Tarta rustica cu ananas


 Retete culinare – Tarta rustica cu ananas

Tarta rustica cu ananas - sectiune

Astazi am pregatit ceva simplu si foarte rustic atat ca aspect cat si ca gust. Aveam pofta de o tarta cu ananas si cum aveam o conserva de ananas in dulap, m-am apucat de treaba. Se face foarte simplu si este accesibila oricui, plus ca este foarte gustoasa, mai ales langa o cana de ceai fierbinte.

Ingrediente – Tarta rustica cu ananas (forma rotunda 26 cm)

  • 400 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 150 gr ulei
  • 6 oua mari
  • 200 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 8 felii de ananas
  • 4-6 linguri suc de ananas
  • un varf cutit cu sare

Mod de preparare

  • Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi tripleaza volumul, dupa care adaugam treptat uleiul. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si adaugam acest mix compozitiei de oua. Mixam bine bine iar la sfarsit aduagam un varf de cutit de sare si 4 linguri de suc de ananas. Daca aluatul iese prea dens, putem adauga inca 2-3 linguri cu suc de ananas pentru a-l fluidiza.
  • Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina (eu am folosit o forma detasabila si am tapetat fundul cu putin unt si foaie de copt), punem aluatul in forma iar pe deasupra asezam in cerc cele 8 felii de ananas foarte bine scurse de sucul in care au stat. In fiecare feliuta putem pune cate un miez de nuca.
  • O coacem la 175°C, cuptor preincalzit, pentru 40–45 minute.

Tarta rustica cu ananas - mod de preparare

  • Daca dorim sa ii dam luciu, fierbem sucul de ananas ramas impreuna cu 4-5 linguri de zahar si dupa ce am scos tarta din cuptor o ungem cu ajutorul unei pensule cu acest sirop.

Tarta rustica cu ananas - felie

  • Eu am mancat la pranz, de fapt in loc de pranz pentru ca nu am avut timp sa mananc altceva, o feliuta de tarta alaturi de cateva migdale, nuci si fistic prajite si bineinteles cu o cana mare de ceai verde.

Tarta rustica cu ananas - felie tarta

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

32 comentarii la “Tarta rustica cu ananas

  1. blue_varza spune:

    Cred ca afost delicios – tarta aceasta rustica + migdale, fistic + ceai 😉

    Daca aveti vreo reteta preferata, si o poveste a ei, puteti participa la un concurs simpatic cu retete pentru Pasti – 2010

  2. Laura spune:

    I'm so glad to see you Nanita!!!! So happy you like this delicious pineapple tart. Kisses and a beautiful weekend for you my dear!!

  3. Just me spune:

    NU CRED SA FIE VREO RETETA DE PE BLOGUL TAU SA NU-MI PLACA….OF SI ZE POZE FRUMOASE FACI:))
    AZI AM PREPARAT DUPA RETETA TA, CORNETII CU IAURT…..SI,SI,SI….VAI CAT SUNT DE BUNE…..OF SI AM ZIS CA NU MAI FAC NIMIC DULCE CA TRE' SA SLABESC..SI UITE CUM INFULEC LA CORNULETE…MULTU DE RETETA. DACA ITI FACE PLACERE POTI TRECE PE LA BLOG-UL MEU SA LE VEZI…ORICUM NU AM FACUT POZE ASA FRUMOASE ,NICI CAND AM AVUT APARAT FOTO BUN…ACUM SARACUL A ORBIT:)))))

  4. Anonymous spune:

    Buna Laura!

    Ti-am descoperit weekend-ul acesta site-ul si am ramas lipita de el:) Imi plac tare mult retetele tale, azi am si incercat painea rustica….sa vedem cat ma pricep. Am gasit multe retete minunate pe care am de gand sa le probez cat de curand.
    As avea o nedumerire, poate chiar ai mentionat undeva dar mi-a scapat…..in retete, la ingredientele lichide dai cantitatea in gr. Este corect, adica ma pun si cantaresc uleiul de exemplu, sau pun im ml?
    Iti doresc toate cele bune si la cat mai multe retete minunate!!
    Cristina

  5. Laura Adamache spune:

    Ina scumpa multumesc mult pentru joculet. E super haios si promit ca am sa-l ridic!! Te pupic ci tare ma bucur ca iti place tarta!!

  6. Laura Adamache spune:

    Draga mea Just me am trecut pe la tine sa vad cornuletele. Au iesit minunat iar pozele sunt foarte foarte frumoase. Te pupic cu mare drag si iti multumesc tare mult ca le-i incercat. Pupicei si multumesc mult pentru premii!!

  7. Laura Adamache spune:

    Ana draga mea multumesc pentru urare!! Nu ma asteptam sa stie cineva ca am si un nume de floare. Am serbat in doi ziua mea cu un mic tortulet. Tare frumos a fost. Te pupic cu drag si multumesc mult!!

  8. Laura Adamache spune:

    Bine ai venit Cristina draga mea si iti multumesc tare mult ca iti plac retetele mele. Eu intotdeauna am cantarit si ingredientele lichide si cele solide in grame. Asa m-am obisnuit si nu am avut nici o problema niciodata. Te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  9. Alina Stefanescu spune:

    Buna Laura!
    Te urmaresc zilnic cam din ianuarie anul acesta, dar nu ti-am scris pana acum. Am incercat multe din retetele tale, in special prajiturile, pentru ca iubitul meu e un "aspirator de dulce". De ieri am inceput cu prepararea prajiturilor, pentru ca noi vineri vom pleca spe Moldova unde vom petrece sarbatorile si bineinteles ca cei de acolo nu ne primesc fara prajituri. Aseara am pregatiti cateva feluri de fursecuri printre care si bisciutii bicolori si chocolate crinkles, iar maine vreau sa reproduc tortul aniversar de 2 ani, daca gasesc in comert marshmallow. Aseara putin dupa miezul noptii cand am terminat de copt si iar de copt am inceput sa ma gandesc daca nu e prea devreme pentru acesti biscuiti si daca nu se vor intarii pana de Paste. Eu i-am infoliat bine, bine, dar vreau sa ma scapi de indoiala asta pentru ca am muncit atat de mult si nu vreau sa ma fac de ras fata de prietenii iubitului meu care ultima data mi-au savurat un tiramisu. Te astept cu minunatiile din meniul de Paste. O zi buna iti doresc!

  10. Laura spune:

    Draga mea Alina stai linistita ca nu se vor intari pana de Paste daca sunt bine inveliti. Eu de obicei ii pun pe un platou iar platoul il bag intr-o punga de plastic. Plasticul ii mentine moi. Daca ii vrei crocantii ii poti pune intr-o cutie de metal cu capac ermetic si se vor pastra exact ca in ziua in care i-ai facut. Eu nu am cutii de metal asaa ca ii pun in punga si se mentin foarte bine. Uneori ii invelesc in hartie de copt dar punga e cea mai folosita metoda la mine. Draga mea iti doresc un Paste minunat alaturi de cei dragi si sa ma anunti dupa Paste cum au fost biscuitii!! Te pup.

  11. Alina Stefanescu spune:

    Iti multumesc draga Laura, m-am linistit in privinta biscuitilor. Aseara am executat tortul aniversar 2 ani si vreau sa iti spun ca m-a cucerit crema de piersici, imi venea sa o mananc pe toata. Astazi il voi imbraca si in foaia de marshmallow, care la topit si framantat s-a comportat excelent si care asteapta cumintita sa fie modelata in trandafirasi. Prietenii iubitului meu vor fi incantati. Iti doresc din toata inima un Paste fericit alaturi de persoanele dragi tie. Alina

  12. Roz_bonbon spune:

    Cat de bine arata, Laura!
    Iti doresc tie si familiei tale Sarbatori Pascale Fericite si Frumoase. Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!

  13. Ana spune:

    Lumina in suflet si in viata, draga mea!
    Praznic cu sanatate si bucurie alaturi de cei dragi!
    Hristos a Inviat, bucuria mea !

  14. LILI spune:

    Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,belsug si bucurii,iar lumina din noaptea sfinta sa va calauzeasca pasii pe parcursul vietii.
    HRISTOS A INVIAT!

  15. blutzisor spune:

    Buna Laura, in primul rand te felicit pentru retetele tale minunate care fac blogul asta atat de apetisant!
    O intrebare legata de aceasta tarta as avea: am facut-o respectand cantitatile date de tine, dar aluatul meu a iesit mai tare, aproape ca cel de paine. Asa trebuia sa iasa sau mai lichid ca cel de chec?

    • Laura spune:

      Blutzisor, draga mea, multumesc ca iti plac retetele mele!!
      Aluatul iese un pic mai dens dar nu atat de dens ca aluatul de paine. Inseamna ca faina folosita de tine a avut un grad de absorbtie al lichidelor mai mare.
      Daca ti se mai intampla acest lucru, adauga 3-4 linguri de lapte ca sa fluidizezi aluatul.
      Pup cu drag!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor