Paine rustica rapida


Retete culinare de paine – Paine rustica rapida

Paine rustica rapida

Cu aceasta reteta de paine, fara efort si fara sa asteptam o eternitate pana creste aluatul, obtinem o paine rustica rapida, absolut divina si bine alveolata, care isi mentine gustul si consistenta pentru mai multe zile.

Ingrediente – Paine rustica rapida

  • 500 g faina
  • 370 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita mica miere
  • 1 lingurita mica rasa sare

Mod de preparare – Paine fara framantare rapida

  • Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei unde turnam apa calduta in care am dizolvat drojdia si mierea,

Amestec faina drojdie si miere pentru paine rustica

  • Amestecam cu o lingura de lemn sau plastic pana cand aluatul se omogenizeaza, apoi adaugam sarea. Consistenta finala a aluatului este destul de moale, deci nu mai adaugati faina.
  • Il acoperim cu folie de plastic si il lasam la dospit, cca 1H30M, intr-un loc cald.

Aluat pentru paine rustica rapida

  • Dupa 1h30m aluatul nostru si-a triplat volumul.
  • Preincalzim cuptorul la 220°C.
  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Eu apropii buza vasului in care a crescut alauatul de tava de cuptor si “torn” aluatul cu mare grija.
  • Ca sa iasa aluatul bine alveolat NU trebuie sa rasturnam aluatul in tava cu fundul in sus ci suprafata aluatului trebuie sa ramana deasupra si in tava, exact ca in vasul in care a crescut.

Aluat pentru paine rustica dospit

  • Coacem painea rustica la 220°C pentru 45 minute, pana devine aurie. O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

Paine rustica rapida detaliu final

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Paine rustica rapida
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 33 Review(s)

97 comentarii la “Paine rustica rapida

  1. mariana spune:

    A iesit SUPER!Are o consistenta minunata aerata,nu ca si ce-a din comertul nostru,care este ca si pompata!asa ca trebuie facuta cit mai des,sau zilnic!te pup!

  2. Laura spune:

    Mariana scumpa mea este tare buna painica asta!! O tot fac de 3 saptamani incoace si tot nu m-am saturat de ea. Pupicei!!

  3. Laura spune:

    Alison draga mea bine ai venit!! Nu prea e frumusica pe dinafara pentru ca aluatul e ffff moale si e destul de greu sa ii dau o forma cat de cat civilizata, dar e tare buna si rapida foc. Pupici!!

  4. Laura spune:

    Nici nou nu ne place painea din comert, e ca si cea descrisa de Mariana. Nici macar cea facuta la masina de paine nu-mi place tare mult. O s-o incerc neaparat pe asta. Multumesc pentru inca o reteta minunata! Pupici

  5. Gabriela Cara spune:

    Ba e foarte frumoasa, iar de gustoasa nu mai zic. Mmmm… feliile acelea m-au scos din minti!
    Laura draga, o fac dupa we si vin degraba sa-ti spun cum o fost.
    Multumesc, a cata oara, pentru minunile acestea. Puuup!

  6. Daniela spune:

    Uitasem de piinita asta, vad ca avem retetele la fel, hi, hi… doar gramajul drojdiei difera, forma si titlul… Buna tare, gustoasa, ca fetita mea, cum am scos-o din cuptor, cum s-a dat la ea… Pupici !

  7. Gabriela Cara spune:

    Draga mea Laura, ti-am mai scris zilele trecute un mesaj la painica si vad ca nu a aparut.
    Acum iti scriu din nou sa-ti multumesc tare , caci am facut painica si a iesit o minunatie, o combinatie de miez pufos si coaja crocanta. Sunt incantata de gust, de aroma, de tot. O voi face ori de cate ori voi dori sa am la masa o paine cu gust autentic.
    Te pup de miiiiii de ori!

  8. Laura spune:

    Laura draga eu cand eram acasa cumparam painica de la turci care imi placea tare tare mult. Painea la masina de paine nu imi place absolut deloc nici mie. Desi am incercat imediat dupa ce am cumparat masina zeci de retete nici una nu m-a satisfacut asa ca acum folosesc masinuta pentru framantat si dospit. Te pupic si astept sa vad daca painica asta ti- placut!!

  9. Laura spune:

    Scumpa mea Gabita am ramas fara net vineri si sambata pentru ca am depasit traficul lunar si nu am mai apucat sa public comentariile. Draga mea iti multumesc din suflet ca ai incercat painica si abia astept sa vad cum ti-a iesit. Tu ai niste manute magice din care ies numai si numai minunatii asa ca painica asta sunt convinsa ca ti-a iesit mai mult decat perfect. Pupicei draga mea si inca o data mii de multumiri!!

  10. Laura spune:

    Daniela de multisor nu te-am mai vazut in vizita!! De cate ori am facut painica asta, nu am rezistat si am papat-o si noi cand era calduta. Te pup si o sa trec sa vad painica ta care sunt convinsa ca e superba!!

  11. Anonymous spune:

    Buna, spune-mi te rog cu cate grame de drojdie uscata as putea inlocui drojdia proaspata folosita de tine? Aici unde locuiesc eu nu gasesc drojdie proaspata si tare as incerca reteta…:)
    Multumesc,
    Anamaria

  12. Laura spune:

    Anamaria poti pune 7 gr de drojdie uscata pentru painica asta. In general se pun 7 gr de drojdie uscata in loc de 25 gr drojdie proaspata, dar avand in vedere ca cea uscata actioneaza mai lent si la aceasta paine avem nevoie de o dospire rapida, poti pune linistita 7 gr de drojdie uscata.

  13. Anonymous spune:

    felicitari pentru reteta,arata super ,si eu fac paine,nu de mult,dar asa crescuta nu-mi iese niciodata,banuiesc ca cauza este aceea ca pui mai putina faina ca mine ,aluatul e mai moale,si eu las la crescut 30min,si tu 1h si 30,imi place varianta ta,urmatoarea data fac reteta ta ,daca mai ai si alte sfaturi,le astept cu drag,te pup,mihaela

  14. Anonymous spune:

    Multumesc muult pentru reteta,azi am facut-o,mi-a iesit super,am mai facut paine dar ma chinuiam cu framintatul,asta e cel mai usor de facut,dar si cea mai buna,ca cea de vatra,te puupsi multumesc inca o data

  15. Laura spune:

    Eu iti multumesc Anonim ca ai incercat-o si ca ti-a placut. Si mie imi place tare mult aceasta painica si chiar am s-a refac ca de mult nu am mai facut-o. Un weekend minunat sa ai!!

  16. oanadreams spune:

    LA MULTI ANI!!!! Un an bun si plin de liniste si impliniri si tot ce va propuneti, tu si Cristi, sa se realizeze.
    Azi , fiind duminica si dupa Anul Nou plus ca ne-am intors aseara tarziu din vacanta- nu aveam nici o felie de paine prin casa, asa ca am facut painica ta . SUPER!….am mancat-o calda …..acum am pus alta la crescut.

  17. Ionela spune:

    Laura, foarte buna painica, alveolata si gustoasa! Numai ca mie mi s-a prins de hartia de copt, oare trebuia sa pun mai multa faian sub paine?Am incercat si Margherita, care a iesit cu adevarat o pufosenie inauntru cu o crusta delicata la exterior! Nu mai spun de foccacia cu rozmarin ca am facut-o de vreo 3 ori si inca vreau s-o ami fac! Multumesc mult pentru toate!

  18. Laura spune:

    Ionela scumpa mea eu zic sa schimbi tipul de hartie de copt sau sa adaugi mai multa faina sub paine ca sa nu se mai prinda. Te pupic cu drag si ma bucur mult ca ti-au placut margherita si focaccia!! Weekend minunat sa ai draga mea!!

  19. Anonymous spune:

    Hello!
    Pot folosi orice tip de faina,ma gandesc la cea integrala,sa fie si sanatoasa?
    Imi place blog-ul,sunt multe informatii utile si cel mai important benefice organismului nostru.
    Multumesc mult!

    cu stima,
    Aida,Botosani

  20. Laura spune:

    Aida draga mea sigur ca o poti face si cu faina integrala numai ca tare te-as sfatui sa pui o parte si faina alba ca sa creasca bine si frumos. Te pup si sa-mi spui cum ti-a iesit daca o faci!!

  21. Anonymous spune:

    Draga Laura,
    asa cum am promis, comentez la retetele pe care le-am incercat. Scriu savurand minunatia asta de paine rustica… crocanta la exterior, moale si pufoasa la interior. Mie mi-a iesit mai latuta si subtire, cam ca o lipie si nu ca o paine mai inalta, dar tot buna e, ca imi place mai multa coaja. Am pus-o la crescut direct in tava de copt pe hartie, ca mi-era ca nu reusesc sa o rastorn cum spui tu. A iesit mult prea buna, abia ma abtin sa nu mananc jumate, nu de alta, dar ma "impaiaza" sotul meu daca nu-i mai las si lui.
    Te imbratisez, multumesc pentru ca ne impartasesti din ce stii tu. Retetele tale sunt explicate foarte clar, iar pozele sunt de vis!

    Te-am recomandat cu entuziasm maxim prietenelor si cunostintelor mele pe care le rasfat cu retetele tale!

    Cu multa recunostinta,
    Miruna

  22. Laura spune:

    Draga mea Miruna, multumesc mult pentru cuvintele tale si pentru ca ai incercat painica. Tare ma bucur ca ti-a placut!!
    Te pupic cu mare drag si pofta buna la painica!!

  23. Anonymous spune:

    Acum cateva minute am scos painea din cuptor…nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca si am taiat o felie:)E absolut delicioasa!!! 🙂

  24. Anonymous spune:

    Of, mie nu mi-a iesit. Dupa ce a crescut frumos si am pus-o la cuptor (in acelasi vas in care a crescut), dupa un timp s-a lasat (nu am deschis deloc usa cuptorului), coaja s-a intarit si mijlocul a ramas crud. O sa mai incerc, avand in vedere ca a fost prima mea paine. Nu ma las pana nu imi iese. Kimi.

  25. Lavinia spune:

    ABSOLUT DEMENTIALA! CEA MAI BUNA PAINE PE CARE AM MANCAT-O VREODATA! SOTUL MEU E FASCINAT DE EA! Felicitari, Laura! You are the best!

  26. gacrilovici daniela spune:

    buna,sunt noua pe blogul tau,dar ti-am incercat prima reteta chiar astazi,aceasta panita, si sunt foarte multumita,mi-a iesit asa cum doream,miez pufos si suprafata crocanta,bravo si abia astept sa mai pregatesc retele tale.Ceva nou de Craciun ce ne pregatesti?

    • Laura spune:

      Bine ai venit, draga mea Daniela!! ma bucur tare mult ca ti-a placut painica. Cu siguranta o sa va aduc retete noi pentru Craciun.
      Pup si te mai astept pe la mine!!

  27. gabriela b spune:

    arata super!!!si dupa comntarii,toata lumea multumita de gust…trebuie probata.un singur lucru nu inteleg-ce forma ia paine turnata in tava…la tine vad ca au iesit painici lungi si formate…se poate pune aluatul la crescut direct in tavile de copt?pupici

  28. Farcas Ioana spune:

    Buna. iti urmaresc blogul de foarte mult timp, desi nu ti-am scris pana acum deloc, si am incercat o multimime de retete care mi-au iesit chiar foarte bine. As vrea sa te intreb la aceasta reteta in ce fel de tava coci painea…tava clasica de la cuptor sau o tava de chec? as vrea sa fac aceasta paine si nu stiu cum sa o coc (oare nu se intinde aluatul in toata tava daca o fac in tava de la cuptor…isi pastreaza forma painea?).multumesc mult pentru raspuns si felicitari pentru munca pe care o depui.

    • Laura spune:

      Ioana, draga mea, ma bucur tare mult ca mi-ai scris si iti multumesc ca imi urmaresti blogul si ca ai incercat din retetele mele.
      Aspectul painii finale trebuie sa fie unul rustic, deci coapta in tava de cuptor va avea un aspect mai neregulat si va iesi mai plata.
      Daca vrei sa creasca mai inaltuta, sigur o poti coace in tava de chec. In felul acesta isi va pastra forma.
      Tapeteaza forma de chec cu hartie de copt pe care o uzi foarte bine cu apa rece de la robinet si apoi o storci foarte bine. O asezi apoi in tava de chec, netapetata cu nimic, si adaugi aluatul.
      Asigura-te ca hartia de copt sa fie fffff bine stoarsa.
      Pup cu mare drag!!

  29. The Cookie Monster spune:

    Draga Laura,
    In sfarsit am copt o paine ADEVARATA cu propriile-mi maini. Sincer, am incercat zeci e retete de paine din carti, de pe Internet si niciodata nu mi-a iesit o paine care sa ramana ‘paine’ si dupa cateva ore si nu caramida sau pesmet. Sotului meu i-a placut tare mult si a savurat fiecare felie ca pe o delicatesa. In sfarsit pot coace paine de casa cu incredere in propriile-mi abilitati. SI asta datorita retetelor si bunavointei tale.

  30. izabela spune:

    e intr-adevar foarte gustoasa si satioasa, insa este si un inconvenient: este atat de buna incat imi vine sa o prepar in fiecare zi si sa o mananc pe toata. Fapt ce determina depunerea unor kilograme in plus. dar tot nu ma pot abtine!

  31. camelia spune:

    buna! am facut aceasta painica si a iesit super. sefilor mei le-a placut cel mai mult. prima painica am cam rumenit-o,cuptorul avea prea multe grade. dupa asta nu s-a mai intamplat asa. au iesit fff bune. am sa mai incerc cateva retete. multumesc

  32. Lisa spune:

    Am facut paine dupa reteta aceasta de mai multe ori, am incercat aceeasi reteta si cu seminte si ierburi, toate au iesit grozave. As avea o intrebare, painea aceasta se cresteaza sau nu? Am incercat si crestata si necrestata, atunci cand am taiat cu lama a iesit in jet de aer, tu ai specificat sa avem grija sa nu iasa aerul…
    Felicitari pentru blog, multumesc pentru retetele grozave, esti foarte talentata.

    • Laura spune:

      Lisa, draga mea, tare ma bucur ca iti place painica asta.
      Nu se cresteaza painica, pentru ca dupa ce a dospit aluatul, nu se mai lasa ulterior la dospit, ci se aseaza direct in tava si se coace.
      Pup cu drag!

  33. alexandra spune:

    m-am bucurat ca am gasit aceasta reteta si chiar acum o incerc! 🙂 sper sa-mi si iasa…:)oricum toate retetele tale sunt grozave,am incercat deja cateva din ele si au iesit super!felicitari pt tot ce faci!

    • Laura spune:

      Alexandra, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele.
      Cum a iesit painica?
      Pup si te mai astept pe la mine!

    • Laura spune:

      Draga mea, asa trebuie sa fie consistenta acestei paini. Este vorba de o paine foarte bine hidratata si daca mai adaugi faina, ii modifici consistenta finala.
      Data viitoare, nu mai adauga faina.
      Te pup!

  34. Laurartr spune:

    Felicitari pentru blog si multam pentru retete!!!
    gabriela b te intreba acum un an ceva ce ma interesa si pe mine, repet intrebarea: cum ai reusit sa modelezi painea sub forma de baghete. Mi se pare mie sau sunt si putin crestate baghetele?

    • Laura spune:

      Laura, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri.
      Painica asta nu se modeleaza. Aluatul este foarte moale si practic imposibil de modelat.
      Se „toarna” aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Dupa ce-l pui in tava, il poti modela un picut, cu o spatula de plastic lata foarte bine pudrata cu faina. Impingi aluatul cu acesta spatula, astfel incat sa capete un astpct lunguiet, asemanantor unei baghete.
      Daca faci acest lucru, sa fii foarte atenta sa nu deranjezi prea mult aluatul pentru ca isi va pierde aerul acumulat in timpul diospirii si nu o sa mai iasa foarte bine alveolata.
      Pup cu drag!
      P.S: In nici un caz nu se cresteaza. Cel ami bine e sa lasi aluatul in tava, fara sa-l mai atingi cu absolut nimic. Aspectul final este asemanator cu cel al ciabattei.

    • Laurartr spune:

      Am facut painea Laura, din pacate nu am reusit sa o fac sa para aspectuoasa din lipsa de experienta dar gustul e minunat. Multam fain si saru’ mina pentru masa!

  35. Roxana spune:

    Urmaresc blogul tau de mult timp si imi plac mult retetele tale. Am facut paine dupa reteta asta si dupa cea de paine cu cartofi si totdeauna mi-au iesit niste painici tare bune. Am o intrebare la tine.
    Care este secretul gaurilor din paine ?Cum se obtin ?Conteaza faina? Modul si timpul framantarii? Din cate stiu eu o paine reusita , este o paine care are gauri . Painea mea este buna , este fumoasa, dar nu totdeauna are gauri.
    Te pup.:)

    • Laura spune:

      Roxana, draga mea, o paine nu trebuie neaparat sa aiba gauri. Sunt anumite tipuri de paine, cu o consistenta mai densa, pur si simplu excelente. Gaurile se formeaza daca ai un aluat foarte bine hidratat. Drojdia naturala si timpul de dospire sunt iarasi foarte importante si nu in ultimul rand, tipul de faina. Ai neaparata nevoie de o faina de forta (W300 – W330). Manitoba este una dintre cele mai bune tipuri de faina pentru paine.
      Eu am gasit-o de curand si in Romania, in magazinul celor de la Ft-Shop – Faina Manitoba, Canada

      Pup cu mare drag!

  36. Roxana spune:

    Multumesc mult Laura. O sa incer si eu cu acest tip de faina.Dar, ce reprezinta „W”?
    Iti multumesc si pentru ca ai raspuns., chiar ff.repede. Esti printre putinele persoane care raspunde si dai explicatii.
    Te imbratisez cu drag:)

    • Laura spune:

      Roxana, draga mea, o sa scriu neaparat un articol pe aceasta tema.
      Toate tipurile de faina au un continut mai mic sau mai mare de proteine. Cu cat o faina este mai bogata in proteine, cu atat faina are o forta mai mare (indicele fortei fainii este acest W). Dar nu toate tipurile de faina cu un continut mare de proteine sunt neaparat de forta. De exemplu, faina integrala. Desi contine multe proteine, nu toate produc gluten.
      In concluzie, faina cu un indice de forta mai mare (manitoba are intre 250 si 310) este ideala pentru aluaturi, iar faina cu un W inferior valorilor manitobei, se foloseste la prajituri.
      Promit un articol pe aceasta tema cat se poate de curand.
      Pup ducle!

  37. Mihai Grecia spune:

    Buna Laura (uite si un barbat pe aici 🙂 )
    Poate bagi in planurile de viitor si ceva retete filmate. Ar fi de mare ajutor.
    Ma tot intreb de ceva timp (am vazut in mai multe retete de ale tale chestia asta) treaba cu aruncatul unei cescute de apa in cuptor. Electric ! Esti sigura ?!! Eu am tot electric, dar nu am fost curios sa vad daca la baza are ceva cabalaraie sau rezistente de incalzire. So, treaba asta cu cescuta de apa esti sigura ca e safe ?

    • Laura spune:

      Mihai, ma bucur ca avem si un barbat printre noi. Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu. Intr-un viitor apropiat, vor veni si cateva retete filmate.
      Cuptorul meu este sigur electric si nu am avut pana acum nicio problema cu apa varsata inauntru. Dar ma gandesc ca exista mai multe tipuri de cuptoare electrice, deci cel mai bine e ca fiecare posesor de cuptor electric sa citeasca instructiunile inainte de-a turna apa in cuptor.

  38. Andreea spune:

    Draga Laura,

    am facut deja aceast paine de nenumarate ori. A iesit meru la fel de buna. Am facut si exact cum zici tu, am pus-o si direct la dospit in tava de chec sau in cea de tort cu inel detasabil. Mereu a fost apreciata.

    Poze aici

  39. mariah spune:

    esti e continua sursa de inspiratie pentru mine Laura.Am incercat aceasta reteta la masina de paine, dar…….. esec total(aviz amatoarelor).Asa-i cand te abati de la reguli.
    Multumesc Laura

    • Laura spune:

      Draga mea, painica asta se face atat de simplu, incat chiar nu e nevoie de masina de paine.
      Pup cu drag si sigur iti iese data viitoare.

  40. alina maria spune:

    A iesit minunat! Laura, iti multumesc acum pt prima data, desi citesc si fac retetele de pe blogul tau de multa vreme. Nu am ratat nici una, poate nu au iesit perfect ca ale tale, dar toata lumea le-a apreciat! Multumesc din suflet, inca o data!

  41. Catrinel spune:

    M-a pus naiba sa intru pe blogul tau in cautarea unei retete de paine cand imi este teribil de foame. Nu ma pot desprinde de aici si am senzatia ca am devenit masochista. 😀 Minunat blog. Chiar acum painica sta la crescut. Multumesc mult de tot!

  42. Mihaela spune:

    Buna Laura,
    Am incercat aceasta reteta de 2 ori pana acum si rezultatul a fost foarte bun: o paine bine coapta, destul de elastica si aerata, foarte consistenta dpdv nutritiv (am pus faina tip 65 bio). Pana sa incerc reteta ta nu incercasem sa fac paine niciodata! Cred ca e bine ca drojdia sa fie cu adevarat cat mai proaspata: a doua oara am folosit jumatatea de pachetel de drojdie ramasa de data trecuta si parca nu a mai fost la fel de aerata painea si a crescut mai putin. Oricum multumesc pentru o super reteta: o sa cumparam mai putin paine datorita tie.

  43. corinna spune:

    Sunt tentata sa incerc aceasta retete. As dori sa intreb
    cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba tava de cuptor.
    multumesc

      • Cristina spune:

        Buna ziua
        Doresc sa incerc si eu aceasta reteta de paine,observ din comentarii ca este foarte buna.
        Cred ca o importanta majora are si programul pe care sa coacem paine (la cuptor electric).
        Care este programul (setarea) cuptorului pentru painea aceasta?
        multumesc

        • Laura Adamache spune:

          Draga Cristina, eu am folosit functia traditionala, cu caldura si de jos si de sus, treapta a treia a cuptorului.
          Cu drag!

  44. Cornelia spune:

    Painea este intr-adevar rapida si gustoasa . Eu va propun sa puneti aluatul, imediat dupa omogenizare , in tava/tavi de cozonac in care ati pus in prealabil hartie de copt si sa lasati astfel ca aluatul sa creasca direct in vasul in care urmeaza sa il coaceti (acoperit cu folie ). Am incercat si rezultatul este unul care mie imi convine . Poate si voua.

  45. Monica spune:

    Draga Laura, sunt o mare admiratoare de-a ta! Am facut deja cateva retete, totul a iesit perfect (mai putin fondantul pt tort). 🙁
    In legatura cu painea rustica, ingredientele sunt doar pt o paine sau doua? Multumesc, Monica

    • Laura spune:

      Monica, draga mea, imi pare rau ca nu ti-a iesit fondantul. Ce probleme ai avut cu el?
      Cu ingredientele din reteta, poti face o paine mai mare sau doua mai micute. Pentru ca noi am inceput sa mancam foarte putina paine, in ultima perioada am facut doua paini. Una o congelez si cealalta se consuma in cateva zile.
      Te pup!

    • Monica spune:

      Draga Laura, multumesc mult pentru raspuns. Painea mi-a iesit extraordinara, cea mai buna de pana acum si cu putin efort (am facut o paine mare)
      Fondantul a fost prea lipicios, presupun ca am pus prea multa miere… E destul de greu sa cantaresti o cantitate asa mica de miere sau poate nu am eu ustensilele potrivite. O sa-l incerc pe cel cu Marshmallows. Multumesc inca o data, de-abia astept sa vina weekendul ca sa mai incerc cateva retete – imi plac mult prea multe dintre retetele tale!! O saptamana placuta si plina cu retete de succes! Monica

    • Monica spune:

      Draga Laura, multumesc mult pentru raspuns. Painea mi-a iesit extraordinara, cea mai buna de pana acum si cu putin efort (am facut o paine mare)
      Fondantul a fost prea lipicios, presupun ca am pus prea multa miere… E destul de greu sa cantaresti o cantitate asa mica de miere sau poate nu am eu ustensilele potrivite. O sa-l incerc pe cel cu Marshmallows. Multumesc inca o data, de-abia astept sa vina weekendul ca sa mai incerc cateva retete – imi plac mult prea multe dintre retetele tale!! O saptamana placuta si plina cu retete de succes! Monica

  46. Ana spune:

    Draga Laura,am facut aceasta paine de 2 ori si a iesit buna,insa in ambele dati s-a lipit de hartia de copt.O scot fdin tava cu hartie cu tot ,apoi tai coaja…Am bagat-o in cuptorul preincins,painea este coapta,dar nu o pot dezlipi.Am nevoie de un sfat.Multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, iti recomand sa schimbi hartia de copt. Am avut si eu problema asta, la o alta reteta. Foloseam o hartie de copt maronie. Am cumparat hartie alba si nu am mai avut probleme.

  47. Stacy spune:

    Am facut 🙂 S-a primit mega buna.. Reteta asta e 100% foolproof 😀 Am incercat multe si toate au avut gust straniu 🙂 Pare bine ca nu m-am dat batuta si am dat peste ceva intr-adevar bun 😉 Mersi mult ( P.S: aluatului meu i-a mai trebuit cam 30-40ml de apa in plus )

  48. simona spune:

    E prima data cand fac paine , asa ca iti dai seama ce mandra am fost de mine ca mi -a iesit o paine grozava urmand intocmai sfaturile tale!!!! Cum sa mai mancam paine din comert cand poti manca asa ceva?
    Am o intrebare. As vrea sa incerc si painea rustica cu masline, dar sunt pusa in incurcatura de faptul ca imi trebuie o oala asa mare pentru cuptor. Chiar trebuie una de 30 cm inaltime??? Daca asa zici , te ascult si o sa incerc alta retreta, ca doar ai destule! :))

    • Laura Adamache spune:

      Draga Simona, tare mult ma bucur ca ti-a iesit painica. Felicitari!
      Pentru painea cu masline este perfecta o cratita de cca 10-15 cm inaltime.
      Te pup!

  49. Adelina Charalambous spune:

    Buna,chiar acum am făcut aceasta paine superba ,de mult timp căutam asa reteta 🙂cu puțin oregano ulei de măsline si sare cand este calda este super.Multumim🙂

  50. Rotaru Maria spune:

    Bună. Astăzi plănuiesc să coc această pâine, dar mă gândesc că după frământarea aluatului aș putea să-l las la dospit direct în tava de copt. Eu personal o voi face rotundă pentru că îmi place mai mult cum arată. Îți mulțumesc foarte mult pentru rețetă, defapt, toți îți mulțumim! :>

  51. Diana Elena spune:

    Heeelp me ! Am facut pâinea de muulte ori, insa nu are forma de paine…este foarte subtire atunci cand o tai pentru ca aluatul meu se întinde cam mult in tava ( e foarte lichid cred comparativ cu ce vad eu aici in foto ) …arata ca o Lipie umflata. Ar fi ok sa măresc cantitatea de faina ? Am incercat cu mai multe tipuri 650 insa patesc mereu asta 🙁 . La gust e di-vi-na. Thanks !!!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Diana, poti sa pui cu cca 50 g mai multa faina. Iti recomand sa faci urmatorul lucru, sper sa explic cum trebuie si sa intelegi. Deci, dupa ce punem aluatul in tava, incearca sa pliezi marginile lungi ale hartiei de copt, astfel incat sa nu dai „voie” aluatului sa se extinda in tava dupa cum vrea el. Deci fa pliuri, ca cele de acordeon, pe lungimea aluatului.

  52. Roxana spune:

    Bună! Am găsit rețeta azi dimineață, am și făcut pâinea, aproape jumătate am și mâncat, copiilor le place, este extraordinară, simplu de preparat, voi repeta! Mulțumesc, Laura Adamache!

  53. Roxana spune:

    Bună! Am găsit rețeta dimineață, am și făcut pâinea, s-a și mâncat jumătate, copiilor le place, este extraordinară, simplu de preparat, voi repeta! Mulțumesc, Laura Adamache!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor