Piept de curcan cu praz


Piept de curcan cu praz

Astazi am pregatit o mancarica absolut delicioasa si aromata. La noi prazul se mananca destul de rarut dar cand se mananca il fac in felul urmator.

Ingrediente – Piept de curcan cu praz

  • 500 g piept de curcan
  • 2 fire praz
  • 50 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 100 g faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingura sos worcester
  • un pahar vin alb
  • 1 plic sofran

Preparare – Piept de curcan cu praz

Curatam prazul de foile verzi exterioare si il spalam f bine. Il taiem rondele si il punem la calit in 2 linguri de ulei (ideal ar fi sa il calim intr-un wok care este mai inalt) pentru vreo 5 minute la foc mediu amestecand mereu,

pipet-curcan-praz (3)

Amestecam o cescuta de lapte cu o cescuta de apa si adaugam treptat peste praz pana se patrunde complet,

pipet-curcan-praz (5)

Condimentam, iar in momentul in care este complet patruns stingem focul si il lasam sa stea acoperit.

Pieptul de curcan/pui il taiem in fasiute si il tavalim bine  printr-un amestec de faina, sare, piper si sofran,

pipet-curcan-praz (2)

Il punem la prajit intr-o tigaie mare cu vreo 2- 3 linguri ulei si il intoarcem pe toate partile pana se patrunde. Adaugam 1-2 linguri de sos worcester si paharul de vin alb.

pipet-curcan-praz (4)

Lasam sa se evapore tot alcoolul, dupa care amestecam pieptul cu prazul. Mai lasam cateva minute pe foc ca sa se amestece bine. Adaugam cateva firicele de praz crud si servim.

pipet-curcan-praz (1)

Pofta buna!

5 comentarii la “Piept de curcan cu praz

  1. mariana spune:

    Noi mai nou si cultiv in gradina si sint multumita de prez!!asa ca-mi place reteta si o s-o fac!nu stiu cind,ca miine taiem un porc!!!

  2. Laura spune:

    Draga mea Mariana curand o sa am si eu gradinuta mea de legume si deja caut tot felul de seminte ca sa le plantez. Tare ma bucur ca iti place pentru ca e intr-adevar tare buna. Vaaaai scumpa ce pofta mi-ai facut de o bucatica de soric!!!!! Te rog sa papi o bucatica pentru mine c a eu nu am mai mancat de vreo cativa ani buni soric adevarat si sunt moarta dupa el!! Pup pup scumpa mea!!

  3. Alecsandra spune:

    Buna, Laura! Cred ca e delicioasa mancarica, arata demential; cred ca pot inlocui curcanul cu pui, nu? Iar sosul Worcester ce contine? Ca sa stiu daca il pot inlocui cu ceva…Multumesc mult! Cu siguranta o incerc in wk si iti si spun cum a iesit…Pupicei!

  4. Laura spune:

    Alecsandra draga sigur ca poti inlocui cu carnita de pui,sa stii ca merge bine si cu carne de porc dar mai slabuta, dar cu pui sau curcan este mult mai lejera si mai gustoasa. Sosul worcester este un sos dulce acrisor care se foloseste mult la carne in general. Poti foarte bine sa nu il pui pentru ca nu se intampla nimic. Sari peste sosulet si pune direct paharul de vin si lasa sa se evapore tot alcoolul. Te pupic si sa stii ca este delicioasa. Abia astept sa imi spui daca tie ti-a placut!!

  5. Maltesers spune:

    Delicios! De ceva timp incerc retete de pe blogul tau si desi nu sunt un bucatar experimentat toate s-au bucurat de aprecieri din partea familiei. Din obisnuinta am incecat reteta de fata cu piept de pui si desi nu sunt amatoare de carne deloc n-am rezistat sa nu fur si eu o portie si bine am facut! Multumesc pt minunatele retete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor