Muffins cu mure


Retete culinare – Muffins cu mure

Muffins cu mure - sectiune muffin
Muffins cu mure – Reteta briose pufoase cu fructe

Vara trecuta am cules cateva kilograme bune de mure pe care le-am congelat pentru iarna. Bineinteles ca o mare din ele le-am consumat proaspete, dar au ramas destule si pentru congelator.

Muffins cu mure sunt absolut deliciosi si spun asta avand in vedere ca nu sunt mare fan muffins. Majoritatea ies uscati si destul de greu de inghitit fara un pahar de lapte alaturi, dar in cazul acestei retete de muffins, va garantez ca nu avem nevoie de lapte sau ceai langa ei.

Pufosenia lor este data de ricotta pe care o puteti inlocui, daca nu o aveti la dispozitie, cu o branzica de vaci dulce si bine scursa sau cu urda. Si murele se pot inlocui cu alte fructe (recomand totusi fructele de padure) sau cu bobite de ciocolata sau chiar stafide.

Ingrediente – Muffins cu mure (24 bucati)

  • 500 g faina
  • 240 g zahar
  • 140 g unt
  • 240 g ricotta/branza de vaci dulce
  • 160 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • cca 150 gr mure

Mod de preparare – Muffins cu mure

  • Amestecam intr-un vas toate ingredientele lichide: ouale, laptele, esenta de vanilie si untul topit rece.

Muffins cu mure - ingrediente aluat

  • Intr-un vas separat amestecam  ingredientele solide: faina amestecata cu praful de copt si zaharul.

Muffins cu mure - aluat preparare

  • Turnam ingredientele solide peste cele lichide si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.

Muffins cu mure - aluat

  • Incorporam in aluatul obtinut ricotta bine scursa.

Muffins cu mure - incorporare ricotta

  • Si murele, pe care eu le-am pus in aluat fara sa le dezghet.

Muffins cu mure - preparare aluat

  • Umplem pe jumatate formele de muffins tapetate cu unt si faina sau cu hartiute pentru muffins si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.
  • Le pudram cu zahar pudra vanilat si le servim.
  • Am facut 2 tavi care s-au dus in 48 de ore. Am si dat din ele dar am mancat cu atata pofta cum rar mi se intampla in cazul acestor mici prajiturele.

Muffins cu mure - detaliu final

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins cu mure
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 56 Review(s)

85 comentarii la “Muffins cu mure

  1. Anonymous spune:

    Buna, Laura!
    Tocmai am pregatit reteta asta de muffins, insa sunt cam lipicioase, ca si cum nu s-ar fi copt in interior, desi am respectat si temperatura si timpul de coacere. Cred ca e posibil sa fi iesit asa din cauza branzei de vaci, tu ce spui? multumesc, Oana

    • Eliza spune:

      Buna, mie mi s-a parut ca erau cam nefacute si le-am lasat putin mai multicel decat timpul recomandat de Laura, dar nu au iesit pufoase si nu seamana deloc cu pozele Laurei din pacate.
      O tava scoasa exact la temperatura recomandata mi s-a parut la fel cum ti s-a intamplat si tie lipicioase in interior ca si cand nu s-ar fi copt, dar nu mi-am putut explica de ce.

  2. Laura spune:

    Oana scumpa, tare ma tem ca branzica de vaci folosita a fost un pic umeda. Daca le mai incerci, pune branza intr-un tifon si stoarce-o bine bine pana cand elimini tot zerul. Ricotta este undeva la mijloc intre branzica de vaci si urda. Daca gasesti urda de vaca, o poti folosi in aceasta reteta.
    Te pupic si imi pare tare rau ca nu ti-au iesit.

  3. Sara spune:

    Apreciez mult retetele de aici si prezentarea profesionista si imbietoare. Plus ca retetele tale imi ies bine in ciuda experientei minime pe care o am in bucatarie 🙂
    Sunt fan muffins si le incerc si in varianta dulce si in cea sarata. Pentru acestea as dori sa intreb daca folosirea dulcetii de mure sau din alte fructe asemanatoare pune in pericol rezultatul final. Multumesc!

  4. Anonymous spune:

    Buna Laura, am intrat astazi pe site-ul magazinelor Profi si am vazut ca au inceput sa posteze retete de ale tale (din moment ce sunt insotite de fotografii facute de tine sunt ale tale nu?), iar numele tau nu apare nicaieri. E ok? Cu drag, Ana.

  5. Stefan spune:

    Buna dimineata!! Le-am facut si au fost intr-adevar delicioase. A doua zi am injumatatit toate cantitatile, mai putin untul. Am topit cred ca vreo 90 de gr. Am adaugat esenta de menta si fulgi de ciocolata. Au iesit extraordinar de bune. Perfect moist, perfect taste. Ciocolata merge de minune cu menta. Merita incercat. Oricum multumesc pentu reteta. Cred ca am sa o folosesc in continuare ca reteta de baza in care sa adaug alte ingrediente uscate. Spor!!!!

  6. Raluca Covaci spune:

    Buna Laura asa cum am promis am incercat o alta reteta si sunt f bucuroasa ca am ales-o pe aceasta a fost o mega reusita!nu am facut briose niciodata si am crezut ca este f complicat insa a fost chiar usor 🙂 Multumesc:)

  7. Nicoleta spune:

    Buna Laura, imi plac tare mult retetele tale… esti foarte talentata 🙂 Felicitari! Am incercat si eu ieri seara muffins-urile – o parte le-am facut cu mure, o parte cu ciocolata si migdale (bucatele pisate). Au iesit foarte bune – sotul meu nu se mai opreste din mancat 🙂
    Multumesc mult!

    • Laura spune:

      Nicoleta, scumpa mea, sa va fie de bine!!
      Reteta asta este preferata mea cand vine vorba de muffins. Au o consistenta umeda si sunt atat de delicioase incat cu greu te poti opri din mancat.
      Pup cu drag si multumesc ca le-ai incercat!!

  8. anka rugea spune:

    holla … draga Lauryta:);)) stau si ma tot gandesc ca ,acolo unde stay tu la blok sau casa… sigur mai lesina cate un vecin:))))) de mirosu de bucatraye…hmmm mai ales gravidutele:)))) te pup o sa incerc si eu reteta asta ca acus lesin si euuuuu:)))bye

    • Laura spune:

      :)))))))) Anka, scumpa, m-ai facut sa rad. De lesinat, nu lesina, pentru ca am grija sa ii servesc mereu cu aproape tot ce gatesc.
      Pup dulce!!

  9. anka rugea spune:

    :);)….ce bucurye pe ei… cui nu i-ar placea sa fie vecini cu o bucatareasa atat de expertaaa:)) …in Spaña nu te muty???:)))))))pupik

  10. Elena spune:

    Am facut aseara aceste muffins dar in loc de mure am pus afine din afinata si banane, din 24 de buc mai am 3 :D, sotul le-a devorat pe toate, au iesit moi, putin umed aluatul, din toate muffinsurile care le-am facut acest aluat e cel mai bun de departe.
    Eu nu am pus riccota ca nu aveam si mi-a fost lene sa ies sa cumpar. Oricum pun la bookmarks sitel, am mai pus ochii pe cateva retete 🙂
    Thank’s again !

  11. Vero spune:

    Ciao Laura,

    Aceste minunate prajiturele se afla chiar acum la mine in cuptor :D. Poti te rog sa-mi spui te rog cum le coci, de obicei? Temperatura este 180 de grade, dar ce setare de la cuptorul electric folosesti? Eu le-am copt cu ventilatorul de la cuptor pornit si s-au crapat un pic deasupra. Am citit ca asta ar fi problema la muffins-urile care se crapa: temperatura prea ridicata.

    Multumesc 🙂

    • Laura spune:

      Vero, scumpa mea, nu folosesc functia ventilata decat la bezele si alte dulciuri asemanatoare sau la aluaturi foarte umede.
      Dulciurile le coc la functia traditionala ( caldura de jos si de sus), pe treapta a treia de jos in sus.
      Pup dulce!!

  12. doina spune:

    draga laura,

    azi i-am incercat si eu, cu mici modificari, am pus fructe de padure in loc de mure. au iesit f buni, mai ales acum dupa ce s-au racit. ricotta in combinatie cu fructele de padure le da un gust deosebit.. spre bucuria noastra hehehe 🙂

    te pupam!!!

  13. Corina spune:

    Buna Laura,
    Am incercat si eu reteta si au iesit niste minunatii. Cu siguranta o sa devina preferata noastra.
    As avea o intrebare insa: ricotta se poate inlocui cu mascarpone (asta am prin figider) si sa adaug ciocolata in loc de mure? As vrea sa ii fac o surpriza de ziua nasei fetitei mele, care e fan cicolata 🙂
    Multumesc. Pupici

    • Laura spune:

      Corina, draga mea, ma bucur ca ti-au placut.
      Sigur ca se poate inlocui ricotta cu mascarpone si murele cu ciocolata.
      Pupici si tie!

  14. Crina Andrus spune:

    Buna, e prima data cand fac briose si am zis sa incerc aceasta reteta pt ca briosele aratau foarte bine si parerile de asemenea, bune. Dar sunt dezamagita deoarece am respectat intocmai reteta si au iesit cu crusta in loc sa fie ca un pandispan. Eu cred ca albusurile de la oua trebuiau batute separat si din aceasta cauza s-a format crusta. O sa mai incerc o data aceasta reteta, dar cu albusurile batute.
    Nu pot sa cred ca au iesit ca in poza aceste briose respectand reteta.

    • Laura spune:

      Draga Crina, ce tip de cuptor ai? Daca au iesit cu crusta, inseamna ca s-a intamplat ceva in timpul coacerii. Nu trebuie sa mixezi albusurile pentru ca vei obtine cu totul si cu totul alt rezultat.

  15. Aka spune:

    Draga laura,
    As vrea sa incerc aceasta reteta de craciun. Spune-mi te rog care este consistenta aluatului final, din poze pare destul de taricel…dar daca e asa, cum incorporez murele fara sa le zdrobesc. Multumesc mult. Sarbatori fericite tie si celor dragi

    • Laura spune:

      Aka, draga mea, daca folosesti mure congelate nu se vor zdrobi. Daca folosesti mure proaspete le incorporezi cu grija aluatului, cu miscari de jos in sus. Nu se vor zdrobi daca le incorporezi cu grija si nu amesteci foarte mult in aluat dupa ce le-ai adaugat.
      Pup!

  16. Onutza Vasilache spune:

    Buna Laura,

    As vrea sa incerc si eu reteta ta si ma intrebam daca pot pune mascarpone in loc de ricotta…

    Merciii si tine-o tot asa!

    You’re inspiring 🙂

    • Laura spune:

      Onutza, draga mea, cred ca ies deliciosi si cu mascarpone. Nu i-am incercat in varianta asta, dar sigur sigur ies f bine.
      Pup!

  17. mihaela spune:

    am o nedumerire, ce gramaj are plicul cu praf de copt? la mine se gasesc cele de 16 gr,cred ca e totusi prea mult.multumesc anticipat,Mihaela:))

  18. viki spune:

    le.am facut astazi…cu mascarpone…..au iesit o MINUNATIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BRAVO Laura,multumesc………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. Coroliuc Adriana spune:

    draga Laura! am facut aceste briose si sunt ffffffoarte gustoase! eu le-am facut cu afine, sper sa fac si cu mure cand apar 🙂 ms pt reteta si multumesc inca o data pt cele 4 carti castigate de la tine!

    • Laura spune:

      Sa-ti fie de bine, draga mea!!
      Sa stapanesti sanatoasa cartile si sa imi spui cum ti-au iesit retetele din ele.
      Pup cu drag!

  20. lulu spune:

    Buna Laura! Am facut si eu aceasta reteta – au iesit foarte bune, le-am facut cu zmeura congelata. Un lucru important insa lipseste din reteta ta, sarea. Mi-am dat seama abia dupa ce le-am scos din cuptor si am gustat. Multumesc mult pentru reteta!

  21. mysysm spune:

    foarte,foarte bune,le-am facut de 3 ori pana acum dar cu afine pt ca nu am mure si au iesit dementiale.acum le fac din nou (2portii-am 8 invitati la masa)si le fac si pe alea cu vanilie ,sper sa fie la fel de bune ca si astea.anul trecut in post le-am facut pentru prima data ”muffins de post” ne-au placut atat de mult ca ii fac la 3-4 zile :* sper sa-mi iasa totul bine si am sa pun si poze.

  22. Laura C spune:

    Le-am incercat. Sunt bune,doar ca nu mi s-au parut asa dulci. Data viitoare cand le voi incerca voi pune mai mult zahar.

  23. Ioana spune:

    Va multumesc mult si sa va dea Dumnezeu sanatate!
    De mult cautam o reteta de muffins…
    Au iesit deliciosi!
    O duminica frumoasa,
    Ioana

  24. Monica spune:

    Am încercat si eu reteta…respectand ca la carte gramajele e imposibil sa-ti iasa pufoase cu jumatate de kg de faina!!! Sau nu ati mancat muffins cu adevarat pufoase?!. Nu recomand aceasta reteta!

    • Laura spune:

      Monica, pe langa cele 500 g faina, intra si o cantitate perfect echilibrata de ingrediente lichide (lapte, ricotta, oua, unt). Cantitatea ingredientelor lichide, exceptand ouale, este de 540 g, deci nu au cum sa nu iti iasa pufoase daca respecti reteta si cantaresti cu atentie toate ingredientele.

    • Loredana spune:

      Eu recomand aceasta reteta. Ies foarte pufoase si delicioase. Este una din retetele mele favorite de briose cu mure.

  25. ddelia spune:

    Foarte faina reteta! Eu am pus urda si in loc de mure am pus coacaze . Nu ai iesit lucioase cum spuneau fetele! Super Laura , retetele tale sunt un succes !

    • Laura spune:

      Dora, nu le-am incercat cu faina integrala, dar cred ca ies perfect daca folosesti 300 g faina integrala, cernuta printr-o sita deasa, si 200 g faina alba.

  26. Oana spune:

    Buna Laura, multumesc pentru reteta, arata delicios! Crezi ca as putea sa folosesc forma de chec pentru aceleasi cantitati? Copiii mei prefera sa manance felie de chec in loc de briosa 🙂 Multumesc mult!

    • Laura Adamache spune:

      Sigur ca poti, draga mea. In cazul in care faci chec, prelungeste timpul cu inca 10 minute. Daca se rumeneste prea mult la suprafata, il poti acoperi, dupa primele 30 de minute de coacere, cu o folie de aluminiu. Neaparat sa faci testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.

  27. Georgiana spune:

    Exista posibilitatea de a inlocui zaharul cu miere? Sau il potmai elimina pur si simplu? Se modifica in vreun fel restul ingredientelor, gramajul acestora? As vrea sa le fac si pentru pitic. Le-am facut pentru noi si sunt, intr-adevar, foarte pufoase dar lui parca nu i-as da cu zahar… multumesc! 🙂

  28. Elena spune:

    Asa ceva!!!! Am facut multe retete de briose dar astea au intrecut orice limita!!! Sunt absolut delicioase!! N-am crezut ca voi gasi vreodata o reteta de briose atat de buna!! O voi folosi ca reteta de baza pt orice fel de briose. Iti da papilele gustative peste cap. Este atat de pufoasa si in acelasi timp umeda, nu iti ramane pe gat, nu se intaresc, este combinatia perfecta. Felicitari Laura Adamache

  29. Ada spune:

    Buna!
    Se poate pune ft putin zahar sau deloc? As inlocui tot zaharul cu o lingura de sirop de artar, fiindca vreau sa le fac celui mic.

      • Bu spune:

        Eu am pus doar jumate din cantitatea de zahar si a fost perfect. La fel fac si cu alte retete deoarece nu imi place prea mult dulce. Daca pui jumate de zahar si simti ca nu e destul de dulce eu pun sirop de artar cu putin unt peste muffin sau clatite sau orice gatesti sau pun frisca in care pun foarte putin zahar.

  30. Andreea spune:

    Buna Laura, reteta aceasta merge facuta si in tava ovala de teflon sau doar in forme speciale de muffins ? Merci 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor