Minitarte Cu Crema De Pepene Galben

27 comentarii

Minitarte cu crema de pepene galben, reteta gustoasa cu crema si aluat fraged

Minitarte cu crema de pepene

Nu pot sa va descriu cat sunt de bune si de aromate aceste minitarte cu crema de pepene galben, asa ca nu va ramane decat sa le incercati pentru ca merita cu adevarat. Sunt ele mai migaloase, sau cel putin asa mi se pare mie, dar imediat dupa ce o sa le gustati o sa vedeti ca a meritat efortul. In cazul in care nu va place pepenele, il puteti inlocui cu piersici, caise sau orice alt fruct cu pulpa suculenta.

Ingrediente aluat – Minitrate cu crema de pepene

  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • sare un varf
  • 6 galbenusuri
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • vanilie
  • 150 g zahar fin

Ingrediente crema de pepene 

  • 400 g pulpa pepene galben (puteti folosi orice fruct zemos: caise, piersici, ananas, etc)
  • 100 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon de porumb

Mod de preparare – Aluat Minitarte

  • Incepem cu aluatul pe care eu l-am facut ieri, l-am infasurat in folie de alimente si l-am tinut in frigider. Dupa aceste minitarte, mi-a mai ramas o bucata buna de aluat pe care am bagat-o in congelator pentru alta portie de minitarte cu crema.
  • Amestecam faina cu zaharul, untul rece taiat bucatele, galbenusurile si aromele.
  • Framantam pana obtinemun aluat compact. Infasuram aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 1 ora sau pana a doua zi, daca nu va grabiti.
Minitarte cu crema de pepene
  • Dupa timpul de repaus, scoatem aluatul si il impartim in 2-3 bucati. Intindem fiecare bucata de aluat, pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 0-6-0,7 cm grosime.
Minitarte cu crema de pepene
  • Cu ajutorul unei forme, putin mai mare decat formele in care vom coace minitartele, decupam cercuri.
  • Asezam cercurile in forma tapetata cu unt si faina si le intepam cu furculita.
Minitarte cu crema de pepene
  • Decupam cateva cercuri de hartie de copt, pe care le asezam pe suprafata fiecarei minitarte iar deasupra lor, adaugam 1-2 linguri de fasole boabe (eu nu am pus hartie de copt, dar voi neaparat sa puneti intre boabele de fasole si aluat).
  • Coacem minitartele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 de minute (cand marginile devin aurii sunt gata).
Minitarte cu crema de pepene
  • Le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca, asezate pe un gratar.

Mod de preparare – Crema de pepene galben

  • Punem in robot 400 g de pepene galben si il transformam in piure.
  • Amestecam pulpa pasata a pepenului cu laptele si punem pe foc mic pana se incalzeste foarte bine.
Minitarte cu crema de pepene
  • Separat, amestecam pana se omogenizeaza, oul, galbenusurile, zaharul si amidonul.
  • Cand mixul de pepene si lapte este caldut, il adaugam treptat amestecului de galbenusuri si il punem pe foc mic.
  • Amestecam bine si cand crema se ingroasa, stingem focul.
Minitarte cu crema de pepene
  • Acoperim crema cu o folie de plastic pe care o asezam direct pe suprafata cremei (acest lucru va impiedica formarea cojitei la suprafata cremei).
  • Umplem minitartele cu crema rece si le decoram  dupa preferinta (eu cu bucatele mici de pepene galben si menta).
Minitarte cu crema de pepene
  • Absolut divine, parfumate si racoroase. Pofta buna!!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Minitarte Cu Crema De Pepene Galben
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

27 Comentarii

  1. Laura ma omori cu retetele tale:)Crema asta imi face cu ochiul, o sa o incerc cat de curand !

  2. Mersi mult Amalia. Crema e absolut periculos de buna. Am tot “degustat” din ea in timp ce se racea pana mi-am dat seama ca daca nu ma opresc nu mai am cu ce sa umplu barcutele.
    Stii cu ce cred ca iese dementiala? Cu kiwi, pentru ca e usoe acru si cred ca crema ar iesi super racoroasa plus ca ar fi verzulie. Oricum eu am facut-o pana acum cu ananas, caise si piersici si a iesit extraordinara de fiecare data.
    Te pup si sa stii ca inca ma gandesc intens la varza ta pe care sper s-o pot face ca pana acum am cautat varza dar fara noroc.

  3. Acum stiu cu ce o sa te astept cand vii, mi-am facut asa, un meniu 🙂

  4. Laura Adamache

    Mai Inisor eu nu vreau sa te deranjezi pentru mine ca ma supar sa stii! Vreau doar sa ne vedem, sa stam de vorba, nu sa te apuci sa-ti dai programul peste cap din cauza mea.Sper din tot sufletul sa ajungem pana la iarna acasa ca avem atatea treburi de rezolvat. Pupici pup!

  5. Da stii bine ca ador sa gatesc!! Acum e culmea! Sa vii aici si sa nu mananci ceva traditional! Nu nici nu ma gandesc!

  6. Si gatesti extraordinar Inisor asa ca nu pot sa spun decat ca abia astept sa gust din bunataturile pe care o sa le faci. Chiar aseara vorbeam cu Cristi ca in ciuda varstei tale fragede gatesti impecabil Inisor! Eu la anii tai nu cred ca gateam altceva in afara de friptura, cartofi, omleta, etc. Aaaaa si ca dulce faceam gogosi si clatite dar cam atat..asa ca jos palaria in fata ta inisor!!!

  7. Anastasia

    chiar azi vreau sa fac 😀 mersi de reteta !

  8. Anastasia

    am facut si eu o crema de pepene galben , dar am folosito la rulada 😀 mersi de reteta !

  9. Anonymous

    M-ai facut curioasa. De ce trebuie sa punem fasole in fiecare forma?

    Mihaela

  10. Mihaela, boabele de fasole se pun ca sa impiedicam aluatul sa creasca. Daca te deranjeaza contactul direct dintre boabe si aluat, pune intre aluat si fasole foite rotunde de hartie de copt. Te pup!!

  11. Anonymous

    Am incredere in ceea ce faci asa ca daca le voi face, cu siguranta o sa pun boabele direct pe aluat numai ca e prima data cand am vazut smecheria asta si am fost curioasa.

    Iti doresc un An Nou fericit si plin de impliniri! Pupici.

    Mihaela

  12. Buna Laura, te urmaresc de mult timp si acum colectez retete de pe blogul tau pentru a-mi face o mini "carte de bucate" 🙂 arata si suna foarte bine aceste tarte, dar am o dilema: zaharul fin din aluat se refera la zaharul pudra?

    Multumesc mult si succes in continuare!

    Te pup,
    Andreea

  13. Draga Deea, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele.
    Zaharul fin este tot zahar tos dar cu o granulatie fina. Daca nu ai disponibil un asemenea tip de zahar, poti folosi linistita si un zahar tos normal. Iese la fel de bine.
    Pup cu drag!

  14. Multumesc si pentru raspunsul de aici!

    Te pup,
    Andreea

  15. Anonymous

    Buna Laura! ma numesc Paula si am 17 ani,la scoala facem un concurs culinar si m-am decis sa fac aceste tartellette.Aluatul l-am facut si e in frigider.As avea totusi o intrebare: nu sunt prea tari tartellettele din moment ce sunt atat de subtiri?
    Multumesc pentru reteta!

  16. Paula draga mea, ma bucur sa te cunosc!! Nu vor iesi deloc tari tartelletele chiar daca aluatul este subtire.
    Sa imi spui cum au iesit daca le-ai facut deja!!
    Pup si bafta multa la concurs!!

  17. Buna Laura,sunt noua pe aici,si stau deja de vreo 2 ore cu ochii pe retetele tale de care m-am indragostit ;pana la urma am hotarat ca vreau sa incerc aceasta reteta.Oare pot folosi pt crema piersici din compot?Tartellette se pot pastra coapte si neumplute cateva zile?

    • Sorana draga mea, bine ai venit!! Sigur ca poti folosi piersici din compot. Tartellettele se pot pastra foarte bine daca dupa ce se racesc complet le pui intr-o punga de plastic pe care o inchizi bine. Rezista astfel pana la 3-4 zile.
      Pup cu drag!!

  18. =)) doamne Laura eu nu am citit asa bine reteta si nu intelegeam ce cauta boabelor de fasole la reteta asta. Mai aveam putin si te intrebam daca fasolea trebui fiarta inainte =)))). Oricum maine fac coca si luni o sa iau si pepene galben si kiwi 😛 pentru ca noi suntem mai multi si sigur tre sa fac o portie zdravana. :D.

    • :)))))))) Vaaaai, Mirabela, m-ai facut sa rad cu lacrimi!!! Daca le-ai incercat, sper ca ai scos fasolea inainte de a adauga crema.:))
      Pup dulce!!

  19. Draga Laura, am o “mica” problema:crema a iesit foooarte amara.Sunt sigura ca am gresit undeva dar nu stiu unde.Am incercat sa indrept situatia si am adaugat niste lapte condensat dar nu a functionat.Ce-i de facut?
    Mersi!

    • Amara? Draga mea, pana acum nu am intampinat problema asta..:((
      Pepenele galben era foarte bine copt? Singurul lucru la care ma gandesc este sa nu fi fost necopt sau tratat cu cine stie ce substante.
      Pup cu drag!

  20. mhhhh suna si arata super bine…nu sunt fan pepene galben dar cred ca are un gust sublim….ma duc sa imi iau necesarele si o incerc…am sa fac o tarta mare(sotul iubeste pepenele si dulciurile)…e vreo probleme daca folosesc faina si nu amidon la crema???am sa revin cu rezultatul…chiar daca tarta va dispare in cateva minute….:-) mult succes in continuoare…

  21. Buna,

    Nu am inteles din reteta. 400g pulpa de pepene copt sau crud?

    Multumesc frumos!

  22. Buna Laura,

    eu sunt tare curioasa de unde ai luat formele pentru tarta. eu nu am gasit decat pentru briose. Cele de tarta sunt individuale si fie din silicon, fie din tabla.

    multumesc frumos,

    Cristina

    • Cristina, draga mea, eu le-am cumparat acum vreo 6 ani din Germania, dar sigur se gasesc si in supermarketurile din Romania.
      Te pup!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.