Chec de sparanghel salbatic, ton si curry

12 comentarii

Chec sparanghel felie

Ador sparanghelul si in fiecare an abia astept primavara ca sa pot manca in voie. Sparanghelul salbatic este mai subtire decat cel de cultura dar si mult mai bun. Combinatia dintre ton, sparanghel si curry este absolut o nebunie de gust si arome asa ca dupa ce am scos checuletul din cuptor i-am dat tarcoale pana s-a racit un picut si am si mancat 3 felii.

Ingrediente – Chec de sparanghel salbatic

  • 120 g ton (conserva in suc propriu sau ulei)
  • 20 fire sparanghel (folosim doar varfurile)
  • 3-4 fire ceapa verde cu frunze
  • 50 g emmental taiat patratele mici/ cascaval
  • 50 g parmezan ras
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei masline
  • 200 g faina
  • 50 g mortadella (optional)
  • 1 plic praf copt
  • un varf cutit bicarbonat (optional)
  • 1 lingurita rasa curry

Chec de sparanghel salbatic – Preparare

Taiem varfurile sparanghelului (care inseamna cam 5 cm dintr-un fir) si le tocam marunt.

Curatam ceapa si o tocam marunt, scurgem bine bine tonul din conserva si il taiem buctele mai mari, taiem patratele mici mortadella, emmental-ul sau cascavalul, dam parmezanul prin razatoarea cu gauri mici,

Intr-o tigaie teflonata incingem putin ulei de masline (nu din cele 50 gr de ulei care vor intra la chec) si punem la calit la foc f mic ceapa si sparanghelul.

Cand s-au inmuiat bine, adugam tonul, mortadella si lingurita de curry,

Amestecam bine si mai lasam cam 2 minute tigaia pe foc dupa care lasam compozitia sa se raceasca complet,

Separat batem lejer cele 3 oua, le amestecam cu laptele si apoi cu uleiul de masline,

Adaugam treptat in compozitia de ou, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si amestecam cu grija sa nu se formeze cocoloase. Adaugam compozitia de sparanghel si ton care trebuie sa fie complet rece, cubuletele de emmental si parmezanul ras,

Amestecam pana le incorporam perfect,

Tapetam o forma de chec cu unt si pesmet,

Punem aluatul si il nivelam bine,

Si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute pe treapta a treia.

Cand s-a racit, il servim. Recunosc ca eu nu am avut rabdare sa se raceasca complet pentru ca mirosea atat de bine si mi-era si foame asa ca l-am taiat caldut.

 

 

12 Comentarii

  1. CristinaK

    Ce bine arata checul, Laura! Mi-ai facut o pofta de nu-ti mai zic…

  2. Cristina este atat de bun ca eu sincer nu m-am abtinut pana s-a racit. Mirosea absolut divin asa ca m-am infipt in el cand era caldut. Bun de tot a iesit!! Te pupic si ma bucur tare mult ca iti place!!

  3. Laura iar ai facut ceva bun :)) Super arata !

  4. Miammmm, si eu sunt mare fan sparanghel

  5. Laura, unde ai gasit sparanghel salbatic?

  6. Paste fericit alaturi de cei dragi

  7. Te pup Amalia draga si multumesc ca iti place!!

  8. Yafa draga eu ador sparanghelul si vreau sa iti spun ca am tot rontait din el asa crud cum era in timp ce pregateam ingredientele pt chec!! Te pupic!!

  9. Codruta draga am prmit sparanghelul de la gazdele noastre care l-au cules din gradina. se gaseste si prin supermarket-uri si in cazul in care nu gasesti il poti inlocui cu sparanghel de cultura care sigur sigur se gaseste. Te pup!!

  10. Paste Fericit Lory draga cu multa caldura in casa si suflet!! Te pup!!

  11. O RETETA FOARTE BUNA ,AM FACUT-O DE CITEVA ORI DEJA,SI NE PLACE F MULT COMBINATIA,MERITA SA FIE FACUTA.MULTUMIM

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.