Ciorba de zarzavat

21 comentarii

Ciorba de zarzavat – legume din belsug!

Ciorba zarzavat

Daca vreti sa luati o pauza de la ciorbele cu multa carne (ciorba de burta, ciorba de perisoare sau ciorba de vacuta – preferatele mele), din cand in cand e binevenita o ciorba de legume, cu mult zarzavat, contine o multime de nutrienti si e…mai usoara.

Astazi sunt un pic racita asa ca mi-a prins de minune ciorba de zarzavat, a carei reteta o gasiti mai jos.

Ciorba de zarzavat – Ingrediente

  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4-5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 felii subtiri telina
  • o salata verde
  • 2 linguri patrunjel
  • 100 g afumatura taiata cubulete mici
  • 2 lingurite sare
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri iaurt

Ciorba de zarzavat – Mod de preparare

Spalam  si tocam salata, taiem feliute morcovii, ceapa, telina, taiem cubulete cartofii.

ciorba-de-zarzavat (5)

Punem la calit in 2 linguri de ulei ceapa, morcovii, telina si afumatura,

Ciorba de legume

Dupa ce s-au inmuiat adaugam apa si cartofii si lasam sa fiarba la foc moderat. Cand legumele sunt fierte, adugam sare sau vegeta si salata tocata,

ciorba-de-zarzavat (6)

Mai lasam sa fiarba pana se inmoaie si salata dupa care stingem focul.

Separat, amestecam un galbenus de ou cu smantana si iaurtul,

ciorba-de-zarzavat (4)

Adaugam vreo 2 polonice de ciorba peste amestecul obtinut. Facem acest lucru deoarece daca aduagam direct in ciorba smantana amestecata cu oul, ciorba se va “taia” datorita diferentei de temperatura dintre ciorba si smantana rece.

ciorba-de-zarzavat (1)

Acum adaugam acest amestec ciorbitei,

ciorba-de-zarzavat (7)

Optional se mai poate adauga smantana cand servim.

Daca vreti sa luati o pauza de la ciorbele cu multa carne (ciorba de burta, ciorba de perisoare sau ciorba de vacuta - preferatele mele), din cand in cand e binevenita o ciorba de legume, cu mult zarzavat, contine o multime de nutrienti si e...mai usoara.

Pofta buna!

21 Comentarii

  1. Yami…ce bine arata!!!
    Minunata, imi place la nebunie ciorbita asta.tu azi ai fost cu ciorbita si eu cu ghiveciul de legume, asta ca sa fie completa masa.muahhh!!!

  2. Vai tu Cata draga ce idee buna mi-ai dat cu ghiveciul!! Nu am mai papat de secole ghiveci asa ca zilele astea o sa fac si eu!! Pup pup pup!!!!!!

  3. Ioi, ce ma bucur ca ti-am dat idee buna cu ghiveciul, de multe ori stau sa ma gandesc ce sa mai gatesc, asa ca ma uit pe la voi, gospodinele mari! acum am vazut ca ciorbita e cu afumatura, cred ca nu-i rea, dar am s-o fac fara, chiar am s-o fac maine, ca am si salata. pup, muaahhhh!!!

  4. Zau tu Cata ca nici eu nu mai stiu ce sa gatesc uneori si mai ales aici e tare greu ca nu am multe optiuni din cauza ca nu am cuptor. Suuuuper ideea cu ghiveciul si o sa-l fac cred pe miercuri joi cand sigur raman iar fara mancare. Eu afumatura am pus ca al meu e mort dupa ea si fara nu prea mananca. E tare buna si fara si sincer eu asa as fi facut-o dar am renuntat si am pus afumatura ca sa-i placa lui Cristi. Pup pup draga mea si abia astept sa imi spui daca ti-a placut!!!

  5. Clar o voi face, am s-o si postez, ca arata demential! Nici nu mai e cazul sa-ti spun ca ardeleanul meu de sot e mort dupa afumatura, slana, carnati…dar anul asta a lasat-o mai moale, sa vad cat il tine!
    Draga mea, ai niste retete pe-aici…ca ma apuca foamea cand le rasfoiesc…mi-au placut mult si spiralele alea cu mozzarela, ioi, ce bune au fost!le-am facut intr-o zi, minunate! e rau fara cuptor, dar poate nu o sa mai dureze mult pana va mutati inapoi, daca am inteles eu bine. as sta mult de vorba cu tine, ca-mi face placere, dar ocup toata pagina cu vaitaturile mele. ma simt singura aici la Campina si tare mult imi lipsesc prietenele, vecinele, ca de fel palavragesc mult. te pup Laura draga, sa fiti voiosi!

  6. Cata si al meu e la fel cu afumaturile dar sa stii ca si mie tare imi plac. Asa da orice sa manac un carnat afumat cum se face in Ardeal!! tare ma bucur tu ca iti plac retetele si spiralele alea sunt intr-adevar o nebunie. vai, ce as mai manca unul acum.
    Din cate stiu mai stam vreo 2-3 saptamani pe aici asa ca nu mai e chiar asa mult, dar te rog sa ma crezi ca abia astept sa plecam. Imi place Germania numai ca nu reusesc sa invat limba si e tare greu. La TV nu ma pot uita ca nu inteleg absolut nimic, in magazine evit sa intreb ceva, etc. E tare tare greu asa ca abia astept sa o strgem. Draga mea imi face placere sa vb cu tine asa ca te astept sa vb cand ai tu chef ca si eu sunt vorbareata bine bine!! Te pup draga mea si mult soare pentru voi la Campina ca aici e atat de urat si frig!!!

  7. Trebuie sa fie foaaarte gustoasa si mai ales plina de vitamine! Numai buna pentru perioada asta.
    Iti doresc o primavara senina si plina de dragoste!
    Pupic dulce!

  8. Dana draga mea tare buna a fost si foarte satioasa. Eu am papat o farfurie de ciorbica si cam atat pentru ca in general mi-e ffff greu sa mananc 2 feluri la o masa. Nu stiu din ce cauza dar daca mananc ciorba sau supa nu mai pot manca felul 2 si invers. Te pup pup si o primavara minunata ca tine iti doresc draga mea!!!

  9. laura laurentiu

    Ciorbita asta trebuie premiata, asa ca te asteapta un premiu pe pagina mea! te pup, harnicuto!

  10. Multumesc mult laura draga pentru premiu!! Te pupic si o sa trec sa il ridic neaparat!!

  11. Anonymous

    Tare buna ii ciorbica asta!Am facut-o si eu si i-am dat si puiului meu.I-a placut tare mult

  12. Anonymous

    pai daca este ciorba de zarzavat la ce mai trebuie si afumatura?

  13. Ciorba a iesit o bunatate, multumesc pentru idee. Sa vad ce zice so sotul 🙂

    • Viky, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut. Sper ca si sotului tau o sa-i placa!
      Pup si sa va fie de bine!

  14. Francisc de Chisinau

    Imaginea e foarte apetisanta !
    Ma voi grabi s-o pregatesc si eu in curând !
    Felicitari pentru toate aceste bunataturi, care ne lasa gura apa !

  15. Popescu Daniela

    Am facut si eu ciorbita asta, foarte buna a iesit! Nu sunt o experta in bucatarie, dar cu ajutorul retetelor tale fac fata, fie ca e vorba de ceva simplu fie de mancaruri mai elaborate. Multumesc!

  16. Excelenta, tocmai servesc o farfurie plina cu aceasta ciorba delicioasa…sper sa nu imi mai pun una:)) .Eu nu am pus afumatura si sa stii ca e foarte buna si fara. Imi plac foarte mult retetele tale iar pozele sunt “delicioase”…Pacat mare ca nu pot sa incerc, macar cate o feliuta :)) Toate cele bune si la cat mai mute retete delicioase!!

    • Sa-ti fie de bine, Ioana!
      Tare ma bucur ca ti-a plcut. Pupicei cu mare drag!

  17. Tocmai am terminat de facut ciorbica si de mancat prima farburie. Delicioasa reteta 🙂

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.