Mancare de Conopida cu Pui


Retete culinare – Mancare de conopida cu pui

Mancare de Conopida cu Pui - detaliu
Mancare de conopida cu pui, reteta romaneasca

Mancarea de conopida cu pui se numara printre mancarurile noastre preferate. Imi place foarte mult conopida si o gatesc foarte des iarna. Lui Cris ii plac mai mult conopida gratinata si supa crema de conopida si praz, dar mananca cu o deosebita placere si aceasta mancarica de conopida cu carne de pui. Reteta mancarii de conopida este foarte simpla iar rezultatul delicios, bineinteles asta numai daca va place conopida. In copilarie, bunica facea o mancare de conopida tare buna si chiar daca cea a mamei era la fel de gustoasa, eu nu vroiam sa mananc decat mancarea gatita de bunica. Fratele meu, mai mofturos din fire, nu manca deloc conopida din mancare, doar carnea de pui.

Ingrediente – Mancare de conopida cu pui

  • 1 pui de 1 Kg
  • 3 capatani conopida
  • 6-7 catei usturoi
  • 150 gr smantana
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel

Mod de preparare – Mancare de conopida cu pui

  • Curatam conopida si o desfacem in buchetele micute. Spalam buchetelele de conopida si le punem la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Mancare de Conopida cu Pui - conopida fiarta
  • Din momentul in care apa incepe sa fiarba, fierbem conopida pentru inca 5 minute (conopida nu trebuie sa fie complet fiarta), dupa care stingem focul, scurgem conopida (pastram 1-2 cani din apa in care a fiert conopida) si o lasam sa se raceasca intr-o sita de plastic.
  • Parpalim puiul la flacara de la aragaz, il curatam de eventualele pene ramase, il spalam sub un jet de apa rece si il taiem in bucati.
Mancare de Conopida cu Pui - bucati de pui
  • Pudram bucatile de pui cu sare si piper. Incingem 2-3 linguri cu ulei intr-o cratita incapatoare, adaugam bucatile de pui si usturoiul curatat si taiat in feliute subtiri.
  • Calim puiul cca 3-4 minute pe fiecare parte, apoi turnam peste el 1 cana din apa in care a fiert conopida, amestecata cu sucul de rosii si patrunjelul tocat.
Mancare de Conopida cu Pui - preparare mancare
  • Acoperim cratita si lasam puiul sa fiarba cca 30 minute, la foc mic. In caz ca sosul scade, mai adaugam treptat o cana din apa in care a fiert conopida. Dupa ce carnea de pui este complet patrunsa, adaugam buchetelele de conopida, amestecam cu grija si mai lasam pe foc cca 10 minute.
  • Cu 5 minute inainte de-a stinge focul, luam 2 polonice de sos, il amestecam cu smantana, intr-un vas separat si apoi il adaugam din nou in mancare.
Mancare de Conopida cu Pui - preparare
  • Lasam mancarea inca 5 minute pe foc mic, apoi stingem focul si o servim.

Mancare de Conopida cu Pui - in farfurie cu smantana

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mancare de conopida cu pui
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 129 Review(s)

49 comentarii la “Mancare de Conopida cu Pui

  1. Laura spune:

    Anonim este tare gustoasa daca iti place conopida. Mie imi place foarte mult pentru ca este o mancare usoara plus ca se face rapid foc. Sper sa iti placa daca o incerci!!

  2. Anonymous spune:

    Arata ok intradevar. Eu mai pun si ceapa sau/si ardei gras (urasc boia de ardei) pentru extra aroma si gust. In loc de patrunjel prefer mararul la conopida, cred ca-i da o aroma aparte, iar spre final, chiar cu 5 minute inainte sa sting focul, adaug juma de pahar de Chardonnay :).

    Plus, in momentul cand adaug sucul de rosii (plus o rosie taiata cuburi), pun totul la cuptor :). In rest este aceeasi reteta, si da este delicioasa!

    Incearca asa si posteaza o parere te rog! Pupici!

  3. Laura spune:

    Ma bucur ca iti place Anonim. Am sa incerc cu siguranta varianta ta dar fara marar pentru ca din pacate sotul meu nu il tolereaza de nici o culoare (mie imi place enorm) si nici nu se gaseste marar in Italia. E chiar haios pentru ca in majoritatea revistelor apar retete cu aneto (marar) dar am cautat peste tot si ce e cel mai bizar e ca nimeni nu a auzit de aneto!!
    Pupicei si revin cu impresii!! Un weekend minunat iti doresc!

  4. Anonymous spune:

    Din Canada , cu multa stima! Mi-a reusit conopida! Multumesc! Sa fii sanatoasa si sa ne mai trimiti retete! Saru'mina! Sorin

  5. Anonymous spune:

    Draga draga nu stii ca inainte de a fi gatita conopida se opareste? Pe buchetelele ei contine microorganisme care pot ataca organismul unui copil mic si care pot face rau si unui adult,provocand indigestie. Cand dati retete faceti treaba completa. Sau nu stiai de asta???

  6. Laura spune:

    Anonim tu ai cumva o problema cu limba romana??? Nu stii sa citesti sau ce se intampla?? Ma gandesc ca daca nu stii sa citesti macar ar trebui sa vezi conopida din primele trei poze cum este pusa la oparit. Invata sa citesti si apoi comenteaza munca altora!!

  7. Anonymous spune:

    Sint Maria,mie imi place foarte mult conopida cu smintina si marar,fara carne dar am sa incerc reteta,sa fiti sanatoasa sa mai trimiteti retete.

  8. gabriela b spune:

    chiar cautam o reteta cu conopida,ca si noua ne place…am incercat gratinata,fiarta cu ulei si usturoi,tip snitele…dar parca vroiam ceva de genul asta…o incerc sigur,n-am remarcat-o pana acum……cat priveste comentariile,unii nu au ce face,comenteaza din lipsa de activitate si rautate…te pup

  9. maria spune:

    chiar acum cautam o reteta ptr. mincare de conopida, am gasit si chiar arata super, in seara asta o incerc,sper sa-mi iasa ca in poze,

  10. dragomir manuela spune:

    o reteta pe atat de usoara ata de gustoasa.felicitari .merica incercata doamnelor, eu am facut.o. foarte gustoasa

  11. diana shalgau spune:

    Arata delicious..as dori sa o incerc si eu maine. Am totusi o intrebare: conopida cand se adauga dupa ce a fost lasata la scurs? Cu 5 minute inainte de a stinge focul sau trebuie lasata sa fiarba impreuna cu puiul pentru 35-40 minute? Dace e utima varianta, atunci nu se sfarama?
    Multumesc frumos!

  12. Ana-Eugenia Manea spune:

    In afara de sufle de conopida, nu am facut niciodata mancare de conopida. Cand copiam reteta salivam precum cainele lui Pavlov. Dupa ce am facut mancare, am mancat-o toti din casa cu mare pofta si cu gandul la tine, Laura. Iti multumin si te mai asteptam si cu alte delicii.

  13. carmen vasinca spune:

    Laura draga, tocmai am terminat de sters farfuria cu un miez de paine :). Cred ca asta spune tot. Multumesc frumos!

    • Laura Adamache spune:

      Mihai, te rog mult sa citesti cu atentie reteta. Usturoiul este mentionat si la ingrediente si in modul de preparare.
      O zi excelenta iti doresc!

  14. Mara spune:

    Buna, Laura,

    Fac aceasta mancarica foarte des, imi place foaaarte foarte mult! Ma poti ajuta si pe mine, te rog, cu valorile energetice (grasimi, proteine, carbohidrati?)

    Multumesc tare mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor