Rulouri cu Mozzarella

18 comentarii

Rulouri cu mozzarella – Retete culinare aluaturi sarate

Rulouri cu Mozzarella detaliu

Rulourile cu mozzarella sunt deosebit de pufoase si parfumate. Si pentru ca am constat ca am in frigider exact ingredientele de care aveam nevoie, nu am mai stat pe ganduri si am trecut repede la fapte. In timp ce vorbeam cu Inisor pe mess, rulourile cu mozzarella au dospit, au inghetat, s-au dezghetat si au dospit din nou, iar intr-un final s-au si copt raspandind in casa un parfum nemaipomenit. Este un aluat mai special pentru ca are in compozitie mozzarella care este framantata cu faina si cu restul ingredientelor. Delicios si extrem de pufos si usor de lucrat.

Ingrediente – Rulouri cu mozzarella

  • 500 g faina
  • 200 g mozzarella
  • 180-200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt moale
  • 1 lingurita zahar

Ingrediente umplutura – Rulouri cu mozzarella

  • 100 ml suc de rosii mai gros
  • 5 rosioare mici
  • 15 frunzulite busuioc proaspat
  • 100 g parmezan
  • 100 g brie/camembert
  • ardei iute
  • sare
Mod de preparare – Rulouri cu mozzarella 
  • Tocam marunt mozzarella, dupa care o punem intr-un vas si o framantam bine.  Adaugam o parte din cantitatea de faina (cam 200 grame) si untul moale, taiat in bucatale si framantam.
Rulouri cu Mozzarella aluat preparare
  • Dizolvam drojdia in 50 ml lapte usor caldut si indulcit cu lingurita de zahar si o adaugam peste aluat.
  • Incorporam alternativ faina si laptele ramase si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care-l punem la crescut 1 ora. Aluatul mai poate cere la sfarsit in jur de 25 g faina, asta in functie de tipul de mozzarella folosita.
Rulouri cu Mozzarella aluat
  • Dupa 1 ora rasturnam aluatul pe masa usor infainata, il intindem in foaie de maxim 1 cm si o ungem cu umplutura pe care o obtinem mixand in robot toate ingredientele umpluturii.
Rulouri cu Mozzarella preparare
  • Rulam foaia pe lungime cat mai strans posibil (o sa iasa un pic umplutura dar nu conteaza), invelim ruloul in foaie de aluminiu si il bagam in congelator pentru vreo 15-30 minute pana cand se intareste suficient pentru a putea fi taiat. Il scoatem din congelator si il taiem feliute cam de 3 cm grosime.
  • Aranjam rulourile cu mozzarella in tava tapetata cu hartie copt.
Rulouri cu Mozzarella feliate
  • Le mai lasam la dospit 1 ora.
Rulouri cu Mozzarella la dospit
  • Le coacem 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 220°C.
Rulouri cu Mozzarella pe farfurie
  • Cand s-au rumenit uniform, stingem focul si le servim.

Rulouri cu Mozzarella sectiune

Pofta buna! Sunt delicioase!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulouri cu mozzarella
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

18 Comentarii

  1. Excelenta reteta, am sa o fac si eu. Am mai facut o reteta de la tine din blog, cea cu grisinele, absolut minunata !!! Am sa o postez curand. Multumesc.

  2. Laura, super reteta. O sa o retina ca idee de aperitive 🙂

  3. Ginette draga multumesc mult ca-ti place reteta. Mozzarella ii da aluatului o finete extraordinara. Mie tare mult imi place aluatul asta. Multumesc mult de tot ca ai incercat grisinele si ca ti-au placut. Abia astept sa o vad la tine pe blog.

  4. Iepuras multumesc ca-ti plac spiralele. Sunt tare gustoase si le poti umple cu orice plus ca poti face ruloul cu mult timp inainte de a-l prepara.

    P.S: Pot sa te intreb ceva? Exista vreo legatura intre tine si Iepurele Grabit de pe culinar? Multumesc mult si sper sa nu te superi ca te-am intrebat!!!

  5. Pai cam eu sunt 😛 . Sa stii ca imi lipsesti de pe acolo, dar te-am inteles 🙂 Asa ca vin si te vizitez la tine acasa, daca nu iti e cu suparare 😉 Mi-am schimbat nick-ul pe culi, acum sunt Bunny acolo. Te pupacesc cu drag, nah!

  6. CristinaK

    Laura, de cate ori te vizitez gasesc ceva minunat!!! Reteta asta este nemaipomenita… mozzarella, parmezan, rosii si un aluat pufos… ce poate fi mai bun!?

  7. Ma tot intrebam daca iepurasul grabit de pe culi pe care tare mult il indragesc este una si aceiasi persoana cu Iepurele. Ma bucur enorm ca esti tu si sa stii ca si mie-mi lipsesc multe persoane de pe culinar dar…asta este. Te astept cu mareeeeeee drag oricand doresti si ai timp pe la mine pe acasa. Te pup pup de-o mie de ori!!!!

  8. Cristina draga mea azi se pare ca am parte numai de vizite super placute!! Ai mare dreptate in privinta mixului de ingrdiente din reteta asta si desi prima data can am incercat-o am fost destul de sceptica ,am fost extrem de placut surprinsa de gust si pufosenie. Te pup!!

  9. Salut Laura! eu sunt CATALINA si te-am gasit in blogul Inei.nu pot sa-ti spun decat felicitari pentru operele tale si ma bucur ca te-am descoperit.tu si Ina sunteti cele mai tari, asa ca mergeti la favorite. numai bine!

  10. Bine ai venit draga Catalina!!! Multumesc tare mult ca-ti place blogul meu!!Te astept oricand cu drag pe la mine!!Te pup!!

  11. Laura vineri le fac. dar tare mi-e ca nu ne ajung pe Sambata si ca va trebui portie dubla… La cum arata… auzi…cu ce mai pot inlocui umplutura? Puuuuuup!!!!!

  12. Buna dimineata Inisor!!Cred ca au ieist vreo 12 dar daca le tai mai subtirele ies mai multe. Draga mea, merg umplute cu orice mix de legume. Le calesti un picut in unt si umpli ruloul. Ma gandesc ca taaaare bune ar fi umplute cu spanac mai ales ca ar fi haioase verzi. Cu ciuperci merg iar foarte bine, cu diferite branzeturi, etc. numai sa ai grija ca daca sari peste congelat umplutura sa fie mai uscata ca sa se taie frumos. Puuupici!!

  13. laura inca o reteta minunata.am salvat-o si o voi face cand ma intorc de la mare.
    am lasat-o mai moale cu gatitul zilele astea ca mi-e gandul numai la plaja si soare.
    te pup si-ti doresc o zi minunata

  14. Draga Mihaela nici eu nu as mai sta sa gatesc daca as pleca in concediu. Draga mea iti doresc sa ai parte de muuuuult soare, voie buna si relaxare maxima. Te pup si concediu placut!!

  15. Laura draga, am o multime de reviste pline cu retete “insemnate” (carora le-am pus semn!) pe care vreau sa le incerc,dar cand intru pe blogul tau gasesc mereu ceva mai apetisant – cum ar fi aceste rulouri fenomenale – si-mi dai peste cap toate planurile… 🙂
    Le voi incerca si te voi tine la curent… cu rezultatele.
    Pa si o dupa-amiaza splendida!

  16. Scumpa mea Dana zau ca nu vreau sa-ti dau peste cap lista dar zau ca rulourile aste asunt o nebunie si sunt si de efect. Eu le incerc data viitoare cu o pasta pe baza de rosii si separat cu un piure de spanac. Efectul cred ca va fi grozav de placut. Abia astept sa vad rezultatele tale absolut ireprosabile.
    Te pup si o minunata seara iti doresc!!

  17. Buna Laura, nu stiu daca am inteles bine, ruloul poate fi pregatit si apoi pastrat in forma congelata timp de 1 luna, oricand in aceasta perioada putand fi bun de mancat doar prin introducerea lui la cuptor?

  18. Draga Daniela ai inteles foarte bine. Ruloul se poate tine la congelator iar in momentul in care vrei sa il pregatesti, il scoti din congelator cu o seara inainte si il bagi in frigider. A doua zi il tai si lasi rotittele sa creasca intr-un loc cald si ferit de curent. Te pupic!!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.