Masa de Paste 2009


Cornul abundentei

Hristos a Inviat!! Sper din toata inima ca ati avut un Paste fericit, imbelsugat, plin de lumina si liniste suflteasca!

Eu am inceput de vineri pregatirile si primele pe lista au fost decoratiunile pentru masuta de Paste. Apoi sambata am facut restul, si anume: ouale colorate, borsul de miel, drobul, friptura de miel cu cartofiori noi, grisine cu suc de rosii si paine. Ca dulciuri am cumparat o colomba (trebuie sa recunosc ca imi place enorm cea cumparata) si niste choux a la creme cu crema-spuma  de capsuni si glazura de ciocolata. Nu am fost foarte incantata de consistenta cremei care mi-a iesit destul de lichida si a trebuit sa o intaresc cu 1 foaie de gelatina si cu frisca dar gustul a fost foarte bun.

Am sarbatorit Pastele doar noi doi si vreau sa va spun ca tare mult ne-a lipsit familia si atmosfera de Sarbatoare din Romania. Sa speram ca la anul vom fi acasa langa cei dragi dar pana atunci ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca ne-a ajutat sa intampinam Pastele in deplina liniste si sanatate!!

Si acum cateva pozute cu decoratiunile si masa de Paste. In ultimile saptamani m-am tot gandit cum o sa arate masuta noastra si pot spune ca rezultatul m-a satisfacut pe deplin. Sper sa va placa decoratiunile mele.

Pentru centrul mesei am facut un corn al abundentei si o coronita pe care ulterior le-am umplut cu oua colorate, grisine cu suc de rosii si flori de camp  iar pentru farfurii am facut niste portofele-cosulet si niste ciorchini de struguri.

Cornul abundentei care, zic eu, este o idee buna nu numai pentru masa de Paste ci si pentru alte mese festive, alaturi de unul dintre cosulete,

 

tot cornul alaturi de cei 2 ciorchinasi,

coronita care va sta sub corn,

un ciorchinas mai de aproape,

O surpriza absolut superba a fost aparitia unui porumbel alb in fata geamului, exact cand ma apucam de gatit. M-am simtit atat de bine cand l-am vazut incat i-am si facut repede o pozuta. Dupa foarte putin timp a sosit si fratiorul lui maroniu,

Si acum masuta de Paste pe care am prins-o in poze pe bucati deoarece fiind o masuta mai lunga iar lumina destul de slaba (aici a plouat si a fost foarte uart afara spre disperarea mea care planuisem o plimbare dupa ce mancam).

Deci in centrul mesei am pus cornul abundentei sprijinit pe coronita. In corn am pus saratelele rosii si niste firicele proaspata de iarba iar in coronita ouale pe care le-am vopsit natural cu ajutorul unui amestec obtinut din: foi de ceapa galbena, curcuma, curry, sofran si 3 linguri de otet de mere. Printre oua am pus niste floricele de camp pe care eu le ador

pe fiecare farfurie am pus cate un cosulet,

iar in dreapta un chiorchinas,

Drobuletul, pe care anul asta l-am facut din ficat de pui, piept de pui si multa verdeata. A iesit atat de bun incat am zis ca o sa-l refac chiar foarte curand.

Pe langa drob am avut prosciutto crudo,

mortadella,

si emmentaler care este preferatul meu.

Am facut o painica delicioasa care s-a cam dus imediat,

O parte de masa cu aperitivele,

Dupa aperitive a urmat borsultetul pe care nu l-am pozat pentru ca am ramas fara curent din cauza vantului asa ca l-am servit  la lumina lumanarilor si chiar mi-a placut tare mult atmosfera creata.

Apoi friptura de miel cu cartofi noi,

Am incheiat cu o felie de colomba, un choux cu crema de capsuni si o cafeluta tare buna,

Sarbatori Fericite va doresc in continuare!!

P.S: Maine revin cu reteta aluatului pt decoratiuni si cu pozute din timpul prepararii.

Asa cum am promis am sa postez reteta aluatului pentru decoratiuni si pozute din timpul prepararii.

Reteta aluatului apartine  maestrului  Paolo Fulgente si este un aluat special si exclusiv pentru decoratiuni. Aceste decoratiuni NU se mananca dar se conserva foarte bine. Maestrul Fulgente  spune ca se conserva pana la 2 ani. Cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca aluatul contine otet.

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 70 ml ulei floarea soarelui
  • 3 oua medii
  • 150 ml otet de mere
  • 225-250 ml apa (eu am folosit faina 0 care absoarbe diferit lichidul fata de faina 00 si am folosit 250 gr apa

Amestecati toate ingedientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca.

Cornul abundentei

Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de aluminiu,

rupem o bucata de aluat, o intindem intr-o foaie de 0,5 cm grosime pe planul de lucru usor infainat si taiem fasii 1-1,5 cm latime. Infasuram fasiuta cu fasiuta , avand grija sa nu lasam spatiu intre ele, conul de aluminiu incapand cu baza lui.

Din 3 fasiute facem o bentita impletita pe care o adaugam in partea de sus a conului,

ungem tot conul cu un galbenus amestecat cu putin lapte,

 

si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Il scoatem din tava si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Dupa racirea completa golim conul de aluminiu de bilute si apoi desfacem cu grija si folia,

Portofele

Rupem o alta bucatica de aluat, o intindem in foaie si taiem cu ajutorul unui capac mediu sau farfurie 2 cerculete,

il taiem in 2 parti egale. Facem cu ajutorul unei furculite niste dungute pe una dintre cele 2 jumatati iar din putina coca facem o biluta pe care o asezam in centrul jumatatii,

inchidem cu cealalta jumatate de cerc si presam cu furculita cele doua foi astfel incat sa rezulte bine lipite. Facem 2 bentite impletite. Una o vom aseza in jurul bilutei si din cealalta facem o tortita. Mai facem o bentita pe care o rasucim de vreo 4-5 ori in directii opuse si o asezam sub bentita impletita care sta sub biluta de aluat. Inchidem capetetele cu mici trandafirasi pe care i-am obtinut infasurand dintr-un capat in celalat o fasie de aluat de 1 cm.

Imi pare foarte rau ca nu am poze cu toti pasii dar sper sa va dati seama din poza cosuletului final,

ungem cosuletele cu galbenus amestecat cu lapte si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 minute.

 

Coronita

Rupem o alta bucatica de aluat si o intindem in foaie. Cu ajutorul unui capac mare decupam un cerc. Pozitionam un cerc mai micut in cercul mare si decupam. Obtinem astfel coronita noastra. Pe margini  am decotat-o cu fasiute fff subtiri de aluat si cu mici trandafirasi,

E bine dsa faceti coronita direct pe foaie de copt. Ungem coronita cu galbenus amestecat cu lapte si o dam la cuptor la 180 grade.

Pentru ciorchini am taiat cu ajutorul unei forme ovale mici forme pe care le-am crestat pe margini cu o foarfeca. Am facut bilute mici de coca pe care le-am dispus pe suprafata ovalului, le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si le-am copt la 180 grade,

 

Print Friendly, PDF & Email

59 comentarii la “Masa de Paste 2009

  1. Lavinia spune:

    Absolut superbe decoratiunile! Stiu ca ti-am mai spus ca esti foarte talentata, dar simt nevoia sa ti-o repet! 🙂 Ceea ce ai facut tu din decoratiuni deja se cheama arta! Felicitari! Cred ca a fost un adevarat rasfat pentru sotul tau masa de Paste! Te pup!

  2. BlindGirl spune:

    Felicitari! Masa ta de paste m-a impresionat!

    In primul rand pentru aspect, cornul abundentei (cu ouale si decorurile) este absolut magnific! Da un farmec aparte!

    In al doilea rand:
    Asa da! Un aperitiv fin, ceva lichid dupa uscaciuni si o fripturica cu felul 3! Mai multe de atat nici nu mergea.

    La soacramea in zona inca mai e ideea sa ai „de toate” ca sa fie totul bine si sa nu lipseasca nimic de pe masa imbelsugata de Paste 🙁 Adica as intelege si eu daca ar zice sa spunem ca „nu exista masa de paste fara oua rosii sau pasca” Dar la noi s-a tranformat in: Pastele fara salata boeuf, drob de miel, aperitive multe, racituri, sarmale, fripturi de pui/miel/porc, gratar de peste, cozonaci etc nu-i paste…

    De aia anul asta am preferat sa stam acasa. Nu de alta dar anul trecut a promis ca se abtine de la una-alta ca era bolnava dar tot a facut ca cica stia ca venim si noi.

    Bineinteles ca ea s-a incapatanat sa faca toate de una singura si anul asta, chit ca doar pentru ei, si s-a obosit in asa hal ca acum nu mai poate veni sa-si vada nepotul … Asta nu pot s-o inteleg. Sa ajungi sa gatesti ca „trebuie de toate”, fara placere, ca pe un chin si sa cazi lat…

  3. broscutza spune:

    Hristos a inviat!
    Sunt extraordinar de frumoase decoratiunile! Te admir, si ma inclin, ai o rabdare si o pricepere unicate! Va doresc si eu din toata inima, sa aveti tot ce va doriti, sa fiti linistiti, multumiti, veseli, sanatosi, si plini de iubire tot timpul! Si sarbatorile urmatoare sa va prinda langa cei dragi! Pupici!

  4. Laura spune:

    Draga mea Lavinia iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale!! Sunt absolut convinsa ca oricine poate face decoratiunile acestea pentru ca se fac chiar simplu de tot si nu dureaza forte mult. Mie mi-au trebuit in jur de 4 ore pentru aluat si decoratiuni. Singurul lucru destul de greu pentru mine a fost ca exact vineri mi-am scrantit piciorul si mi se umflase glezna destul de rau. Si cum eu lucrez numai in picioare, pentru ca nu reusesc sa fac nimic daca stau jos, a fost destul de obositor. Sambata am stat in jur de 9 ore in bucatarie cu tot cu piciorul meu umflat. Am avut noroc ca m-a ajutat extrem de mult sotul meu. Pana la urma a iesit totul exact cum mi-am dorit si astazi deja ma simt mai bine, desi nu excelent!! Te pup draga mea Lavinia si inca o data multumesc pentru tot!!

  5. Laura spune:

    Te pup BlindGirl si iti multumesc ca ti-a placut masuta si decoratiunile. Eu intotdeauna am facut de Paste exact ce am facut si de data asta pentru ca la mama acasa s-au servit intotdeauna de Paste: oua, drob, bors si friptura iar ca desert cozonac si cuib de viespe pregatite de tatal meu. Niciodata nu am exagerat cu mancarea pentru ca eu in general daca mananc felul intai nu mai pot servi felul doi. Acum am facut o pauza de 2 ore intre ciorba si friptura pentru ca pur si simplu nu mai intra nimic desi am mancat doar 1 ou, 2 bucatele de drob si un polonic mic de ciorba. Urasc senzatia de prea plin cand ma ridic de la masa si tocmai de aceea mananc cat „sa mai fie loc”. Ador sa mananc bine dar nu imi place sa mananc mult! Te pupic draga mea!!

  6. Laura spune:

    Adevarat a Inviat broscutza draga mea si multumesc din suflet pentru cuvintele tale!! De data asta marturisesc ca mi-am pierdut rabdarea spre sfarsit pentru ca incepuse sa ma doara rau piciorul si simteam nevoia sa ma odihnesc. Din cauza asta vreo 2 decoratiuni au mers la cosul de gunoi pentru ca aratau jalnic dar de restul sunt multumita desi intotdeauna se poate si mai bine!! Te pup draga mea si iti doresc multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de cei dragi!!

  7. yafa spune:

    Draga mea, masuta ta a fost tare frumoasa si nici nu ma asteptam sa fie altfel, imi pare rau insa sa aud ca nu esti(fost) prea bine.Sper sa te faci bine cat de curand, la o adica sanatatea e cea mai importanta, daca ea este toate se fac.
    Te pupic si ai mare grija de tine.

  8. Amalia spune:

    Hristos a inviat!Ce masa ai avut…Doamne esti o artista in adevaratul sens al cuvantului. Felicitari! Cred ca am sa incerc ci eu pe viitor decoratiile ca imi plac tare. Multumesc din suflet ca impartasesti cu noi aceste minunatii. Iti doresc un corn al abundentei in care sa ai tot timpul sanatate, bucurii si impliniri!Te sarut

  9. Flor spune:

    Laura, cu putina intarziere vin sa-ti spun Hristos a inviat! si multumesc pt. mesajul lasat pe blogul meu! abia acum ne-am potolit si noi cu vizitele de paste!
    Ai pregatit si aranjat o masa de paste extraordinara, simpla cu gust si traditionala! Spectaculoasa prin acel corn al abundentei care este magnific si da un aer special mesei! Oricum nici nu ma steptam sa nu ne oferi tu ceva deosebit si special de Paste! Poate ca ar trebui sa ne intoarcem mai mult la traditii si la Dumnezeu si sa ne dam seama ca esenta nu este in abundenta sau opulenta mesei….
    Felicitari si ai grija cu piciorul sa nu-l fortezi! Te pup!

  10. mariana spune:

    Vai de mine ce minunate si migaloase sint TOATE CELE!te admir f.mult(asta stii tu nu?)in tot ce faci asa cum am conversat noi de citeva ori!au iesit toate excelent,esti GROZAVA!!Am sa povestesc si altora dragi mie ce ai facut!Imbratisari+bravo Laura!Va pup cu drag pe amindoi!

  11. BlindGirl spune:

    Laura, acum mi-am amintit de-un proiect mai vechi din blogosfera fara prea mare succes – poate pui Cornul abundentei cu oua cu tot si pe – o pagina unde toti bloggerii isi etaleaza ouale de paste 😀 . Pe poza se va pune link la blogul tau. Scrie acolo ce trebuie sa faci.

  12. Laura spune:

    Yafa draga mea tare iti multumesc ca ti-au placut preparatele mele pt Paste. Astazi vad ca nu ma mai doare absolut deloc piciorul si mi s-a desumflat total dar mi-a fost destul de greu mai ales sambata cand am stat atata timp in picioare. Eu zic ca Dumnezeu m-a ajutat sa duc la capat ce mi-am propus si Cristi care m-a ajutat enorm de mult. Te pupic draga mea!!

  13. Laura spune:

    Amalia draga mea multumesc mult de tot pentru aprecieri si o sa vezi cat de rapid se fac decoratiunile acestea si cat e de haios sa dai diferite forme aluatului!! Sunt mai mult decat convinsa ca o sa-ti iasa de mii de ori mai bine decat mie draga mea!! Te pupic cu mare drag si iti doresc multa sanatate!!

  14. Laura spune:

    Adevarat a Inviat draga mea Flor!! tare iti multumesc ca iti place masuta mea!! Cata dreptate ai tu draga mea!! Din pacate adevarata esenta a Pastelui s-a cam pierdut si suntem mult mai preocupati de abundenta mesei decat de simbolistica acestei minunate Sarbatori. Nu stiu de ce, dar am impresia ca in multe case se asteapta Pastele doar ca sa se manance cat mai mult si sa se bea pe saturate. Drept dovada stau sutele de cazuri de intoxicatii alimentare si come alcoolice de care tot auzim la televizor. E foarte straniu ca aici, dupa Pastele catolic, nu am auzit niciodata de vreun caz de genul asta. Ultima data cand am fost acasa am fost la biserica de Paste si m-am ingrozit de ce am vazut acolo. Erau palcuri palcuri de tineri cu sticle de bautura care pe langa faptul ca erau beti vorbeau ingrozitor de urat. Eu cred ca la noi Pastele inca „traieste” la sat unde traditiile sunt respectate si oamenii sunt mai curati. Te pup draga mea Flor!!

  15. Laura spune:

    Scumpa mea Mariana te pupic si ma bucur mult ca iti plac decoratiunile!! Astept sa le incerci si tu pentru ca sunt sigura sigura ca iti vor iesi minunat draga mea!! Te pup cu mare drag!!

  16. Laura spune:

    Alizel mic si frumos multumesc muuuult ca iti place masuta!! Te pup frumoasa mica si sper sa fi avut un Paste minunat alaturi de cei dragi tie!!

  17. Isabela Harsenie spune:

    Adevarat a inviat! Eu te urmaresc de ceva vreme, dar nu am indraznit sa si spun ceva..De data asta nu se mai poate sa tac! Arata superb tot ce ai facut! Felicitari! Si marturisesc ca am urmarit cu insistenta blogul tau, in ultimele zile ale Saptamanii Mari..Faceam ce faceam si intram pe net sa vad daca ai postat vreo reteta, ca sa ma inspir…
    p.s. Aseara am ramas cu gura cascata si eu si sotul meu! Esti fenomenala cata rabdare poti avea! O zi insorita!

  18. julia spune:

    wow wow wow wow Laura,cate indemanare si imaginatie poti avea.Pur si simplu ,am ramas fara cuvinte,felul de a le aranja de asemenea…este DEOSEBIT.Multa sanatate iti doresc si multi pupici*-*

  19. Rodica Botan spune:

    Oh…ce masa copioasa si numa banuiesc ce mirosuri imbietoare erau in casa ta. Nici la cele mai frumoase restaurante nu am vazut asa ceva…splendid

  20. boscodina spune:

    Salut,
    Zicea cineva ca simte nevoia sa se repete..ei si eu simt nevoia sa o copiez,cu adevarat arta ceea ce ai facut tu. Atat de frumoase, ti-e si mila sa le mananci.

  21. Laura spune:

    Draga Isabela bine ai venit si tare ma bucur ca te-ai hotarat sa imi scrii!! Iti multumesc tare mult ca ma urmaresti si ca iti plac retetutele mele!! Te pupic si sper sa ma mai vizitezi!!

  22. Laura spune:

    Julia draga esti o draguta si iti multumesc ca ti-au placut decoratiunile mele!! Te pupic si iti doresc numai bine!!

  23. Laura spune:

    Iti multumesc draga boscodina ca ti-au placut decoratiunile mele. Din fericire nu se mananca pentru ca aluatul are in compozitie otet. Dar iti marturisesc ca am facut si un fund coronitei dar am uitat din pacate sa il intep asa ca s-a umflat in cuptor. Cand a venit Cristi de la servici l-a mancat si am gustat si eu. Daca nu ar avea un gust usor acrisor ar fi f bune. Te pupic si iti multumesc!!

  24. Deea spune:

    Te felicit Laura pentru Extraordinara masa pe care ai pregatit-o de Pasti.Esti o maestra atat in ceea ce priveste arta culinara cat si in decoratiuni.Te pup cu drag

  25. pescarus spune:

    hristos a inviat!asa cum m-ai impresionat acum cu pregatirile de la masa de paste de anul asta asa am impresionat si eu audienta cu buletele de cascaval si cu nasturasii fragezi de cioco. toate au fost delicioase si iti multumesc.acu la bulete am mai pus eu de la mine inovatie piper negru si verde iar nasturasii au fost de fapt fursecuri-flori ornate cu cioco alba si neagra in care s-a strecurat si o lingurita de cafea solubila. asa ca in final au fost flori de primavara cu cofeina!!!!ioiii inca sunt sub tratament ca astia creeaza dependenta!!pup, de la pescarus si de la mine si o imbratisare!miha

  26. Laura spune:

    Deea draga mea iti multumesc ca ti-a placut masuta de Paste!! Te pupic si iti doresc multa sanatate si o primavara plina de soare si caldura!!

  27. Laura spune:

    Adevarat a Inviat draga Miha!! Imi place enorm la tine ca mereu imi dai idei excelente draga mea!! Cred ca buletele cu 2 tipuri de piper si nasturasii in forma de floricica au fost mai mult decat extraordinari asa ca eu am notat si o sa-ti fur ideile, cu permisiunea ta desigur. Pupa pescarusul din partea mea draga mea Miha si tare iti multumesc ca iti place masuta de Paste!!

  28. Raluca spune:

    Hristos a inviat! Draga Laura, te admir din tot sufletul. Ai niste maini „fermecate”. As vrea sa fac si eu aceste decoratiuni si ma intrebam daca se pot face si intr-o varianta comestibila. Bebelina mea e mare fan paine, si nu cred ca as putea s-o opresc sa guste. Te pup

  29. Laura spune:

    Adevarat a Inviat draga Raluca si iti multumesc pentru cuvintele tale. Cred ca doar cornul abundentei si coronita se pot face din aluat normal de paine deoarece restul decoratiunilor si-ar pierde forma in impul coacerii. Aluatul folosit pentru decoratiuni se numeste ” aluat mort” din cauza ca nu contine drojdie si din cauza asta nu se deformeaza in timpul coacerii. Dar daca vrei sa incerci sa faci cu aluat de paine iti recomand unul cu o cosistenta mai densa ca sa nu ai surprize in timpul coacerii. Poti incerca alutul de la paine rapida:

    care zic eu ca se preteaza la decoratiuni. Te sfatuiesc sa incerci de proba sa faci un cornulet mic. Cornul si coronita cred ca se pot face fara probleme cu aluat de paine normal. Ciorchinii ma gandesc sa ii incerci si pe ei dar sa ii faci putin mai mari decat ai mei. Te pup si sa imi spui si mie te rog daca le incerci cum au iesit!!

  30. Elena V. spune:

    felicitari!sunt superbe si extraordinar de bune mancarurile tale..as vrea sa stiu cum faci drobul cu ficat de pui si piept de pui..am cautat reteta pe blogul tau si nu am gasit-o si mi se pare super bun.

  31. Laura spune:

    Elena draga mea multumesc ca iti plac retetele mele. Ai mare dreptate, nu am mai postat reteta de drob si imi cer scuze pentru asta. Reteta este a mamei mele si este delicioasa.
    Am fiert pieptul de pui si ficatul de pui (in doua craticioare diferite). Cand s-au racit le-am taiat patratele mici mici si le-am amestecat cu usturoi si ceapa verde tocate marunt, patrunjel sare si piper si 6 oua. Am tapetat o forma cu unt si pesmet, am pus drobul in forma iar pe deasupra am avut o bucata mica de prapur cu care l-am invelit. Am bagat drobul la 180 grade cam 45 minute.
    Din cate imi amintesc am avut putin peste 1 kg de piept de pui si ficat de pui. Verdeata am folosit cam 2-3 legaturi de ceapa si usturoi iar patrunjel cam 2 legaturi.
    Este excelent si chiar am sa-l prepar foarte curand si am sa fac si poze neaparat.
    Te pup si daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.

  32. Anonymous spune:

    Felicitari,minunata masa! As incerca si eu de Paste minunatul tau corn si drobul de pui. Ce zici,as putea sa nu-i pun prapur daca nu am? Sau ce altceva sa-i pun deasupra?
    Ionela

  33. Laura spune:

    Ionela draga mea poti pune pe deasupra un ou batut cu furculita sau putin pesmet dar si daca nu pui nimic tot se va forma o crusta datorita oualelor din aluatul de carne. Dca nu pui prapur deloc sa tapetezi forma cu unt si pesmet neaparat. Te pupic cu mare drag!!

  34. Anonymous spune:

    fffff frumos!demult ma tot uit la cornul abundentei…vreau sal fac si eu anu asta…sper sa-mi iese,iar de drod-am cautat si eu reteta in blogul tau si nam gasit-o mersi mult,acum o am:)vreau sa o incerc
    apropo…ai niste retete minunate;te pup

  35. emi spune:

    azi am facut si eu conul abundentei si coronita.conul inca e in cuptor,dar cred ca iasa super;f mlt mia placut masa ta de paste .sper sami asa si mie la fel anu asta…felicitari

  36. clau vivi spune:

    Esti o femeie de apreciat si cu multe calitati care se vad din mancarea pe care o prepari !! Superbe retetele tale si foarte practice !! Felicitari!!

  37. Anonymous spune:

    Sunt mare fana a acestui site – mare parte din retete le-am incercat si eu si sunt extraordinare. Am rugamintea daca puteti posta reteta de fripturica de miel cu cartofi noi. Multumesc foarte mult!

  38. Ruxy spune:

    Le-am facut si eu Laurica anul trecut…iti multumesc din toata inima…m-am indragostit de ele le voi face si anul acesta!!!Esti cea mai scumpa din lume!!!!

    • Laura spune:

      Lucia, draga mea, in primul rand pentru ca este destul de acrisor si in al doilea rand pentru ca dupa coacere este destul de tare.
      Este un aluat special pentru decoratiuni.
      Pup cu drag!

  39. Laura spune:

    Draga mea, te anunt ca il mai fac o data (cornul). L-am facut in 2009 pt Thanksgiving, anul in care ai postat reteta. A fost superb. Dar cu timpul si manevrarile, s-a rupt in doua (si incepuse sa miroase putin funny). Abia astept sa ma apuc de el dupa masa. E de foarte mare efect. Mi-am propus sa fac si coronita de data asta. Paste Fericit si toate bucuriile din lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor