicitari pt blog, te admir foarte mult!

  48. Anonymous spune:

    Buna Laura , arata fff bine pancakesurile tale , vreau si eu sa le incerc dar am o nelamurire : ungem doar odata tigaia sau dupa fiecare pancake ? sper k o sa-mi iasa la fel de frum si delicioase cum tiau iesit si tie … Multe felicitari si aprecieri din partea mea… Diana,15 ani

  49. elena spune:

    Dupa intense cautari pe internet, m-am hotarat sa incerc reteta ta de american pancakes si bine am facut! Desi nu am experinta in bucatarie, au iesit absolut delicioase. Mult succes in continuare si sper sa se bucure in continuare de retetele tale cat mai multi oameni!

  50. Irina spune:

    Multumim pentru reteta ! Le-am incercat astazi cu o prietena si sunt delicioase! Am adaugat si o poza:
    Mult succes in continuare!
    Irina(15) si Stefi (13)

  51. Mihai-Cosmin spune:

    Fantastica RETETA ! De curand am realizat ca imi place la nebunie sa gatesc . Am incercat sa o iau treptat : de la retete usor de preparat pana la cele cu un nivel mai ridicat de dificultate . Am incercat numeroase retete de pe BLOG-ul tau si pot spune ca , la cat de frumos ai reusit sa le prezinti/expui , mi-a facut placere si mi s-au parut foarte usor sa le prepar . Astazi , avand o pofta teribila de ceva dulce , am incercat reteta de american pancakes . Am urmat „instruciunile” de mai sus si pot spune ca rezultatul a fost pe masura : Inalte , pufoase , netede & aurii ; exact cum ai spus . Le-am servit cu ciocolata (gen Finetti) si cu miere . Iti multumesc pentru timpul pe care il aloci Blogului , mai exact pentru faptul ca impartasesti aceste cu NOI .

    Acesta este rezultatul incercarii mele :

    Mult Succes in continuare !

  52. cristina spune:

    Heeey! Azi am incercat si eu sa fac.Am respectat tot ce ai scris dar nu mi se faceau la mijloc si pe langa cand le intorceam imi curgea.. 😐 dupa am incercat cu mai putin aluat dar tot nu mi se aceau la mijloc si daac lasa putin mai mult mi se ardeau.. focul era la minim.. oare unde am gresit?

    • Laura spune:

      Cristina draga mea, daca nu s-au copt cum trebuie inseamna ca tigaia ta nu coace ffff bine. Pentru pancekes eu folosesc o tigaie grea teflonata cu fundul mai gros astfel incat sa nu se arda la suprafata prea repede si sa ramana crude la mijloc.
      Eu te sfatuiesc sa pui intre tigaie si flacara o tabla. In felul asta nu se ard inainte de a se coace. Daca folosesti tabla poti da focul mai maricel putin.
      Pup cu drag!!:)

  53. Andreea spune:

    Buna, as a vea o intrebare.. putin aiurea. M-am apucat sa fac si eu singurica, insa in momentul in care pancake-ul s-a prajit pe o parte, cand am dat sa-l intorc, toata compozitia de deasupra mi s-a imprastiat in tigaie si nu vreau sa-ti spun cum a aratat. :))
    Deci, cam cum trebuie procedat corect ca sa fie intoarsa cum trebuie si sa nu patesc la fel?

    P.S.: La un moment dat am luat si paleta si am incercat cu ea, dar la fel s-a pierdut din compozitia de deasupra in momentul intoarcerii. Merci de raspuns. :*

    • Laura spune:

      Andreea, scumpa mea, nu este deloc aiurea intrebarea ta. In momentul in care intorci un pancake, acesta trebuie sa prezinte multi bulbucei la suprafata iar suprafata sa fie inca lichida.
      Trebuie sa il intorci extrem de rapid cu o paleta. Un pic din compozitia lichida a suprafetei va curge in tigaie dar doar cateva picaturi. Totul depinde de cat de repede o intorci.
      Daca le mai incerci, incearca fara frica sa le intorci cat poti tu de rapid si vei vedea ca nu se vor imprastia in tigaie.
      Pup dulce!

  54. Julia tanase spune:

    Buna Laura,azi le-am facut dupa reteta ta,dar am facut jumatate de cantitate si mi-au iesit vreo 14 cred,cam multe pentru 2 persoane,sper sa fie bune si reci,ca sa le mancam maine dimineata…multumim de reteta,taaare bune si pufoase…pupici!

    • Laura spune:

      Julia, draga mea, sunt nemaipomenite si reci. Sotului meu ii plac mai mult reci decat calde. Poti sa le reincalzesti 2 minute in microunde maine dac le preferi caldute.
      Pup cu drag si multumesc ca le-ai incercat!!

  55. Monica spune:

    Draga Laura,am facut astazi aceste minunatii si au iesit delicioase.Eu am pus 3 linguri de zahar in albusurile batute spuma si 2 linguri de zahar le-am pus in galbenusuri cand le-am frecat cu sare.In felul acesta albusurile raman mai „batoase” atunci cand se incorporeaza, dar si galbenusurile se umfla mai bine.
    Inca o data, multumiri pentru retetele pe care le impartasesti cu noi.

  56. MadalinaM spune:

    Intr-una din serile trecute, sotul meu imi zice „Crezi ca am putea gasi pe net reteta de la pancakes?” Din fericire, am dat peste reteta ta, am incercat-o si au iesit absolut MINUNATE!!!! In seara asta le voi face iar, de data asta pt musafiri.
    Multumesc frumos pt reteta si detaliile oferite!

  57. Florin spune:

    Buna, am 15 ani si de mult vroiam sa gust aceste clatite , iar de cand a luat mama tigaia de pancakes de la delimano a facut regulat aceste clatite dar dupa o alta reteta.Intr-o zi eram singur si mi s-a facut pofta , nestiind reteta am gasit-o pe aceasta ; am luat robotul de bucatarie , telul , vase gradate si m-am apucat de treaba.Intre straturi am ras cicocolata Milka.Asa clatite bune nu a mancat mama in viata ei , deci daca vrei ca un lucru sa iasa bine trebuie sa il faci chiar tu :)).
    Multumesc mult pentru tot >:D<

  58. Corina spune:

    Sunt foarte bune ! Dupa reteta aceasta am facut un mic tort pentru ziua fetei mele …i-a placut foarte mult si de atunci am facut prajituri numai de pe site-ul tau ! MULTUMESC !

  59. Edith spune:

    Bună! Astăzi mi s-a făcut poftă de ceva dulce și am găsit rețeta ta. Până acum n-am mâncat pancakes, dar arătau foaaaaaaaarte bine în pozele tale, așa că le-am făcut. Au ieșit delicioase, pufoase, le-am mâncat cu dulceață de mure. Până și tata a mâncat, deși nu prea mănâncă el lucruri dulci.
    Mulțumesc foarte mult pentru rețetă și succes în continuare!
    Te-am pupat!

  60. adriana spune:

    draga mea, am facut reteta ta si au iesit ….o nebunie!!!nepotica mea nu se mai satura! eu am facut cu dulceata de afine si zmeura,si bineinteles frisca. multumesc pt reteta!

  61. luca traian dan spune:

    buna Laura, am facut si eu pancakes dupa reteta ta. Am respectat gramajul si ….. o bunatate, eu aveam alta reteta, dar reteta ta este super buna.

  62. Valy spune:

    Buna Laura,

    Azi vrea sa incerc si eu reteta asta, sper sa-mi iasa.
    Apropo trebuie bicarbonat de sodiu sau de amoniu?
    si daca e imperios necesara trecerea prin sita a amestecului :D.

    Pupici!

    • Laura spune:

      Valy, draga mea, bicarbonat de sodiu se foloseste. Amestecul trebuie dat prin sita neaparat ca sa elimini micile globulete de praf de copt. In acest fel, iti vor iesi mult mai pufoase si nu risti sa te trezesti cu vreun pancakes cu gust de praf de copt.
      Pup cu drag.

  63. carmen spune:

    super bune!acum le fac 😀 am adaugat si putina esenta de rom si le vou umple cu crema pentru prajituri cu gust de ciocolata ,trufe si rom

  64. Valy spune:

    Buna Laura,

    Ma apucasem de ele pana sa-mi raspunzi 😀 si am folosit bicarbonat de sodiu :D.
    Am facut jumatate de compozitie si au iesit bune, insa parca mi se par mai gustoase cele clasice.
    Uite si pozici aici:
    Si aici:
    Pozele nu-s profesioniste :P.

    Mersi inca o data pentru idei vis-a-vis de retete 🙂

    • Laura spune:

      Valy, draga mea, sunt multe persoane care iubesc clatitele clasice mai mult decat pancakes. Clatitele sunt mult mai deliciate.
      Draga mea, din pacate nu pot vedea pozele. Mi se spune ca nu este valabil continutul..:((
      Pup dulce!!

  65. adina spune:

    buna ziua.am incercat si eu aceste clatite,sunt f. bune si au iesit asa cum trebuie.indicatiile sunt foarte clare.multumim

  66. simona spune:

    azi le-am incercat si eu.am testat mai multe retete dar nici una nu pot sa zic ca m-a convins.asta pana am gasit reteta ta.au iesit ff bine si ff pufoase,eu am mai redus cantitatea de zahar pt ca obisnuim sa le mancam cu nutella si maple syrup.maine mai trebuie sa fac o tura pt ca sotul e innebunit dupa ele,la fel si catelul 🙂

  67. Ligia spune:

    Buna Laura. am facut si eu reteta asta si mi`au iesit absolut minunate 🙂 doar ca forma nu mi`a iesit exact originala. trebuie sa existe un secret 😀 foarte bune sunt pancakes`urile !

  68. Oana spune:

    Draga laura, i-am facut iubitului meu pancakes dupa minunata ta reteta. Au iesit perfecte si delicioase si l-am impresionat cu abilitatile mele de gospodina. multumesc mult.

  69. Declan spune:

    Ceao, au iesit bune, dar nu au crescut asa de mari ca si cele din foto, desi am respectat toate cantitatile, poate nu am mixat galbenusurile destu, poate!

  70. Ella spune:

    Buna Laura! as vrea sa incerc reteta de pancakes dar am o intrebare: una doua lingurite de bicarbonat la alegere sau 1/2 inseamna jumatate de lingurita? ca ma induce in eroare „rasa” acela 🙂 si inca una dc pun untul si astept sa se incinga tigaia sau incing tigaia si apoi untul dupa care sterg repede? nu prea ma pricep la clatite asa ca mersi mult de raspunsuri si de timpul acordat 🙂 ps: inca una mica: iese mult „fum” in procesul de coacere ca vreau sa le incerc la prietenul meu acasa si el e mai pretentios asa… 🙂 mersi fain de raspunsuri, un weekend minunat iti doresc!

    • Laura spune:

      Ella, draga mea, este vorba despre jumatate de lingurita rasa, adica fara varf. Incingi tigaia inainte, ungi cu unt, stergi tigaia si adaugi alautul in centrul tigaii.
      Cam fac fum, dar nu excesiv. Eventual, deschizi un geam si se duce rapid.
      Pup cu drag!

  71. Florin spune:

    Am urmat si eu reteta ta si au iesit perfect ! Doar in filme am vazut clatite dinastea , iar acum am ajuns sa gust si eu , multumesc pentru reteta ! 🙂

  72. emyem spune:

    Buna..am fost nu de mult la o colega si bunicasa ne-a facut pancakes la micul de jun si au fost super bune mai ales cu sirop de artar si azi ca am gasit reteta la tine m-am decis sa fac si eu maine dimineata si sper sa imi iasa bune la fel cum arata in pozele tale :* daca imi reusesc iti voi scrie maine…multumesc!!

  73. Laura spune:

    Imi place extrem de mult aceasta reteta. am facut pentru foarte multe persoane si toti s-au declarat multumiti. dar voiam sa te rog daca imi poti spune o reteta simpla si rapida pentru un sos de ciocolata 🙂

  74. Alexandra spune:

    Am facut de 2 ori pancakes dupa reteta asta. Prima data mi-au iesit grozave, un pic uleioase(ca si cand ar fi fost insiropate), numai bune,dar a 2a oara au iesit foarte seci incat abia le inghiteam. Oare care e secretul? Diferenta in prepararea aluatului este ca prima data nu am pus bicarbonat(atunci au iesit o idee mai subtiri). Sa fie oare asta problema? 😀

    • Laura spune:

      Draga mea, bicarbonatul trebuia sa le faca pufoase si deloc uscate. Ai schimbat tipul de faina la a doua tura de pancakes?

  75. Andreea spune:

    Buna seara Laura !! Este a doua oara cand fac reteta aceasta tot dupa blogul tau , deoarece ai niste retete extraordinare si delicioase de-a’dreptul !!
    O singura problema am, unele dintre pancakes ies putin crude in interior si nu inteleg de ce.
    Eu zic ca am respectat reteta „ca la carte” .. dar totusi nu inteleg de ce imi ies asa 🙁 … Astept raspuns.
    O seara placuta si multumesc pt minunata idee si ca impartasesti cu noi toate bunatatile !!!

  76. Alina spune:

    Buna, imi spune-ti va rog ce aveti invedere prin 3 lingurite rase praf copt si 1/2 lingurita rasa bicarbonat , anume (ras) ce inseamna ?
    Va multumesc tare vreau sa incerc))))

    • Laura spune:

      Alina, 3 lingurite inseamna cca 5-6 g de praf de copt si 1/2 lingurita bicarbonat inseamna cca 1 g.
      Sa imi spui cum au iesit!

  77. Elena spune:

    Buna, am incercat si eu reteta si a iesit minunat. As vrea sa va intreb daca nu cumva aluatul merge si copt sa iasa ca un chec pufos? As incerca sa il combin intr-o tarta cu mere caramelizate..

  78. Nikolette spune:

    Buna.
    Am facut reteta de doua ori, mi-au iesit clatitele excelente. A doua oara am inlocuit cca. 1/3 din faina alba cu un amestec de faina neagra si tarate de grau. Au fost delicioase!!! Multumesc de reteta!

  79. Denisa spune:

    Au iesit extraordinar ! Sunt pufoase si aurite nu subțiri si arse. Ma bucur foarte mult ca am dat peste blogul tau si apreciez ca ai scris si micile secrete pentru prăjitura uniform! Am dat peste o gramada de retete asemănătoare si au iesit catastrofal, pierzând timp si ingrediente. Chiar credeam intr-un timp ca nu ma descurc in bucătărie. Multumesc pentu reteta. Sunt delicioase si frumoase !!:*

  80. Diana spune:

    Laura, iti urmaresc retele postate pe blog de ceva timp. Insa nu stiu de ce, dar abia astazi am avut „curajul” sa-ti incerc reteta. Rezultatul.. fantastic!!! M-ai cucerit iremediabil 🙂 Iti multumesc:)

  81. Lorena A. spune:

    Buna. Am urmat toti pasii retete. Au fost delicioase. Toti pasii au fost usor de urmat pana in momentul in care incercam sa intorc clatita . Ajungeam sa o ard pe o parte si sa ii stric forma . Cum as putea remedia aceasta problema ? Exista o tehnica pentru incepatori ? 🙂 multumesc

    • Laura spune:

      Draga Lorena, iti recomand sa folosesti o tigaie antiaderenta, cu fund mai gros. Focul trebuie sa fie mic, astfel incat clatita sa se prajeasca uniform.

  82. Ingrid spune:

    Am facut reteta ta, Laura si pot spune ca este cea mai buna din toate ce le-am incercat pana acum. Eu am adaugat putina scortisoara si 1 ml de rom pentru ca suntem fani arome, si au iesit minunate. Felicitari pentru retetele super gustoase de pe site!

  83. Cosmin spune:

    Am descoperit reteta pentru pancakes pe blogul tau in decembrie 2015 si nu ma mai satur de ele. Sunt extraordinare si simplu de facut. Multumesc! Cosmin

  84. Violeta spune:

    Buna Laura.
    Este singura reteta de clatite americane care imi place. Ies pufoase si usoare. Un deliciu. A doua oara cand le-am facut am inlocuit faina alba cu faina integrala de grau( 300 gr) si faina quinoa (100gr). Au iesit foarte bune,usoare si pufoase. A mancat si fetita mea de 2 ani,cu magiun pe deasupra.
    O zi frumoasa.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Violeta, ma bucur mult ca i-au placut fetitei tale si iti multumesc ca ne-ai spus ce modificari ai facut. Cu siguranta o sa le incerc si eu asa.
      Sa va fie de bine!

  85. Diana spune:

    Buna Laura, esti extraordinara. Am facut reteta ta si mi-au iesit niste pancakes dementiale. Daca respecti intocmai indicatiile clare din retete tale toate produsele ies minunate. Am facut si muffinsurile cu ciocolata… Nu am cuvinte, cele mai bune servite de noi si de musafiri vreodata. Te pup cu drag si iti multumesc.

  86. Florina spune:

    va rog frumos, imi puteti spune cate bucati ies cu aproximatie? vreau sa duc la gradinita piticului si sa stiu daca dublez, triplez cantitatile 🙂

  87. Narcisa spune:

    Am facut reteta si a fost un succes total! M-a ajutat foarte mult sa stiu cand sa o intorc (ideea cu bulele). Va multumesc mult si mult succes in anul nou!

  88. Nico spune:

    Buna Laura. Deci tocmai am facut azi reteta ta… de DIVINA ! ❤️ am incercat si alte retete de pancakes de pe internet dar mereu aveam probleme(ba nu ieseau rumene, ba nu cresteau…si alte si alte probleme) asta in schimb a iesit super.
    E geniala, mi-au iesit 15 bucati din ele, iar ai mei toti “s-au batut” pe ele😁
    Multumesc !!😘😘
    As fi pus si poza cu ce a iesit dar nu gasesc optiune 😁

  89. Teodora spune:

    Stiu ca e postata demult reteta, dar le-am incercat si sunt divine! Sunt foarte bune chiar si reci a 2a zi! Cu siguranta le voi face din nou cat de curand!

  90. Cerasela spune:

    Cea mai buna rețeta de pancakes de pana acum. Și am încercat multe, multe, pentru bebe. Am folosit zahar de cocos și le am servit cu iaurt și magiun. Absolut demențiale. Multumesc mult.

  91. Rebeka spune:

    Buna ziua!Multumesc din suflet pt aceasta reteta minunata.Azi am incercat reteta ta iar rezultatul a fost nemaipomenit.Mi-au iesit perfecte,aerate pufoase super delicioase!baietelul meu a fost foarte incantat.Multumesc ca mi-ai facut dimineata minunata.Te pup.Rebeka

  92. Oana spune:

    Cele mai bune pancakes,o reteta foarte simpla,dar un produs extrem de bun si gustos,acum am terminat de prajit aluatul 😊

  93. Alina spune:

    Fff bune, fac de mult pancakes dar reteta asta e cea mai buna, nu stiu cum nu am probat.o pana acum, felicitari pt toate retetele, am probat multe si toate excelente!

  94. Bianca spune:

    Am urmarit reteta dumneavoasta si pot spune ca am reusit sa fac cele mai delicioase si pufoase clatite americane !! Ati facut 2 oameni fericiti, impliniti si cu burticile pline !!

  95. Tatiana spune:

    Foarte pufoase și delicioase. Dar eu nu am pus bicarbonat și dacă nu mișcam nițel tigaia sa se mai întindă aluatul se rumeneau mai tare și pe margini rămâneau Semi coapte. Nu știu de ce. Dar sunt nemaipomenite. Doar astfel de clătite vor copilașii mei acum. Deși le preferau pe cele clasice înainte. Mulțumim mult încă o data pt toate Rețetele minunate!!! Pupici!!!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut. Sa iti fie de bine!
      In viitor, iti recomand sa folosesti o tigaie antiaderenta cu fundul mai gros. Focul trebuie sa fie moderat, in niciun caz foarte puternic.
      Te imbratisez cu mare drag!

  96. Mirela spune:

    Reteta perfecta de clatite americane. Am mai gatit dupa retetela dvs si de fiecare data au fost un real succes. Multumesc din suflet!
    O fana fidela:)

  97. Carla Vio spune:

    Am incercat! Foarte bun, multumesc!
    Mult mai echilibrata decat reteta mea cu unt topit si mult mai putin costisitoare, la patru oua foloseam 12 linguri de unt topit … Delicioase au fost, mult mai pufoase 🙂 <3

  98. Tudorancea Elena spune:

    Buna, am incercat azi reteta si au iesit minunate. Le-am servit cu sos de fructe de padure. Am folosit doar jumatate din cantitatile de mai sus si am obtinut 13 pancakes pufoase. Felicitari!

  99. Anna spune:

    Draga Laura,

    Sunt Anna si am 12 ani si am incercat acele clatite si acum toata familia le numeste pancakes-urile mele special pentru ca de fiecare data cand fac se ca termina si mie nu mai imi lasa nimeni nimic🙁.
    Totusi sunt extrem de bune.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Anna, data viitoare, ascunde cateva clatite si pentru tine. Asa faceam eu la varsta ta, imi puneam mereu deoparte 2-3 clatite.

  100. Medina spune:

    In sfarsit o reteta de clatite americane care a iesit! Am incercat multe pana cum, si niciuna nu au iesit pufoase si bune ca si in reteta ta.
    eu am alterat cu faina cu agent de crestere, dar au iesit super bune. Cred ca trucul a fost batutul albusurilor. Mersi super mult! Reteta asta merge la caietul de colectie 😉

  101. Ersin spune:

    Au ieșit super, mai ceva ca în poza. Am încercat în timp mai multe rețete asta a ieșit perfect, probabil secretul este în ouăle separate. Și un alt secret – focul mic sa nu se arda .Din păcate nu se poate coment cu poza. Multumesc

  102. Razvan spune:

    Sunt foarte slab la făcut clătite clasice ( am încercat în trecut de câteva ori și nu mi-au ieșit niciodată)
    Dar după rețeta ta, cu ingredientele și modul de preparare, clătitele americane mi-au ieșit din prima ( am făcut acum 4 luni prima data). Am mai făcut și o mica combinație, laptele cu ulei l-am băgat la mixer cu 1-2 banane.
    Sunt chiar mândru de mine

  103. Moldoveanu Raluca spune:

    Delicioaseeeeeeee! Am mai incercat sa fac. După rețeta asta, mi-au ieșit perfect din prima incercare! Mulțumim pentru rețetă!

  104. ioana spune:

    nu mi au iesit deloc!desi am facut tot ce se putea…un sfat?le pun pe foc,mi se ard in parti,insa in mijloc e doar aliat…

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ioana, foloseste o tigaie cu fund mai gros, antiaderenta. Regleaza focul astfel incat sa se coaca uniform.

  105. Ioana spune:

    Buna! Le-am facut, sunt foarte bune. Cred ca merge sa pui compozitia la tava si sa presari prin ea diferinte ingrediente (ciocolata, afine…).

  106. Ada spune:

    Buna. De cativa ani fac aceste clatite doar dupa reteta ta, ies minunat. De o vreme am scos de tot agentii de crestere si ies si mai bune. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor