Pateuri cu branza cu aluat dospit

52 comentarii

Retete culinare – Pateuri cu branza cu aluat dospit

Pateuri cu branza - detaliu final

Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat, asa ca am facut aceste pateuri cu branza cu aluat dospit, foarte simple si rapide. Paturile cu branza imi amintesc de casa si in special de tatal meu care era specialistul casei cand venea vorba de pateuri. Preferatele mele erau cele umplute cu carne, dar nu le refuzam deloc nici pe cele umplute cu branza. Reteta de pateuri a tatalui meu semana destul de bine cu cea pe care v-o propun astazi. Aluatul de pateuri nu este deloc complicat de facut si umplutura se poate modifica in functie de preferinte.

Ingrediente – Pateuri cu branza cu aluat dospit

  • 500 gr faina
  • 25 g drojdie
  • 275 ml apa
  • 4 linguri ulei masline sau floarea soarelui
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • branza pt umplutura (telemea/feta/cascaval)
  • suc de rosii
  • susan (optional)

Mod de preparare

  • Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centru si turnam drojdia dizolvata in apa calduta si amestecata cu zaharul si uleiul.

Pateuri cu branza cu aluat dospit - preparare aluat

  • Framantam bine iar spre sfarsit adaugam 1 lingurita de sare. Punem aluatul intr-un loc caldut sa creasca 1 ora.

Pateuri cu branza cu aluat dospit - aluat

  • Dupa 1 ora, rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru infainat bine bine.

Pateuri cu branza cu aluat dospit - aluat dospit

  • Intindem aluatul in foaie cam de 0,5 cm grosime si o taiem in patrate de 6 -8 cm. Umplem fiecare patratel cu branza sau cascaval ras.

Pateuri cu branza cu aluat dospit - preparare pateuri

  • Pliem fiecare patrat in forma de triunghi avand grija sa inchidem bine marginile presandu-le cu o furculita sau cu degetele. Ungem fiecare pateu cu sos de rosii si il pudram cu susan. Incalzim cuptorul la 200°C si, pana se incalzeste, pateurile vor creste cat este nevoie.
  • In momentul in care cuptorul s-a incins, le coacem pentru 15-20 minute.

Pateuri cu branza cu aluat dospit - detaliu

Pofta buna!

Pateuri cu branza cu aluat dospit - sectiune

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pateuri cu branza
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 45 Review(s)

52 Comentarii

  1. Vai Laura ce pofta mi-ai facut!!!Sunt foarte aspectuoase si dragalase!Am tot ce-mi trebuie,asa ca le incerc si eu!O saptamana frumoasa!

  2. RozBonBon

    Foarte aspectuoase triunghiurile tale. Si eu le voi face, doar ca imi lipseste branzica din frigider. Mersi de reteta!

  3. Le-am facut!Au iesit super!Eu pe langa brazica rasa de oaie am pus si putin parmezan ras si suvite de prosciuto.Au iesit foarte gustoase.Chiar ma bucur ca le-am incercat!Le voi mai face cu siguranta!

  4. Goldielocks

    Ce bine ar fi sa nu se uite vreo gravida pe aici pe la tine,k rau ar fi de ea.
    Un blog minunat.
    Felicitari!

  5. Anonymous

    Draga Laura, ma numesc Mihaela .Urmaresc cu placere de mult timp blogul tau. Esti o femeie foarte priceputa. Am citi despre faptul ca implinesti azi 8 ani de casnicie.Va doresc mult soare si iubire pe drumul vietii! Spuneai ca esti mindra de sotul tau si ca-l iubesti foarte mult. Sint sigura ca si el e mindru de tine,te iubeste la fel de mult si stii sa-l faci fericit.Felicitari!!!

  6. Katy scumpa noua ne-au placut tare mult. Sunt simplute foc si a doua zi incalzite putin la micro sunt ca scoase din cuptor!! Pup!!

  7. Roz BonBon ma bucur mult ca iti plac. Sunt tare simplute si eu le-am facut ca aveam ceva branzica in plus in frigider si mi-era sa nu expire. Pupicei!!

  8. Eeeeee Katy scumpa ai facut o versiune bogata a triunghiuletelor mele saracute. Cred si eu ca au fost super cu parmezan si prosciutto!! Pup scumpa si multumesc ca le-ai incercat!!

  9. Vai Goldielocks ce scumpa ai fost!! te pupic cu drag si ma bucur ca iti plac retetutele mele!!

  10. Bine ai venit Mihaela draga mea si iti multumesc tare mult pentru urare!! Numai bine iti doresc si te mai astept cu mare drag pe la mine!!

  11. Anonymous

    Crezi ca ar merge si branza de burduf ca umplutura?

  12. Roz_bonbon

    Buna, Laura! am facut aceste triunghiuri, precum ti-am promis, si mi-au iesit niste bunatati…
    Le-am si postat pe blogul meu :), bine-nteles specificand autoarea.
    Daca esti curioasa cum mi-au iesit, poti sa ma vizitezi 🙂
    O zi placuta!

  13. Sigur ca merg tare bine cu branza de burduf!! Ce as mai manca si eu niste branzica de burduf cu mamaliguta….

  14. Acusic vin la tine draga mea Roz bonbon sa vad minunatiile!! Te pupic si iti multumesc ca le-ai incercat!!

  15. Draga mea Betty am incercat sa iti las un comentariu pe blog dar dupa ce l-am scris trebuia sa mai existe o casuta mica in care sa tastez cuvantul de verificare. Am incercat si cu firefox si cu chrome si cu IE dar nu imi apare decat cuvantul, casuta nu apare deloc. Te pupic cu drag si tare sper sa se rezolve problema asta.
    Iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si sa stii ca o sa te vizitez foarte des daca imi permiti pentru ca imi place tare mult blogul tau!!

  16. Roz_bonbon

    Laura draga, nici nu stiu cum sa iti multumesc ca m-ai ajutat cu aceasta problema. Mi-au mai atras atentia si altii, dar nu mi-au specificat exact unde intampina problema. Si uite ca, cu ajutorul tau am reusit sa rezolv si problema cu comemtariile 🙂
    Inca o data mi-ai demonstrat ca esti o persoana extraordinara.
    Iti multumesc din suflet ca m-ai vizitat si sa stii ca ma sint foarte onorata pentru acest lucru!
    O seara placuta!

  17. Draga mea ma bucur tare tare mult ca ai rezolvat problema comentariilor. Ai um blog atat de frumos incat era pacat sa nu poti primi comentarii.
    Ma bucur extrem de mult ca ti-am fost de ajutor.
    Te pupic cu mare drag si tare ma bucur ca te-am cunoscut.
    Pupicei infiniti si o zi excelenta iti doresc!!

  18. Anonymous

    Laura draga, in loc de sos de rosii cu ce le putem unge??

  19. Anonymous

    Ei bine draga Laura astazi m-am hotarat sa-ti trimit si eu un comentariu,desi prima vizita printre retetele tale am facut-o acu vreun an de zile.La insistentele fiului meu am fost nevoita sa gasesc o reteta de pancakes(vreau sa vad si eu cum sunt placintelele alea pe care le mananca copii in filme :))si a ta mi-a tras cu ochiul cel mai tare.De atunci am mai facut de la tine biscuitii bicolori,cornetti,ceva gogosele,vreo doua tarte si astazi triunghiurile cu branza.Imi place si mie enorm sa gatesc si mereu sa incerc lucruri noi,sa modific retete de la mama,sa inventez(chiar daca am mai si aruncat din "minunatiile" mele),sa aduc ceva nou pe masa in fiecare saptamana daca se poate.Iubesc retetele tale pentru ca sunt gustoase si pentru ca le explici atat de frumos incat pare floare la ureche de facut.Si vreau doar atat sa-ti spun "Multumesc ca existi".Ana

  20. Draga mea Ana ma bucur enorm ca mi-ai scris si iti multumesc ca ai incercat retetele mele. Cuvintele tale mi-au incalzit sufletul si nu pot decat sa iti multumesc ca imi vizitezi blogul de atat timp. Iti doresc numai bine si un weekend minunat alaturi de cei dragi si te mai astept cu mare drag pe la mine!

  21. Anita Albu

    Am "furat" din nou de la tine… ce sa fac nu ma pot abtine:). Excelente tringhiurile cu branza, la fel ca marea majoritate a retetelor pe care le-am incercat de pe blogul tau! Le gasesti aici: n-au iesit la fel de frumusele ca ale tale, dar gustoase de numa numa. Multumesc mult pentru retetele minunate cu care ne incanti.

  22. Anonymous

    Draga Laura,

    Este prima data cand incerc sa folosesc drojdie si m-am incurcat rau de tot in zecile de sortimente. Imi poti spune, te rog, de care pot folosi pentru reteta de triunghiuri cu branza: 25gr drojdie uscata sau proaspata?

    Multumesc anticipat,
    Alda Simion

  23. Anita draga mea cat ma bucur ca ti-au placut!! Trec imediat pe la tine sa vad minunatiile tale. Pupicei!!

  24. Alda draga mea poti folosi ori 25 gr drojdie proaspata ori 7 gr de drojdie deshidratata. Intodeauna 25 de gr de drojdie proaspata se pot inlocui cu 7 gr drojdie uscata la pliculet, pentru orice tip de aluat care cere cantitatea asta.

    Te pupic si spor la treaba!!

  25. mikaelacorina

    Arata minunat si nu ma indoiesc de un gust pe masura.Cred ca aluatul se preteaza foarte bine si la cornuri ori pariziene,atat cu umpluturi dulci cat si sarate.Ma intereseaza sa stiu si astept raspunsul tau.Merci frumos!

  26. Anonymous

    Arata fain.Si cred ca aluatul se preteaza si la cornuri,pariziene,atat cu umpluturi dulci cat si sarate,e adevarat?Astept un raspuns.Merci frumos!

  27. Anonymous

    Arata grozav si cred ca aluatul se preteaza la fel de bine la cornuri,pariziene,atat cu umpluturi dulci cat si sarate,adevarat? Astept raspunsul tau.O zi frumoasa!

  28. Camy Sweet

    Laura draga,in primul rand iti multumesc ca m-ai salvat cu aceste minunatii de care ma indoiam ca nu ar fi fost bune.Aveam pofta de ceva bun dar nu vroiam ceva dulce si iata ca am gasit ceva dupa placul meu.Multumesc inca o data pentru reteta,sunt excelente si iti multumesc si pentru celelalte retete pe care le ai.Am folosit multe retete de la tine de pe blog si toate au fost fffff bune.Ai un blog minunat!

  29. am vazut aceste triunghiuri si in secunda doi am si framantat..acum aluatul e la crescut,abia astept sa vad cum au iesit..o parte dintre ele o sa le umplu cu branza sarata si cealalta parte cu branza de vaci :D…iti scriu mai tarziu cum au iesit !

  30. au iesit foarte foarte bune..pana la urma am schimbat..si le-am facut cu 3 feluri de umpluturi…1telemea 2 o crema facuta din almette si creveti trasi la tigaie cu un pic de ulei de masline,lamaie,usturoi si patrunjel si 3 cu gem de la mama de acasa…:D

    • Adriana, draga mea, sa va fie de bine!!! Suna extrem de apetisant umpluturile tale!!
      Pup si multumesc ca le-ai incercat!!

  31. sorescu ioana

    Laura, le-am facut si eu sambata! Nemaipomenite! Multam fain!!!!

  32. Daniela Davidescu

    Buna,Laura,
    Si eu sunt una dintre admiratoarele tale si chiar daca “te-am descoperit” de putin timp,incerc sa recuperez cu mult elan;acum astept sa creasca trigoanele pentru care am pregatit doua umpluturi-cu branza cu mucegai si menta si cu branza de burduf si busuioc(ador atat busuiocul,cat si menta,si a fost greu sa ma decid,asa ca both of them!).

    • Bine ai venit, draga mea!! Imi plac tare mult umpluturile tale.
      Pup cu mare drag si sa-ti fie de bine!

  33. vai draga laura ma omori cu retetele tale..mai ales ca sunt insarcinata da ce ma fac ca nu am net acasa si nici imprimanta nu am aici?sa le scriu la mana?? :)))lasa ca rezolv eu cumva.sa stii ca te admir foarte mult si am gatit deja cateva…felicitari!!

    • Narcisa, scumpa mea, tare rau imi pare ca nu ai net si nu poti printa retetele. Dar le poti scrie la mana pe cele pe care vrei sa le incerci.
      Pup cu mult drag si sarcina usoara iti doresc!!

  34. Buna Laura, tocmai am bagat prima portie la cuptor cu mar si pot spune ca miros extraordinar! Abia astept sa le scot din cuptor! Multumesc mult pt reteta si spor la cat mai multe retete bune! pup:*

  35. Buna Laura,

    Am facut si eu triunghiurile cu branza si au iesit tareee buneee :D. Ai niste retete faine 🙂
    Iti doresc sa faci cat mai multe bunatati numai bune de papat! 😀 🙂

  36. as manca la infinit, mor de plfta !!!

    • Felicia, draga mea, eu nu le-am mai facut de secole, dar cred ca o sa le repet cat se poate de curand.
      Pup!

  37. yamiii….delicios si nu sunt greu de preparat!:X

  38. si mie mi s-a facut pofta, imediat le pun la cuptor , sper sa arate asa bine ca ale tale si la gust … deja am apa in gura .

  39. gata, am mancat deja 3 buc. sunt bune dar cred ca le-am lasat prea mult in cuptor ( 20 min. ) au iesit cam crocante

  40. Am framantat portie dubla. Rezultat-2 tavi pateuri cu cascaval(delicioase , aproape-s gata) si una bucata franzela umpluta – inca e la cuptor(abia astept s-o gust si pe aceea). Multumesc de idei

  41. Cât timp se încălzește cuptorul tava cu trigoane sta afară sau în cuptor? Mulțumesc.

    • Laura Adamache

      Draga Vanda, tava sta afara. Dupa ce se incalzeste cuptorul, poti introduce tava.

  42. Buna Laura , o întrebare : am apucat sa fac aluatul și am pus 25 de grame de drojdie , dar uscata .e compromisa reteta ? Sa mai continui ? 😂faine retete succes !

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.