Prajitura de post cu cocos


Prajitura de post cu nuca de cocos – Retete prajituri de post

Prajitura de post cu nuca de cocos detaliu
Prajitura de post cu nuca de cocos, reteta desert fara oua, unt, lapte de vaca

In perioada Postului Crestin, cel mai des simtim lipsa unei prajituri delicioase. Asadar, incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajitura de post cu nuca de cocos.

Se face extrem de simplu si rapid, iar prajitura, chiar daca nu contine oua, unt sau lapte de vaca, este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.

Ingrediente – Prajitura de post cu cocos (tava 20X20 cm)

  • 1 cana fulgi nuca de cocos (115 g)
  • 1 cana faina (190 g)
  • 1 cana zahar (250 g)
  • 1 cana lapte de soia/ lapte de orez /apa (300 ml)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta vanilie

Mod de preparare – Prajitura de post cu nuca de cocos

  • Eu am cantarit ingredientele, dar putem sa folosim aceeasi cana pentru masurarea tuturor ingredientelor din reteta prajiturii de post.
  • Amestecam intr-un vas fulgii de nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul.

Prajitura de post cu nuca de cocos preparare

  • Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine.
  • Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei/margarina si faina si turnam trei sferturi din aluat.
  • Amestecam aluatul ramas cu 1 lingura cu cacao si il punem peste aluatul din tava,

Prajitura de post cu nuca de cocos preparare

  • Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate din cuptor, intepam prajitura de post cu nuca de cocos, cu o scobitoare. Daca iese curata atunci prajiturica este gata.
  • Foarte important este sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda, are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava.
  • Servim prajitura de post cu nuca de cocos pudrata cu zahar vanilat.

Prajitura de post cu nuca de cocos detaliu

Pofta buna!

Sfaturi

  • Daca nu tineti post, puteti folosi lapte de vaca in loc de lapte de soia sau de orez.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura de post cu cocos
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 125 Review(s)

121 comentarii la “Prajitura de post cu cocos

  1. violetamov spune:

    Buna! Sa stii ca abia asteptam sa postezi retetea, fiindca vreau s-o fac chiar azi, cu cat mai repede, cu atat mai bine – mi-e pofta de ieri! Dar nu inteleg cu laptele de soia… "1 cana lapte de soia sau orez (300 gr)" e ori lapte de soia, ori lapte de orez, ori orez simplu? Oare n-as putea sa pun lapte de vacutza, ca altceva nu am in casa? 😛 Multumesc mult! >:D<

  2. Laura spune:

    Violeta draga mea, tare ma bucur ca iti place. Este vorba de lapte de orez dar categoric poti folosi si lapte de vaca, numai ca nu mai e de post. Dar am facut-o si cu lapte de vaca si e la fel de buna.
    Te pup si spor si sa o lasi sa se raceasca in tava ca sa o poti taia frumos.

  3. violetamov spune:

    Multumesc pentru raspuns! Nu prea tin eu post, asa ca nu e bai cu laptele de vaca. Si mereu am facut exact asa cum ai zis tu in retete si mereu mi-au iesit super. 😉 Te pup si eu!

  4. Mihaela spune:

    gata, o s-o incerc si eu 😉 o sa folosesc o cana mai mica pt ca vreau sa vad cum iese si apoi "risc" o cantitate mai mare 🙂

  5. Ionela spune:

    A, ce ma bucur, Laura, de reteta asta de post, mai ales ca e fara margarina! N-am auzit de lapte de orez, dar cum gasesc de soia, o si fac! Multumesc mult si la cat mai multe dulciuri de post!

  6. Marina spune:

    Buna Laura, nu am probat reteta, dar dupa imagine e tentanta rau, asa ca o trec pe lista si cred ca in weekend o prestez. Cine a inventat internetul ¨rau¨ a facut, inainte frunzareai prin cartile de bucate unde pozele erau mai rare si tentatiile mai mici, dar acum, greu cu abstinenta, mai ales la postari ca ale tale. Te pupic si astept meniu de Craciun :))

  7. violetamov spune:

    am facut-o, a iesit delicioasa. >:D< in timp ce o faceam ma intrebam daca nu ii trebuie si ulei sau unt, dar mi-am dat seama ca de asta se ocupa fulgii de cocos.

  8. Anonymous spune:

    Draga Laura, iti urmaresc blogul, si gasesc multe retete interesante aici, de unde ma inspir.Iti doresc si tie un post binecuvantat, pentru ca da, trebuie ca si crestini, sa tinem cont de porunca postului, si sa o practicam.Doamne ajuta!ANGELA

    P.S VOI INCERCA SI EU ACEASTA RETETA ,CU NUCA DE COCOS. MI SE PARE FOARTE INTERESANTA.FELICITARI

  9. Doinitza`s cakes spune:

    daca gasesc lapte o fac,ca fara dulciuri e greu in post,arata tare bine,ador praji.cu cocos,mersi pt.reteta

  10. clara spune:

    am facut si eu , este delicioasa, mai ales cand am gasit exact ce cautam: ceva de post, deosebit si repede de pregatit!
    merci, te invit sa tragi un ochi pe la mine o voi posta pe blog!imi dai voie?

  11. Aida spune:

    An facut aseara prajiturica… A fost delicioasa! Sotul meu a devorat-o si mi-a spus ca neaparat trebie sa ii mai fac. iar eu am fost foarte fericita pentru ca e cel mai usor desert pe care l-am facut pana acum! multumesc Laura!

  12. Laura spune:

    :)))) M-ai facut sa rad Marina!! Asa e, netul asta este un atentat la silueta!!!
    Te pupic si sper sa iti placa prajiturica adaca o incerci!

  13. Laura spune:

    Angela, iti multumesc pentru vizita si pentru cuvintele tale. Sper sa iti placa prajitura daca o incerci!
    Doamne ajuta si un post binecuvantat iti doresc si eu!!

  14. Laura spune:

    Cat ma bucur ca ti-a placut clara draga mea. Sigur ca poti sa o postezi la tine!! Pupicei si imediat o sa trec sa o vad la tine!!

  15. claudia spune:

    LAURA,imi place foarte mult blogul tau!il urmaresc de multa vreme si ma inspir cand nu mai stiu ce sa fac de mancare…si am de unde!!!
    felicitari si multumesc!!!

  16. Anonymous spune:

    buna Laura, o sa incerc reteta aceasta pentru petrecerea de Craciun de la serviciu! o sa fie prima prajitura facuta de mine asa ca am MARI emotii 😀 nu pare sa fie foarte greu de facut asa ca sper ca voi reusi!

    Margot

  17. Elena spune:

    Superba, fina si extrem de delicioasa…. Multumesc mult pentru reteta. A fost extrem de apreciata. Va doresc multa sanatate si sarbatori cu bine!

  18. Anastasia spune:

    Geniala pragitura, e deja pe lista printre primele :)) dar vreau sa intreb, as putea folosi si lapte de cocos nu ?

  19. Laura spune:

    Anastasia draga mea, ma bucur ca-ti place. Nu am incercat-o pana acum cu lapte de cocos dar cred ca iese demential de buna daca-l folosesti.
    Pup!!

  20. Laura spune:

    Anonim, tava in care am copt-o are 20×20. Am scris la ingrediente sus dimensiunea dar daca ai o tava usor mai mare o poti folosi sigur.

  21. Anonymous spune:

    soro, da' bună a ieşit! :))
    ştiu că m-am întors tîrziu, dar nu-i tîrziu niciodată să-i mulţumeşti omului care ţi-a dat cu drag şi fără nici o obligaţie o reţetă excelentă.
    Mulţumesc frumos!

  22. Laura spune:

    :)) Tare ma bucur ca ti-a placut. Maine o refac si eu ca am ramas in pana de dulce si fara dulce la cafea, nu se poate.
    O duminica superba si multu ca ai incercat reteta!

  23. andreea spune:

    tin din suflet sati multumesc:)sora mea face maine 25 de ani si prajitura asta a fost una din surprizele pentru ziua ei:Xcred ca va bate pana si tortul cumparat de la cofetarie.

  24. Cris spune:

    Cocosul e favoritul meu! Il amestec cu orice, chiar si cu ciocolata calda. :)) Deabia astept sa incerc prajitura asta. Arata delicios!

  25. Maria spune:

    De doua ore tot cautam o reteta simpla si fara dureri de cap si am gasit-o aici. Doar 2 minute pentru pregatit totul, cred ca poate fi trecuta ca numarul 1 in cartea oricarei bucatarese. Acum o am in cuptor, voi reveni cu comentariile colegilor de la munca 😉

  26. Simona spune:

    Este a patra reteta de pe blog-ul tau pe care o incerc si a fost apreciata de iubitul meu. Eu am pus compozitia in forme de silicon de briose deoarece ii este mai comod sa le ia la serviciu.

  27. anca arissa spune:

    Draga mea Laura vreau sa incerc si eu prajitura daca tot a inceput postul.Spune-mi te rog la aluatul asta pot adauga fructe congelate sau nu merge? Poate imi dai o idee si de o prajitura cu fructe de post :).Te pup si pe curand.

    • Laura spune:

      Anca iubita, nu se pot adauga fructe pentru ca aluatul e destul de lichid si sigur se duc la fund toate chiar daca le dai prin faina.
      Saptamana viitoare o sa vin cu o prajitura cu fructe de post.
      Pup cu drag!!

  28. anca arissa spune:

    Sa stii ca am facut-o de prima data in doza dubla si s-a terminat repede.Abia astept prajitura cu fructe de post.Pupici.

  29. Adriana spune:

    Buna, Laura. Azi am postat articolul, sper sa-ti placa. Pentru cei care inca nu au incercat prajiturica asta minunata, v-o recomand din suflet. Este atat de rapid si usor de facut, nu cade greu si este perfecta pentru sezonul rece:) Sarbatori fericite tuturor.

  30. Elena.M spune:

    Laura,draga mea sa stii ca sant super incantata de aceasta reteta.Eu tinand post,simteam nevoia de ceva dulce dar sa fie facut in casa si uitandu-ma pe site-ul tau,mi-a facut cu ochiul aceasta minunata prajitura.Sant super incantata de ea.Daca as putea sa iti trimit poze sa vezi ce minunatie mi-a iesit.Te pup,Laura.Imi esti de un real ajutor fiindca eu sant de ceva timp o bucatareasa in devenire.Vreau sa invat cat mai multe.

  31. Adriana spune:

    Am executat prajiturica cu cocos galben . Este super buna si aspect superior ! 😉
    Multumesc .

    La multi ani ,femeie !

  32. Denisa spune:

    Buna ziua!
    Felicitari pt site si pt retete. Am facut aceasta prajitura si acum astept sa se raceasca. Am folosit o cana de aprox 240 ml si prin urmare mi-a iesit cantitate mica si in loc de tava de prajituri am folosit o tava de cozonac de 500g, dar importanta este calitatea nu cantitatea. Am pus o cana si un sfert de apa pt ca mi s-a parut ca are o consistenta mai solida decat se vede in poze si se pare ca a fost ok. Abia astept sa se raceasca sa o gust pt ca mi se pare dubios ca s-a desprins de tava si am scos-o imediat. O zi cat mai placuta!

  33. Ligia spune:

    Acum am scos prajitura din cuptor! In casa este un miros mirific, cocos, vanilie, cacao, prajitura arata de poza! Este prima prajitura care a crescut perfect egal, dar cum trebuie sa se raceasca, gustul am sa-l savurez maine, alaturi de o ceasca cu cafea arabica.
    Eu am pus in ea un pumn de merisoare uscate, voi reveni cu impresiile…
    Laura, multumesc, ca te-ai gandit si la cei care poftesc la un dulce, in post!

  34. Denisa spune:

    Mancam si nu-mi venea sa cred ca este de post. Dupa ce am gustat-o si am vazut cat este de buna am mai facut una. Dupa culoare si mai ales dupa forma, prajiturica mea, semana cu un chec si m-a amuzat intamplarea pt ca ma gandesc de ceva timp sa fac chec, dar de fiecare data fac alta prajitura. Mi-au atras atentia mai multe retete asa ca am sa revin. Te pup!

  35. Ligia spune:

    Draga Laura, aseara tarziu am scos prajitura din cuptor…. am postat si aseara un mesaj, care vad ca azi nu mai este….
    Dupa o seara minunata, cu arome revarsate in tot apartamentul, azi am taiat prajiturica, ce sa zic….
    Mi-nu-na-ta! Un gust nemaipomenit, singura vina pe care as putea sa o zic… este ca se va duce f repede…
    Aseara spuneam, ca este prima prajitura care a crescut perfect egal, in tava. Eu am adaugat si un pumn de merisoare uscate, care merg perfect cu dulceata cocosului, iar astazi, ca gust, cred ca as mai fi putut pune, doar cateva nuci pralinate, taiate maruuuunt de tot.
    Sar’ mana!

    • Laura spune:

      Ligia, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut prajiturica.
      Intr-adevar, creste egal si e tare parfumata.
      Pup cu drag!

  36. Apetito spune:

    am in cuptor prajitura asta, cu modificarile-mi specifice, hmmm
    n-am avut destul kokos ras, si am folosit o cutie de lapte de kokos
    si am folosit rom jamaican in loc de esenta de vanilie, mi se pare ca kokos+cacao+rom=love
    in rest, totul se „pupa” cu reteta, hi hi

    raportez si rezultatul

  37. Apetito spune:

    mdah…deci cine face ca mine, ca mine o sa pateasca…:((
    cred ca datorita modificarilor si mai ales grasimii de cocos, e ffff umeda.
    fie-mea a gustat un patratel si a zis ca e buna, nu curge, nu pare necoapta, i-am facut si testul scobitorii inainte s-o scot, am taiat-o rece…deasupra era crocanta, dar dedesubt clisoasã.
    am copt-o intr-o tava de unica folosinta, din aluminiu, unsa & tapetata.

    o voi repeta, cu ingredientele din reteta, masurate la miligram ;o)

    • Laura spune:

      Betty, draga mea, din pacate nu avea cum sa iasa cu laptic de cocos. Din cauza cantitatii prea mari de lichid, a iesit umeda.
      Fulcgii de cocos absorb laptele din reteta si din cauza asta nu pot fi inlocuiti cu lapte de cocos.
      Pup cu drag!

    • Alin spune:

      Eu am folosit fulgii de cocos, iar în loc de laptele de soia/orez/apă am pus lapte de cocos. Este excelentă așa ! Ca mic experiment, voi încerca să pun jumătate lapte de cocos și jumătate apă, am eu un sentiment că ar fi mai bine.

  38. Mirabela spune:

    chiar ma uitam sa fac ceva dulce de post dar fara prea mare bataie de cap asa ca merg sa o iau pe fiimea de la scoala si apoi o sa fac aceasta minunatie :). De iesit nu imi fac griji ca am facut o gramada de retete de pe blogul tau si toate au iesit super :D. Mai greu e cu pofticiosi mei care nu lasa niciodata prajiturile sa se raceasca :))

    • Laura spune:

      Mirabela, draga mea, stiu cum e cu racitul!! Si eu am un pofticios care, desi nu mai e copil, da iama in prajituri aproape imediat cum le scot din cuptor.

  39. onnah spune:

    Buna, Laura!
    Am facut prajiturica ieri si a iesit super buna. Pofticiosul meu a mancat si azi dimineata, inainte sa plece la lucru, cu lapte. Mirosea in toata casa a nuca de cocos aseara cand am copt-o.
    Am o intrebare: am vreo sansa sa o fac putin mai putin dulce?? Pentru ca eu prefer dulciurile mai putin dulci 😀 Multumesc pentru toate retetele minunate pe care le ni le aduci tu si pentru toate ideile care nu imi dau voie sa ma plictisesc in bucatarie.

    • Laura spune:

      Onnah, draga mea, sigur ca o poti face putin mai putin dulce. Pune doar jumatate de cana de zahar. O sa iasa perfect echilibrata ca gust.
      Pup cu drag!

  40. Ioana spune:

    Am 17 ani si asta e cea mai tare prajitura pe care am facut-o ! 😀 A iesit super buna! Mama spunea ca nu o sa iasa fara oua dar uite ca mi-a iesit ! Are o textura interesanta, pufoasa dar crunchy in acelasi timp, de la nuca de cocos.La suprafata e mai crocanta si inauntru e moale.Am facut-o in tava de tort unsa cu putin unt si am tinut-o 25 min .

    O recomand !

  41. andreea diana spune:

    doamna laura prajitura a iesit perfect.mi-am permis cateva adaugiri.la zahar am suplimentat cantitatea cu 2 linguri rase am adaugat in compozitie coaja de portocala data pe razatoare.cred ca efectul zaharului adaugat a fost ca prajitura la final nu a mai fost umeda.am facuto cu apa . partea dinspre hirtia de copt am datao prin nuca macinata.gustul este uimitor mai ales pentru cei care iubesc ambele feluri de nuci.am sa incerc si o ornare cu putina frisca’va doresc multa sanatate.

    • Laura spune:

      Draga mea, Andreea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!
      Suna excelent adaugirile tale si sigur o voi incerca si eu sa o fac in acest fel.
      Te pup cu mult drag!!

  42. danelush_4u spune:

    Este delicioasa prajitura.Astazi am facut-o si sunt mai mult decat multumita.Mersi pt reteta Laura :* esti o dulce!

    • Laura spune:

      Minnie, draga mea, nu am incercat-o cu faina integrala. Are alta putere de absorbtie decat faina alba, deci s-ar putea sa iasa mai uscata.
      Iti recomnd sa o incerci din jumatate din cantitatile din reteta.
      Te pup!

  43. Camelia M. spune:

    Am facut si eu prajitura, ca tot a inceput postul. Sotului meu i-a placut tare mult si nu numai lui. Zilele urmatoare vreau sa incerc si negresa de post cu rom. Sper sa iasa buna. Multumesc pentru reteta. O zi minunata!

  44. Lavinia spune:

    Am facut reteta asta de nu stiu cate ori in postul acesta si a avut mare succes. Eu imi fac lapte de alune sau de migdale si folosesc din el pentru prajiturica (din cel de soia in veci nu beau de frica soiei modificate genetic). Mai schimb fulgii de cocos cu alune/migdale macinate (ce imi raman de la lapte) si imi place mai mult sa imi fac briose din reteta asta (in care arunc in mijloc cateva bucatele de cioco neagra). Pacat ca nu iti pot arata pozele…

  45. Monika spune:

    Draga Laura!

    Am facut aceasta prajitura de nenumarate ori.
    La inceput am respectat reteta, insa cu lapte de vaca /eu nu tin post :)/.
    bineinteles doza dubla, pt. ca tava mea este mult mai mare.
    Mai tarziu am amestecat ce am avut acasa: iaurt, kefir, lapte acru, etc. Faina. am inlocuit partial cu fulgi de ovaz, sau germeni de ovaz, sau seminte de susan—ce am avut la indemana. Pur si simplu, am fost curioasa ce se intampla! In coca am amestecat uneori stafide, sau am adaugat cirese/visine. Ieri am taiat felii o gutie. A iesit intotdeauna foarte buna.
    Si ce e foarte comic, sotul meu, care nu suporta nimic cu nuca de cocos(!), mananca cu pofta aceasta prajitura.
    Odata m-a intrebat. ce amestec cu faina si zaharul, gris? Am zambit, dar nu i-am spus adevarul :)).
    Summa sumarum: este cea mai buna, mai practica prajitura din lume!
    Te-am pupat,
    Monika

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare tare mult ca va place! Sa va fie de bine si multumesc pentru idei.
      Sigur data viitoare o incerc cu fulgi de ovaz.
      Pup cu drag!

  46. Petronela Onitoiu spune:

    Super buna prajitura! Chiar nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa, iar despre modul de preparare ce sa mai zic…e gata in 2 minute pentru cuptor.
    Felicitari Laura pt blog, ai retete excelente care intr-adevar ies bine:)

  47. cristina spune:

    Am facut-o (cu lapte de vaca insa) si a iesit tare buna, crocanta la exterior, dar moale in interior. O reteta usoara si rapida pentru un desert bun si chiar lejer.
    Eram curioasa daca merg inlocuiti fulgii de cocos cu farina di pistacchio/nociole/mandorle (fiind in Italia se gasesc usor si au aproape aceeasi consistenta ca fulgii de cocos) si daca da, daca trebuie adaugat si altceva in reteta. In speranta unui raspuns, multumesc din nou pentru reteta! 🙂

    • Laura spune:

      Draga Cristina, cu faina de migdale iese cel mai bine. Consistenta o sa fie usor umeda si gustul, o nebunie. Poti incerca si cu faina de fistic sau alune, cred ca iese foarte gustoasa. Te pup!

  48. viki spune:

    mie mi.a iesit ” lipicioasa” nu stiu ce poate fi de vina am pus totul masurat si exact ca in reteta am copt 45 de min degeaba….tava a fost de 18..20 ..poate treb o tava mai mare,intinsa ,vreau sa spun…ce zici Laura?aa si am facut.o cu apa…am ezitat sa pun lapte de cocos..se poate si cu lapte de cocos?ptr ca vreau sa o mai incerc o data……………….in functie de rasp.tau

  49. Claudia spune:

    Am facut-o aseara. Portie dubla, desigur… A iesit extraordinara. Familia mea s-a bucurat mult, le place cocosul. Am folosit 6 linguri pudra de cocos dizolvata in 2 cani de apa (am facut-o de post). Gustul a fost fantastic. Multumesc Laura Adamache.

  50. Maria spune:

    Buna. Am facut si eu reteta. Am pus chiar zahar de cocos. A iesit foarte gustoasa dar nu are consistenta asa aerata ca a ta. Nu e posibil sa o mananci cu lingurita. E mai degraba o turta dulce, gustoasa si elastica.
    Sa incerc cu zahar obisnuit?

    Multumesc

  51. Maria spune:

    In reteta originala prezentata de tine Laura, putem sa adaugam si visine ? Eu as vrea o reteta de post cu mere si visine, adica in aceeasi prajiturica sa fie si mere si visine, pt. ca am la congelator mere rase si visine si as vrea sa gasesc retete pt. a epuiza stocul 🙂 Multumesc !

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, nu am incercat sa o fac cu fructe. Daca vrei sa adaugi visine, pudreaza-le bine cu faina inainte, pune-le pe deasupra aluatului si apasa-le putin, cat sa intre pe jumatate in aluat.

  52. Silvia spune:

    Fiecare reteta ma uimeste. Au un aspect complex si sunt atat de bune dar prepararea lor e ok si ingredientele sunt la indemana oricui. Sunt de mare ajutor descrierea pasilor si pozele.
    Sincere felicitari!

  53. Cristina2000 spune:

    E super buna! Am incercat-o si mi-a placut rezultatul! Din greseala, am pus putin prea mult zahar si nuca de cocos, dar o recomand cu drag! Pupici! <3

  54. LittleQT spune:

    Am prestat multe din retele de pe blog si mereu am fost multumita. Am facut azi prajitura, sunt mare fana cocos. Este foarte usor de preparat, cu o consistenta crocanto-lipicioasa. Mi s-a parut cam mult zahar si am pus ~190g, dar tot a iesit cam dulce pentru gustul nostru. Data viitoare cred ca incerc cu 150g. Trebuie sa scad si cantitateade lichid?
    Multumesc!

  55. Adela spune:

    Buna ziua. Acum am descoperit și eu aceasta rețeta și am și încercat o , fiind in post. Cred totuși ca este o problema la cantități. Ce cana sa ai sa poți măsura cu ea 115g de fulgi de cocos?! De la bun început consistenta e super uscata, asta dacă se urmărește cantitatea măsurată a ingredientelor. Poate au fost mai inspirați cei care au mers după măsurătoarea clasica o cana de.., o cana de…. Oricum, cantitatea in grame nu este corecta! 300 grame de lapte? Am nevoie de lamuriri!

    • Georgiana spune:

      Bună Laura,
      Am făcut prăjitura, a ieșit buna la gust, însa uscată. Uitandu-ma la poza cu prăjitura făcută de tine îmi dau seama ca aluatul tău este lichid fata de cum a ieșit la meu. Am cântărit ingredientele, dar am făcut prajitura la jumătate din cantitate. Poate fi din cauza fainii? Sau trebuia sa coc mai puțin? Am folosit faina de la gusturi românești. Mulțumesc

  56. Gabriela spune:

    Foarte bună prajitura, mai ales în post. Dar sigur e de încercat în orice perioadă a anului când ai chef de un „dulce” rapid, la o cană cu ceai. Am încercat multe din rețetele dumneavoastră. Felicitări!

      • Gabriela spune:

        Foarte bună prajitura. O idee „dulce” în post. Am pus însă o jumătate de cană de zahar brun și este suficient de dulce, iar în loc de cacao am pus pudră de roscove. Astfel se pot îndulci și cei mai mici. Mulțumesc pentru idee și inspirație în continuare.

    • Gabriela spune:

      Foarte bună prajitura. O idee „dulce” în post. Am pus însă o jumătate de cană de zahar brun și este suficient de dulce, iar în loc de cacao am pus pudră de roscove. Astfel se pot îndulci și cei mai mici. Mulțumesc pentru idee și inspirație în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor