Pufoase cu frisca

22 comentarii

Pufoase cu frisca

Astazi aveam pofta de ceva dulce, bun si rapid asa ca am executat pufoasele urmatoare. Le-am botezat asa pentru ca sunt extrem de pufoase si usoare ca niste fulgi.

Ingrediente 12 bucati

  • 110 gr faina
  • 40 gr amidon porumb
  • 4 oua
  • 120 gr zahar tos
  • zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa praf copt
  • 25 gr zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • codite ciocolata sau cacao pt ornat

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 60 gr zahar tos pana obtinem o bezea tare,

 

galbenusurile le mixam pana se albesc si se umfla cu restul de 60 gr zahar si zaharul vanilat (un pliculet). Adaugam treptat bezeaua galbenusurilor,

 

amestecam cu grija de jos in sus pana incorporam toata bezeaua,

 

adaugam mixul de faina, amidon si praf de copt (lingura cu lingura), compozitiei de mai sus,

 

si amestecam cu grija de jos in sus pana incorporam toata faina. Aluatul final trebuie sa fie teapan si pufos,

 

tapetam o forma de muffins cu unt si faina si umplem mai mult de jumatate cu aluat,

 

le bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 20 minute pe treapta a treia (nu trebuie sa fie excesiv de colorate)

 

le lasam sa se raceasca in forma dupa care le desprindem usor si le scotem din forma,

 

scobim cu un cutit ascutit miezul,

 

si le umplem cu frisca pe care eu am mixat-o cu 25 gr zahar vanilat ca nu era dulce,

 

si o sectiune pufoasa pentru voi,

 

 

Pofta buna!! Sunt rapide si delicioase.

P.S: Puteti sa le scobiti mai mult decat mine si sa le umpleti cu mai multa frisca. Eu am zis sa le fac mai lejere putin.

22 Comentarii

  1. Uau, ca de obicei super! Simplu si rafinat. Felicitari!

  2. CAT DE PERFECTE POT FI…
    ITI DORESC UN PASTE FERICIT SI O PRIMAVARA FRUMOASA.
    TE PUP.

  3. Fooooarte frumoase!
    Mi-ai facut o pofta nebuna!

  4. Arata foarte bine pufoasele tale, si vad ca au iesit foarte bine si fara hartie de briose in tava. Voi incerca si eu asa cand termin hartiile 🙂

  5. Multumesc tare mult Amalia!! Sunt simple si bunute foc.

  6. Ma bucur tare mult ca iti plac Criss draga. Paste fericit cu multa sanatate, luminna si pace in casa si suflet iti doresc!!

  7. Miha draga mea atat de simplu se fac si sunt atat de lejere!! Te pup pup si multumesc ca iti plac!!

  8. Rox draga eu de mult nu mai folosesc hartiute pt muffins la forma asta teflonata. Ies mult mai bine fara si se desprind pur si simplu singure cand se racesc. Nu am avut nevoie de cutit ca sa desprind marginile ci pur si simplu le-am scos cu mana din forma cand s-au racit. Trebuie doar sa tapetezi bine forma cu unt si faina si gata ai scapat de hartiute. Te pup!!

  9. Kate Crawford

    This should be perfect, I can’t wait to try it out. Well written article! You should post it on Wacanai.com ( ). They have a bunch of similar articles and you can link it back to your website. I have one posted on it and it is awesome because they give you some graphs to put on your page to track how many people read your article and it tells you how useful they thought it was. I think a lot of people could use to read your stuff and I think this will help get your articles out there more!

  10. Thank you so much Kate for your advice!! I will go on wacanai very soon!! Kisses!!

  11. Buna, Laura.
    excelente pufoase. Recunosc ca le-am facut simple, dar au mers perfect cu o cana de lapte aseara; le-am zis la copii ca le-am facut ciupercute, ca au crescut mult peste forma. fi-mea a comentat initial ca nu-i plac ciupercile dar apoi a vazut ce erau. singura care a ramas pana azi e la fel de pufoasa. ma intreb, ar fi un blat de tort excelant, nu?

  12. Draga mea Raluca iti multumesc ca le-ai incercat si ma bucur mult sa aud ca au fost pe placul copiilor tai. Cu siguranta ar fi un blat excelent mai ales ca datorita consistentei s-ar insiropa foarte bine. Te pupic!!

  13. Buna Laura,
    Am vazut ca in mai multe retete folosesti amidon de porumb….care este mai exact rolul lui? il pot inlocui cu altceva?
    Multumesc si felicitari pentru site…pot sa spun ca sunt client fidel 😉

    • Gabriela, draga mea, prajiturile facute cu o parte e faina si una de amidon, ies foarte foarte pufoase.
      Daca nu ai amidon, il poti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.
      Pup cu drag!

  14. Le-am facut si eu azi, mi-au iesit mmmmmmmm 😉 f.pufoase. Mersi.

  15. buna. le-am facut sambata, au iesit foarte frumoase . fetele mele le-au terminat imediat. cand m-am dus la frigider sa vad cate mai sunt ramasese doar 4. am sa incerc chiar acum inca o data si am sa le pun putin ulei .sper sa creasca la fel de frumos si sa ramana inalte

  16. Păcat ca nu îți pot trimite o poza cu băiețelul meu înfundat cu totul într-o asemenea pufosenie! A avut timp însă să îmi spună “very tasty!” ?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.