Drob de miel cu verdeata

4 comentarii

Drob de miel cu verdeata, reteta pentru masa de Pasti

Drob de miel cu verdeata
Drob de miel cu verdeata copt in prapure, reteta de Pasti

Drob de miel – unul dintre preparatele traditionale nelipsite de pe masa de Pasti. Indiferent daca il preparam din organe de miel, in aluat de paine sau foietaj, sau din legume, drobul nu trebuie sa ne lipseasca de pe masa in aceasta zi de sarbatoare.

Daca acum catva timp v-am propus reteta de drob de miel fara prapure si cu verdeturi nu atat de variate, anul aceasta reteta mea de drob de miel are in compozitie, pe langa usturoi, patrunjel, marar si ceapa verde si alte cateva verdeturi de primavara: stevie, loboda verde si leurda. Si bineinteles, prapure de miel.

Am profitat de faptul ca aveam si cateva oua de tara in frigider, asa ca l-am umplut cu oua fierte si a iesit absolut delicios.

 Drob de miel cu verdeata – Ingrediente (forma cozonac 34×14 cm inaltime)

  • 1,4 kg organe de miel (ficat, rinichi, plamani, inima, splina)
  • 4 oua mari nefierte
  • 4 oua mari fierte tari
  • 2 linguri pline smantana
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi loboda verde
  • 1 legatura leurda
  • sare
  • piper

Drob cu verdeata – Mod de preparare

  • Inainte de toate, spalam prapurul si apoi il punem intr-un vas plin cu apa calduta.
  • Fierbem patru oua in apa cu sare (numaram 10 minute dupa ce apa incepe sa fiarba, apoi le scurgem si le scufundam intr-un vas plin cu apa rece).
  • Curatam organele de miel (taiem ficatul curatat in bucati mai mici, taiem rinichii in doua, plamanii in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita, inima o taiem in doua si o curatam de sangele aflat in interior).

Cum fierbem organele de miel pentru drob

  • Umplem o oala cu apa calda si o punem la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam organele si le blansam (oparim) cca 2-3 minute. Aruncam apa, spalam oala si organele de miel cu apa calda. Umplem oala cu apa calda si o punem pe foc mic. Adaugam organele de miel si le fierbem pana cand sunt perfect patrunse.
  • In timpul fierberii, eliminam constant spuma formata la suprafata.
  • Dupa ce organele au fiert, le scoatem si le punem intr-o sita. Le lasam sa se scurga si raceasca. Dupa ce s-au racit le taiem in cubulete cat mai mici.
  • Punem organele de miel tocate intr-un vas incapator, adaugam cele 4 oua nefierte, smantana si toate verdeturile spalate si tocate marunt. Amestecam pana la completa omogenizare si la sfarsit adaugam sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

organe-miel-tocate-drob

  • Ungem forma cu putin ulei si adaugam prapurul bine scurs de apa in care a stat. Il intindem in forma astfel incat sa acopere perfect fundul si peretii acesteia (marginile prapurului trebuie sa depaseasca cam cu cca 3-4 cm marginile formei).
  • Umplem forma cu jumatate din amestecul drobului, asezam in centrul formei, pe lungime, ouale fierte curatate si le acoperim cu amestecul ramas.
  • Acoperim drobul de miel cu prapurul de pe margini si il ungem cu putin ulei.

drob-miel-tava

  • Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 45-60 minute sau pana cand se rumeneste uniform si se desprinde de pe marginile formei.
  • Scoatem forma cu drob, eliminam excesul de grasime (daca este prezent in forma) si il lasam sa se raceasca in forma pentru cca 15 -20 minute. Il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasaca complet, apoi il feliem si il servim.

Drob de miel cu verdeata, reteta pentru masa de Pasti

Lumina Sfintei Invieri sa va aduca in suflete pace si bucurie! Paste Fericit!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Drob de miel cu verdeata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 32 Review(s)

4 Comentarii

  1. Totdeauna am facut drobul “din ochi” si cred ca exageram cu cantitatea de verdeata pusa. Desi adaugam multe oua ca sa lege, nu se taia perfect si felii subtiri se desfacea.

  2. Arata delicios, sa-l mananci din ochi nu alta. Sarbatori pascale cu bine, Laura!

  3. Daca vreti sa nu se sfarame drobul la taiere trebuie tocate organele mielului nefierte! cu masina de tocat carne, dupa care se amesteca cu ingredientele (cel putin 7-8 oua proaspete) si asa nefierte se baga in prapor la cuptor, este un deliciu.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.