Colacei Dulci

94 comentarii

Retete culinare de aluaturi dulci – Colacei dulci

Colacei Dulci

Colaceii dulci nu-mi lipsesc niciodata de pe masa de Craciun, asa ca inainte de plecare, am mai gasit timp si pentru un ultim aluat. Dedic tuturor aceasta reteta de colacei dulci, alaturi de multumirile mele pentru ca mi-ati fost mereu aproape si sper din inima sa ma intorc curand cu noi retete culinare delicioase. Gata, ca incep sa plang…:( Deci colaceii acestia sunt atat de pufosi ca nici nu simti cand ii mananci, asa ca ii recomand tuturor amatorilor de colacei dulci si pufosi.

Ingrediente – Colacei dulci

Prima etapa

  • 125 ml apa clocotita
  • 50 g zahar
  • 25 g unt

A doua etapa

  • 7 g  drojdie uscata / 20 proaspata
  • 1 lingurita miere
  • 25 ml apa calduta
  • 1 ou
  • vanilie (optional)
  • coaja lamaie sau portocala (optional)

A treia etapa

  • 425 g faina
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

  • In prima etapa: punem untul taiat bucatele si zaharul intr-un bol peste care turnam 125 ml apa clocotita (eu am fiert-o) si lasam minim 10 minute pana se topesc complet untul si zaharul iar amestecul se raceste.
  • In a doua etapa: dizolvam drojdia, indiferent daca e uscata sau proaspata, in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar sau miere apoi o adaugam peste mixul rece de unt si zahar format in prima etapa. Adaugam si oul si mixam cam 5 minute totul.
Colacei dulci - preparare
  • In a treia si ultima etapa: incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si framantam pana la omogenizare. Adaugam la sfarsit si sarea si amestecam bine bine.
Colacei dulci - preparare
  • Vom obtine un aluat elastic pe care il acoperim cu o carpa de bumbac sau folie de plastic alimentara si il lasam la dospit, 1 ora. Eu l-am lasat cam doua ore pentru ca am avut treaba prin casa.
  • Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe planul de lucru pudrat cu faina si formam un sul pe care-l vom imparti in 3 bucati egale. Taiem fiecare bucata de aluat in alte 5-6 bucati egale, mai mici.
Colacei dulci - preparare aluat
  • Rulam fiecare bucatica de aluat, intr-un snur subtire, trecem capatul snurului stang in dreapta si al celui drept in stanga, si acum incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format. La sfarsit, unim capetele bine, avand grija sa ramana dedesubt.
Colacei dulci - modelare aluat
  • Punem toti colaceii dulci in tava de cuptor tapetata cu hartie copt si ii lasam inca o ora la crescut.
Colacei dulci - la dospit in tava
  • Dupa ce si-au dublat volumul, ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar de brun pe deasupra. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute. Cand sunt rumeni ii scoatem din cuptor si ii servim.

Colacei dulci copti

Pofta buna!

Colacei dulci copti pudrati cu zahar

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Colacei dulci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 41 Review(s)

94 Comentarii

  1. Laura nu plange, stiu ca si in Germania o sa gasesti retete bune pe care o sa ni le impartasesti 🙂
    Acum imi pare tare rau ca nu ne-am intalnit cat am stat in Italia :((

    Te pup si astept cu nerabdare reteta

  2. Alizel draga dac-ai stii de cate ori m-am gandit ca ne puteam intalni si cu toate astea nu am facut-o. Si eram atat de aproape una de cealalta. Dar nu se stie niciodata si tu oricum mi-ai promis ca imi faci o vizita in Bucuresti. Sa stii ca nu am uitat.

    Te pup si eu si sper sa-ti placa colaceii!!

  3. Da Laura am stat in Italia atatea luni la o distanta nu foarte mare si nu ne-am intalnit. Mie sincer, cand am ajuns acasa, in Romania, mi-a parut rau de tot ca nu ne-am vazut 🙁 Dara lasa te vizitez la Bucuresti :D, cand vii in tara sa ma anunti ca eu vin sa te vizitez cu cea mai mare placere 🙂

    Colaceii imi plac tare mult, sunt foarte apetisanti 😛 😛 , poate am sa-i incerc 🙂

    Te pup si eu si spor la bagaje 😀

  4. Draga Laura am citit ca te muti , sper sa-ti placa in Germania desi e total diferit fata de Italia :). Abia astept sa te instalezi si sa gatesti bunataturile cu care ne-ai obisnuit. Te pup si iti urez numai bine !

  5. Ai dreptate Alizel am tot amanat ca era urat afara si am zis ca ne intalnim cand e face cald ca sa ne putem plimba pe malul marii dar zau ca ar fi trebuit sa ne fi intalnit indiferent de vreme. Pe viitor draga mea nu mai amnam nimic si chit ca ploua sau ninge tot ne vedem. Imediat ce se termina apartamentul care din cate am inteles a ajuns la finisaje te astept cu mare drag pe la mine. Mi-ar face o deosebita placere sa te cunosc!
    Te pup Alizel si cu siguranta ne mai auzim!!

  6. Draga Amalia iti multumesc pentru cuvintele tale si sper sa ma acomodez destul de repede. Din cate am inteles Bavaria este minunata si pot spune ca desi mi-e greu sa plec de aici, abia astept sa ajung acolo. Sper sa revin destul de rapid dar inainte de toate imi va trebui o conexiune internet care in momentul de fata mi se pare cumplit de complicat de facut avand in vedere ca nu stiu ce oferte sunt si habar nu am de unde sa aflu. Dar… sper sa ne descurcam intr-un fel.
    Te pup si numai bine iti doresc draga Amalia!!

  7. Anonymous

    Draga Laura, ba sa mergi plina de incredere! Orice inceput e greu, mai ales intr-o tara necunoscuta, dar cum noi romanii ne putem acomoda cu orice situatie… am incredere ca si tu vei fi aceea care se va acomoda. Desigur ca e total diferita de Italia, dar e frumos, foarte des mergem acolo, vei vedea ca cu timpul iti va placea, MAI ALES DE SARBATOOORI! Bine, nu e ca la noi in Romania, dar e feeria aceea, poveste si nu altceva. Vei invata si limba chiar daca la inceput va fi mai greu. Am vrut sa iti scriu cate ceva, asa ca… din nou succes si ma gandesc la tine. Cine stie, poate vreodata vei veni in Olanda, noi locuim in Nijmegen. Si sa mai sti ceva: noi toate care am facut retetele tale te asteptam virtual cu bratele si cuptoarele incinse gata de noi retete. Te pup.Vio

  8. any_annette

    Laura, inainte de toate, iti doresc multa bafta in tot ceea ce faci!
    Colaceii arata tare bine, sper sa-i fac si eu cat de curand!
    Any_annette

  9. any_annette

    Laura, am facut azi colaceii, sunt foarte pufosi si foarte buni!
    Multumesc de reteta!

  10. Laura, sa ai mult noroc pe unde mergi!! Bafta multa si curaj iar restul vine de la sine:) .
    S-auzim numai vesti bune!
    Geomy

    (dementiali covrigii astia invartiti, mi’au amintit de unii sarati pe care’i mancam in copilarie, o sa’i incerc si in varianta cu sare grunjoasa pe deasupra, muah!!! merci de reteta)

  11. Draga Vio, cuvintele tale m-au emotionat profund. Nici prin cap nu mi-a trecut cand am creat acest blog ca imi voi face atatia prieteni . Draga mea sunt convinsa ca ma voi adapta mai ales ca ducem stilul asta de viata de aproape 8 ani si e chiar ciudat acum ca nu mai pot sta prea mult intr-un loc. Am ajuns deja in Umbria ieri si ma simt extraordinar de bine plus ca am avut noroc de un apartament absolut de vis. Voi pune cateva poze putin mai tarziu.
    Te pup draga mea Vio si inca o data multumesc din suflet pentru cuvintele tale deosebite si sper sa revin curand si cu retete.

  12. Draga Any ce surpriza placuta mi-ai facut!! Am vazut pe culi colaceii. Absolut divin ti-au ieist draga mea. Multumesc tare mult pt vizita, pentru cuvintele tale si pentru colaceii tai deliciosi!! Te pup!!

  13. Geomy draga tu si Any mi-ati facut o surpriza deosebita cu vizita voastra!! Iti multumesc din inima pentru cuvintele tale si oricand te mai astept pe la mine cu draga inima!! Te pup!!

  14. Am facut si eu colaceii, au iesit super. Am pastrat reteta, voi face cu siguranta si alta data.
    Iti doresc toate cele bune si acomodare rapida.

  15. Anonymous

    Draga Laura,am descoperin blogul tau din pacate chiar acum,si spun din pacate pt ca retetele tale sunt extraordinare!Iti doresc din tot sufletul multa bafta,si eu locuiesc deja in Germ de cativa ani,dar m-am acomodat deja.Cine stie,poate ne vom vedea,eu stau tot in Bavaria,intr-un sat langa München.Te pup si numai bine iti doresc!Simona

  16. Monica draga iti multumesc ca i-ai incercat si ca ti-au placut. Momentan nu m-am prea acomodat si mi se pare tare greu sa ma integrez aici. Slava Domnului ca la sf lui februarie ne intoarcem in Italia. te pup!!

  17. simona draga ma bucur mult ca ai descoperit blogul meu. mai bine mai tarziu decat niciodata.
    m bucur enorm ca te-ai integrat deja lucru de care eu nu sunt deloc convinsa in ceea ce ma priveste. Zona este frumoasa intr-adevar dar mie-mi lipsesc stradutele stramte si pietruite din Italia si sporovaiala italienilor. In ce satuc locuiesti?Eu initial trebuia sa stau in donauworth dar pana la urma am ajuns in Harburg. Te pup si astept sa mai vorbim.

  18. Anonymous

    hola…am facut si eu colaceii…de doua ori deja. au iesit foarte buni…prima data am facut 9, iar a 2-a am facut 19…am avut invitati si vreau sa spun ca s-au evaporat…….merci…mihaela (barcelona)

  19. Hola Mihaela!! Tare mult ma bucur ca v-au placut colaceii tie si invitatilor tai. Te pup si iti multumesc ca i-ai incercat.

  20. Anonymous

    guten tag….habar n-am…pai vreau sa-ti zic ca desi am 31 de ani pana de curand nu.mi placea sa gatesc…v-am gasit pe voi si m-ati inspirat atat de mult ca as gati intr-una. sotul meu e uimit…mi-a zis s-o iau mai moale ca se.ngrasa…toti cei apropiati mie sunt uimiti…am facut cateva retete de ale tale si vreau sa-ti spun ca toate au iesit…le explici tare bine…daca imi ies pana si mie…maine iar am invitati si vin si copilasi…as face grisinele…dar n-am faina dura…daca pun gris???? mihaela

  21. Draga Mihaela nici nu stii cat ma bucur cand vad ca ajuta pe cineva retetele mele. Pe mine gatitul ma relaxeaza extrem de mult si desi gatesc foarte des, aproape zilnic, nu sunt deloc mancacioasa. Cred ca daca imi placea sa si mananc asa cum imi place sa gatesc ajungeam destul de marisoara acum.
    Draga Mihaela in nici un caz sa nu pui gris ca nu ies grisinele. Inlocuieste linistita faina de grau dur cu faina alba, normala pe care o folosesti la prajituri. Iti vor iesi cu siguranta. Te pup si sunt aici daca mai ai intrebari!!
    Mult succes la gatit si distractie placuta maine!!

  22. Anonymous

    Laura, zilele astea voi face si eu acesti colacei si sper sa-mi iasa asa de bine ca si tie!I-am vazut si un forum (de unde am luat link-ul blogului tau)iar fetele care i-au facut erau incantate!
    (Adriana Salerno-Italia)

  23. Draga Adriana sunt convinsa ca iti vor ieis cel putin la fel de bine ca mie. Sunt extrem de pufosi si nu se fac greu deloc, iar aluatul este o placere sa-l lucrezi. te pup si sa ma anunti cum ti-au iesit!!

  24. Azi m-am amuzat si ma gindeam ca unii i-au retete de la tine,le posteaza si zic ca aveau reteta de mai de mult!ei nu cred asta!dar ce i-ar costa sa scrie ca e de la tine!au facut o magarie si nu imi plac oameni FALSI+SI IPOCRITI!!!!! te pup!si trebuie sa-i fac si eu ca deocamdata am intrerupt jobul!

  25. Mariana draga mea la cine te referi ? In cazul in care cineva a facut aceiasi reteta dar cu pozele proprii si personale este ok dar daca acel cineva copiaza cuvant cu cuvant reteta aflata pe alt blog sau site si posteaza si poze care nu ii aparin nu mai este ok deloc.
    E foarte posibil ca acea persoana sa aiba totusi reteta tot de pe site-ul de pe care o am si eu si anume cookaround.com si atunci nu se face vinovata de nimic.
    Te pupic si tare ti-as multumi daca mi-ai spune unde ai vazut reteta de colacei.

    P.S. Pup si daca vrei imi poti scrie un email sau putem vorbi direct pe yahoo messenger.
    Eu am ID-ul:

    aligee_4

  26. Anonymous

    Esti o scumpa!iti scriu imediat un e-mail!

  27. Te pupic draga mea!!

  28. ana .araky

    buna! am facut si eu de 2 ori colaceii tai ,,au iesit super !! si ce m-a mai laudat sotul!! multumesc si am sa te urmaresc in continuare !!!!

  29. Cat ma bucura cuvinele tale draga Ana!! Felicitari pentru reusita si te mai astept pe la mine cu mare drag!!

  30. Am facut si eu colacei si au iesit absolut bestiali, un aluat super pufos si nu se intareste a doua zi, esti mama aluatului.

  31. Vai Vicky draga ce m-ai facut sa rad!! Te pup draga mea si multumesc din suflet ca i-ai incercat si ca v-au placut!!

  32. Draga si scumpa mea Laura am facut colaceii si au iesit grozavi…toate retetele tale…sunt o comoara!

  33. Rux scumpa mea sunt tare bunuti colaceii astia si tare ma bucur ca ti-au placut!!! Pupicei!!!

  34. Laura,am facut si eu colacei,au iesit superi buni…multumesc pt reteta !
    Felicitari pt asa blog frumos…intru cu placere si citesc tot ce faci tu bun!
    Te pup cu drag!

  35. Mirela draga mea iti multumesc pentru cuvintele tale si ma bucur mult ca ti-au placut colaceii! Te pupic si iti doresc o saptamana minunata.

  36. Draga Laura,iti multumesc pentru reteta minunata de colacei,sunt foarte foarte buni,acum mancam inca unul si m-am gandit sa iti scriu sa iti spun ca blogul tau este extraordinar,imi plac retetele tale,zilele astea o sa incerc si evantaiul si brownie.Restul care le-am incercat toate au iesit bine.Am o multime de lucruri de invatat de la tine,iti doresc sanatate tie si familiei tale si sper sa ne mai incanti cu multe alte retete bune.

  37. Draga Ellis cat ma bucur ca iti plac colaceii!! Sunt buni buni si cred ca o sa-i refac si eu tare curand ca de mult nu i-am mai facut. Te pup cu mare drag si iti doresct tie si celor dragi numai bine si un weekend minunat!!

  38. Anonymous

    Laura, as putea sa nu pun ou in reteta?? intreb pentru ca incepe postul si as vrea, totusi, sa incerc colaceii acestia care arata delicios..Multumesc.Daniela

  39. Anonymous

    Asteptam si eu un raspuns..oare nu ai inteles??

  40. Daniela, am avut si inca am o perioada extrem de incarcata si nu am timp, oricat de mult mi-as dori acest lucru, sa raspund imediat tuturor comentariilor primite .
    Nu am incercat sa ii fac fara ou dar cred ca ies la fel de buni si fara avand in vedere ca este vb doar de un ou.

  41. Anonymous

    Nu stiu de ce ii numesti "dulci" pentru ca nu sunt; cu 50 gr. de zahar la 450 gr. faina nu are cum sa iasa ceva dulce..dar este adevarat ca sunt foarte buni! eu i-am facut ieri si astazi mai fac o portie, insa am sa pun mai mult zahar sau poate ii ung cu miere, mai bine..Daniela

  42. Daniela orice aluat care are in compozitie vanilie si coaja de lamaie si este pudrat cu zahar nu se poate numi decat aluat dulce asa ca acesti colacei sunt dulci prin ingredientele folosite nu neaparat prin cantitatea de zahar folosita in aluat. Daca tu doresti sa ii invelesti in miere este alegerea ta. I-am numit colacei dulci pentru ca asa sunt…

  43. MMMmmmm, ce bine ca mi-ati adus aminte de colacei! Daca nu azi, maine sigur sunt in program.
    Mie si copiilor mei ni s-au parut destul de dulci. E doar chestie de gusturi – drept urmare, nu se dicuta. 😛

    Chiar daca doar tac si fac, revin mereu in bucataria ta, Laura, sa mai adun o idee-doua.
    Pupici!

  44. Anonymous

    Laura, te-a suparat pare-mi-se, comentariul meu..! Nu asta era intentia mea! Doar mi-am exprimat parerea, pe care, de altfel, o sustin in continuare..coaja de lamaie nu are cum sa dea gust dulce, iar vanilia, mai mult da aroma decat indulceste..da, aleg sa ii ung cu miere, dupa ce ii scot din cuptor si se mai racoresc putin (stiut fiind faptul ca mierea nu trebuie folosita la temperaturi inalte). Eu sunt de parere ca fiecare bucatar are dreptul sa adapteze reteta la propriile gusturi culinare..Cu aceeasi simpatie, Daniela

  45. Draga mea Monica ma bucur foarte mult sa te revad!! Chiar am sa-i refac si eu pentru ca nu i-am facut de un secol. Te pupic cu mare drag!!

  46. Absolut dar absolut deloc nu m-a suparat comentariul tau Daniela!! Draga mea mi-e teama ca nu ai inteles comentariul meu in care iti explicam definitia generala a aluatului dulce. Orice aluat in care punem coaja de lamaie sau portocala poarta denumierea generica de aluat dulce. Nu exista aluaturi neutre sau sarate care sa contina aceste 2 ingrediente. Daca ar fi fost neutri ( colacei care se pot manca langa dulce sau sarat) nu aveau ce cauta coaja de portocala sau vanilia in aluat si nici zaharul de deasupra. Daca ii faceam sarati nu aveau ce cauta nici coaja de porto, nici vanilia si nici zaharul in compozitie, in schimb, adaugam sare si diferite alte arome caracteristice aluaturilor sarate. Deci inca o data, acesti colacei avand vanilie si coaja de portocala in compozitie poarta numele generic de colacei dulci indiferent de cantitatea de zahar folosita in aluat. Sper tare mult sa fii inteles ce am vrut sa spun Daniela. Te pup si ma bucur ca iti plac. Nu te sfatuiesc insa sa folosesti mai mult zahar in aluat dar poti cu siguranta sa ii invelesti in miere. Sunt sigura ca sunt excelenti!!

  47. Anonymous

    draga laura dar mierela ce fac cu ea?

  48. Anonim, iti multumesc pentru observatie. Mierea se pune in a doua etapa:

    "In a doua etapa dizolvam drojdia indiferent daca e uscata sau proaspata in 25 gr apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar sau miere si o adaugam peste compozitia anterioara. Adaugam si oul si mixam cam 5 minute totul:"

    Am corectat, pentru ca initial scrisesem numai de zahar. Oricum se poate pune miere sau zahar.

  49. azi le-am facu…concluzia :superbe…cu acordul tau o sa postez si eu reteta pe blogul meu

  50. Tare ma bucur ca ti-au placut, Michelle!! Cu mare drag ai acordul meu!!

    Pup pup!!

  51. Am si eu aluatul la dospin in tava , deabea astept sa il bag la cuptor!!Te rog uitate la intrebarea ce ti-am scris-o la pariziene cu fondant de mere.

  52. Nu iti pot descrie cum miroase in casa de la acesti colacei, tocmai i-am scos din cuptor, sunt foarte moi si pufosi, sunt minunati!!!

  53. Anonymous

    HRISTOS A INVIAT !
    Laura draga, pentru ca eu am o varsta mai inaintata ,am si ceva ani de…bucatareala.
    Cand vreau sa vad ceva frumos intru repede pe blogul tau.
    Anul acesta de Paste am facut o combinatie de pasca, umplutura -reteta mea ,iar coronita ,aluatul de la minunatii tai colacei.
    Am facut o minunatie ,iti multumesc si FELICITARI pentru blogurile tale !
    ESTI O ARTISTA TALENTATA!
    cu drag Mari.

  54. Anonymous

    pot folosi lapte in loc de apa? vreau sa ii fac si eu maine ca prea bine arata…yummy.. multumesc anticipat

  55. Loredana D.

    Iti multumesc din suflet pentru reteta… au iesit deliciosi 🙂

  56. Fetelor halppp am facut aluatul si de aproximativ o ora jumate nu mi creste…….am pus toate ingredientele din reteta……

    • Anca, draga mea, daca nu ti-a crescut aluatul sigur a fost ceva in neregula cu drojdia sau, la a doua etapa, ai adaugat apa mult prea calda peste drojdie si ai oparit-o.:((( Apa trebuie sa fie calduta ca la soare, pentru ca daca este prea fierbinte, drojdia isi pierde proprietatile si aluatul nu mai creste.
      Incearca sa faci in felul urmator: Incalzeste apa intr-o cratita. Apa sa fie calda dar suportabila daca bagi un degetel in ea. Aseaza vasul in care se afla aluatul DOAR cu fundul in apa calda din cratita si lasa-l acolo cca 30 minute. Ai mare grija sa nu intre apa la aluat si vasul in care se afla aluatul sa fie acoperit cu un servet de bumbac sau folie alimentara de plastic.
      In felul acesta, daca nu are drojida ceva, trebuie sa inceapa sa dospeasca. Daca vezi ca dupa 30 minute nu a crescut, nu mai poti face nimic..:((
      Pup cu drag si spor!

  57. Mersi frumps Laura,cu siguranta este din cauza apei foarte fierbinte care am folosit o la drojdie…..imi pare rau ca nu mi au iesit k imi era foarte pofta,dar am sa mai incerc!Mersi pentru sfaturi,minunat blog! Sarbatori fericite!!!!!

  58. Extraordinare retete.Le incerc cu mult drag,si sunt foarte apreciate de familia mea.Multumim!

  59. Buna ziua

    as avea o intrebare pt aceasta reteta. Cantitatile de apa date in rame se calculeaza in ml? Adica cind spuneti 125 gr de apa trebuie inteles 125 ml?

    multumesc

    • Poppteo, eu cantaresc lichidele in grame, nu in ml. Stiu ca nu se cantaresc in grame dar eu asa m-am obisnuit. Deci 125 gr apa inseamna 125 gr apa. In ml, 1 gr apa= 1 ml apa.
      O zi excelenta iti doresc!

  60. Buna ziua

    as avea o intrebare pt aceasta reteta. Aluatul a crescut f bine, colaceii au crecut si ei f bine dar cind i-am uns (desi am facut-o usor) s-au pleostit iar in cuptor nu au mai crecut.

    Cum se pot unge fara sa se pleosteasca?

    multumesc

    • Poppteo, ai nevoie de o pensula foarte fina pentru uns. Se gasesc in comert pensule de silicon special pentru uns aluaturile.
      Cand le ungi, nu trebuie apasate absolut deloc iar pensula nu trebuia sa fie foarte incarcata cu amestecul pentru uns.
      Tin pumnii!!!

  61. De altfel acelasi lucru am patit la ensaimadas. Cresc superb, dar dupa ce sunt unsi cu ou se pleostesc si in cuptor nu mai cresc. Nu inteleg de ce.

    multumesc

    • Popteo, cand ungi aluatul dospit trebuie sa o faci cu foarte mare grija pentru ca daca apesi prea tare se desumfla si nu mai are cum sa creasca in cuptor.
      Tu ai apasat prea tare aluatul in timp ce l-ai uns si din cauza aceasta, aerul acumulat in timpul dospirii a fost eliminat.
      Ai nevoie de o pensula fina fina pentru uns si ai mare grija sa nu apesi prea tare pe ele. Nu te grabi, unge-le incet si cu mare grija.

  62. Azi i-am facut, pentru ca sfintisorii s-au mancat repede. Au iesit pufosi si deliciosi. I-am insiropat si dat prin nuca, sa fie ca partea a 2-a de sfinti. Fetita mea a mancat doi imediat ce s-au racit putin. Cu siguranta ii voi avea in menu macar la doua saptamani. (am inlocuit untul cu ulei de masline, nu am avut la indemana dimineata).

    • Daniela, draga mea, tare mult ma bucur ca v-au placut tie si fetitei tale. Chiar am sa-i fac si eu cat de curand.
      Pup dulce pe amandoua!

  63. foarte buni acesti colacei.este a treia reteta de aluat pe care o fac,toate de la tine,si toate mi-au iesit. o sa-mi fac curaj si de un cozonac,si daca o sa-mi iasa atunci pot spune ca sunt o bucatareasa buna:)) glumesc, dar chiar ma bucur ca te-am descoperit draga laura

    • Adriana, draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-au placut colaceii!! Sunt absolut convinsa ca si coznacul iti va iesi perfect!!
      Pup cu drag!!

  64. o intrebare Laura, trebuie neaparat sa mixam ingredientele? eu le-am framantat pentru ca nu am decat un mixer obisnuit.

    • Adriana, scumpa, si eu am folosit un mixer obisnuit cand i-am facut. Nu este absolut necesar sa mixam ingredientele numai ca la inceput consistenta aluatului este foarte moale si e mai greu sa framantam cu mana. Dar, bineinteles, ca se poate renunta la mixer, asa cum ai facut tu.
      Pup dulce dulce!!

  65. Laura, am facut si paine dupa reteta ta, am pus doar o lingura de zahar in aluat (si am eliminat vanilia si lamaia, bineinteles). Am deja doua paini la activ (le fac la masina de paine), au iesit pufoase, gustoase si s-au rumenit (la alte retete nu reusesc sa obtin painea rumenita) – o fi de la miere?

    maine e sambata – deci fac iar colaceii :))

    • Dana, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut painica! Mierea da intotdeauna o culoare frumoasa cojitei de paine.
      Pup cu drag si pofta buna la colacei!

  66. Tocmai i-am terminat de facut. Arata si miros f bine ! eu am mai adaugat apa in compozitie pentru ca aluatul era deja tare si inca mai aveam faina de adaugat, insa au iesit bine 🙂 Cu sigurata o sa ii mai fac…o reteta f usoara!

    Multumesc pentru reteta! 🙂

  67. Buna Laura, esti minunata am citit toate comentariile salivand cu siguranta voi incerca reteta ta de colacei…

    • Georgi, draga mea, multumesc pentru cuvintele frumoase!
      sper tare mult sa-ti placa si tie colaceii!

  68. Buna Laura! Am facut si eu ieri acesti colacei si au iesit minunat. Sunt foarte pufosi si gustosi. Retetele tale ma tenteaza si le incerc. Foarte bine arata totul pe acest site. Acesta este linkul cu poza colaceilor.

    • Mirela, scumpa, tare ma bucur ca ti-au placut!
      Din pacate, nu pot accesa link-ul pe care mi l-ai dat..nu vad nici o pozuta.
      Pup cu drag!

  69. Sint Nela si ieste pentru prima data cind fac o retete dea dumneavoastra. Am facut covrigi dulci si acel (colac) cu mar au iesit de minune. Va multumesc!!!!!!!!!!!!!. Abia astept sa probez si cu un tort sper sa am timp cit de curind.O zi buna si mi de multumiri.

    • Nela, draga mea, ma bucur sa te cunosc!! Ma bucur tare mult ca ti-au placut retetele incercate.
      Te pupic cu drag si te mai atept pe la mine!!

  70. Buna, Laura. Am facut si eu colaceii tai dar neavand timp si nici energie sa fac aluatul manual, am pus toate ingredientele in masina de paine … si a iesit cam tare. De aceea, a doua oara am folosit 60g de unt, 400g de faina si 160 ml apa deoarece aveam oua cam mici, de 45-50g. In rest am respectat reteta ta. Sunt foarte, foarte buni! Seamana mult cu cei cumparati. Cred ca ar merge si o lingura de lapte praf in aluat. Incerc data viitore!
    Te pup!

    • Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!
      abia astept sa-i mai fac si eu pentru ca mi-au placut tare tare mult.
      Pup cu drag!

  71. Beatu Alice

    Foarte bunuti acesti colacei,i-am facut cu ceva timp in urma,mie imi place cam tot ce se pregateste cu coca, incepand de la painici, cornuri, cozonaci…si mi-a fost frica multi ani sa fac din cauza framantatului, dar datorita dvs. am prins curaj si acum nu regret caci imi ies toate. Multumesc din suflet inca odata. Pupici.

    • Draga mea, sa iti fie de bine! ma bucur ca ai trecut peste teama de framantat. Eu sunt de parere ca aluaturile ne dau cea mai mare satisfactie in bucatarie. Eu ador sa framant si sa simt mirosul de cozonac sau paine de casa.
      Pup cu drag!

  72. am pragatit si eu colaceii numai ca forma. am ” construit” compozitia, inclusiv glazura, de la reteta de colombine 🙂 si au iesit super buni . multumesc frumos pt reteta

  73. sunt foarte,foarte buni
    azi i-am facut si eu

  74. Buna.azi am facut si eu colacei dulci pt fetita mea sunt ff buni si deliciosi plus la toate mi-au iesit bine,ms ..sunteti super bravo….

  75. iusan aliss

    cati colacei ies din aceasta portie?

  76. Buna Laura! Peste doua saptamani avem un parastas, vreau sa pregatesc eu cativa colacei pentru biserica, si cautand, am dat de reteta ta!! Arata foarte bine, sper sa mi iasa…intentionez sa fac aluatul la masina de paine, o sa i fac si mai mici pentru ca am nevoie de aprox. 30! O sa-ti trimit foto ( daca am cu ce :)) ). Apropo, am citit mai sus ca suntem vecine 🙂 Locuiesti in zona Munich?

    • Draga mea, sper ca au iesit bine colaceii tai.
      In Germania am locuit doar pentru o perioada scurta de timp, acum sunt in Italia.
      Te pup!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.