Trufe de ciocolata


Trufe de ciocolata neagra si ciocolata alba, reteta bomboane de ciocolata

Trufe ciocolata detaliu final

Trufele de ciocolata neagra si de ciocolata alba sunt perfecte pentru orice sarbatoare sau pur si simplu pentru un desert rapid si delicios servit la orice ora simtim nevoia. Reteta trufelor este foarte simpla, iar ingredientele folosite pentru aceste delicioase bomboane de ciocolata sunt la indemana oricui.

Trufe de ciocolata neagra – Ingrediente

  • 200 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
  • 100 ml smantana indulcita pentru frisca
  • 75 g faina migdale
  • 2 linguri whisky/coniac

Trufe de ciocolata alba – Ingrediente

  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana indulcita pentru frisca
  • 75 g faina migdale
  • 2 linguri whisky
  • 1 pastaie vanilie

Trufe de ciocolata neagra – Mod de preparare

  • Punem intr-o craticioara smantana lichida, ciocolata neagra tocata marunt si faina de migdale si le topim la bain-marie.
  • Cand ciocolata s-a topit, scoatem craticioara din baia de apa si lasam amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Cand amestecul este usor caldut, adaugam coniacul si mixam la viteza medie pentru 4 minute. Introducem vasul in frigider pentru 5-6 minute, apoi il scoatem si mixam la viteza mare pana cand compozitia trufelor de ciocolata se deschide la culoare si are o consistenta pufoasa.

Trufe de ciocolata preparare crema ganache

  • Cu mainile usor umede formam trufele de ciocolata si le tavalim imediat prin codite de ciocolata.

Trufe de ciocolata preparare

Trufe de ciocolata alba si migdale – Mod de preparare

  • Punem intr-o craticioara smantana lichida, ciocolata alba tocata marunt, semintele pastaii de vanilie si faina de migdale si le topim la bain-marie.
  • Cand ciocolata s-a topit, scoatem craticioara din baia de apa si lasam amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Cand amestecul este usor caldut, adaugam whisky si mixam la viteza medie pentru 4 minute. Introducem vasul in frigider pentru 5-6 minute, apoi il scoatem si mixam la viteza mare pana cand compozitia trufelor de ciocolata alba capata o consistenta pufoasa.
  • Cu mainile usor umede formam trufele de ciocolata si le tavalim imediat prin zahara vanilat amestecat cu faina de migdale sau prin fulgi de nuca de cocos.

Trufe de ciocolata detaliu trufa

  • Trufele de ciocolata neagra si trufele de ciocolata alba sunt absolut delicioase. Vi le recomand cu drag.

Trufe de ciocolata detaliu

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Trufe de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

44 comentarii la “Trufe de ciocolata

  1. Laura spune:

    Multumesc DiAnais. Se fac tare tare simplu si sa stii ca sunt spornice pentru ca ies foarte multe si se mentin in frigider ff mult timp. Te pup!!

  2. Laura spune:

    Diamnond cat ma bucur sa te revad!! Am descoperit si eu bloguletul tau plin cu bunatati si l-am trecut deja in listuta de favorite!! Te pupic si te mai astept in vizita!!

  3. Laura spune:

    Te pup Edith! Au fost delicioase dar m-am speriat cand am vazut cate au iesit. cam multute pt 2 persoane asa ca am dat din ele ca sa nu ne tenteze.

  4. Laura spune:

    Multumesc mult Nicoleta draga!! Au fost tare bune si o sa le refac curand ca sunt spornice. Te pup si o saptamana minunata iti doresc!!

  5. Anonymous spune:

    Laura draga, de fff mult nu am mai scris despre minunile tale (retete culinare), nu-mi permite timpul (la servici cum apuc), abia reusesc sa vad retetele, sa mi le mai notez.:)) De cand am gasit blog-ul tau, am invatat n si n lucruri despre bucatarie!!! Cu siguranta, ai un talent cum putini oameni il au, sincer, f sincer vorbesc!! Este prima data cand regret enorm faptul ca nu am internet acasa (adica PC, este cu fiul la facultate:)) si alte cheltuieli nu prea sunt binevenite:)) ). Asa ca, multe pupicuri si cat mai multe bucurii sa ai in viata si multe retete cu bunatati…:))) Georgeta Pop, cred ca apar ca, anonim, sorry

  6. Geta spune:

    Georgeta Pop= Geta, sa stii ca este una si aceeasi… Aceste TRUFE sunt extraordinare, neaparat trebuie sa le fac, cum zicea cineva numai privindu-le te saturi!!! Te rog spune-mi bilutele, cum le faci?? Au iesit super!!! Si cum sa ma descurc, cu migdalele?? Eu nu am gasit nici o varianta din reteta! Daca se poate… Felicitari!!! inca odata, pa pa

  7. Laura spune:

    Draga mea Georgeta iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale. Ma bucur enorm sa aud ca iti plac retetutele mele!! Draga mea, pudra de migdale o poti obtine f simplu in casa. Mixezi migdalele in pudra ff fina si gata pudra. Daca totusi iti este mai la indemana poti folosi linistita nuci macinate in loc de migdale. Ies la fel de gustoase. Bilutele le formez cu mana. Umezesc ffff putin palmele o data la 3 bilute si apoi le formez intre palme, ca la chiftelute. Dupa care le dau prin codite de ciocolata sau prin zahar pudra si le pun la frigider. te pup draga mea si inca o data multumesc pentru cuvintele tale.

  8. Lucia spune:

    MULTUMESC MULT PT. RETETE. INTR-ADEVAR ESTI O MARE GOSPODINA(SI ASTA TI-O SPUNE TOT O MARE GOSPODINA)DAR AM SI EU O MICA INTREBARE : CAND FOLOSESTI FRISCA LICHIDA, DE CARE ESTE ? SMANTANA DE PE PIATA SAU FRISCA VEGETALA DIN COMERT(EU CUMPAR PRODUSELE DIN ROMANIA). AM SA-MCERC RETETA ACEASTA CU SAMANTANA DE PE PIATA , CREZI CA-MI VA IESI BINE RETETA? IN REST ,TINE-O TOT ASA CA ESTI TARE BUNA IN CEEA CE FACI SI FACI BIIIIIINEEEE !! TE PUP !!

  9. Laura spune:

    Draga Lucia multumesc foarte mult pentru cuvintele tale. Eu am folosit frisca lichida, gen hoplà, dar cred ca ies bine si cu frisca naturala. sa nu le incerci cu smantana pe care o folosesti pentru mancare pentru ca nu cred ca ies. Te pupic!!

  10. Ionela spune:

    Vai, Laura, ce bine arata! Vreau sa te intre: si la compozitia alba trebuie sa se deschida culoarea ca sa-ti dai seama ca ai mixat deajuns? Si apoi cu ce te-ai dat pe maini ca sa le formezi ca mi se pare totusi greu de modelat, nu e lipicioasa compozitia finala?

  11. Rusu spune:

    Delicioase!!!! Aseara le-am preparat si eu, super usor si cu un aspect deosebit. De curand am deschis un blog culinar si vreau sa te intreb daca pot publica reteta, bineinteles cu pozele mele si referire la pagina ta. Multumesc!!

  12. http://retetebygeorgiana.blogspot.com/ spune:

    Delicioase!!!! Aseara le-am preparat, super usor si cu un aspect deosebit. De curand am deschis un blog culinar si vreau sa te intreb daca pot publica reteta, bineinteles cu pozele mele si referire la pagina ta. Multumesc!!

    • Laura spune:

      Georgiana draga mea, sigur ca poti publica reteta la tine. Abia astept sa le vad!!
      Pup cu drag si bine ai venit in blogosfera!

  13. Cristina's world spune:

    Laura, le-am incercat si eu pentru Craciun si au iesit perfecte 🙂 Am postat reteta si poze pe blog si te invit sa vezi ce mi-a iesit 😀

  14. Georgia spune:

    Geniale….de obicei mama nu gatea retete de pe internet, insa am convins-o incercand eu o parte din retetele tale. Sunt pur si simplu geniale, iar pe aceasta cred ca o voi transforma in reteta traditionala de Craciun a familiei mele pentru ca in 3 ore aceste prajiturele au devenit preferatele tuturor. Te pup si iti urez sa ai parte de Sarbatori frumoase si linistite.

  15. mihaela spune:

    Laura ,draga , minunate sunt retetela tale ; am incercat citeva din diverse sectiuni si mi-au iesit toate exact asa cum sunt prezentate cele facute de tine .
    Crezi ca la aceasta reteta pot folosi smintina pentru frisca(cu 35%grasime)?

  16. cristina spune:

    Buna Laura. Indraznesc sa te intreb, din lipsa de cunostinta si experienta, daca alcoolul e esential pentru aceste trufe? (in sensul ca poate nu se mixeaza bine crema fara el) In familia noastra nu se consuma bauturi alcoolice si parca nu as merge sa cumpar prima sticla de whisky din viata mea, pentru 2-3 linguri cat as avea nevoie la aceste trufe 🙂

  17. cristina spune:

    Buna Laura. Indraznesc sa te intreb, din lipsa de cunostinta si experienta, daca alcoolul e esential pentru aceste trufe? (in sensul ca poate nu se mixeaza bine crema fara el) In familia noastra nu se consuma bauturi alcoolice si parca nu as merge sa cumpar prima sticla de whisky din viata mea, pentru 2-3 linguri cat as avea nevoie la aceste trufe 🙂

    • Laura Adamache spune:

      Draga Cristina, nu este neaparata nevoie de whisky.
      Il poti elimina din reteta sau il poti inlocui cu esenta de rom, pentru trufele cu ciocolata amara, si esenta de migdale sau portocale, pentru cele cu ciocolata alba.

  18. Lia spune:

    Trufele arata wow!!!!!Voi face si eu in acest week-end!Cat timp pot fi păstrate la frigider?,Se servesc reci sau la temperatura camerei?

    • Laura Adamache spune:

      Lia, ma bucur ca iti plac. Se pot pastra 4-5 zile in frigider, inchise intr-un recipient de plastic. Trebuie sa le scoti din frigider cu cca 10 minute inainte sa le servesti, depinde si de temperatura din bucatarie, dar in general sunt suficiente 10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *