Muffins “Fantani de Dragoste”

32 comentarii

Retete culinare Muffins – Muffins Fantani de dragoste

Muffins fantani de dragoste

Reteta de muffins “fantani de dragoste” este foarte simpla, iar rezulatul este absolut delicios. Daca va plac retetele de muffins cu gust de portocala si crema de vanilie, trebuie neaparat sa-i incercati.  Sunt foarte pufosi si deliciosi.

Ingrediente – Muffins “Fantani de dragoste”

  • 200 g faina
  • 250 ml ulei flaorea soarelui
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • coaja de portocala
  • sucul unei portocale medii
  • 5 g praf copt

Ingrediente – Crema de vanilie

  • 1/2 l lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 40 g amidon porumb
  • esenta de vanilie/1 pastaie de vanilie

Mod de preparare muffins

  • Mixam ouale si zaharul pana-si dubleaza volumul si se deschid la culoare.
  • Turnam uleiul treptat fara sa incetam sa mixam, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja si sucul de portocala.
Muffins fantani de dragoste compozitie
  • Aluatul final va avea o consistenta mai lichida.
  • Punem hartiutele de muffins in forma si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 30 minute (pana devin aurii). Le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Muffins fantani de dragoste final
  • Din cantitatile de mai sus ies 23 briose, deci aproape 2 tavi.

Mod de preparare crema de vanilie

  • Punem laptele la incalzit pe foc mic. Cand este aproape de punctul de fierbere il dam la o parte.
  • Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc (5 -10 minute) dupa care adaugam amidonul, mixam, si adaugam treptat laptele cald si esenta de vanilie. Punem din nou pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema.
Muffins fantani de dragoste crema de vanilie
  • Punem direct pe  suprafata cremei de vanilie folie de plastic pentru alimente, ca sa nu se formeze crusta, si bagam cratita cu fundul intr-o alta cratita mai mare, in care am adaugat 2-3 degete de apa rece.
  • Taiem un capacel conic fiecarui muffin, lasand o parte din capacel prinsa de corpul muffins-ului. Daca se rupe capacelul nu conteaza asa mult pentru ca il sprijim noi ulterior.
  • Umplem fiecare muffin cu crema de vanilie, cu ajutorul unui sac a poche. Eu nu am gasit nicaieri spritul meu, m-am infuriat teribil si am pus crema cu lingura.
  • Sprijinim capacelul pe o parte si il apasam foarte putin, cat sa intre un pic varful in crema.
  • Le pudram cu zahar vanilat si le servim.
Muffins fantani de dragoste detaliu final
  • Sunt extrordinar de pufoase si desigur le puteti umple cu ce crema doriti voi atat timp cat are o consistenta mai solida putin ca sa stea capacelul bine si sa nu se inece in crema.
Muffins fantani de dragoste detaliu final 2
  • Pofta buna!!

32 Comentarii

  1. Ce titlu frumos …fantani de dragoste…cum sa nu-ti vina sa mananci asa ceva. Foarte reusita reteta, de fapt ca mai toate retetele tale. Ai un blog minunat !! Felicitari !!!

  2. Faine raaau de tot!
    Arata bestial si par delicioase!
    M-au facut sa zambesc si sa-mi doresc sa le am 🙂
    Ti-e clar ca le voi incerca si eu:)
    Te pupic si o seara placuta!

  3. Ai dreptate Ginette, cu asa un nume simpatic chiar ca nu-ti prea vine sa nu mananci. Iti multumesc ca-ti place blogul meu . Te pup!!

  4. Draga Dana sunt absolut delicioase si fff pufoase. Astazi sunt si mai bune pentru ca a intrat bine crema in briose si sunt excelente. Astept sa le vad la tine si tare mult sper sa-ti placa. Te pup si o zi excelenta iti doresc!

  5. Draga Laura, am ajuns din intamplare pe blogul tau si pot sa spun ca m-a cucerit definitiv. M-am pierdut printre retetele delicioase si fotografiile cu delicatese.
    Voi reveni cu siguranta pentru a incerca unele din minunatiile pe care ai avut generozitatea de a ni le impartasi.
    MonicaB.

  6. Draga Monica da-mi mie voie sa te felicit pentru absolut minunatul tau blog pe care il voi adauga cu o deosebita placere in lista mea de favorite daca imi permiti. Copilaria mea este strans legata de Harghita, mai exact de com.Voslobeni, unde am petrecut cele mai frumoase 13 veri din viata mea. De curand am cumparat o casuta in Km4, langa Gheoghieni, asa ca poate ne vom cunoaste avand in vedere ca distanta nu este foarte mare. Astept cu nerabdare sa ma intorc acasa pentru ca primul loc unde ma voi opri este Harghita mea draga!! Te pup si mi-a facut o deosebita placere ca te-am cunoscut.

  7. Minunate! Excelente! Bravo, Laura !!!

  8. Multumesc Sabina draga ca iti plac!! Au fost intr-adevar tare bune si s-au mentinut la fel de pufoase 3 zile, ba mai mult, erau mai bune, mai insiropate in a treia zi!! Te pup!!

  9. Laura, darling thanks for another beauty recipe. Here is my realize. Thank you again!

  10. I saw your fountains of love dear Mikkey!
    Absolutely magnific!!
    Thank for trying this recipe!!

  11. Buna Laura! As vrea sa incerc aceasta reteta, dar amidon de porumb nu cred ca se gaseste in RO. Cunosti un inlocuitor?

  12. Draga Daniela poti inlocui amidonul de porumb cu cel de cartofi si daca nu gasesti poti inlocui cu faina. Te pupic!!

  13. Buna Laura! Cum recomanzi a se pastra mai multe zile aceste prajituri? Acoperite, infoliate etc…

  14. Daniela draga mea eu de obicei le pun pe un platou sau farfurie si le bag intr-o punga de plastic. In cazul acestor briose nu te sfatuiesc sa le tii mai mult de maxim 2 zile pentru ca sunt umplute cu crema care contine ou si sa nu cumva sa se strice daca stau prea mult afara. Te pupic!

  15. Anonymous

    Laura, un lucru nu inteleg: cum putem "umple" briosele?? le scobim interiorul??

  16. Anonim, deci cu un cutit cu varf ascutit tai un capacel pe verticala in forma de con. Adica, iei cutitul si il infigi in briose astfel incat lama sa nu intre drept in briosa ci putin inclinata spre exterior. Si tai de jur imprejur avand grija sa nu tai capacelul chiar pana la capat. Apoi scobesti partea de aluat de pe capacel, umpli cu crema si inchizi capacul. Nu stiu cat de bine am explicat si daca nu ai inteles te rog sa imi spui ca iti mai explic o data.

  17. Ce bine arata!Am cautat zilele aste o reteta de savarina ,am gasit o reteta de mini savarina dar nu a iesit, am cauta si pe pagina ta dar nu am gasit reteta de savarina as fi foarte recunoscatoare daca in viitor ai putea sa postezi o reteta de savarina.
    In curind incerc si reteta de fintinele. Abia astept sa vad cum iese pentru ca pina acum toate retetele tale au fost o reusita.

  18. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei

    Hallo Laurica!
    Am dat intimplator peste acesta reteta minunata, precum ca titlu dar dupa ingrediente si gust.
    Mi-am trimis-o prin E-Mail si cu proxima ocazie o voi prepara si eu.
    Iti multumesc MUUUUUULT DE TOS si spor in ceea ce intreprinzi, iti doresc!!!

    PS.
    Un mic TIP de la mine, desi sint convinsa ca-l stiai, dar cum mi-se intimpla si mie…., ideile vin doar dupa ce fapta este implinita….

    < align="center">In lipsa de cornet de spritzat se poate folosi o punga,careia i-se taie un virfuletz si se sprizteaza crema in gropite.

  19. Am facut aceste minunate minunate fantani de dragoste pentru casatoria civila a fratelui meu. Au fost delicioase si perfecte pentru eveniment!
    Mi-a placut in mod deosebit cat de frageda este compozitia brioselor… si atat de aromata..!

  20. te rog frumos sa-mi spui,pentru 250gr faina,nu este mult praful de copt?3 lingurite??Multumesc mult,felicitari pentru minunatele retete pe care ni le oferi

  21. Felicitari pt aceasta reteta! Cumnata mea a facuto si am mancat la ea! O bunatate!!!! Cu siguranta le voi face si eu in curand! Numa parfumul lor aromatic e super!!! Te pup

  22. geta manoiu

    din pura intimplare am intrat pe blogul tau si pot spune intradevar ceva super!muffins pregatesc de ff mult timp ai mei sunt morti dupa ele crema pe ele am tot pus dar sa le umplu cu crema nu mi-a trecut prin minte!le las pt maine!astazi am o prajitura cu mere nuci si scortisoara!e mai curand un chec! o intrebare:in caz ca nu am esenta de lamaie putem folosi coaja in laptele fiert si racit? multumesc !

    • Draga mea, ma bucur ca iti plac.
      Sigur poti folosi coaja de lamaie in lapte pe care o pui in laptele fiert si cald. Acoperi cu un capac si il lasi sa se rceasca, apoi il strecori si il folosesti.
      Te pup!

  23. Draga Laura,

    Multumesc pentru aceasta reteta, este o idee grozava si vreau sa o incerc in week-end. Daca vreau sa fac doar o tava de briose ( 12 bucati), injumatatesc cantitatile sau ai o alta propunere?

    De asemenea ma gandeam ca reteta de crema de vanilie contine si ceva pastaie de vanilie sau estenta, dar nu am vazut…

    Multumesc pentru raspuns!

  24. Draga Laura iti folosesc de mult timp retetele. Pot sa-ti spun ca sunt delicioase toate preparatele pe care le-am incercat. esti si tu un “deliciu” prin ceea ce faci si propui , dar, am o mica problema momentan nu mai dispun de un cuptor de aragaz si te-as ruga sa-mi propui ceva “dulce” orice care se poate coace la cuptorul cu microunde. Am facut minitortul dar mai vreau si alte retete.
    Multumeeeeeesc!!!

  25. geta sirbu

    draga Laura ,am gasit pe saitul tau o prajiturica cu un nume dragut ,,fintini de dragoste” Muffins ,si am si trecut la treaba. A esit minunat ,iar fam. mea a fost f. incintata .am sa mai incerc si alte retete .multumesc

  26. Iuliana Marin

    Buna, Laura! Se poate inlocui cu ceva amidonul de porumb?
    Iti ador blogul. Inspiri multa lume si mai ales tinerele “bucatarese” (asa ca mine,17 ani) . :*

    • Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri.
      Da, poti inlocui amidonul cu aceeasi cantitate de faina.
      Spor la bucatareala! Te pup!

  27. Buna seara, as vrea sa fac si eu aceste fântâni si am o întrebare:
    In rețeta scrie ca trebuie 250 grame ulei.Acum eu cum sa cântăresc in grame sau in mililitri?
    Va multumesc.astept un răspuns.o seara minunata si paste fericit va doresc!

    • Laura Adamache

      Draga Oana, foloseste 250 ml ulei. Am modificat acum si in reteta.
      Paste fericiti iti doresc!

  28. Oare un blat de tort din compozitie cum ar iesi?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.