Spoleto, Umbria


Asa cum am promis, am revenit cu cateva fotografii ale orasului Spoleto, care ne va gazdui dupa ce ne vom intoarce din Germania. Nu am facut inca foarte multe fotografii pentru ca nu ne-a permis timpul sa exploram asa cum se cuvine acest minunat oras renumit pe plan international pentru ” Festivalul celor 2 lumi” care se desfasoara aici in fiecare an, in august, si unde au loc manifestatii culturale la care participa artisti renumiti din intreaga lume.

Spoleto este un orasel montan populat inca din secolul VII a.C de catre Umbri si devenit colonie romana in anul 241 a.C. Zidul poligonal care inconjoara orasul numit si zid ciclopic  construit in sec. V-IV a.C, demonstreaza faptul ca era un oras foarte bine fortificat .

Am plecat din Lazio cu masina incarcata pana la refuz si in 3 ore eram deja in Spoleto (distanta dintre cele doua provincii fiind de aproape 200 km). Drumul a fost destul de dificil pentru ca autostrada era extrem de aglomerata si noi extrem de incarcati, plus ca aveam si bicicletele pe masina, dar pana la urma a fost totul ok si am ajuns cu bine.

Aici intrarea in Spoleto,

Spoleto (Umbria)

In dreapta  apare falnic si tacut simbolul orasului Spoleto, Rocca Albornoziana, un castel cu 2 curti interne si 6 turnuri care domina intreaga vale umbra. Legenda spune ca exista doua coridoare de legatura intre castel si partea joasa a orasului cunoscute si folosite de Lucrezia Borgia care a fost guvernatoarea orasului in 1499. Pana acum nu au fost descoperite aceste coridoare,

Spoleto (Umbria)

Aici incepusem deja sa ne strecuram cu masina doldora pe stradutele stramte ale orasului. O alta perspectiva a castelului si turnul Domului din Spoleto,

Spoleto (Umbria)

Straduta care duce spre apartamentul nostru. Pe panta asta am urcat toate bagajele pentru ca masina am lasat-o jos,

Spoleto (Umbria)

Cand am vazut treptele astea am inlemnit pentru ca eram convinsa ca trebuie sa le urcam ca sa ajungem in sfarsit la apartament, dar spre norocul nostru nu a fost nevoie,

Spoleto (Umbria)

Intr-un final am ajuns in fata portii. Am avut mari emotii pentru ca nu stiam ce ne asteapta dincolo de usa dar dupa ce am deschis-o, temerile mele au luat sfarsit.

Spoleto (Umbria)

Aici e camera de zi,

spoleto-umbria-casa

Spoleto (Umbria)

Sus e dormitorul,

Spoleto (Umbria)

Cam atat pentru moment dar imediat ce fac noi fotografii le postez.

Print Friendly, PDF & Email

15 comentarii la “Spoleto, Umbria

  1. anca spune:

    Din cite inteleg nu va mutati definitiv din Italia.
    Casa are aer medieval.Te vei simtii ca o castelana.
    E o casa care asteapta caldura si mirosul cozonacilor si alaturilor tale.
    Nu stiu cine te-a invatat dar eu credeam ca tinerele din „ziua de azi” nu se mai pricep.Uite ca si eu „gaina batrina” invat de la tine!

  2. Geomy spune:

    Imi plac maxim peretii de caramida si visez sa’mi fac odata asa ceva in casa (chiar daca stau la bloc).
    Laura, multa incredere in tot ce te asteapta:)

  3. Laura spune:

    Ducesa iti multumesc mult! Si mie-mi place tare mult casa iar orasul pana acum imi place foarte mult. Maine o sa mergem sa vizitam un pic imprejurimile si daca-mi permite conexiunea voi mai veni cu ceva poze. Te pup si numai bine!!

  4. Laura spune:

    Anca draga mea prin martie anul viitor ne intoarcem in Italia si pot spune ca abia astept. Casa are intr-adevar un aer medieval si ma simt excelent in ea desi imi lipseste tare mult un cuptor. Aici avem doar o chicineta si din pacate cuptor nu am dar in Germania voi avea sigur si abia astept sa mai fac un aluat.
    Cred ca am mostenit de la tatal meu dragostea pentru aluaturi ca de invatat am invatat singura pt ca ai mei intotdeauna imi spuneau sa trec sa invat ca de cratita am tot timpul dupa.Te pup!!

  5. Laura spune:

    Geomy draga si eu ador piatra si tare mult mi-as dori o casuta cu peretii din piatra si evntual un semineu. Dar ca si tine stau In Bucuresti la bloc si nu cred sa fie sanse sa am asa ceva, asa ca, ma bucur din plin de aceste 9 zile care au cam trecut deja in aceasta casa.
    Te pup si multumesc pentru cuvintele tale!!

  6. mariana spune:

    Un interior aparte cu aer medieval putin!mie personal mi se pare deosebit si placut!sa va simtiti ok!te imbratisez cu drag!ce mai faci????

  7. Laura spune:

    Nicoleta draga mi-e tare dor de casuta asta acum ca sunt in Germania.Si noul apartament de aici este frumos dar nu se compara cu cel din Spoleto. Te pup!!

  8. Laura spune:

    Draga Mariana cat ma bucur sa te revad. Intr-adevar avea un aer aparte si m-am simtit tare bine acolo. In rest sa zicem ca ma simt bine aici desi este complet alta lume fata de Italia. te pup draga mea!!

  9. Laura spune:

    Liviu eu sunt autoarea pozelor si iti multumesc mult ca iti plac. Aparatul meu trebuie neaparat schimbat pentru ca este un pic depasit si asta numai din cauza mea pentru ca nu prea am avut grija de el.

  10. Paula spune:

    Salut Laura, de 2 zile am descoperit blogul tau e fantastic..si vroiam sa imparatesc cu tine reusita unei prajituri cu visine (din compot de visine, de la magazinul romanesc din Foligno).E foarte frumoasa Italia, eu lociuesc de 2 ani in Foligno, la 30 km de Spoleto.
    Felicitari si iti multumim pentru gandurile frumoase pe care ni le impartasesti.
    Paula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor