Zahar granulat


Stiu ca de mult am promis ca o sa postez aceasta reteta si imi cer scuze ca nu am facut-o pana acum. Alaltaieri Bianca m-a intrebat de aceste granule asa ca mi-am amintit de reteta si am si prestat-o. Este foarte simpla si de multe ori o fac si eu in casa pentru ca aici desi se gasesc la magazin costa ceva asa ca e mai simplu si mai economic sa le facem noi.

Zahar granulat

Nu arata perfect ca cel cumparat, dar se comporta foarte bine la cuptor.

Ingrediente – Zahar granulat

  • 100 g zahar pudra cumparat (cel din comert contine amidon)
  • 10 ml apa

Este foarte important sa folosim zahar cumparat deoarece amidonul continut de acesta impiedica topirea zaharului in timpul coacerii.

Amestecam apa cu zaharul,

vom obtine o compozitie destul de sfaramicioasa dar luam bulgarasi mici in palma si ii framantam pana se compacteaza dupa care dam biluta printr-o razatoare ca aceasta,

avem grija sa razuim apasat si incet si direct pe o foaie de hartie de copt asezata in tava de la cuptor.

Acum avem 2 optiuni:

1. bagam granulele in cuptorul rece, apoi aprindem cuptorul la 40 grade, functia cuptor ventilat, si le lasam timp de 1 ora.

2. lasam granulele intr-un loc cald dar uscat din bucatarie, eventual pe un dulap inalt, timp de 24 de ore.

Am ornat un lava cake cu aceste granule.

si l-am copt timp de 12 minute la 220 grade. Granulele nu s-au topit,

P.S: Incercati sa nu puneti mai mult de 10 ml apa si chiar daca pare imposibil de obtinut o biluta, insistati fara sa mai adaugati apa deoarece in contact cu caldura mainii pana la urma zaharul se va compacta.

Print Friendly, PDF & Email

20 comentarii la “Zahar granulat

  1. Bianca spune:

    Multumesc mult Laura. Aseara am facut briosele cu Wiskey si au iesit delicioase. O sa fac granulele acestea de zahar si o sa le pastrez sa vad cum se comporta in timp.

  2. Anonymous spune:

    Buna Laura.Te deranjez cu o intrebare: cat amidon este intr-o 100 grame de zahar pudra? Eu nu am vazut la noi in tara zahar pudra care sa contina si amidon. As vrea sa fac aceasta reteta si nu stiu cat amidon sa adaug.Multumesc mult.

  3. Laura spune:

    Pupici pupici Maya draga!! Sa stii ca e faina ideea mai ales ca aici granulele astea costa o gramada de bani. Ies si mai frmusele daca le faci cu un aparat de zdrobit usturoi care are gaurile rotunde. Te pupic!!

  4. Laura spune:

    Cu mare placere Bianaca draga!! tare ma bucur ca ai incercat briosele si ca ti-au placut. Sa stii ca sunt rezistente granulele astea. Imi amintesc ca ultima oara cand le-am facut s-au mentinut mai mult de o luna. Eu le-am tinut intr-o cutiute de plastic cu capac in dulapul de condimente si nu am avut probleme. Te pup!!

  5. Laura spune:

    Buna Anonim!! Orice tip de zahar praf din comert are amidon in compozitie chiar daca nu sete intotdeauna specificat acest lucru pe ambalaj. Pentru aceste granule am folosit zahar praf romanesc, Coronita. Mi-am adus vreo 10 pungi din tara pt ca aici costa destul de mult.
    Te pup si sa imi spui cum ti-au iesit granulele daca le incerci.

    • Eduard Rusu spune:

      Pacat.Uite ca si am cautat pe google imagini despre zahar granulat.Si nici unul nu imi arata intr-un ambalaj.

  6. Laura spune:

    Oana scumpa e tare simplu de facut si mult mai ieftin decat cel cumparat. Aici vreo 150 grame costa in jur de 2 euro asa ca il fac singura.
    Te pupic!!

  7. Elena spune:

    Salut!Vreau si eu sa fac aceste granule,dar nu am cu ce masura apa.Cat inseamna 10g?O lingura?O lingurita?Scuze daca te deranjez,dar nu am prea multe ustensile de bucatarie si incerc sa improvizez.

  8. Laura spune:

    Draga mea Elena, nu ma deranjezi absolut deloc!! O lingurita de apa are 5 gr. Deci pentru reteta asta ai nevoie de 2 lingurite de apa. Te pupic!!

  9. Catalina spune:

    Ah ce bine ca ati postat asa ceva! Am avut de facut o prajitura belgiana cu astfel de zahar si a trebuit sa inlocuiesc cu altceva 🙂

    Acum stiu ce am de facut. <3

  10. Ruxi spune:

    Foarte buna ideea cu zaharul granulat preparat in casa, mai ales ca in afara exista, la noi nu, iar efectul vizual este de apreciat. Daca nu te superi, voi prelua si eu reteta, cu link catre original, binenteles.

  11. Apetito spune:

    super idee

    ca si sumpliment, se poate adauga putina pudra de anason, si se obtin „codite de zahar” cu gust de anason, aici se gasesc de cumparat si se si mananca pe paine unsa cu unt. sau se adauga cateva picaturi de aroma de portocale, lamai…poate si una de colorant…;)

  12. Apetito spune:

    super idee

    ca si supliment, se poate adauga putina pudra de anason, si se obtin „codite de zahar” cu gust de anason, aici se gasesc de cumparat si se si mananca pe paine unsa cu unt. sau se adauga cateva picaturi de aroma de portocale, lamai…poate si una de colorant…;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor