Bavareza cu ciocolata si vanilie

70 comentarii

Bavareza cu ciocolata si vanilie – Retete culinare

Bavareza bicolora cu ciocolata si vanilie

Ultimul desert pe care am ales sa il fac in ultimele zile petrecute in Germania, este o Bavareza cu ciocolata si vanilieVa multumesc din suflet ca m-ati urmarit in aceste luni, chiar daca nu am avut cuptor si prin urmare retetele nu au fost foarte variate. Va dedic din suflet acest desert delicios si sper sa ma intorc cu noi retete foarte curand. Dar pana atunci haideti sa servim impreuna o felie de bavareza bicolora cu ciocolata.

Felie bavareza ciocolata

Ingrediente – Bavareza cu ciocolata si vanilie (forma cu gaura 24 cm Ø)

  • 400 ml smantana lichida pentru frisca
  • 250 ml lapte
  • 75 g zahar
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 12 g gelatina in foi/ 10 g gelatina granule
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 3 galbenusuri medii
  • esenta vanilie/zahar vanilat

Mod de preparare – Bavareza cu ciocolata si vanilie

  • Pentru inceput punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece, pentru 10 minute.
  • Mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat sau esenta de vanilie si amidonul pentru cateva minute (nu trebuie sa le mixam pana ce se umfla si se albesc, ci doar pana se amesteca bine ingredientele intre ele).
  • Incalzim laptele si il turnam treptat peste galbenusuri, mixand continuu pana terminam de adaugat tot laptele.
  • Transferam crema obtinuta pe foc foarte mic si o lasam pana atinge punctul de fierbere. Atentie, nu trebuie sa fiarba. O luam de pe foc si adaugam foile de gelatina bine stoarse. Amestecam pana se dizolva complet gelatina.
  • Impartim crema in doua parti egale si intr-una din ele adaugam ciocolata rasa si amestecam pana o inglobam perfect.

Crema bavareza preparare

  • Lasam ambele creme sa se raceasca complet.
  • Cand cremele s-au racit, adaugam 200 ml de smantana pentru frisca, mixata foarte bine, in crema cu ciocolata si amestecam cu grija, de jos in sus.

Crema de ciocolata pentru bavareza

  • Adaugam restul de 200 ml de smantana pentru frisca, mixata bine inainte, in crema de vanilie si amestecam cu grija, de jos in sus.

Crema de vanilie pentru bavareza

  • Intr-o forma de bavareza sau o forma cu gaura la mijloc, punem intai crema de ciocolata pentru ca are tendinta sa se intareasca mai rapid, si o lasam cam 5 minute la frigider, timp in care se va intari suficient pentru a adauga fara probleme crema de vanilie.
  • Scoatem crema de ciocolata de la frigider si adaugam crema de vanilie.

Straturi bicolore bavareza

  • Bagam bavareza in frigider pentru 12 ore sau cel mai bine pana a doua zi.
  • Ca sa o rasturnam usor, desprindem marginile cu un cutit  cu lama subtire, dupa care bagam forma in apa clocotita (avem grija sa nu intre apa in forma) cateva secunde, apoi o rasturnam pe un platou si ornam bavareza cu frisca.

Bavareza cu ciocolata si vanilie detaliu

  • Pofta buna si multumiri ca mi-ati fost aproape in aceste luni!

Felie de bavareza de ciocolata

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Bavareza cu ciocolata si vanilie
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

70 Comentarii

  1. Vai Laura cum arata sectiunea! :O Asa pofta mi-e de numa! Mai ales ca pic de foame – acuma am ajuns acasa si ma duc sa-mi pun niste supica 🙂 Is rupta de oboseala. Te pup si vb azi dc esti!

  2. Laura, mersi mult pt. urari si am venit sa vad unde pleci. Iti doresc drum bun si sa ne auzim cu bine!
    Bavareza asta arata de nu se poate! Bravo! Te pup!

  3. aripi de inger

    Superbaaaaaaaaa,cred ca e super acest dulce.Cred ca iti pare rau dupa Germania,civilizatia nemtilor nu se compara niciodata cu stilul italian (nu vreau sa-i jignesc pe toti…),dar te vom insoti in calatoria ta si sper sa ne bucuri in continuare cu bunatati.Am uitat sa-ti zic despre biscuiti:au fost super buni.Pupici si calatorie linistita.

  4. Laura, arata exceptional bavareza ta! Toate cele bune si astept cu nerabdare noile tale retete! Te pup!

  5. Arata caracteristic tie : MINUNAT ! Drum bun,Laura si asteptam sa te intorci in blogosfera!Pupici!

  6. wow, ce bine arata! iti urez numai bine si te astepot cu interes!

  7. Andreea T

    Foarte stilat, foarte ispititor… ca absolut toate retetele de pe blog. 🙂
    E o placere sa te urmaresc
    Hilda

  8. Draga Laura,tu crezi ca noi te-am urmarit doar pentru retetele tale?
    Te-am urmarit in primul rand pentru tine.Faptul ca p[ostai retete era un semn ca esti bine.Ceea ce inseamna in continuare.
    Da.Retetele sunt foarte frumos prezentate,preparatele fffffffffffff gustoase dar in spatele lor sta Omul.
    Drum bun catre Italia ta draga.
    Sa ne vedem cu bine

  9. Lissa's Cakes

    Laura mea draga ,o feliuta de bavareza e bine venita,multumesc ,arata super si e delicioasa!
    Drum bun draga mea si sa ne intalnim cat mai curand pe-aici,te pup si-ti doresc numai bine!

  10. DELICIOASA!
    am devorat-o imediat.Nu-ti spun ca,copiii au mai cerut sa le fac una*-*.Drum bun!

  11. laura draga…sunt foarte noua in lumea blogurilor…si de catva timp am descoperit lumea ta minunata…de fapt te cunosteam de pe culinar…multe din retetele tale le-am facut de acolo si au fost savurate cu placere si incantare…felicitari pt blog si pt minunatiile care-ti ies din manute….superba bavareza si superapetisanta….te pup cu drag si-ti doresc si eu Drum Bun si numai bine…

  12. Arata foarte bine bavareza ta, iti dorec drum bun, sa ajungi cu bine si sa revi cat de curand sa ne incanti cu noi retete, multa sanatate.

  13. Laura drum bun iti doresc si eu, si sa sti ca eu mi-as dori sa fiu in locul tau, sa ma intorc in Italia.
    te asteptam cu dor pe blogul tau, iti doresc tot binele din lume

  14. Multumesc din suflet pentru sfaturi, din nou ne-ai uimit cu bavareza!!! O sa-i fac si eu fiului meu o surpriza mare cu aceasta delicatesa. Ma repet, esti un om extraordinar!! Drum bun, sa ajungeti sanatosi si se ne “vedem” cu bine si cu noutati, din partea ta. :)))

  15. wow…this is so beautiful..

  16. Ma bucur ca-ti place Inisor draga!! Poate o incerci si tu cu agar agar ca tare buna e!! Te pup si ai grija de tine!!

  17. Draga mea Flor iti multumesc mult!! Sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem cu bine acolo si sa revin curand cu noi retete. Te pup si ma bucur ca iti place bavareza!!

  18. Laura draga mea, imi pare rau dupa Germania dar pe de alta parte vreau sa ajung in Italia unde ma simt din multe puncte de vedere mai in largul meu. Oricum, ca experienta, Germania mi-a placut f mult si la vara o sa ne intoarcem aici pentru cateva zile. Te pupic si ma bucur tare mult ca ti-au placut biscuiteii!!

  19. Multumesc lavinia draga!! Si eu sper sa revin curand cu retetute noi!! Te pupic si numai bine iti doresc!!

  20. Te pupic Iulia draga si multumesc tare mult!! O sa fac tot posibilul sa ma intorc cat mai curand printre voi cu noi retete!!

  21. Multumesc mult Diamond!! Te pup si pe foarte curand cu noi retete!!

  22. Hilda draga tare ma bucur ca iti place bavareza. Te pup si multumesc draga mea!!

  23. Draga mea Floris iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale deosebite. Numai bine iti doresc si sper sa ne revedem curand!!Te pup!!

  24. Lissa draga mea iiti multumesc din suflet si tare ma bucur ca iti place bavareza mea. Te pup draga mea si abia astept sa revin printre voi!!

  25. Julia draga iti multumesc ca ai incercat-o si ma bucur din toata inima ca v-a placut. Te pupic si pe curand!!

  26. Cat ma bucur sa ne reintalnim aici draga Dora!! Chiar zilele trecute iti admiram pe culinar ultimele creatii care ca intotdeauna ma incanta prin perfectiunea lor. Te pup draga mea si iti doresc mult mult succes cu blogul tau!!

  27. Vicky draga mea ma bucur tare mult ca iti place bavareza. Te pup si pana ne vom revedea iti doresc tot binele din lume!!

  28. Cristina draga mea iti multumesc din suflet!! Abia acum am vazut ca esti si tu in Germania. Sincera sa fiu si eu abia astept sa ma intorc in Italia. Germania mi-ar fi plaut enorm daca as fi locuit in conditii decente (cuptor,congelator si o mica hota) si daca as fi stiut limba. In astea 4 sau 5 luni nu m-am uitat absolut deloc la tv pentru ca nu inteleg nimic si am iesit putin pentru ca nestiind limba ma simteam in nesiguranta. Te pup draga mea si iti doresc din toata inima sa te acomodezi cat mai repede aici.

  29. Draga mea Geta te pup si iti multumesc pentru cuvintele tale minunate. Promit sa revin cat mai curand posibil cu noutati care sper sa va placa. Te pup si multa sanatate iti doresc!!

  30. Thank you Phanitha!! It was so delicious..

  31. Buna Laura, sunt Amalia si demult vroiam sa te felicit pentru toate bunatatile pe care le impartasesti cu noi! Blogul tau este o incantare permanenta pentru mine, priceperea ta si modul in care explici sunt de admirat! Iti doresc sa ajungi cu bine in Italia (bucataria italiana este pe locul I la noi in casa) si de abia astept sa gust (chiar si virtual) noile tale preparate.Succes si numai bine!

  32. Bine ai venit draga Amalia si iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale minunate!! Sper tare curand sa revin cu noi retete si te astept cu mare drag pe bloguletul meu!! Pana atunci iti doresc numai bine si multa multa sanatate!!

  33. Draga Laura, iti multumesc pentru raspunsul tau atat cald si de propmt! Esti o dulce! Acum imi iau inima in dinti si indraznesc sa te intreb despre Tortul cu mousse de ciocolata, am o nedumerire: la crema ai pus si gelatina (ca in unele retete am vazut ca se pune). Vreau sa fac acest tort pentru sambata pentru o tanara (e ziua ei) si as vrea sa imi iasa cat mai bine si sa se pastraze bine pana duminica cand se sarbatoreste. Si oare blatul (din 5 oua) e suficient pentru 6 persoane? Iti multumesc tare mult in avans!!!

  34. Draga Amalia iti raspund cu mare drag la orice intrebare, oricand!
    Cat despre tortuletul cu mousse de ciocolata sa o luam pe rand: la mousse nu se pune gelatina si iti pot garanta ca ramane ferm 1 saptamana intreaga (am pus intr-o cescuta ultima data cand l-am facut nsite mousse si dupa o saptamana era absolut neschimbat). E chiar recomandat sa lasi tortul o zi la frigider pentru ca are timp sa se insiropeze mai bine si va fi mult mai gustos a doua zi. Deci il poti face linistita de sambata pentru duminica. Mousse-ul iti garantez ca nu se va inmuia ci va ramane ferm. Acum in legatura cu blatul: eu l-am facut data trecuta intr-o forma de 24 cm si eu zic ca ajunge pentru 6 persoane dar cel mai bine e sa faci un tort mai mare care sa fii sigura ca ajunge. Eu zic asa: din 5 oua iese un tort care ajunge pe limita pt 6 persoane, din 10 oua iese cam maricel pentru 6 persoane, deci iti recomand sa il faci din 8 oua ca sa iasa exact cat trebuie. Bineinteles ca se modifica si gramajul celorlate ingrediente in functie de numarul de oua folosit. Te pup draga Amalia si daca mai ai vreo intrebare ma gasesti aici si iti voi raspunde cu mare placere!!

  35. Laurici, drum bun spre Italia, draga mea. Te astept nu noi retete, asa cum sti numai tu, delicioase si impecabile. Bavareza ti-a iesit extraordinar, imi vine sa mananc poza 🙂 !!! Te pupppp!!! 🙂

  36. Laura esti minunata! Mii de multumiri, sfaturile tale sunt pretioase si voi tine cont de ele! Am cumparat cele necesare si deseara ma apuc de treaba. Daca am inteles bine sambata asta porniti la drum, va doresc calatorie placuta si sa ajungeti in Italia fara peripetii (nu ca atunci cand ati venit din Italia in Germania…)Te sarut, Amalia

  37. Yummy Laura!!! Te-ai descurcat foarte bine si fara cuptor. Arata minunat. Felicitari. Pupici.

  38. Iulia draga mea multumesc mult!! Cuvintele voastre m-au ajutat sa ajung cu bine in Italia. Te pupic draga mea si fffff curand voi reveni cu noi retetute!!

  39. Draga Amalia tare mult multumesc pentru cuvintele tale frumoase. Te pupic si abia astept sa imi spui cum ti-a iesit tortuletul!!

  40. Multumesc Marcelus drag!!Te pupic!!

  41. Tot ce faci tu arata minunat.
    Pupici multi.

  42. Wow cat de bine arata! Superba!
    Bine te-ai intors in Italia! 🙂

  43. Vreau sa iti marturisesc ca tortul a fost o reusita! Am combinat insa doua creme (una cu cioco alba si una cu cioco cu lapte). L-am glazurat si am confectionat din pasta de lapte praf 3 boboci de trandafir (mai amarati ei asa…insa sunt la inceput si nu ma prea pricep). Am facut si poza, dar nu stiu cum sa o trimit. Iti multumesc din inima pentru tot ajutorul, iti urez bine ai revenit in Italia si iti doresc mult succes in toate! Astept cu nerabdare sa ne faci noi specialitati. Te sarut cu drag! PS: acum de sarbatori musai fac ceva din bunatatile tale!

  44. Draga mea Amalia ma bucur tare mult ca ti-a reusit tortuletul si sunt convinsa ca si arata de milioane. Trae iti multumesc pt cuvintele tale si in curand revin cu noi retetute. Pupici!!

  45. Am facut bavareza ta si a iesit o bunatate! Doar ca nu este asa aratoasa ca a ta. Mai lucrez la aspect, insa gustul este delicios!
    Multumesc pt.reteta!

  46. Multumesc mult LeoFlori ca ai incercat-o si ma bucur ca ti-a placut. Te pup!!

  47. Anonymous

    AM O INTREBARE LAURA…POT SA FOLOSESC GELATINA GRANULE DIN PLIC?…..ESTI MINUNATA LAURA IN FIECARE ZII INTRU LA TINE PE SITE…

  48. Anonim sigur ca poti folosi gelatina granule. Te pup si iti multumesc ca ma urmaresti!!

  49. Anonymous

    Am facut bavareza de Sf.Nicolae.Este minunata, toata lumea a fost incantata.Multumim pt. retete si astept unele deosebite de Craciun.Toate cele bune si SARBATORI FERICITE

  50. Multumesc Anonim ca ai incercat bavareza si tare ma bucur sa aflu ca a fost un succes. Te mai astept cu drag pe la mine!!

  51. Anonymous

    Buna Laura,Craciun fericit !!! alaturi de cei dragi si pentru ca aveam chef de ceva deosebit am zis sa fac bavareza asta ca-mi face cu ochiul dar nu pot intelege de ce cremele nu s-au intarit si sunt in stare lichida.Le am la frigider sa vad daca le mai amestec cu frisca.Dupa ce puneam gelatina stiu ca trebuia sa se intareasca crema, dar este lichida.Cred ca-mi iese un fiasco-o fi de la gelatina granule?nu stiu dar o sa vin mai tarziu cu impresii.Te pup si petrecere frumoasa.Violeta

  52. Anonymous

    Cum ai facut stelutele din interiorul bavarezei?

  53. Anonymous

    Cum ai facut stelutele din interiorul bavarezei?

  54. Anonymous

    Laura ,cred ca sunt singura careia nu i-a reusit bavareza si mi-am dorit atat de mult s-o fac.Dar sa-ti spun ce am patit:cremele nu au fost fine ca la tine simtindu-se granulele de gelatina iar ciocolata nu s-a topit in crema bine.La frigider s-a intarit dar frisca se inmuia pe masura ce mixam crema in ea.Mentionez ca am avut frisca naturala Zuzu.Am pus si intaritor dar tot degeaba.Asa cum a fost am pus-o in tava cu speranta ca poate se intareste dar a ramas lichida ,cu gelatina nedizolvata iar de rasturnat nici vorba.Poate imi poti da unele sfaturi ca as dori s-o mai incerc.Violeta

  55. Anonim, stelutele sunt facute cu un spritz de cofetarie. Am montat un dui in forma de steluta, am umplut spritzul cu frisca si am umplut centrul cu stelute.

  56. Violeta draga mea, imi pare atat de rau ca nu ti-a reusit bavareza.:(((( Problema ta a pornit de la gelatina pe care, din cate mi-am dat seama din comentariul tau, nu ai topit-o inainte de-a o adauga compozitiei. Am inteles ca tu ai folosit gelatina in granule si nu in foi. Foile de gelatina se lasa la inmuita in apa rece pentru 10 minute, dupa care se storc bine si se adauga in compozitia calda si se amesteca astfel incat sa se dizolve toata. Gelatina praf sau in granule se pune la inmuiat in 4-5 linguri de apa si se lasa sa se umfle cca 10 minute dupa care sepune pe foc fffff mic si se amesteca incontinuu pana se topeste. ATENTIE ca gelatina nu trebuie in nici un caz sa fiarba!!!! Daca fierbe o poti arunca linistita pentru ca nu mai e buna.
    Daca ciocolata nu s-a topit, inseamna ca laptele nu mai era destul de cald in momentul in care ai adaugat-o, deci trebuie ca data viitoare sa il incalzesti mult mai bine dar sa ai grija ca nu cumva sa fiarba.
    Deci in cazul in care folosesti gelatina praf procedezi in felul urmator: pui la inmuiat gelatina in 4-5 linguri de lapte din cantitatea totala. Restul laptelui il pui pe foc si il lasi sa se incalzeasca bine bine fara sa fiarba insa. Pui gelatina inmuiata cu tot cu laptele in care a stat pe foc mic si amesteci rapid in ea pana se dizolva complet. Ai grija sa nu fiarba. Torni restul laptelui peste galbenusuri, amesteci si pui pe foc pana se incalzeste bine bine, dar sa nu care cumva sa fiarba. Stingi focul si adaugi peste laptele amestecat cu galbenusuri gelatina dizolvata dupa care o imparti in doua parti egale si intr-una din ele adaugi ciocolata rasa. Lasi cremele sa se raceasca, adaugi frisca si torni partea cu cioco in forma o bagi la frig 5 minute, dupa care torni deasupra partea alba si lasi din nou la rece opana se intareste bavareza complet.

    Te pupic cu drag si tin pumnii sa iti iasa!!!

  57. Anonymous

    Multam mult,Laura pt sfaturi.Gelatina am pus-o pt.10 minute in 100 ml.apa asa cum scrie pe plic .Deci mi s-a marit cantitatea de lichid.Si am pus gelatina 2 plicuri ,un plic avand 6 g.Frisca naturala Zuzu care era proaspata si nu s-a intarit.Spune-mi ce fel de frisca folosesti,te rog.Te pupicesc,Violeta.

  58. Violeta draga mea, ai pus prea mult lichid pentru reteta asta. Chiar daca pe plic scrie 100 ml, trebuia sa pui nu mai mult de 5 linguri. Eu folosesc frisca vegetala in general, dar si cu cea naturala iese la fel de bine. daca nu ti se intareste ai mare grija cand topesti gelatina. Eu cred ca fierbi lichidul si gelatina nu isi mai face efectul, deci mare mare atentie.

  59. Monica Gheorghe

    Buna, Laura, am facut si eu bavareza fiindca arata demential in poza si mi-a iesit!:))E delicioasa! Ma gandesc data viitoare sa pun in una din creme niste fructe de padure, ceva..ar merge? Multumim pentru reteta!

  60. Monica draga mea, sigur ca merge sa pui fructe de padure. O sa iasa minunat de buna.
    Tare ma bucur ca ti-a placut!
    Te pup!

  61. am o intrebare?
    bavareaza este un fel de inghetata?
    se pune la congelator? sau doar la frigider, rezultatul final ma refer?
    arata demnetial!

  62. Cris draga mea, bavareza nu este inghetata. Seamana cu panna cotta destul de mult la consistenta. Rezultatul final se pastreaza numai la frigider si dureaza pana o saptamana.
    Pup cu drag!!

  63. Anonymous

    Am facut si eu bavareza dar forma mea a fost mai mare si a trebuit sa fac mai mult.Am pus intre cremele de ciocolata crema de vanilie.A fost foarte frumoasa si gustoasa.Pe curand.

  64. Multumesc Laura pentru retete sunt superbe ,din punct de vedere culinar esti desavarsita felicitari si abia astept noile retete facute de tine.

    • Multumesc mult, Timofte!! Te mai astept sa ma vizitezi!
      O saptamana usoara iti doresc!

  65. Oana Igretiu

    Cu mare placere am redescoperit astazi acest articol pe care l-am citit cu ani in urma :). Mi-a placut enorm si atunci…si acum.

    • Oana mea draga, parca a trecut o vesnicie de cand am facut bavareza asta. Multumesc ca mi-ai adus aminte de ea.
      Te pup cu drag!

  66. Bună. Am o nelămurire….. Dacă pregătim crema de oua atat de puțin pe foc, nu vom manca oua crude?
    Mii cam teama de oua

  67. Bună. Dacă doar incalzim crema de oua, nu vom manca oua crude? Întreb, ca mii teama de ele

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.