Supa crema de frunze de ridichi


Supa de frunze de ridichi, reteta frantuzeasca

Supa crema de frunze de ridichi

Supa crema de frunze de ridichi, reteta frantuzeasca delicioasa. Mod de preparare de supa cu frunze proaspete de ridiche si legume. 

In Franta aceasta supa de frunze de ridichi (soupe de fanes de radis) este consumata in mod frecvent. Eu aruncam mereu frunzele de la ridichi pentru ca nu stiam ca se poate obtine ceva atat de delicios din ele. Am incercat reteta de supa mai mult din curiozitate, dar mi-a placut atat de mult incat acum, ori de cate ori cumpar ridichi, le cer mereu cu frunze si fac aceasta supita delicioasa. Are un gust usor picant, proaspat, iar daca va doriti un plus de gust, sa stiti ca aceasta supa crema merge de minune cu crutoane prajite in unt sau in ulei.

Supa crema de frunze de ridichi – Ingrediente 

  • frunze de la 3-4 legaturi de ridichi
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapa medie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei de masline (optional)

Cum se face supa de frunze de ridichi – Preparare pas cu pas

  • Spalam bine frunzele de ridiche, curatam cartofiorii, ii spalam si ii taiem bucatele potrivite, curatam ceapa si o taiem si pe ea in bucati (nu conteaza dimensiunea cubuletelor de ceapa sau cartof pentru ca toate legumele vor fi pasate).

supa crema de funze de ridichi preparare

  • Punem legumele intr-o oala si le acoperim cu cca 2-3 l de apa. Adaugam si o lingurita de sare. Cantitatea de apa pentru supa crema nu este exacta. Important este ca legumele sa fie complet acoperite de apa. Dupa fierbere, le vom pasa si vom adauga treptat apa in care au fiert, pana cand obtinem o consistenta cremoasa, specifica supelor crema.

supa crema de funze de ridichi preparare

  • Dupa ce au fiert complet legumele, strecuram lichidul intr-un alt vas iar frunzele de ridichi, ceapa si cartofii le pasam.

  • Peste legumele pasate, adaugam supa strecurata pana cand supa devine cremoasa.
  • Francezii aduaga smantana in aceasta supa, dar eu o prefer simpla sau cu unt. Punem din nou supa crema de frunze de ridichi pe foc si adaugam cca 25 g de unt. In momentul in care untul s-a topit, stingem focul, potrivim supa de sare si o servim simpla sau cu crutoane. Eu adaug mereu si putin piper in farfurie.

Daca doriti, puteti pune in farfurie putin ulei de masline, ii da un gust minunat acestei supe creme.

supa de ridichi

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa crema de frunze de ridichi
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

21 comentarii la “Supa crema de frunze de ridichi

  1. Laura spune:

    Ama draga exact asta am spus si eu cand am vazut-o, asa ca saptamana trecuta cand am cumparat ridichi mi-am adus aminte de reteta asta si am incercat-o. Sincer, nu ma asteptam sa iasa atat de buna. E usor picanta si are un gust extrem de placut. Lui Cris i-am facut si niste crutoane prajite in unt si i-a placut enorm. Te pup!!!

  2. Ina spune:

    In sfarsit ai postat-o! 🙂 Cat am asteptat sa o vad!!! Pai e super simpla! categoric am s-o fac pe sambata scumpa mea! Te pup tare tare! :* :)))

  3. Laura spune:

    Laura draga mea multumesc mult mult ca te-ai gandit la mine!! Maine trec sa il ridic si sa il postez!!
    Te premiez si cu o suta de supici draga ma ca zau ca meriti!!! Puuup!!

  4. Pofticioasa Sefa spune:

    Nu stiu de unde scoti unele retete, dar imi pare bine ca le scoti! Nu stiu cum e la gust, dar pozele arata foarte bine. Din pacate, inca nu pot sa ma incumet sa o fac, caci nu am mixer. 🙁 Dar lasa ca ma fac eu mare si-mi iau mixer si atunci o sa incerc supa asta minunata!
    Keep up the good job!

  5. Laura spune:

    Multumesc tare mult ca iti place supica Pofticioasa Sefa!! Ma gandeam acum cum facea mama supele creme cand eram mai micuti si din cate imi amintesc le pasa prin sita cu ajutorul unei linguri. Cred ca daca frunzele sunt fierte bine bine de tot merge aplicata tehnica asta si la supa de frunze. Te pup si o saptamana minunata iti doresc!!

  6. ida spune:

    Esti minunata Laura!Asa cum spunea si Pofticioasa Sefa nu stiu nici eu de pe unde aduni toate retetele astea dar eu i-ti multumesc ca existi.Sa fii sanatosa si sa tot mai ai astfel de retete delicioase. Puuuup dulce!

  7. Laura spune:

    Draga mea Ida iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale. Sper tare curand sa revin cu noi retetute care sper sa va placa. Pana atunci te pup si numai bine iti dorec!!

  8. Anonymous spune:

    sincer si aici unde stau sunt in magazine frunze de ridichi, se vand separat, si am auzit ca se fac o anumita ciorba ..

  9. adriana spune:

    Am facut si eu aceasta supa minunata, cu inspiratie de la tine si iti multumesc tare mult pentru idee. Eu am fost incantata de rezultat:

  10. dacian spune:

    Trebuie sa recunosc ca la momentul in care am mers la piata sa cumpar ridichi, babuta m-a intrebat daca vreau si frunzele. Apoi am intrebat o prietena si mi-a zis ca sunt unii care fac supa din frunze. Cat de curand o sa incerc si eu chestia asta.
    P.S. Ai un blog tare fain, cred ca o sa mai trag cu ochiul, in special la retelele vegetariene.

  11. Monica spune:

    Azi am gatit si eu, deoarece am citit mai multe retete, am devenit curioasa. Trebuia sa calesc ceapa in unt, dar am avut ramasitele de untura de la pulpe de pui prajite la cuptor. Am condimentat cu sare, piper, nucsoara si dafin + coaja de parmezan. La sfirsit am adaugat smantana.
    Am gustat… nu mi-a venit sa cred ce gust bun a rezultat, pacat de cei 20-25 de ani de cind gatesc, nu am incercat pina acum acest fel de supa.
    In copilarie mama a gatit si supa de loboda, cred ca e ceva asemanator, arata cam” rustic” in farfurie, pe atunci nu cunosteau „supele crema”.

    Felicitari pt. reteta, iti doresc numai bine,
    Monica

    • Laura spune:

      Monica, draga mea, si eu cand am incercat-o prima data m-am gandit ce pacat e ca atatia ani am aruncat frunzele cand puteam sa fac minunatia asta de supa-crema.
      Cred ca a ta a fost delicioasa si am s-o fac si eu dupa reteta ta cu prima ocazie.
      Ciorba de loboda este delicioasa!! Supa de loboda nu am mancat pana acum.
      Cum se face?
      Pup cu drag!

  12. Monica spune:

    Draga Laura! ma-m exprimat gresit: ciorba de loboda, nu supa! Scuze!
    Azi am discutat cu familia mea, in legatura cu supa de frunze de ridichi (pina nu au terminat masa, am zis ca e spanac…) o multime de mincaruri din copilarie le-am considerat rele la gust deoarece ingredientele nu au fost de calitate (sticla de ulei- avea 2-3 degete de ceva nedefinit la fundul sticlei), apoi uleiul de soia, sau de rapita! Atunci nu aveam unt nici pentru prajituri, daramite pentru supa/ciorba…
    Noroc cu blogosfera, eu ani de zile am probat noutati (pt. mine): broccoli, sparanghel, telina, etc.
    Acum am decis sa ma intorc la radacini, iarna asta am gatit doar mincaruri din legume de sezon, si am fost multumita, familia a fost incintata (nu sint amatori de noutati). Punctul pe i au fost diverse condimente, cu ele am incercat sa diversific meniurile, sa nu fie plictistor .
    Supa de frunze de ridichi a fost o exceptie, si noroc ca am probat, se merita.

    Te-am pupat! Monica

  13. Anonim spune:

    Multe persoane se uitau lung la mine cand cumparam ridichi si insistam sa nu le rupa frunzele. Toti intrebau ”De ce? Ce faci cu ele?’… Le mananc in salate, sunt foarte bune! La supa nu m-am gandit dar o voi incerca! Poti sa le combini cu ce fel de verdeturi iti plac: salata verde, patrunjel, marar, ceapa verde, morcov ras, etc. Dupa un castron de salata cu multe verdeturi, nu mai vrei altceva :D!
    Depinde de gusturi…

    • Laura spune:

      Draga mea, sunt foarte gustoase si foarte sanatoase iar supa este o nebunie.
      Mie imi place tare mult. Sper sa iti placa si tie.
      Te pup!

  14. Oxana spune:

    Gata! Am incercat-o si pe asta, dupa supa crema de conopida cu praz (am incercat si cu brocoli apropo), ff buna a iesit !! Multumim Laura pt idei !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor