Prajitura cu struguri


Prajitura cu struguri – retete culinare de prajituri

Prajitura cu struguri
Prajitura cu struguri pufoasa, reteta simpla si rapida, de casa. 

Intotdeauna am considerat ca retetele cele mai simple sunt si cele mai bune. Aceasta prajitura pufoasa se inscrie in categoria retetelor de prajituri simple, rapide si la indemana oricui.

Nu folosim mixerul, nici robotul, nu separam niciun ou, nu trebuie sa folosim ingredientele la nicio temperatuta obligatorie si nu murdarim decat un singur vas si o lingura.

Cu toate acestea, este categoric unul dintre cele mai gustoase dulciuri cu struguri facute si gustate pana acum. Are o consistenta usor umeda si este foarte parfumata.

Am folosit pentru aceasta prajitura, struguri mici foarte dulci. Va sfatuiesc sa folositi struguri cat mai aromati si dulci, negri sau albi, pentru un rezultat perfect. 

O alta reteta de prajitura cu fructe, gasiti mai jos:

Chec cu afine pufos

Prajitura cu struguri – Ingrediente (forma rotunda cu gaura la mijloc 20 cm Ø)

  • 500 g struguri cu bob mic, albi sau negri (cel mai bine fara samburi)
  • 3 oua 
  • 200 g faina
  • 140 g zahar
  • 120 g unt
  • esenta vanilie/zahar vanilat
  • 6 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri - preparare
  • Topim untul la foc mic si il lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
  • Amestecam intr-un vas faina cernuta amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale intregi, esenta de vanilie si untul la temperatura camerei.
  • Adaugam in aluatul obtinut boabele de struguri spalate, uscate si date prin putina faina.
  • Punem aluatul intr-o forma rotunda/ forma de chec/ forma cu gaura la mijloc tapetata cu unt si faina.
Prajitura cu struguri inainte de coacere
  • Coacem prajitura cu struguri in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 minute.
  • Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca partial in forma, dupa care o rasturnam pe un gratar, o pudram cu zahar pudra si o servim cu muuuulta pofta.
Prajitura cu struguri coapta
  • Pofta buna si o saptamana excelenta sa aveti!
Prajitura cu struguri sectiune
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu struguri
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 40 Review(s)

70 comentarii la “Prajitura cu struguri

  1. Anna spune:

    Arata foarte imbietor !!! O sa caut struguri mici si o fac imediat ce ii gasesc. Mi-ai facut o pofta enorma de un chec aromat, cu parfum de toamna…Pupicei Laurica !!

    • Carmen spune:

      Este foarte gustoasã si aromatã.
      O fac de ani de zile dupa ce am gasit retete in revista Practic, dacă va mai aduceti aminte prin anii 1999! Acolo se numea „Guguluf cu struguri”.
      Mici secrete ar si că trebuie sa ungeti bine forma aceea cu gaura in centru, cu unt si apoi cu fainã ca se desprinda bine cand o rasturnati.
      Nu o rasturnati caldã ca se rupe.
      Struguri pot fi de oricare dar iese mai bine cu cei de masã cu bobul mic. Semintele din struguri nu le simtiti cand mancati.
      Eu pun si struguri albi si rose!
      Pofta bunã!🍇

  2. Nati - lia spune:

    Aceasta prajitura arata grozav si sigur este si foarte buna. Am sa o incerc si eu cat mai curand. Tot ce faci e grozav si te felicit. Pupici ..

  3. Laura spune:

    Ana scumpa, ma crezi sau nu nebuna, dar tocmai am scos din cuptor o tava mare de prajitura de struguri. D data asta am adaugat putin mac si cateva bucatele de portocala confiata.:)) Gata, pe saptamana asta, am terminat cu dulciurile!!
    Pup si abia astept sa o faci!!

  4. Laura spune:

    Grazie Stefania!! E molto buona e facile da fare. E come adesso troviamo facilmente uva buona e saporita non potevo non farla.
    Baci!!

  5. Laura spune:

    Anonim, ma bucur ca iti place! Sigur ca se pot inlocui strugurii. Poti incerca cu caise sau piersici, proaspete sau in sirop. Le scurgi bine, le toci marunt, le dai prin faina si le adaugi in prajiturica. sau poti pune stafide, sau fructe confiate sau chiar bucatele de ciocolata.

  6. Anonymous spune:

    Te rog sa-mi spui ,daca e la fel de gustoasa aceasta prajitura ,cu strugurii care au samburi,pt.ca m-am gandit mai demult la o prajirura cu struguri(am primit o ladita, si nu mai stiu cum sa scap de ei),din pacate fara samburi n-am mancat dar am auzit ca exista ! multumesc !

  7. Blogul lui Jeny spune:

    Arata atat de apetisanta, sper sa gasesc struguri mici…desi aici nu prea am multe soiuri de unde sa aleg. Tocmai ma gandeam sa fac ceva bun. Desi nu va scriu, va urmaresc retetele, si sincer imi lasa gura apa. In tara orezului multe nu le pot face, dar macar le admir.

  8. zana zorilor spune:

    buna, laura.

    crezi ca pot incerca si cu struguri negri, chiar daca au o structura cam…."autonoma"? (raman tari si au coaja cam tare)
    sau poate se inmoaie un pic la copt?

  9. Anonymous spune:

    Lucia,ma numesc,dar habar n-am unde sa "intru", eu sant anonima care te-a intrebat de strugurii cu samburi…. dar m-am elucidat singura, am facut niste briose din "aluatul tau" mai mult decat -super, nu, nu se simt samburii.O sa mai fac,chiar chek, multumesc mult si sa stii,ca demult, te "vizitez", zilnic! (acum am terminat batoanele-bounty, reteta de la tine !

  10. Anonymous spune:

    Domane Laura draga ce bine arata prajiturica ta…pacat ca nu imi merge cuptorul…trebiue sa vada sotul de el…
    mmmmm pana si pitica din burtica mea pofteste o bucatica!
    esti minunata si ink o data iti spun ca te admir mult pt tot ceea ce faci!
    cu mult drag LoReDaNa

  11. mira86 spune:

    Arata super si deja am apa in gura deabea astept sa o fac mai ales ca este pe gustul meu putine ingrediente si rapid de facut .

  12. Laura spune:

    Anonim, este la fel de gustoasa si cu strugurii care au samburi. Si ai mei au avut samburi, numai ca fiind micuti, nu m-au deranjat.

  13. Laura spune:

    Zana zorilor, daca strugurii au boabele foarte mari, taie-le in doua si tavaleste-le prin faina. Cojita ar trebui sa se inmoaie la copt. Te pup si daca o faci sa imi spui cum a fost.

  14. Laura spune:

    Mihaela, este extraordinara!!! Eu o am de peste 1 an si am inceput sa o folosesc abia acum 2 saptamani. Tare rau imi pare ca nu am folosit-o pana acum pentru ca este ffff buna si coace perfect. Eu o tapetez cu unt si faina.

  15. Laura spune:

    Lucia draga mea, te rog sa ma scuzi ca ti-am raspuns abia astazi dar am cam fost pe drumuri ieri si nu am apucat sa raspund comentariilor primite. Tare ma bucur ca ti-au placut briosele facute cu acest aluat. Te pupic cu drag si iti multumesc ca iti plac retetele mele!!

  16. Laura spune:

    Loredana scumpa tare mult mi-ar place sa te invit la o prajiturica cu struguri pana repara sotul cuptorul.
    Va pupic pe amandoua cu mult mult drag!!

  17. Laura spune:

    Mira draga mea, asta mi-a placut si mie la aceasta prajiturica. Se face simplu foc si din ingrediente putine iar gustul este excelent.
    Te pup!!

  18. adela spune:

    Laura draga,tocmai am scos prajitura din cuptor(cu ananas din compot-asta am avut la indemana) si e intradevar cum ai descris-o, super buna si super simplu de facut;si eu am tava de aproape un an si e prima data cand o folosesc!o sa o refac cat de curand!un weekend placut iti doresc!

  19. Laura spune:

    Adela draga mea tare ma bucur ca ti-a placut. Eu am facut pasiune pentru tava asta. Deja am facut trei prajituri in ea si toate au iesit tare bine. Te pupic!!

  20. Anonymous spune:

    Buna seara! As fi vrut sa iti scriu despre reteta ruladei cu branza, dar nu s-a putut la comentarii pe pagina respectiva. oricum am facut-o, dar nu mi s-a dezlipit de pe foaia de copt. Am omis parmezanul(se poate si cascaval simplu?!). Sa imi spui te rog ce dimensiuni are tava ta si daca ai uns si hartia de copt sau numai tava, in rest e ok… nu stiu unde imi vei raspunde, dar ma voi uita tot aici la prajitura cu struguri, dar si pe pagina cu rulada.Multumesc frumos si o seara placuta, Raluca

  21. Mirela spune:

    Draga Laura,am facut si eu aceasta prajitura,prima data a fost un esec total,am dublat cantitatile si am pus totul intr-o tava,nu s-a copt a ramas cruda,dar cum nu ma las cu una cu doua ,am facut-o iar ,a iesit foarte buna ,deasupra am facut o glazura de albus cu zahar pudra.S-a topit foarte repede am niste lacuste la care le plac dulciurile.Am pus-o,la mine pe blog ,sper ca nu te superi.Multumesc pt. reteta

  22. Anonymous spune:

    Am facut aceasta prajitura, dar in cantitate dubla, este excelenta. Oare se poate face cu afine din afinata?Mi-au ramas multe fructe din afinata si vreau sa le folosesc.
    Multumesc si toate cele bune.

  23. Laura spune:

    Raluca draga mea, multumesc ca mi-ai spus ca nu poti lasa comentarii la rulada. Intr-adevar, aveam comentariile blocate si nu inteleg de ce. Am rezolvat acum.
    Poti inlocui parmezanul cu cascaval sau cu orice alt tip de branza mai dura.
    Eu nu am uns decat tava cu unt dar stiu ca exista un tip de hartie de copt maronie si mai groasa care nu e foarte buna si care se lipeste de orice bagam la cuptor. Cand am foat acasa, ai mei foloseau o astfel de hartie si am stricat un cozonac din cauza ei pentru ca mi-a fost imposibil sa il desprind de hartie.
    Te sfatuiesc sa ungi cu unt si tava si hartia de copt ca sa nu mai ai suprprize sau sa schimbi hartia de copt.

    Te pupic cu drag!!

  24. Laura spune:

    Mirela draga mea ma bucur enorm ca ti-a placut. Am vazut-o la tine pe blog si arata fffff bine!!! Nu ma supar absolut deloc ca ai postat-o la tine, chiar ma bucur foarte mult.
    Ca sa nu mai ai surprize in viitor, , fa intotdeauna testul cu scobitoarea inainte de a scoate o praji din cuptor. Infigi o scobitoare in praji si daca iese curata atunci e gata.
    Te pupic cu mare mare drag si mult succes iti doresc!!

  25. Laura spune:

    Anonim ma bucur mult ca ti-a placut.
    Sigur ca o poti face cu afine, numai sa ai grija sa le scurgi bine inainte si sa le tavalesti prin faina ca sa nu se duca la fund.
    Te pup si sa-ti fie de bine!!

  26. Oana S spune:

    Prima reteta care o fac de la tine.
    Foarte buna. Mie mi-a iesit la forma si la gust ca si pannetone.Am dublat cantitatile si am facut intre-o forma cu gaura la mijloc.
    Am pus struguri putin mai maricei si a iesit ok, dar o voi incerca si cu struguri mai mici sa vad rezultatul.
    Deja stiu a doua reteta care o voi face de la tine – grisine cu masline si usturoi.
    Multumesc ca imparti cu noi retetele tale.

  27. mary spune:

    BUNA DOAMNA LAURA SUNT MARY DIN SIRIA ,,VA IUBESC DIN SUFLET PT TOT CE FACETI SI INPARTASITI CU NOI SUNTETI UN OM DE MILIOANE FAC DUPA DUMNEAVOASTRA RETETE CARE LASA FAM MEA MASCA NE PLAC MULT TORTURILE, PRAJITURILE ,AVETI BRIOSE BESTIALE DE BUNE CE SA MAI O LUNGIM AVETI BLOGG NOU FOARTE FOARTE FRUMOS ARANJAT SA VA DEA D-ZEU PUTERE DEMUNCA SI SANATATE SI SA FITI ALATURI DE NOI MULTI ANI EU UNA VA RAMAN PE VECI FIDELA AM INVATAT MULTE DE AICI DE LA DUMNEAVOASTRA ,DESI AM 35 ANI NU SUNT EXPERTA CA DUMNEAVOASTRA IN BUCATARIE DAR CU DUMNEAVOASTRA REUSESC SA FAC FAM FERICITA PT ASTA VA MULTUMESC DIN SUFLET ,,AICI IN SIRIA SUNT O GRAMADA DE DULCIURI DE MANCARE ,DAR CA MINCAREA DE ACASA NU E NICI UNDE SPER CA NU VAM DERANJAT CA VAM SCRIS DAR AM VRUT SA VA SPUN CA FACETI MULTI OAMENI FERICITI PT ASTA EU UNA VA MULTUMESC DIN SUFLET VA PUP VA IUBESC DIN SUFLET NUMAI BINE

  28. rodica spune:

    draga mea, am ceva timp de cand vizitez blogul tau, este super.Felicitari
    azi am preparat prajitura cu struguri,este absolut delicioasa.Sa aveti o duminica frumoasa!!!!

  29. steliana spune:

    Am facut si eu aceasta prajitura cu faina neagra si doar 100g zahar brun, in schimb cu 600g struguri…a iesit delicioasa:)

    • Laura spune:

      Adina, draga mea, o poti incerca cu prune, pentru ca tot suntem in plin sezon.
      In acest caz, le tai in bucatele micute micute, le dai un pic prin gfaina sau amidon si le adaugi in aluat.
      Mai poti folosi caise, mere, pere sau orice alt fruct cu pulpa mai compacta.

  30. Monica spune:

    Cand am vazut prajitura am zis k o fac…dar nu aveam struguri, dar azi am avut si am si facut-o, bineinteles am dublat cantitatile…k suntem familie mare…mai ales cat ai zis ca e de buna…si chiar a iesit foarte buna!

  31. Elena spune:

    Buna ziua! Voiam sa intreb…e musai-musai in tava din asta cu gaura la mijloc sau merge si in tava normala?
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, ideala ar fi o forma cu gaura la mijloc dar iese delicioasa si intr-o forma dreptunghiulara.
      Pupici!

  32. cristina spune:

    Te pup ,Laura draga mea .
    Am facut prajitura cu struguri si iti spun sincer nu aveam prea mari asteptari de la ea ,dar reuseste sa te faca dependent de ea, absolut DIVINA.
    te imbratisez cu drag

      • Carmen spune:

        Doamna Laura!
        Am vãzut aici in comentarii, ca toti va apeciaza această prăjitură cu struguri.
        Numai că rețeta nu vã apartine!
        Ea a aparut prin anul 1999 in revista Practic!
        De ce nu spuneti că nu este reteta d.voastră si pacaliți lumea! Nu e frumos!
        Se poate!

  33. geta spune:

    tocmai ce am gustat din prajitura si pot spune ca imi place foarte mult. reteta asta tb salvata. am sa incerc si cu alte fructe. multumesc Laura!

  34. Silvia spune:

    foarte gustoasa… usor de facut si rapid. va intra, cu siguranta, pe lista cu retete frecvente. multumesc pentru reteta. 🙂

    • Laura spune:

      Alexa, draga mea, poti folosi struguri fara samburi sau poti curata samburii, in cazul in care te deranjeaza.
      Te pup!

  35. Cristina spune:

    Draga Laura, am făcut și eu acum ceva vreme această prăjitură, dar cu struguri de casă (că nu aveam alții). Chiar a fost ușor de realizat . S-a mâncat foarte repede. Un singur impediment a fost la strugureii mei … se simțeau sâmburii. Dar vreau să zic, că acest fapt a fost compensat de aroma strugurilor (deosebit de parfumați). O voi mai face … și tot cu struguri din via personală :). Mulțumesc pentru rețetă!

  36. Marla spune:

    Salutari din CANADA.

    Am facut prajitura cu struguri exact dupa reteta si am mincat cu multa pofta.
    Am facut-o deasemni cu cirese si afine proaspete.Au iesit delicioase

    Eu incerc de mult sa gasesc o reteta pentru covrigi seci,sarati cum le cumparam la kiosc la cinema sau pe strada.

    Cine stie cum se fac,va rog sa lasa-ti o reteta .
    Multumesc in advans !!!!!!

  37. corina spune:

    da Laura. prajitura este f gustoasa. am pus struguri mici fara samburi..unt bio..ouă bio cele mai bune ingrediente. am respectat tot ce ai spus. Numai ca am folosit mai multe vase nu numai unul cum ai spus..tooit untul..vad de amestecat. Felicitări pentru reteta asta delicioasă..

  38. Nicoleta spune:

    Buna, Laura! Am ramas impresionata de cat de delicioasa poate fi o prajitura atat de simpla.
    As dori sa o fac si in tava normala si as vrea sa te rog, daca se poate, sa imi „vinzi un pont” despre cum sa adaptez cantitatile, ca ma gandesc ca poate ai incercat si tu sa o faci, in timp, in tavi de forme si dimensiuni diferite si ai cam remarcat ce iese.
    Le-as adapta dupa ochi sau dupa ureche”, dar nu-s convinsa ca as nimeri acelasi gust.
    Multumesc mult! 🙂

    • Laura Adamache spune:

      Draga Nicoleta, ma bucur mult ca ti-a placut. O poti coace intr-o forma dreptunghiulara de 20×16 sau intr-o forma patrata de 18×18.
      Cu mult drag.

  39. Laura Balaura spune:

    Din cauza aciditatii crescute pe care o am mai ales de la dulciurile din comert am decis sa trec pe dulciuri de casa. Ar fi totusi o „problema” :)) Bebe de 2 luni care imi ocupa tot timpul. Si cu toate astea am facut ieri prajiturica, asa, cu bebelusa legata de mine in wrap. Cel mai greu punct a fost… aprinsul cuptorului :))) In rest floare la ureche.

    A iesit neasteptat de buna si cu siguranta o vom mai repeta <3

    PS: Am pus zahar brun si ceva mai putin decat in reteta, am folosit struguri negri cu bob mare taiati in 2 si cu samburii scosi 😀

  40. Madalina spune:

    Foarte buna nici bine nu sa racit ca sau apucat de mancat multumesc frumos pentru reteta o recomand cu incredere

    • Ioana spune:

      Hai ca vin și eu după enspe ani de la publicare, sa zic ca tocmai am scos-o din cuptor și arata suuuper bine și e și extrem de buna. Zici ca e o plapumioara.
      Eu n-am avut zahar cat trebuia, asa ca am adăugat miere în completare și nici praf de copt, asa ca am pus o lingura de bicarbonat stins cu oțet. Am utilizat o forma clasica de blat de tort.
      E genial de rapida și gustoasa! Tocmai am dat-o mai departe si soră-mii și lui taică-meu, ca el e cu gătitul.

  41. Elena spune:

    Am făcut astăzi prăjitura,am dublat cantitățile 😊,am copt Intr o tavă de brioșe și Intr una rotundă cu gaură în mijloc.A ieșit grozavă ,untul îi dă o aromă și o consistență deosebite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor