Tort cu crema de piersici

2 ani de blog

Tort cu Crema de Piersici – Retete culinare Torturi Astazi se implinesc doi ani de cand fac parte din aceasta lume minunata numita blogosfera. Doi ani de retete, povesti si intamplari, doi ani in care am crescut si invatat, dar mai presus de toate, doi ani minunati in care am avut ocazia sa cunosc multe persoane […]

Cupe de ciocolata cu crema de ricotta

184 Rf

Cupe de ciocolata cu crema de ricotta, desert rapid Cupe de ciocolata cu crema de ricotta, o reteta absolut delicioasa pentru un desert rapid si delicat! Astazi este ziua soacrei mele asa ca am pregatit acest desert delicios pentru ea. Chiar daca nu il vom savura momentan impreuna, sper sa reusesc sa il fac cand vom […]

Focaccia alla Genovese

Focaccia alla genovese

Focaccia alla genovese – Retete culinare Focaccia Focaccia (in dialect a fügassa) alla genovese este un tip de paine care nu trebuie sa depaseasca 2 cm inaltime. Se condimenteaza cu sare grunjoasa si ulei de masline de cea mai buna calitate. Eu am adaugat si putin rozmarin pentru ca il ador in combinatie cu aluaturile.  […]

Mancare de cartofi cu masline si orez (de post)

Mancare de cartofi cu masline si orez - de post -

Astazi am facut o mancarica de cartofi  pentru ca incercam macar miercuri si vineri sa tinem post. Este tare buna si simplu de facut.     Ingrediente:   6-7 cartofi maricei codite de ceapa verde (eu am pus de la 3 legaturi) 6 rosii 1 morcov maricel 1 tulpina de telina 1 pahar mic de […]

Chocolate Crinkles

Chocolata Crinkles

Chocolate Crinkles, reteta de biscuiti americani cu ciocolata Fara indoiala unii dintre cei mai buni biscuiti cu ciocolata facuti pana acum, dedic acesti chocolate crinkles unei femei extraordinare, Adina Stefan, matusa sotului meu. Chiar daca nu am avut ocazia sa o cunosc personal, deoarece traieste in Canada de foarte mult timp, am avut ocazia sa o […]

Maioneza de casa – reteta clasica

Maioneza

Maioneza de casa – Reteta clasica cu galbenusuri de ou Maioneza de casa, reteta clasica cu galbenusuri de ou. Cum se face maioneza, preparare pas cu pas, o reteta pe care o indragim cu totii. Trucuri pentru maioneza taiata. Cred ca maioneza este una dintre retetele care nu mi-a dat niciodata batai de cap. O […]

Rulouri de vinete cu cascaval

Rulouri de vinete cu cascaval

Retete culinare, Mancare – Rulouri de vinete cu cascaval Una dintre legumele mele preferate de vara este vanata. O mananc cu o deosebita placere si pot spune ca retetele cu vinete sunt cel mai des incercate in bucataria mea. Rulourile de vinete cu cascaval se afla printre retetele preferate. Se fac foarte simplu, iar umplutura […]

Vegeta de casa

Vegeta de casa

Vegeta de casa, baza pentru mancaruri sarate Vegeta de casa este una dintre retetele de baza care trebuie musai incercate daca tinem la sanatatea noastra si a celor dragi. Cati dintre noi nu am folosit la un moment dat in viata vegeta din comert? Eu cred ca aproape toti am folosit, la un moment dat, […]

Paine floare

Pane Margherita

Paine floare pufoasa cu crusta crocanta, preparare pas cu pas. Reteta de paine èufoasa in forma de floare.  Cand eram inca in tara, aveam langa bloc o mica brutarie unde gaseam mereu paine floare turceasca de o bunatate teribila. Avea o crusta subtire si crocanta si susan pe deasupra. Atat de buna era si atat […]

Gogosi cu lapte condensat

Gogosi cu lapte condensat

Retete culinare – Gogosi cu lapte condensat Gogosi cu lapte condensat, pufoase, se topesc in gura. Cele mai pufoase gogosi, reteta pas cu pas.  Pentru ca laptele condensat l-am facut pentru aceste gogosi divine si pentru ca astazi am avut mai mult timp, nu am stat pe ganduri si le-am executat. Nu va mai spun […]

Pizza Margherita

Pizza Margherita – Retete culinare pizza Dintre toate tipurile de pizza, Pizza Margherita este cea mai cunoscuta si indragita pizza italiana. Se spune ca la Napoli, cu ocazia vizitei regelui Umberto I si a reginei Margherita, Raffaele Esposito, cel mai renumit maestru pizzaiolo, a oferit inaltilor sai oaspeti 3 tipuri de pizza printre care se […]

Lapte Condensat Indulcit

Sweetened Condensed Milk

Lapte condensat indulcit – Retete Culinare Am gasit in urma cu ceva vreme pe un site american aceasta minunata reteta de lapte condensat indulcit. Spre deosebire de cealalta reteta de lapte condensat , reteta aceasta se face mai simplu si are o consistenta foarte cremoasa. Este a patra oara cand o fac si se mentine […]

Tajarin

Tajarin

Tajarin sunt un tip de paste specifice regiunii Piemonte. Au un gust bogat datorita utilizarii galbenusurilor ( sunt persoane care folosesc numai galbenusuri pentru tajarin dar avand in vedere ca la 1 kg de faina intra 20 de galbenusuri am folosit si oua intregi). Tajarin  trebuie sa fie taiati foarte fin si nu trebuie fierti […]

Paine cu banane – Banana Bread

Pan briosche cu banane

Retete culinare – Paine cu banane Banana Bread Painea cu banane, Banana Bread, este o paine dulce americana. Daca o facem cu praf de copt, consistenta este asemanatoare cu cea a unui chec cu banane, iar daca inlocuim praful de copt cu drojdie, vom obtine o paine dulce asemanatoare unei briose cu banane. Ingredientul cheie […]

Mousse de banane

Mousse de banane

Retete culinare Creme la pahar – Mousse de banane Chiar daca mancam suntem la regim, nu inseamna ca nu mai fac nimic dulce. Si ce altceva bun, dulce si rapid as putea face, daca nu un mousse de banane? Asa cum poate v-ati dat seama pana acum, ador prajiturile, cremele si orice alt desert cu […]

Ciorba de legume dietetica

Ciorba de legume dietetica

De doua saptamani m-am apucat serios de sport si automat am inceput sa gatesc mai dietetic. E a doua oara cand fac ciorbita asta in aceste doua saptamani si pe langa faptul ca este delicioasa, este foarte satioasa si sanatoasa, Am folosit urmatoarele legume pentru aceasta ciorba: 1 broccoli, 1 varza, 5 cartofi, orez rosu […]

Retete incepatori: Choux

Retete incepatori: Choux à la crème

Retete incepatori Laura Adamache – Choux Choux à la crème este unul dintre deserturile mele preferate. In versiune dulce sau sarata, intotdeauna au un mare succes la noi in familie si dispar foarte rapid de pe masa. Desi este un desert care se face relativ rapid, cere destul de multa atentie, dar daca respectam regulile de […]

Iahnie de fasole cu slaninuta afumata

Iahnie de fasole cu slaninuta afumata

Iahnie de fasole cu slaninuta afumata, reteta romaneasca Iahnie de fasole, reteta traditionala cu slanina si carnati. Mancare de fasole uscata, reteta romaneasca, mod de preparare pas cu pas.  Iahnia de fasole este una dintre mancarurile mele preferate. Iarna o fac destul de des si neaparat cu slanina afumata sau costita, ciolan, afumate si ele […]

Sapun de Alep

Sapun de Alep

Sapunul de Alep – cel mai natural sapun din lume Nascut si inca fabricat in Alep, Siria, acest sapun contine exclusiv ingrediente vegetale si este produs manual. Artizanii din Alep acorda o atentie deosebita fiecarei faze de preparare a acestui sapun care devine astfel unic in lume datorita ingredientelor folosite si a modului de preparare. […]

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata, reteta de tort aniversar Nu se putea sa  incheiem anul 2009 si sa nu sarbatorim cei 15 ani de cand eu si sotul meu ne-am cunoscut fara un minunat tort de ciocolata cu crema de ciocolata. Singurul lucru putin mai migalos la prepararea acestui tort, a fost glazura […]

Pandispan cu Cacao

Pandispan de cacao

Retete culinare Incepatori – Pandispan cu cacao Pentru tortul de ciocolata cu mousse de ciocolata de Revelion am facut un pandispan cu cacao. Chiar daca ar fi mers foarte bine si pandispanul clasic, prefer intotdeauna sa combin pandispanul cu cacao cu o crema sau un mousse de ciocolata. In felul acesta, gustul cremei iese mult […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor