Foarte fin si parfumat este ideal pentru micul dejun alaturi de o cana de cafea, lapte sau ceai. Putem face crostate, biscuiti sau fursecuri cu acest gem. Datorita culorii foarte intense, dulciurile vor capata un aspect foarte placut. Ingrediente 1 kg gem: 1 kg rosii coapte bine dar tari 600 gr mere mai acre […]
Reteta publicata in revista Femeia, luna august, nr.8(45), 2010 Ingrediente: 425 gr frisca lichida 75 gr lapte gras 6 gr gelatina in foi 100 gr zahar esenta de vanilie/zahar vanilat Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina pentru 10 minute, Punem frisca lichida amestecata cu laptele, zaharul si vanilia intr-o cratita cu fund […]
Chocolate mud cake – Retete culinare torturi Astazi, mai exact la ora 12.25, se implinesc noua ani de cand ne-am casatorit. Au fost 9 ani absolut minunati, plini de fericire, de impliniri, dragoste si intelegere. Si pentru ca o aniversare atat de importanta nu se poate sarbatori decat cu un tort minunat, am ales sa […]
Midii cu patrunjel si piper, o reteta napoletana cu fructe de mare Midiile cu patrunjel si piper sunt foarte simplu de facut si deosebit de gustoase. In Napoli, acest fel de mancare se numeste Impepata di cozze. Avem nevoie doar de midii, patrunjel, piper, putin ulei de masline si un mic ardei iute uscat. Pare […]
Supa crema de rosii, o reteta de supa lejera si delicioasa Supa crema de rosii este, pentru mine si sotul meu, deliciul zilelor de vara. Acum doua saptamani mi-am cumparat o carte de bucate dedicata rosiilor. Pe langa faptul ca fotografiile iti taie pur si simplu rasuflarea, cartea este plina cu retete cu rosii absolut […]
Ca orice produs de origine vegetală, soia nu conţine colesterol. 85 la sută din grăsimile pe care le are în compoziţie sunt nesaturate, adică sănătoase. În plus, conţine fibre solubile, care scad absorbţia colesterolului „rău” în organism. Prin conţinutul de izoflavonoizi, substanţe cu acţiune similară estrogenilor, soia previne bolile cardiovasculare, infecţiile, chiar şi instalarea […]
Reteta din revista Femeia, iulie, nr 7 (44) 2010 Sunt excelenti mai ales dupa ce se racesc!
In blogosfera romaneasca au aparut in ultima perioada o multime de bloguri exceptionale, atat prin continut cat si prin prezentare. Si pentru ca merita din plin vizitatori numerosi, m-am gandit sa creez o rubrica noua in care voi promova blogurile care mi-au atras atentia in mod deosebit. Cristina, este o persoana deosebita pe care am […]
Salata calda de creveti, o reteta delicioasa pentru zilele calde de vara Sambata am fost din nou la cules de mure si de hribi. Mure am gasit, dar hribii abia acum incep sa apara. Dupa ce ne-am intors din mica noastra drumetie, ne-am oprit sa facem cumparaturile saptamanale. Am hotarat ca saptamana aceasta sa mancam […]
Reteta din revista Femeia, iulie, nr 7 (44) 2010
Snitele de pui marinat in iaurt, reteta simpla cu carne de pui Snitele de pui marinat in iaurt, o reteta simpla si delicioasa pentru masa de pranz. Snitele pane la tigaie, fara oua, doar cu iaurt, sare si piper, mod de preparare pas cu pas. O reteta extrem de simpla si la indemana oricui. Pieptul […]
Lamingtons, prajitura tavalita prin fulgi de nuca de cocos Lamingtons, cunoscuta la noi ca prajitura tavalita, este o prajitura de origine australiana pe care o putem intalni umpluta cu marmelada sau diverse tipuri de creme sau pur si simplu acoperita de un strat generos de glazura si apoi imbracata intr-o hainuta de fulgi de cocos. […]
Dragii mei, de astazi sunt in vacanta la mare. Va pup cu mare mare drag!! Ne revedem la sfarsitul saptamanii!!
Retete culinare muffins – Muffins fara oua Cand m-am apucat sa fac acesti muffins, nu aveam nici macar umbra unui ou in frigider, asa ca am readaptat o reteta de muffins cu oua si am transformat-o intr-o reteta de muffins fara oua, dar… nu m-am abtinut si am pus in compozitie si cateva cubulete de […]
Reteta din revista Femeia, iulie, nr 7 (44) 2010 Va recomand sa incercati acest pesto pentru ca este de o bunatate greu de exprimat in cuvinte!! Puteti inloci ciupercile champignon cu hribi pentru o aroma mai pregnanta. Pofta buna!!
Retete culinare Torturi – Tort cu crema de portocale si ciocolata alba La 34 de ani, pe care chiar ca nu ii simt deloc, nu imi doresc nimic altceva in afara de sanatate multa pentru mine si familia mea, dragoste si intelegere. Si pentru ca nu puteam sa nu fac un tort, am ales de […]
Pe data de 28 iulie a aparut noul numar al revistei Femeia unde va astept din nou cu un meniu delicios si rapid alcatuit din 5 retete pregatite exclusiv pentru revista.
Copane de curcan la cuptor, reteta simpla pas cu pas Nu pot sa spun ca sunt mare amatoare de carne de curcan, dar de data aceasta am mancat cu foarte mare placere aceste minunata pulpe de curcan la cuptor. Pulpele au fost suculente si foarte aromate datorita condimentelor folosite. Pulpe de curcan la cuptor – […]
Nu este chiar o crostata ci mai degraba o incrucisare intre o prajitura si o crostata. Se poate face cu orice tip de gem, dulceata sau marmelada sau cu nutella sau alte diverse creme. Are o consistenta foarte placuta iar dupa ce se raceaste complet devine usor crocanta. Ingrediente ( pt o tava de […]
Retete culinare, Aperitive – Flori de dovlecel umplute cu ricotta Cred ca as fi in stare sa le mananc si crude atat de mult imi plac florile de dovlecel. De data aceasta am hotarat sa le fac umplute cu ricotta si sa le coc la cuptor, desi caldura este absolut infernala in aceasta perioada. Ingrediente […]
Retete culinare inghetata – Inghetata de nutella cu stafide Cine nu iubeste nutella? Sunt convinsa ca sunt foarte putine persoane care nu mananca cu placere aceasta delicioasa crema de alune. Deci daca sunteti fani nutella, cu siguranta o sa va incante gustul acestei inghetate. Fara nici un dubiu pot afirma ca este una dintre cele […]
Risotto cu fructe de mare, o reteta dedicata tuturor celor care iubesc fructele de mare Nu am fost niciodata un fan impatimit al orezului, dar trebuie sa recunosc ca in ultima perioada m-am indragostit de el. Sambata am cumparat un mix proaspat de fructe de mare special pentru risotto asa ca imediat dupa ce ne-am […]
Reteta salata de orez din revista Femeia, iulie, nr 7 (44) 2010 Salata de orez cu pui, ardei si porumb este foarte gustoasa si satioasa. In plus, nu se face deloc greu, asadar va recomand sa o incercati cat mai curand. Pentru salata de orez este bine sa folosim un orez cu bobul lung. Va recomand […]
Retete culinare Conserve, Gemuri – Gem de pepene galben cu brandy Gemul de pepene galben a fost o surpriza foarte placuta pentru mine. In sfarsit, am terminat de facut curat dupa ce am zugravit, si am revenit cu drag in bucatarie. Si pentru ca este anotimpul pepenilor galbeni, pe care in nici un caz nu […]