Retete culinare pentru sarbatori – Aperitive Revelion La Multi Ani tuturor si un 2010 plin de sanatate si impliniri! Va propun cateva retete de aperitive pentru Revelion. Au trecut atat de repede Sarbatorile incat nici nu am realizat foarte bine cand am trecut in 2010. La noi a plouat cu tunete si fulgere in noaptea […]
Va doresc din toata inima un An Nou mai bun, plin de sanatate, fericire si realizari!! Va multumesc ca mi-ati fost alaturi si va astept cu aceiasi dragoste sa ma vizitati si in anul care va veni. Un Revelion minunat doresc tuturor!! La Multi Ani !! Laura Adamache
Pentru inceput vreau sa va multumesc din toata inima pentru minunatele voastre urari care mi-au umplut sufletul de bucurie si sa va urez in continuare Sarbatori Fericite si imbelsugate!! Nu am reusit sa fac foarte multe fotografii dar cele pe care am reusit sa le fac, le impart fericita cu voi. Am avut un Craciun […]
Va doresc tuturor un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si un An Nou plin de realizari, sanatate si belsug!! La Multi Ani!! Cu drag, Laura Adamache
Astazi am inceput sa fac decoratiunile pentru Craciun. Pentru inceput am decorat cele doua vase de arama care vor sta in fata caminului. Am folosit crengute si conuri de brad, macese, niste bobite rosii cu tepi care mi-au nenorocit mainile, crengute moarte si bineinteles feliile de portocala deshidratate. Am mai folosit spray auriu ,care se […]
Anul acesta se poarta decoratiunile de Craciun naturale. Feliile de portocala deshidratate se uitilizeaza atat in bucatarie cat si ca decoratiuni pentru masa de Craciun ( puteti decora diverse platouri de aperitive, friptura sau peste), pentru impodobirea bradului sau puteti face o frumoasa coroana de pus in centrul mesei. Eu inca nu m-am apucat de […]
Retete culinare – Muffins cu mazare si prosciutto Perfecte ca aperitiv sau pentru pachetelul celor mici, acesti muffins cu mazare si prosciutto se fac foarte simplu si rapid. Eu le fac foarte des si le mancam chiar la pranz, alaturi de cateva feliute de cascaval sau branza si legume proaspete de sezon. Ingredientele retetei de […]
Pentru ca se apropie Craciunul cu pasi repezi, am imbracat blogul in hainuta de Sarbatoare. Este acelasi template, deci pozitia widget-urilor din sidebar este aceiasi, numai ca l-am colorat putin, am creat un nou banner si am schimbat titlurile retetelor. Sper tare mult sa va placa si sa simtiti Craciunul cand veniti sa ma […]
Cornulete vesele pentru Mos Craciun, reteta pentru masa de sarbatori Astazi va aduc doua retete care se vor afla pe masuta noastra de Craciun. Ambele sunt delicioase si foarte rapide. Cris a spus ca sunt cele mai bune cornulete mancate de el vreodata si ii dau perfecta dreptate. Sunt atat de pufoase si aromate incat […]
Retete culinare Laura Adamache – Mierea de Manuka, un miracol al naturii In urma cu o saptamana vorbeam cu o prietena despre mierea de Manuka si proprietatile ei incredibile si m-am decis sa o comand. Ieri mi-a sosit coletul, iar astazi am inceput dulcele tratament pentru intarirea sistemului imunitar . Mierea de Manuka este consideranta […]
Tozzetti sunt un tip de biscuiti italieni, tipici Umbriei. Se pregatesc in special de Craciun. Tozzetti sunt primii biscuiti de pe lista dulciurillor pe care le voi pregati de Craciun pentru noi, prieteni, gazde, etc. Eu ii ador, sunt unii dintre cei mai deliciosi biscuiti pe care i-am mancat iar alunele, usor prajite, le […]
In ultima saptamana am luat putintica pauza de la cratita si m-am ocupat mai mult de mine, de Sarbatorile care se apropie, am conturat o parte din meniul de Craciun si din decoratiunile pentru brad si casa, intr-un cuvant m-am relaxat. Am profitat de faptul ca sotul meu a avut 2 zile libere, care au […]
In ultima perioada am mancat mai lejer si vrem sa continuam asa pentru ca se aproprie Craciunul cand sigur vom manca destul . Astazi am profitat de faptul ca aveam peste proaspat asa ca am facut repede aceste chiftelute foarte bune pe care le-am servit alaturi de cartofi natur cu un strop de unt si […]
Anghinare – Cum se curata si cum se prepara Anghinarea, Cynara Scolynmis.L, este o planta extrem de sanatoasa dar care din pacate nu se consuma in mod obisnuit la noi. Am gasit un articol interesant despre proprietatile anghinarei pe care il impartasesc cu voi nu inainte de a va recomanda din toata inima aceasta leguma […]
Retete culinare pentru incepatori – Pandispan Clasic M-am gandit sa creez o noua categorie de retete culinare, numita Retete pentru incepatori, unde voi posta retete simple, de baza, care nu necesita timp indelungat de preparare si nici experienta foarte mare in bucatarie. Pentru inceput voi posta reteta clasica a pandispanului care, desi este o reteta extrem […]
Chifle Laugenbrot, o reteta de chifle cu gust si consistenta de covrigi Daca va plac covrigii, atunci cu siguranta va vor place si aceste chifle care au gustul si consistenta covrigilor. Sunt extraordinari de bune si se fac extrem de rapid. Chiar daca sunt excelente si reci, va recomand sa le gustati calde, sunt pur […]
Putem cumpara acest praf de ciocolata pentru ca magazinele ofera o gama extrem de bogata sau mai bine il facem noi acasa. Eu zic ca este mult mai sanatos pentru noi si copiii nostri sa incercam sa il facem la noi in bucatarie. Este o reteta spornica si foarte rapida iar ciocolata obtinuta are aceiasi […]
Retete culinare de aluaturi dulci – Cinnamon Rolls Cinnamon rolls, pe care, ca sa ne fie mai usor, ii putem numi rulouri cu scortisoara sau melcisori cu scortisoara, sunt preferatii mei in zilele mai reci ale anului. Nimic nu mi se pare mai invitant decat gustul si mirosul scortisoarei intr-o zi rece de iarna. Tocmai […]
Retete culinare Biscuiti – Biscuiti cu crema de alune pentru micul dejun Nutella! Daca ar fi sa aleg o crema pe care sa o mananc zilnic, aceasta ar fi nutella. O iubesc dincolo de cuvinte si sufar ca nu ma pot bucura de gustul ei in fiecare zi. De data asta, am facut niste biscuiti […]
Retete culinare, Aperitive – Crochete de lapte Astazi iar am bucatarit dar de data asta am facut ceva rapid si simplu. Aceste crochete de lapte au o consistenta deosebita, in sensul ca, dupa prajire interiorul devine ca o crema cu gust de branza. Daca va place sosul bechamel, atunci cu siguranta va vor place si […]
Tagliatelle din faina de hrisca si faina de quinoa Saptamana trecuta am facut 1 kg de paste pe care le-am congelat ulterior. Pana acum nu am incercat sa fac paste decat din faina alba, faina de grau dur si faina tip 0 dar de acum sigur o sa le incerc si cu alte tipuri de […]
Nu prea am avut timp sa postez nimic saptamana asta, dar asta nu inseamna ca nu am gatit desi nici pentru bucatareala nu prea a fost timp. Incep cu aceasta delicioasa paine cu faina de hrisca si sper din toata inima sa aveti de unde procura aceasta faina pentru ca este foarte sanatoasa si nu […]
Reteta pesto de rucola este ideala pentru paste si bruschette Iubesc atat de mult rucola incat, daca ar fi posibil, as folosi-o si la prajituri. Pentru ca nu am auzit inca de retete de prajituri cu pesto de rucola, il folosesc pentru a condimenta pastele, in salata de nuci si parmezan, pentru bruschette si multe alte […]
Retete culinare Prajituri – Prajitura cu crema de zmeura Este chiar simpla prajitura aceasta cu crema de zmeura si, zic eu, accesibila ca ingrediente. De cateva zile ma gandeam la o reteta delicioasa cu crema de zmeura, iar aceasta prajitura mi-a satisfacut pofta cu varf si indesat. De la inceput imi cer scuze pentru lipsa pozelor […]