Pane Margherita

33 comentarii

Cand eram inca in tara, aveam langa bloc o mica brutarie unde gaseam mereu paine floare turceasca de o bunatate teribila. Avea o crusta subtire si crocanta si susan pe deasupra. Atat de buna era si atat imi lipsea dupa ce am ajuns in Italia. Prima paine cumparata in Italia era groaznica. Avea o crusta beton si miezul cu un usor gust acid si fara strop de sare. De fapt, in afara de cateva tipuri de paine cum ar fi: panepizza, painea de Altamura si painea cu ulei, toata painea de aici are o coaja atat de tare incat sunt convinsa ca brutarii sunt mana in mana cu dentistii. Dar sa revenim la painica noastra. Seamana fff mult cu painica floare turceasca si am sa va explic cum obtinem crusta crocanta dar in acelasi timp subtire.

Pane Margherita

Ingrediente:

300 gr faina

50 gr faina de kamut sau tot faina alba

220 ml apa calduta

15 gr drojdie proaspata sau 7 gr uscata

1 lingurita zahar

1 lingura ulei de masline

1,5 lingurita sare

Dizolvam drojdia in 220 ml apa calduta amestecata cu 1 lingurita de zahar si o punem in centrul fainii. Adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand a prins putina consistenta adaugam si sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica. Daca aluatul mai cere faina, mai adaugam treptat pana ce biluta devine elastica. Punem alautul la crescut pentru 1-2 ore dupa care in rasturnam pe masa infainata si il impartim in 7 bilute mai mici. Incercati sa faceti bilutele egale.

Tavalim fiecare biluta prin faina sau susan sau chiar mac si le asezam pe hartie de copt asezata in tava de cuptor. Punem o biluta in centru iar restul bilutelor le asezam in cerc in jurul bilutei din mijloc. Avem grija sa le asezam la o distanta de 2-3 cm una de cealalta, astfel:

Pane Margherita

 

Si lasam din nou painea sa creasca. Dupa ce va creste , bilutele se vor uni, astfel:

Pane Margherita

Preincalzim cuptorul la 22o grade iar in momentul in care atinge aceasta temperatura, bagam painea in cuptor,  varsam putina apa pe fundul cuptorului si inchidem repede usa . Astfel, vaporii vor ramane in cuptor si vor da acea crusta crocanta painii, miezul devine elastic iar coaja aurie. Lasam painica in cuptor pentru 20-25 minute dupa care o scoatem, o lasam sa se odihneasca putin si o servim ca e tare gustoasa.

Pane Margherita

 

Weekend minunat sa aveti !!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pane Margherita
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

33 Comentarii

  1. Goldielocks

    Superba painica.Si cred ca e atata de buna,esti o adevarata maestra in ale brutariei!

  2. Foarte frumoasa ti-a iesit painea. Felicitari!!!

  3. Jacktels Kochbuch

    Hi LAura,

    Piniea asta nici nu trebuie sä o gustäm ca sä ne convingem cä este super.
    Poza aratä totul… Minunat
    Ca de obicei , ai dovedit iaräsi cä esti o Queen Brutäreasä. Compliment

    Cu drag Jacob

  4. foarte bine arata

  5. Anonymous

    Buna Laura, sunt Diana, vroiam sa te felicit pentru retetele minunate, sa ti multumesc pentru ele, am invatat foarte mult de la tine, sunt inebunita dupa poze, divine, ma gandesc cu groaza ca intr o zi nu voi mai putea copia aceste poze (care ma fac sa salivez:)) Din nefericire a inceput sa apara aceasta interdictie de a copia la multe bloguri dragi mie(((: Sper din suflet nu si la tine:) Te pup si ti doresc multa sanatate sa faci mereu bun asa cum sti tu:) xxxxxx

  6. Super Laura , imi inchipui cat e de buna asa calduta, proaspata…

  7. Goldie draga mea ma bucur mut ca iti place painica. Maestra nu sunt draga mea, numai ca ador aluatul si painea in special. Te pupic!!

  8. Ma bucur ca iti place Bianca draga!! Te pup si un weekend minunat iti doresc!

  9. Hallo Jacob,

    E o painica tare simpla dar tare gustoasa. Eu zic ca faina de kamut ii da un gust aparte, rustic dar si cu faina alba iese la fel de buna.

    Multumesc muuult ca iti place.
    Cu drag,
    Laura

  10. Multumesc Antzu!

  11. Draga mea Diana ma bucur mult ca iti plac retetele mele si fotografiile dar sa stii ca nici o fotografie de pe nici un blog nu poate fi copiata fara acordul proprietarului. Tot continutul blogurilor (poze si text) sunt protejate de copyright. La mine pe blog se afla acest mic widget de la copyright in sidebarul din stanga. Cu toate acestea nu pot pe nimeni impiedica sa le descarce ci doar rog frumos sa nu le posteze in alte parti. Asa ca draga mea Diana atata timp cat le descarci ca sa le privesti si raman la tine in calculator nu este o problema dar daca vrei sa le publici in alta parte trebuie neaparat sa imi ceri acordul inainte. Te pupic cu drag!!

  12. Amalia scumpa tare buna si crocanta a fost. Cred ca azi o fac din nou pentru ca este ingrozitor de urat afara si deci nu iesim. Pupicei si vorbim!! Weekend fain sa aveti.

  13. Bineinteles ca o fac!Se poate!sint asa bune toate cele facute de tine!
    Ce bine arata!ia sa vad ce contine!Te pup!

  14. Anonymous

    Nici nu mi trece prin cap sa public vreodata poze si retete muncite de alte persoane, oare mie mi ar conveni? NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, in nici un caz. Le copiez doar pentru sufletul meu si celor dragi mie pe care i rasfat mereu cu ceva bun, chiar si o painica calda aduce bucurie. Nu am decat dispret pentru cei care vor sa fure munca altora, urasc minciuna si alte chestii de genul acesta. Eu am simtit nevoia de a ti multumi pentru retetele minunate si a te felicita pentru munca depusa care te asigur, nu este in zadar:)
    Diana

  15. Acestea arata foarte moale şi aer! Greetings!

  16. teodora -laura

    Iata ca a sosit momentul sa -ti transmit felicitari si multumiri.Esti ca o oaza in incalceala blogurilor culinare si ficare reteta inspira prin concretetea explicatiilor si frumuseatea pozelor. Pentru gospodine incepatoare (dar nu numai) esti o adevarata pedagoga. Am incercat painica. A fost apreciata si de sotul meu, mare consumator de paine. Mi-a iesit un pic prea crocanta dar cred ca si din cauza faptului ca nu am mancat-o imediat ci dupa vreo 5 ore.

  17. Mariana draga ce scumpa esti tu!! Pupicei si sper sa iti placa painica daca o incerci.

  18. Draga mea Diana tare ma bucur ca le tii in calculator pentru ochisorii tai. Nici eu nu suport persoanele care copiaza text si fotografii din alte parti si le publica pe propriile bloguri sau participa la diferite concursuri cu munca altuia. Mi s-a intmplat de atatea ori incat am devenit obsedata sa nu mi se intample din nou acest lucru. Sper ca mesajul de mai sus a fost citit de persoanele interesate sa isi insuseasca munca noastra care asa cum stii nu e deloc usoara. Scumpa mea ma bucur muuuult ca iti plac pozutele si poti sa le copiezi la tine pe calculator daca iti place sa le privesti. Cu drag te imbratisez!!

  19. Thank you so much for liking my bread Nanita!! Kisses!!

  20. Bine ai venit draga Teodora si iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale minunate. Iti multumesc ca ai incercat painica si ma bucur mult ca a fost apreciata. Daca doresti sa aiba coaja un picut ai moale, imediat ce o scoti din cuptor inveleste-o intr-o carpa de bumbac. In felul acesta painea "transpira" si isi pierde din crocanteala. Las-o invelita pana se raceste daca doresti o crusta moale sau vreo 5 minute daca o doresti totusi un pic crocanta. Te pupic si multumesc mult pentru vizita. Te mai astept cu drag pe la mine!!

  21. Anonymous

    Absolut delicioasa aceasta painica, am mancat-o cu asa o placere…..Mai ales baietelul meu care de obicei nu prea este "prieten" cu painea, chiar daca este facuta in casa.

    Draga Laura,

    Felicitari pentru toate retetele de pe acest blog.
    Am incercat cinnamon rolls de 2 ori, painea aceasta, coppa malu,painea rapida, prajitura cu cirese dar facuta cu visine….minunate !!

    Cu drag Cristina

  22. Cristina draga mea cat ma bucur ca v-a placut painica. sa pupi baietelul mic si scump din partea mea si iti multumesc din suflet ca ai incercat retetele mele si ca ti-au placut!!

    Te pupic cu mare drag si iti urez o saptamana minunata!!

  23. Anonymous

    Felicitari,pt.reteta asta;e o piine super,catoate retetele tale!

  24. Ft buna Laura painica ta
    am pregatit paninni margherita
    au iesit minunati!

  25. Inca nu am avut curaj sa mai fac o paine cu faina integrala, dar ii dau tarcoale acestei retete de cateva zile:))
    Laura, ce se intampla daca nu punem apa in cuptor?(eu am cuptor pe gaz)In ce fel afecteaza rezultatul final?
    Pupicei

  26. …un alt truc de-a face abur in cuptor e prin a arunca un cub de gheata, si inchide rapid usa cuptorului. inca nu l-am incercat dar…makes sense 😉
    sigur o voi face cand voi incerca floricica asta, mai ales ca mi-am achizitionat de curand si-o piatra de paine/pizza.

    • Betty, draga mea, eu vara aplic trucul asta si sa stii ca merge tare bine. Cand e frig afara, nu am cuburi de gheata asa ca folosesc apa.
      Pup cu mare drag si sa stapanesti sanatoasa piatra de pizza!!

  27. Am facut floricica, delicioasa. Este pentru prima oara cand fac paine. Mirosea in bucatarie exact ca la cuptoarele turcesti.

  28. Fac aceasta painica de o luna de zile, este minunata, nici nu am mai cumparat paine (suntem in Luxemburg si inca nu am gasit o painica buna de cumparat). Am incercat si cu faina integrala, si cu amestec de faina, cu mac deasupra. O data chiar am uitat sa arunc apa in cuptor, pentru ca trebuia sa caut nu stiu ce jucarie pierduta a copiilor, dar am uns painicile cu ulei cand le-am scos si tot bune au iesit.
    Multumesc pentru timpul tau de a scrie aceste retete aici si pentru sfaturile necesare pentru a reusi anumite retete.

  29. Dorel Lupu

    Faina reteta. De obicei mai cere faina

  30. Buna ziua, as vrea sa pun semințele in paine, ar trebui sa pun mai putina făina?

    • Lavy, nu este nevoie sa reduci cantitatea de faina daca folosesti seminte.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.