Chiftelute marinate

22 comentarii

Chiftele marinate in sos de rosii, reteta simpla si delicioasa

Chiftelute marinate detaliu
Chiftelute marinate in sos de rosii, reteta mamei mele

Chiftelutele marinate erau marea mea pasiune in copilarie si adolescenta. Mami facea si inca face niste chiftele marinate pur si simplu impecabile si desi acum nu-mi mai permit sa le mananc atat de des ca in copilarie, le fac cu mare drag din cand in cand. Reteta nu este una foarte dietetica, deoarece chiftelele se prajesc inainte, dar va garantez ca rezultatul este delicios.

Ingrediente – Chiftelute marinate

  • 1 kg carne tocata porc
  • 4 oua
  • 5 catei usuroi
  • 2 cepe medii
  • 2 felii paine inmuiate in lapte
  •  2linguri marar
  • cimbru
  • sare
  • piper

Ingrediente – Sos pentru chiftele marinate

  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri de ulei masline/floarea soarelui
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • 2 cani apa
  • 2 foi dafin
  •  1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa faina

Mod de preparare – Chiftele marinate

  • Amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul date prin razatoare, cu feliile de paine inmuiate in lapte si apoi stoarse, cu mararul, cimbrul, sarea si piperul si cele 4 oua.

Amestec carne chiftelute marinate

  • Punem amestecul in frigider pentru 30 de minute, apoi formam chiftelutele cu mana usor umeda. Le tavalim prin faina, le aplatizam putin si le prajim in ulei incins (recomand uleiul de arahide pentru prajit), cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Chiftele prajite

Mod de preparare – Sos pentru chiftele marinate

  • Calim cei doi catei de usturoi cu tot cu coaja, dar zdrobiti cu muchia unui cutit,  in ulei incins. Cand usturoiul incepe sa sfaraie, il scoatem din tigaie si il aruncam. Usturoiul se caleste cu tot cu coaja deoarece lasa o aroma placuta si nu foarte puternica uleiului.
  • Punem chiftelutele prajite in uleiul incins si aromat. Amestecam 1 lingurita de zahar cu sucul de rosii si 2 cani cu apa (cca 300 ml apa). Adaugam acest amestec peste chiftelute.
  • Adaugam in sos foile de dafin si piperul, si lasam sosul sa scada, pe foc moderat, cam jumatate de ora.
  • Daca dorim un sos cu o consistenta mai densa, dupa 30 de minute de fierbere, amestecam 1 lingurita de faina cu cateva linguri de sos si adaugam peste chiftelute. Mai lasam cam 5 minute sa fiarba bine faina si sa se ingroase sosul. Pofta buna!

Chiftele marinate detaliu

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chiftelute marinate
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 30 Review(s)

22 Comentarii

  1. Super arata chiftelutele! Nu te-ai gindit niciodata sa le faci la cuptor? Eu de citiva ani numai asa le fac, dureaza mai putin, ies mai putin grase, si nici nu ma imbib asa cu miros. A, si le pot da si copiilor fara rezerve. Iti recomand sa incerci si tu. 🙂

    • Nui mare scofala sa faci niste chiftele,dar la cuptor nu-mi plac ,ies uscate

  2. Imi cer scuze pentru aseara, nu vedeam inscriptia ca imi trebuie aprobare, credeam ca are ceva calculatorul meu, incit ti-am trimis de vreo 3 ori mesajul, imi pare rau..

  3. Nati multumesc ca iti plac chiftelutele mele! sa stii ca nu le-am incercat niciodata la cuptor si te-as ruga cand ai timp sa imi spui cum le faci ca tare as vrea sa le incerc si eu, asta bineinteles cand voi avea din nou cuptor ca momentan nu am!!
    Te pup si stai linistita ca eu aseara nu am primit decat un comentariu si chiar daca il primeam de mai multe ori nu era absolut nici un fel de problema!!

  4. Am uitat sa zic ca pun si condimente in chiftelute, evident. Piper sau un amestec luat din comert, special pt carne.

  5. De la Nati:

    Le fac foarte simplu: la 500 g carne tocata (vita sau amestec) pun cam 300 g legume (tocate la blender), 1 ou si putina faina. In loc de faina uneori pun un cartof tocat marunt. Modelez chiftelutele si le pun intr-o tava teflonata, neunsa. Bag la cuptor la foc mare, pina se rumenesc (cam 25-30 min).”

    Nati draga scuza-ma ca ti-am editat mesajul dar nu pot pune linkuri directe pe blog pentru ca mi-e foarte frica sa nu primesc vreun spam si din cauza asta evit cat se poate de mult afisarea linkurilor sau a adreselor de email.
    Iti multumesc pentru reteta. Siguuur o voi incerca pt ca suna tare bine si pozele tale sunt tare frumoase. Te pupic si sper sa ma intelegi!!!

  6. Laura, nu ma supar ca nu ai pus linkul pozei, oricum albumul e privat, iar poza era destinata mai mult tie, ca titlu informativ. Ma bucur ca te-am inspirat!

  7. Iti multumesc Nati pentru intelegere. Eu iti multumesc pentru reteta minunata pe care cu siguranta o voi incerca curand. Te pup si te mai astept cu retete delicioase!!!

  8. Anonymous

    Sunt foarte gustoase chiftelutele la gril, chiar mi se par ca au gust mai bun decit prajite.Imi plac foarte mult retetele tale, chiar am incercat citeva. sunt delicioase.

  9. Iti multumesc tare mult Anonim!! Uite chiar voi incerca si eu sa le fac la cuptor ca sunt convinsa ca ies mult mai dietetice decat cele in sos care bineinteles au farmecul lor dar numai din cand in cand pentru ca sunt destul de calorice!!

  10. Si eu tot la cuptor le fac din aceleasi motive – mai sanatoase si nici nu miroase casa cateva zile.
    Cand le marinez torn sosul si mai las inca vreo 10 min la foc mic, sa fiarba usor.
    Reteta de chiftelute nu e fixa, ci in functie de ce am in frigider.

  11. Anonymous

    felicitari; apreciez efortul de a posta retetele tale – putine – in comparatie cu alte bloguri – dar de calitate!

  12. oooo ce gustos arata:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X

  13. Laura, as vrea sa te intreb daca ceapa data prin razatoare se stoarce de zeama

    • Elena, se stoarce, dar nu in totalitate. Poate sa ramana putin suc de ceapa daca iti place gustul lui mai puternic.
      Pup cu drag!

  14. tocmai am facut si eu chiftelutele si sunt delicioase si fragede, am mai incercat si alte retete de prajituri si a iesit delicios.

  15. f f bune polpetele! multumesc pt reteta:)azi leam facut exact cum ai zis!ceao

  16. Buuun de tot 🙂 azi aveam in plan niste burger dar in ultimul moment m-am razgandit si uite-asa burgerii mei au ajuns chiftelute marinate. Foarte bun a iesit sosul, pana acum nu am prajit niciodata usturoiul in coaja. Multumesc Laura!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.