Ciorba de zarzavat


Ciorba de zarzavat – legume din belsug!

Ciorba zarzavat

Ciorba de zarzavat dreasa cu ou si smantana este una dintre preferatele mele! Se face atat de simplu, incat merita un loc de cinste la masa de pranz. Daca vreti sa luati o pauza de la ciorbele cu multa carne (ciorba de burta, ciorba de perisoare sau ciorba de vacuta ), din cand in cand e binevenita si o ciorba de legume, cu mult zarzavat, contine o multime de nutrienti si este delicioasa.

Ciorba de zarzavat cu afumatura este o reteta pe care o mancam mereu in Ardeal. Cat de gustoasa era ciorbita ardeleneasca cu legume si afumatura, nici nu va mai spun! Eu am inlocuit slanina, folosita in aceasta reteta de ciorba, cu bacon, in rest am facut-o cam la fel cu ciorba copilariei mele.

Daca vreti o ciorba de legume dietetica, puteti renunta la bacon, iar smantana se poate inlocui cu aceeasi cantitate de iaurt. In acest fel, veti obtine o ciorba acrisoara, fara smantana si afumatura.

Ciorba de zarzavat – Ingrediente

  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4-5 cartofi medii
  • 3 morcovi medii
  • 2 felii subtiri telina
  • o salata verde
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 100 g afumatura taiata cubulete mici (bacon, sunca)
  • 2 lingurite sare
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri iaurt
  • 4-5 l apa

Cum se face Ciorba de legume cu afumatura si smantana

  • Spalam si tocam salata, taiem feliute morcovii, ceapa, telina, taiem cubulete cartofii.

ciorba-de-zarzavat (5)

  • Punem la calit in 2 linguri de ulei ceapa, morcovii, telina si afumatura,

Ciorba de legume

  • Dupa ce s-au inmuiat, adaugam apa si cartofii si lasam sa fiarba la foc moderat. Cand legumele sunt fierte, adugam sare sau vegeta de casa si salata tocata,

ciorba-de-zarzavat (6)

  • Mai lasam sa fiarba pana se inmoaie si salata (cca 2-3 minute) dupa care stingem focul.
  • Separat, amestecam un galbenus de ou cu smantana si iaurtul.

ciorba-de-zarzavat (4)

  • Adaugam 1 polonic de ciorba peste amestecul de ou si smantana. Daca adaugam direct in ciorba smantana amestecata cu oul, ciorba se va “taia” datorita diferentei de temperatura dintre ciorba si smantana rece.

ciorba-de-zarzavat (1)

  • Acum adaugam acest amestec in oala de ciorba si amestecam.

ciorba-de-zarzavat (7)

  • Optional se mai poate adauga smantana cand servim. Foarte bine se potriveste si un ardei iute la aceasta ciorba de legume cu afumatura.

Daca vreti sa luati o pauza de la ciorbele cu multa carne (ciorba de burta, ciorba de perisoare sau ciorba de vacuta - preferatele mele), din cand in cand e binevenita o ciorba de legume, cu mult zarzavat, contine o multime de nutrienti si e...mai usoara.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Ciorba de zarzavat
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

21 comentarii la “Ciorba de zarzavat

  1. Ducesa spune:

    Yami…ce bine arata!!!
    Minunata, imi place la nebunie ciorbita asta.tu azi ai fost cu ciorbita si eu cu ghiveciul de legume, asta ca sa fie completa masa.muahhh!!!

  2. Laura spune:

    Vai tu Cata draga ce idee buna mi-ai dat cu ghiveciul!! Nu am mai papat de secole ghiveci asa ca zilele astea o sa fac si eu!! Pup pup pup!!!!!!

  3. Ducesa spune:

    Ioi, ce ma bucur ca ti-am dat idee buna cu ghiveciul, de multe ori stau sa ma gandesc ce sa mai gatesc, asa ca ma uit pe la voi, gospodinele mari! acum am vazut ca ciorbita e cu afumatura, cred ca nu-i rea, dar am s-o fac fara, chiar am s-o fac maine, ca am si salata. pup, muaahhhh!!!

  4. Laura spune:

    Zau tu Cata ca nici eu nu mai stiu ce sa gatesc uneori si mai ales aici e tare greu ca nu am multe optiuni din cauza ca nu am cuptor. Suuuuper ideea cu ghiveciul si o sa-l fac cred pe miercuri joi cand sigur raman iar fara mancare. Eu afumatura am pus ca al meu e mort dupa ea si fara nu prea mananca. E tare buna si fara si sincer eu asa as fi facut-o dar am renuntat si am pus afumatura ca sa-i placa lui Cristi. Pup pup draga mea si abia astept sa imi spui daca ti-a placut!!!

  5. Ducesa spune:

    Clar o voi face, am s-o si postez, ca arata demential! Nici nu mai e cazul sa-ti spun ca ardeleanul meu de sot e mort dupa afumatura, slana, carnati…dar anul asta a lasat-o mai moale, sa vad cat il tine!
    Draga mea, ai niste retete pe-aici…ca ma apuca foamea cand le rasfoiesc…mi-au placut mult si spiralele alea cu mozzarela, ioi, ce bune au fost!le-am facut intr-o zi, minunate! e rau fara cuptor, dar poate nu o sa mai dureze mult pana va mutati inapoi, daca am inteles eu bine. as sta mult de vorba cu tine, ca-mi face placere, dar ocup toata pagina cu vaitaturile mele. ma simt singura aici la Campina si tare mult imi lipsesc prietenele, vecinele, ca de fel palavragesc mult. te pup Laura draga, sa fiti voiosi!

  6. Laura spune:

    Cata si al meu e la fel cu afumaturile dar sa stii ca si mie tare imi plac. Asa da orice sa manac un carnat afumat cum se face in Ardeal!! tare ma bucur tu ca iti plac retetele si spiralele alea sunt intr-adevar o nebunie. vai, ce as mai manca unul acum.
    Din cate stiu mai stam vreo 2-3 saptamani pe aici asa ca nu mai e chiar asa mult, dar te rog sa ma crezi ca abia astept sa plecam. Imi place Germania numai ca nu reusesc sa invat limba si e tare greu. La TV nu ma pot uita ca nu inteleg absolut nimic, in magazine evit sa intreb ceva, etc. E tare tare greu asa ca abia astept sa o strgem. Draga mea imi face placere sa vb cu tine asa ca te astept sa vb cand ai tu chef ca si eu sunt vorbareata bine bine!! Te pup draga mea si mult soare pentru voi la Campina ca aici e atat de urat si frig!!!

  7. Dana2dor spune:

    Trebuie sa fie foaaarte gustoasa si mai ales plina de vitamine! Numai buna pentru perioada asta.
    Iti doresc o primavara senina si plina de dragoste!
    Pupic dulce!

  8. Laura spune:

    Dana draga mea tare buna a fost si foarte satioasa. Eu am papat o farfurie de ciorbica si cam atat pentru ca in general mi-e ffff greu sa mananc 2 feluri la o masa. Nu stiu din ce cauza dar daca mananc ciorba sau supa nu mai pot manca felul 2 si invers. Te pup pup si o primavara minunata ca tine iti doresc draga mea!!!

  9. Francisc de Chisinau spune:

    Imaginea e foarte apetisanta !
    Ma voi grabi s-o pregatesc si eu in curând !
    Felicitari pentru toate aceste bunataturi, care ne lasa gura apa !

  10. Popescu Daniela spune:

    Am facut si eu ciorbita asta, foarte buna a iesit! Nu sunt o experta in bucatarie, dar cu ajutorul retetelor tale fac fata, fie ca e vorba de ceva simplu fie de mancaruri mai elaborate. Multumesc!

  11. ioana spune:

    Excelenta, tocmai servesc o farfurie plina cu aceasta ciorba delicioasa…sper sa nu imi mai pun una:)) .Eu nu am pus afumatura si sa stii ca e foarte buna si fara. Imi plac foarte mult retetele tale iar pozele sunt „delicioase”…Pacat mare ca nu pot sa incerc, macar cate o feliuta :)) Toate cele bune si la cat mai mute retete delicioase!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor