Tort de ciocolata cu crema de ciocolata

77 comentarii

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata, reteta de tort aniversar

Tort de ciocolata

Nu se putea sa  incheiem anul 2009 si sa nu sarbatorim cei 15 ani de cand eu si sotul meu ne-am cunoscut fara un minunat tort de ciocolata cu crema de ciocolata. Singurul lucru putin mai migalos la prepararea acestui tort, a fost glazura de ciocolata. Cere putin mai multa atentie si destula rabdare, dar la sfarsit am obtinut o glazura ca o oglinda care si-a mentinut consistenta si luciul pana astazi, cand a fost devorata ultima feliuta de tort de ciocolata. Glazura care ramane dupa prepararea tortului se poate pastra in frigider, intr-un recipient de sticla inchis ermetic. Dupa cateva ore de stat in frigider se transforma intr-o delicioasa crema de cicocolata careia ii puteti gasi diferite intrebuintari. Incep cu sectiunea tortului de ciocolata, poza facuta ieri, deci dupa 4 zile de cand l-am facut.

Ingrediente – Sirop cu brandy

  • 150 ml apa
  • 200-250 g zahar
  • cca 50 ml brandy

Ingrediente Glazura oglinda

  • 350 ml apa
  • 300 ml frisca lichida naturala
  • 450 g zahar
  • 150 g cacao
  • 16 g gelatina in foi

Mod de preparare – Tort de ciocolata cu crema de ciocolata

  • Pandispanul l-am facut cu o seara inainte, iar pana a doua zi cand am pregatit tortul, l-am tinut acoperit cu un servet de bumbac ca sa nu se usuce.
  • A doua zi am facut mousse-ul de ciocolata, numai ca am dublat cantitatile ingredientelor din reteta.

Mod de preparare – Sirop cu brandy

  • Pentru sirop, am fiert apa amestecata cu zaharul, iar cand s-a racit am adaugat un paharel de brandy (50 ml).
  • Am taiat pandispanul in 3 foi, am asezat prima foaie in cercul pentru torturi si l-am insiropat. NU exagerati cu siropul pe prima foaie deoarece cand glazuram tortul, il vom aseza pe un gratar si daca este prea insiropat putem sa avem surpriza sa nu il mai putem muta de pe gratar la final.
  • Dupa insiropare, adaugam un strat de crema, punem peste mousse a doua foaie de pandispan pe care o insiropam generos, apoi iar crema si ultima foaie de pandispan. Ultima foaie se insiropeaza inainte de a o aseza pe tort dupa care o rasturnam cu grija peste crema.

Mod de preparare – Glazura oglinda

  • Pentru glazura: Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Se pun pe foc mic mic, apa amestecata cu frisca lichida, zaharul si cacaoa si se amesteca bine de tot astfel incat cacaua sa fie complet omogenizata in lichid. Amestecam incontinuu pana cand incep sa apara la suprafata primii bulbucei (la mine au aparut dupa 15 minute).
  • Stingem focul si daca cacaua nu este bine dizolvata, strecuram glazura printr-o sita fina si apoi o lasam sa se racoreasca cateva secunde.
  • Cand glazura este inca fierbinte, stoarcem bine foile de gelatina si le adaugam in glazura. Amestecam rapid si foarte foarte bine pana cand gelatina este complet dizolvata.
  • Se va obtine o glazura foarte lichida care intr-o ora aproximativ se va intari si va fi gata de folosit. Ca sa va dati seama daca glazura este gata, pregatiti-va langa voi cativa biscuiti. Din 10 in 10 minute turnam cate o lingurita de glazura pe cate un biscuite. La inceput veti observa ca glazura nu se lipeste absolut deloc de biscuiti si curge toata pe margini. In momentul cand glazura se lipeste de suprafata biscuitilor, atunci putem sa incepam sa glazuram tortul.
  • Cum aplicam glazura: Asezam tortul pe un carton de cofetarie si apoi pe un gratar (ideal ar fi sa folosim un gratar cu picioare mai inalte, daca aveti cuptor cu microunde folositi gratarul de la cuptor). In cazul in care cartonul pe care sta tortul are marginile mai mari decat tortul, le decupam, astfel incat sa aiba aceeasi dimensiune cu cea a tortului.
  • Gratarul pe care sta tortul se aseaza in tava de cuptor, astfel incat sa putem refolosi glazura care se va scurge in tava. Incepem sa turnam cu polonicul glazura pe suprafata tortului. NU o atingem cu nimic dupa ce o turnam. Punem glazura scurasa in tava intr-un vas, si o turnam a doua oara pe toat suprafata torturlui. Repetam operatia de 4-5 ori pana cand tortul este complet acoperit.

Glazura tort ciocolata

  • Am acoperit marginile cu fistic si migdale macinate.

Tort Ciocolata cu glazura de ciocolata

  • L-am decorat cat se poate de simplu astfel incat sa nu acopar glazura. Pentru decor am folosit  mousse-ul ramas.

Tort aniversar de ciocolata

  • O felie de tort pentru voi alaturi de un calduros La Multi Ani!! Va multumesc din inima ca m-ati vizitat in anul care a trecut si va astept cu mare drag si anul acesta cu noi retete care sper sa va placa!!

Chocolate Brandy Cake

Sfaturi

  • Ca sa taiem feliile de tort frumos, folosim un cutit cu lama lunga si dreapta trecuta cateva secunde prin foc. Stergem dupa fiecare data cand taiem felia cu un servetel si trecem din nou cutitul prin foc.
  • P.S: Sper ca nu v-am plictisit cu descrierea foarte lunga, dar am vrut sa explic foarte clar cum realizam aceasta glazura care dupa parerea mea este cea mai frumoasa glazura pe care am facut-o pana acum. Mai tarziu vin si cu poza glazurii ramase.
  • Asa cum am promis am venit cu fotografia glazurii dupa 1 saptamana de stat in frigider. S-a transformat intr-o crema delicioasa care poate fi folosita pentru a decora torturi, pentru prajituri, pentru profiterol, inghetata etc.

Glazura de ciocolata


Ai incercat reteta? Trimite-mi poza!


Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

77 Comentarii

  1. Cati mai multi ani fericiti impreuna va doresc ! Sa va iubiti toaaataa viataa ! Frumos tort, ti-e si mila sa-l tai asa bine arata glazura :).

  2. Pofticioasa Sefa

    La multi ani! Sa ai parte de tot ceea ce iti doresti in noul an!
    Ai numai retete delicioase si iti urmaresc blogul cu mare drag. De aceea, tu esti prima careia i-am acordat leapsa in acest an. Daca iti face placere sa o primesti, astept sa citesc ce ti-ai propus pentru 2010! 🙂

  3. Laura draga, este un tort perfect.
    Felicitari!

  4. Doamne ce superb arata!!! Imi lasa gura apa. E clar ca e opera de profesionist. Nu stiu daca as avea rabdare. E , e… uau, ma innec.
    Un An Nou plin de creatii cat mai super-ustoase.

  5. La multi ani si sa va iubiti mult!

  6. Anonymous

    super tot ceea ce faci,felicitari

  7. La multi-multi ani plini de dragoste si bucurii. Esti incredibil de talentata; eu nu prea ma omor cu ciocolata, dar este cel mai frumos tort pe care l-am vazut si totul pare deosebit de delicios. O sa-mi fac curaj sa-l incerc.

  8. La Multi Ani Amalia scumpa!!!! Si voua va dorim un 2010 minunat, cu realizari, fericire si multa sanatae!! Te pupic si sa stii ca Cris nu vroia sa-l taie deloc asa ca l-am taiat eu fara mila!

  9. Multumesc din suflet draga mea Pofticioasa pentru leapsa pe care chiar astazi am s-o postez la mine. Te pup si iti urez un 2010 plin de realizari si sanatate!!

  10. Daniela draga mea ma bucur mult ca iti place!! Te pupic cu drag si un 2010 minunat iti doresc!!

  11. Ce dulce ai fost Brandusa draga!! Sa stii ca nu se face absolut deloc greu. Doar glazura e cat de cat migaloasa dar merita incercata opentru ca este foarte frumoasa si buna rau. Te pup cu mare drag si un 2010 plin de realizari iti doresc!! La Multi Ani!!

  12. La Multi Ani Cata draga mea si multa sanatate, fericire si realizari va doresc!! Te pupic cu mare drag!

  13. Multumesc Anonim!!

  14. Draga mea Raluca iti multumesc muuult pentru cuvintele tale si ma bucur mult de tot ca iti place tortul. Deloc nu se face greu asa ca sunt convinsa ca daca-l incerci iti va iesi cel putin la fel de frumos ca al meu. Te pupic si un 2010 plin de realizari si sanatate iti doresc!!

  15. Anonymous

    draga laura…nu am cuvinte sa iti multumesc pt aceasta reteta…am incercat sa fac acest tort minunat de ziua de nastere a surorii mele,a fost un succes! mi-a iesit minunat(a fost *bataie*pe ultima felie) meritul fiind al tau;iti multumesc inca o data

  16. Anonymous

    Foarte frumos tortul; glazura chiar mi se pare o idee foarte buna deoarece nu are mult unt si ciocolata, asadar e putin mai usor cred.
    Mie una torturile de ciocolata mi se par un pic prea dulci si prea grase, insa aceasta varianta pare ok, o voi incerca si eu.
    O intrebare: cum ai decorat tortul pe margine?

  17. Draga Anonim meritul a fost al tau si sunt tare fericita sa aud ca a avut succes!! Te pup cu drag!

  18. Anonim glazura este delicioasa si foarte practica pentru ca ce ramane se poate folosi pe post de crema. Am decorat tortul cu ajutorul unei spatule de cofetarie cu lama lata si lunga dar se poate folosi si un cutit cu o lama mai lunga. Am pus fisticul macinat pe lama si cu grija l-am lipit pe marginea tortului.

  19. BlindGirl

    Draga Laura,

    am ales tortul asta ciocolatos sa-l fac soacra-mii ca e mare fan ciocolata si pana acum nici un tort de-al meu n-a impresionat-o (nu o intereseaza frisca/fructe). L-as fi ales pe cel de quark dar barbata-miu a zis ca vrea ceva ce sa-i placa si lui (fara branza in tort si in nici un caz ciocolata amara 🙁 Din pacate pentru mine)

    L-am ales si datorita glazurii (ca e si mare fan decoratiuni ca la cofetarie si asta a ta e explicata ca pt tonti).

    Trebuie sa marturisesc ca n-am mai lucrat cu gelatina pana acum. N-am gasit gelatina in foi, tot ce am gasit sunt niste pliculete Dr Oetker de gelatina fin maruntita alba (sunt niste granule ca de zahar vanilat)???
    Si acum vin si te intreb daca am vreo sansa sa fac cu pliculetele alea (tot in apa rece se dizolva timp de 10 minute si la max 60 grade se amestece bine pana se dizolva granulele) si daca da, daca stii ca ar exista vreo diferenta la gramaj (mi-e frica sa nu cumva sa nu se intepeneasca 😀 si sa bat din buze).

    Multumesc mult pentru tot.

  20. BlindGirl

    Inca o intrebare: (desi dupa poza cu glazura de dupa o saptamana nu cred sa fie probleme…)

    Auzisem de pe la una-alta ca de la o zi la alta glazura este mai putin sticloasa, devine mata. (Socramea vine sambata dimineata si duminica este ziua ei, deci eu voi face tortul cel tarziu vineri noapte). Sunt probleme? Se poate pastra 3 zile la frigider? (cu barabata-miu in lanturi, evident)

  21. Draga mea BlindGirl sper sa nu fi ajuns prea tarziu cu raspunsul dar nu eram sigura in privinta gramajului asa ca l-am intrebat pe Jacob pentru ca stiam ca el sigur imi poate da un raspuns avand in vedere experienta lui. Din pacate eu cu gelatina praf am lucrat doar de 2-3 ori si numai dupa retete in care era specificat gramajul exact pt gelatina granule. jacob mi-a spus ca pentru aceasta reteta de glazura se pot folosi 10 grame de gelatina granule pe care le dizolvi in 7 linguri de apa si le lasi cam 5 minute sa se umfle dupa care pui craticioara la bain marie si o topesti. Cand glazura este calda inca, adaugi gelatina rece si astepti sa capete consistenta necesara ca sa o poti turna pe tort. iti garantez ca glazura asta ramane lucioasa fffffff mult timp iar crema ramane la fel de lucioasa ca glazura pentru saptamani in sir la frigider.
    Un singur sfat iti dau in legatura cu glazura asta: sa ai multa rabdare pentru ca pana devine mai densa dureaza cam jumatate de ora. Nu te speria daca la inceput o sa fie foarte lichida si fa neaparat proba pe un biscuite mic inainte de a o turna pe tort.
    Pupicei cu mare drag si pun pariu ca soacra va fi impresionata de tort!!

  22. BlindGirl

    Draga Laura,
    Abia acum am iesit din valtoarea evenimentelor si m-am intors sa-ti multumesc din suflet pentru tot.

    Tortul a iesit exceptional, soacra a mai cerut o portie si a luat si jumate de tort la pachet (aici bataia s-a dus intre ea si sotul meu, ca ea l-ar fi luat pe tot, fiind cadou de ziua ei)

    Raspunsul tau a venit la tanc insa mie imi intrase deja in cap ideea sa nu care-cumva sa pun prea putina gelatina sa nu se prinda ( mai ales ca din cate vazusem nu puteam sa-mi dau seama ca e prea putina decat cand deja se racise totul:D) sau sa nu care-cumva sa fie putina glazura, mai bine sa ramana.

    Asa ca eu am facut reteta 150% (adica inca jumate in plus) ca sa evit sa mai iau cu polonicul din tava si sa torn iar. Am zis ca aia care se scurge ramane pentru altceva ca si asa arata bine. Mi-a iesit atat de multa glazura ca glazuram gros-gros 2 torturi 😀 Si a iesit exact ca la tine, dupa 1 saptamana puteam sa fac aceeasi poza, lucea si era putintel mai grosuta. Pacat ca n-a vazut decat covrigii cu lapte inmuiati in ea, ca n-am mai avut vreme de facut altceva si cu pofticiosi in casa…

    Cu gelatina insa am ascultat doar partial de jacob, adica eu am pus putin mi mult, vreo 21 grame (nu chiar 24 la 150% cum ar fi fost daca as fi avut din aia ca a ta, dar nici atat de putin ca la el) insa am facut-o exact dupa raportul lui de apa. A iesit fenomenal.

    Am stat cel putin 30 minute mestecand la ea pe geam (-15 grade la 3 noaptea), avea sigur sub 30+ de grade cand am turnat-o, dar turnand ca nehalita si nefiind complet rece iar blatul fiind insiropat excesiv, pe margini (blatul a fost cumparat, nu am inca forma de tort si ma gandeam ca trebuie ceva perfect rotund la asa glazura) incepusera sa mi se faca mici santulete. In final a aratat impecabil insa caci am pus nuci+migdale+alune de padure si am imbracat marginile piscand putin din colturi.

    A iesit extraordinar de bun tortul si vreau sa-ti mai multumesc inca o data pentru tot. Si culmea, chit ca a fost prima glazura, prima ciocolata la bain-marie, a iesit bine si foarte repede. Dupa explicatii aveam impresia ca va dura mult mai mult ( ma apucasem dupa 12)

    Inca n-am reparat aparatul, asa ca poza n-am facut decat cu telefonul si nu stiu cum as putea sa ti-o trimit.

    Te pup, multa sanatate, fericire si la cat mai multe retete reusite!

  23. Draga mea BlinGirl chiar ma gandeam cum ti-a iesit tortul si mai ales glazura si tare m-am bucurat cand am citit ca ti-au reusit excelent si mai ales ca ai impresionat-o pe soacra ta. Asta e in fond cel mai important.
    Cand m-ai intrebat daca poti inlocui gelatina in foi cu cea granule, am intrat in panica pentru ca trebuie sa recunosc ca este intrebarea care ma sperie cel mai rau si asta pentru ca nu am flosit decat de cateva ori gelatina praf si nu stiu care este diferenta dintre cele doua. Asa ca m-am gandit cine ma poate ajuta si bineinteles ca m-am gandit imediat la Jacob care pe langa experienta este o persoana deosebita si foarte amabila.
    Sa stii ca si mie mi-au aparut niste mici santulete pe margini dar numai din cauza mea pentru ca in loc sa astept sa se raceasca blatul in forma si apoi sa il rastorn, m-am apucat sa il desprind de pe margini cu un cutit zimtat si cu varful ascutit. Nu stiu ce a fost in capul meu dar am cam distrus marginile si mi-au iesit santulete pe care si eu le-am acoperit cu un mix de fistic si alune.
    Iti multumesc din toata inima ca l-ai incercat si ma bucuuuuur enorm ca ti-ai reusit.
    Te pupic cu mare mare drag!!

    P.S. Daca doresti imi poti trimite fotografia pe mail: lauraretete@gmail.com. Asta numai daca si cand ai timp draga mea!!

  24. Am si eu o intrebare….daca e voie. Vreau sa fac tortul asta sambata, pentru ziua tatalui meu (el e ciocolatos rau si merge la fix :D)si ma pregatesc de cateva zile, tot adun ingrediante si ustensile si tot mi se pare ca o s-o dau in bara, deja visez urat noaptea….in fine, ce ma nedumereste pe mine e cantitatea mare de zhar din glazura. Pot sa pun mai putin, risc sa stric consistenta glazurii daca reduc cantitatea de zahar? Imi cer scuze daca am reusit sa pun o intrebare tampita dar "better safe, than sorry".

    Multumesc

  25. in sfarsit e gata si e superb…imi e mila sa il decorez…e prea frumos…inca un pic si ma machiez in el 🙂 si luand drumul cu el in mana spre frigider iau capacul contenitorului ala cum se cheama si dau sa acopar minunatia de tort cu mare grija sa nu il ating pe margini sa nu cumva sa se strice si cand ajung la fund imi dau seama ca tortul era prea inalt :))))) avea de acum un cerc rotund in mijloc :)))imi mai ramasesera 100 g de glazura am turnat-o instantaneu peste si acum e ca inainte 🙂 pufffff!!! doar ca e aproape 1 noaptea 🙂 dar macar toruletul meu minunat e gata in frigider (neacoperit) dar surprinzator de frumos 🙂 eu de azi am inceput sa cred in deochi si blesteme :)))ca o alta explicatie pe lumea asta nu as reusi sa dau…ciudat…oricum Laura draga mea,iti multumesc inca o data pt retetele tale ,cu care am uimit multa lume.esti o legenda! te poop si o sa scriu reactiile de dupa :))

  26. foarte, foarte frumos…felicitari !

  27. Anonymous

    eu nu gasesc reteta de la Mousse de ciocolata ,daca ma poate ajuta cineva .

  28. Anonim, ai aici reteta pentru mousse:

  29. Anonymous

    Draga Laura te admir ff mult , imi place blogul tau si mereu ma inspir din bunatatile ce le-ai postat aici.Iti doresc numai bine , si astept postari noi.
    As vrea sa fac si eu tortuletul asta dar nu gasesc gelatina foi , locuiesc in Cipru si aici chiar nu am vazut foi,cum ar trebui sa procedez cu gelatina granule ?.

    Multumesc!

    Cu drag , Anca

  30. Anca draga mea, iti multumesc pentru vizita si pentru aprecieri.
    Iti scriu raspunsul pe care i l-am dat si lui BlindGirl care avea aceiasi problema cu foile de gelatina:

    " Din pacate eu cu gelatina praf am lucrat doar de 2-3 ori si numai dupa retete in care era specificat gramajul exact pt gelatina granule. jacob mi-a spus ca pentru aceasta reteta de glazura se pot folosi 10 grame de gelatina granule pe care le dizolvi in 7 linguri de apa si le lasi cam 5 minute sa se umfle dupa care pui craticioara la bain marie si o topesti. Cand glazura este calda inca, adaugi gelatina rece si astepti sa capete consistenta necesara ca sa o poti turna pe tort. iti garantez ca glazura asta ramane lucioasa fffffff mult timp iar crema ramane la fel de lucioasa ca glazura pentru saptamani in sir la frigider."

    Te pupic si iti Sarbatori Fericite

  31. Anonymous

    Draga Laura…..imi plac retetele tale ffff mult….de vreo 2 ani te-am gasit si vizitez blogul…..am 3 favorite , al tau al Amaliei si al lui Teo.
    Sper sa postezi cat mai multe retete ca sigur ii sursa de inspiratie pentru multa lume:)
    Am o dilema…..vreau sa fac un tort de anul nou si nu ma pot hotara intre cel cu Mousse de frisca si migdale, mousse de portocale si cel cu ciocolata facut de tine pentru revelionul trecut. O sa fim cam 10-16 persoane….Ma poti ajuta cu un sfat?
    Cu respect
    Catalina

  32. Draga mea Catalina, iti multumesc pentru aprecieri si te mai astept pe la mine cu mare drag, oricand.
    Chiar acum ma pregateam sa ma apuc de tortul pentru revelion care, anul acesta, va fi pe baza de fructe la noi, dar, avand in vedere ca tu ai multi invitati, cel mai bine ar fi sa incerci acest tort pentru ca este satios si, zic eu, are un aspect mai festiv. Plus ca toata lumea iubeste ciocolata asa ca sigu va fi apreciat.
    Te pupic cu mare mare drag si iti doresc un An Nou fericit si plin de realizari!!

  33. Un gust divin!!!! MUltumesc. Ai transformat bucataria intr-o adevarata arta!!! A fost primul meu tort si a iesit mai mult decat perfect . Felicitari.

  34. Apa.Faina.Sare.

    laura, spune-mi te rog daca glazura asta ramane moale sau se face tare ca gheata? Am nevoie de o reteta de glazura care se intareste foarte tare incat se sparge cand e ciocanita cu lingurita. Poti sa ma ajuti? Tortul tau e genial, cred ca il fac de revelion, dar te rooog, daca vezi mesajul la timp, da-mi un sfat cu glazura. Prietenul meu vrea musai o glazura tare, pe care sa o ciocaneasca cu lingurita si sa crape la contact. Ai idee despre asa ceva?
    te pup si iti multumesc ca existi 🙂

    • Codruta, scumpa mea, glazura asta ramane moale chiar si dupa 3-4 zile de stat in frigider.
      Daca vrei o glazura tare, incerca glazura de la tortul acesta:
      https://www.lauraadamache.ro/2010/09/chocolate-mud-cake-cu-crema-de-mure.html
      Asta este tare tare dar pentru ca am intins-o in strat mai grosut nu pocneste cand o ciocanesti cu lingurita, dar de tare e tare.:))
      Daca vrei sa crape, intinde-o intr-un strat mai subtirel.
      Pup cu mare drag si eu iti multumesc ca existi pentru ca site-ul tau este unic si extrem de bine realizat!!
      Un An Nou plin de realizari si bucurii!! ♥ ♥ ♥

  35. Apa.Faina.Sare.

    laura, intre timp am rasfoit toate torturile tale si exact la chocolate mud cake m-m oprit. I l-am aratat lui Vlad si si-a dat acordul 🙂
    Sper sa nu dau in bara cu el, cuptorul meu nu poate fi reglat pe temperatura joasa (se stinge daca dau focul prea mic) si intotdeauna am emotii cand fac prajituri. Stau langa cuptor cu ochii pe flacara, ca sa fiu sigura ca nu se stinge.
    oricum, nu stiu cum se face, chiar si cu un cuptor mofturos, cand fac retete de la tine, imi ies perfect. sunt foolproof, asa de bine le explici. Prietenul meu are impresia ca eu sunt magica, ca orice fac imi reuseste, chiar din prima incercare, dar el nu stie ca daca imi ies bine prajiturile, asta se datoreaza tie :))
    Revelionul meu din anul asta va avea pe masa un tort ciocolatos decadent, dupa reteta ta.
    Te pup si iti doresc un an superb.
    codruta

    • Codruta, scumpa, am vazut minunea ta de tort si da-mi voie sa iti spun ca e cel mai frumos mud cake vazut pana acum!! Felicitari!
      Draga mea, reusita retetelor incercate ti se datoreaza tie in exclusivitate, nu mie.
      Pup cu mare mare drag si un Nou An minunat iti doresc!!!

  36. marin claudia

    E delicios tortul acesta 🙂

  37. Draga Laura, in primul rand “” LA MULTI ANI”. Pentru ca este si ziua sotului meu, am facut acest tort. Tocmai l-am terminat de facut . Am nevoie de un sfat: mousse-ul e cam aerat, (daca am reusit sa gasesc cuvantul potrivit). Dupa ce am insiropat primul blat, am adaugat crema , apoi cel de-al doilea blat insiropat, crema, si am observat ca acest al doilea blat apasa peste crema de dedesubt (pana l-am insiropat). Atunci am dat repe din maini sa-l termin si sa-l dau la frigider. Procesul de “alunecare a cremei ” a incetat. Am gresit eu la ceva? Sau este firesc datorita faptului ca acest mousse este cam delicios si aerat. Respect cu sfintenie o reteta, nu am adaugat alte cantitati. Maine o sa-l tai si am emotii. Daca n-o sa aiba aspect macar stiu ca este bun.

    • Petra, draga mea, pentru inceput La multi ani sotului tau!! Ai dreptate, mousse-ul are o consistenta pufoasa si aerata dar dupa frigider o sa se taie absolut fara nici o problema pentru ca se intareste datorita ciocolatei. Cel mai bine este sa folosesti un cerc detasabil cand montezi un tort cu un mousse nu tocmai ferm. Abia dupa ce il scoti de la frigider, indepartezi cercul si il ornezi. Daca folosesti un cerc, cu siguranta nu ti se vor mai deplasa foile.
      Sa imi spui cum a iesit!! Pup dulce dulce!!

  38. Laura, dupa ce am avut retineri serioase privind reusita retetei, ma gandeam ca o sa ma fac de rusine fata de invitati pt. ca toti au asteptari de la mine, ei…. dupa toate gandurile negre…… a fost cel mai bun tort pe care l-am mancat. Eu de regula nu mananc dulciuri , iar acele retete care circula prin oras nu ma intereseaza (mai ales daca sunt cu margarina) pt. ca am o soacra sofisticata care mi-a dat adevarate retete de prajituri asa ca in acest context aveam pretentii. Intr-adevar nu ma-m gandit sa umplu tortul in forma detasabila unde l-am si copt, dar data viitoare care va fi nu peste mult timp o sa stiu. Dar de fapt sunt curioasa sa incerc reteta pe care ai facut-o de 8 Martie, oricum chiar acum mananc un baton cu cereale pe care l-am facut dupa reteta bineinteles… tot de la tine. Nu pot sa ma abtin sa nu te laud, Draga, faci niste prajituri…. !!!!!!!!!!!!!
    Multumin ca le impartasesti cu noi.

  39. Buna Laura,
    Pe 31.07 de ziua fiicei mele am incercat aceasta reteta de tort. La crema am urmat intocmai instructiunile dar nu s-a intarit de ajuns, a trebuit sa mai topesc niste ciocolata ca sa o repar. Nu-mi dau seama care a fost cauza.

  40. Buna Laura

    Am facut si eu azi acest tort.
    Ce era nou pt mine – aceasta glazura ce arata f frumos.

    Un sfat celor incepatoare ca si mine. Pe tort, sub glazura, nu mai puneti niciun fel de crema. Eu nu am stiut si nu a iesit suprafata frumoasa, desi glazura a bine si sticloasa.

    In rest, numai bine.

    Maria

    • Maria, draga mea, intr-adevar nu se mai adauga nimic intre glazura si blat. Iar blatul trebuie sa fie cat se poate de neted.
      Pup cu drag!

  41. Am, uitat, am si o rugaminte pt tine, Laura.
    Exista vreo modalitate de a repara crema ganache taiata? Prima data crem ca am infierbantat-o prea tare si s-a taiat.
    Multumesc

    • Maria, draga mea, incalzeste-o 2-3 secunde la bain-marie si apoi mixeaz-o din nou. Eu asa o recuperez daca mi se taie.
      Pup dulce!

  42. Buna Laura,
    rasfoind paginile blogului tau am dat peste aceasta rezeta pe care as vrea sa o fac in curind. Problema mea este cantitatea de gelatina la glazura. Spune-mi, te rog, cite foi de gelatina ai pus tu in galzura?
    Iti multumesc anticipat pentru raspuns si iti doresc tie si familiei tale toate cele bune pentru Noul An, sanatate si bucurii.
    Multe salutari
    Adriana

    • Adriana, draga mea, am folosit 8 foi de gelatina.
      Pupici cu mult drag si in 2013 minunat sa ai!

  43. Foarte bun tortul! L-am facut de ziua sotului meu si a fost perfect.

  44. Mihaela.B.

    Buna Laura,

    As dori sa fac acest tort de ziua prietenului meu dar nu gasesc reteta de blat,respectiv.Am dat click acolo unde ai specificat dar imi deschide prima pagina.Se poate un ajutor,reteta?
    Multumesc

    • Mihaela, draga mea, multumesc ca mi-ai atras atentia. Am editat acum reteta si link-ul este functional.
      Te pup!

  45. toma ioana daniela

    arata minunat:) imi fac curaj sa’l pregatesc si eu dar am o intrebare:se poate face mousse’ul de cioco cu o seara inainte si tinuta in frigider? mi’ar fi de mare ajutor caci timpul.meu liber este foaaarte fractionat :)merci!

    • Draga mea, sigur ca da. Cu circa 30 minute inainte de a te apuca de tort, scoate mousseul din frigider. In functie de caldura din bucataria ta, poate dura chiar si mai putin. Cand vezi ca e cremos, il poti folosi. Spor!

  46. Buna Laura,
    Ma numesc Cristina si sunt din Timisoara. Vreau sa fac un tort pentru baietelul meu care implineste 5 anisori si tot am cotrobait pe paginile tale pana am gasit aceasta glazura minunata. Dar……cu scuzele de rigoare (sunt o mamica incepatoare in ale torturilor) ma tot gandesc cum fac in momentul in care am de pus glazura pe tort. Ori nu am inteles eu, ori cu multele multumiri mai vreau sa-mi explici inca o data. Asa…ca la incepatori :). Astept raspuns pentru ca duminica seara ma apuc de tortul cu ciocolata.
    Multumesc de intelegere si ma bucur ca am dat de blogul tau.

    • Draga mea, imi cer scuze ca ajung cu raspunsul atat de tarziu…In primul rand, La multi ani baietelului tau! Multa sanatate si fericire ii doresc!
      Ca sa nu ai probleme cu glazura, procedezi astfel: asezi tortul pe o bucata de carton, de exact aceeasi dimensiune cu cea a tortulu,i si apoi il asezi pe un gratar. Gratarul, la randul lui, se aseaza intr-o tava mai mare astefl incat glazura sa se poata scurge in ea.
      Incepi si torni glazura exact in centrul tortului. Aceasta fiind lichida inca se va “intinde” singura pe toata suprafata si marginile tortului. Tu nu trebuie sa atingi cu absolut nimic glazura (adica sa nu o intinzi cu cutitul sau spatula).
      Daca tortul nu s-a imbracat bine, aduni glazura scursa in tava si o torni din nou peste tort. Si tot asa, pana cand tortul este imbracat complet in glazura.
      Dupa ce glazura s-a scurs bine, bagi o spatula lata sub cartonul pe care sta tortul si il muti cu mare grija pe un platou, cu tot cu carton. Acesta fiind de aceeasi dimensiune cu torul, nu o sa se observe.
      Il bagi la frigider ca sa se intareasca bine.
      Pup cu drag!

  47. draga Laura,

    Iarta-ma ca te tutuiesc , insa am citit si rascitit atat de multe retete de la tine incat am senzatia stranie ca suntem prietene,,,, am o dilema strasnica : vreau sa fac acest tort pentru sotul meu a carui zi de nastere este maine, insa intampin o problema cu gelatina pe care nu pot sa o folosesc deoarece iubitul meu este de religie musulmana. Ma intreb (tampeste desigur) daca glazura sufera modificari dramatice daca nu adaug gelatina sau pot inlocui gelatina cu altceva? te rog din inima, daca ai timp , astept raspunsul tau.

    Multumesc din suflet ca imparti totul cu noi !

    • Draga mea, chiar te rog sa ma tutuiesti! Imi cer scuze ca nu am reusit sa raspund la timp. Din pacate, gelatina nu se poate inlocui. Exista agar agar, care este extras din alge, dar nu l-am folosit pentru aceasta glazura si nu pot sa garantez ca iese cum trebuie.
      Pup cu mare mare drag!

  48. Georgeta Violeta

    Vazut, placut, facut.
    Este minunat, multumesc.
    Felicitari Laura!

  49. Laura, ne-ai cucerit cu tortul acesta! A iesit superrrrr bun!!! pana acum e preferatul meu! spune-mi te rog cum ai lipit nuca pe marginile tortului?

    p.s. esti principala mea sursa de inspiratie in retete!

  50. Buna Laura,de ceva vreme urmaresc “pagina TA CU DULCIURI. “sint pasionata de torturi. Ieri am facut pentru ziua mea tortul cu mouse de ciocolata;FOARTE BUN.MULTUMESC Am sa mai incerc si alte retete de torturi. O zi buna.

  51. eu cunosc glazura asta sub numele de “glazura oglinda” si cred ca i se potriveste perfect denumirea..am folosit-o si eu in diverse ocazii si intotdeauna s-a comportat perfect!

  52. Prepar de foarte mult timp retete de pe internet, luate de pe fel de fel de siteuri, dar ale tale arata excelent! Cred ca pui foarte multa pasiune in ceea ce faci. O sa te urmaresc cu mult drag si o sa incerc sa iti egalez performantele 🙂 Felicitari!

    • Draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele!
      Astept cu mult drag sa le incerci si sa-mi spui cum ti s-au parut.

  53. BUNA LAURA.VREAU SA FAC TORTUL ACESTA DAR NU MERGE LINKUL DE LA BLAT SI DE LA CREMA.MA POTI AJUTA TE ROG?MULTUMESC MULT

  54. Felicitari pentru tort,arata foarte bine ! Mi-a venit o idee sa pun pe margini patratele de ciocolata ala si sa scriu pe ele cate un cuvant ,dar nu am lucrat niciodata cu glazura oglinda Imi poti spune,te rog cand sa adaug patretelele de ciocolata sa se prinda bine de tort?Multumesc!

    • Laura Adamache

      Draga Carmen, poti adauga patratelele de ciocolata dupa ce tortul a stat la frigider cca 1 ora. Dupa 1 ora de repaus, glazura devine mai densa, patratelele de ciocolata se vor lipi foarte bine de marginile tortului.

  55. Kovacs Csilla

    Buna Laura.Am facut glazura si este minunata.Mi-a ramas destul de mult si as vrea sa-l refolosesc la un tort dar a stat la frigider 2 zile.Intrebarea e daca se poate incalzi ca sa pot sa glazurez cu ea?Multumesc

  56. Kovacs Csilla

    Buna.Felicitari pentru blog, e minunat!
    Glazura se poate incalzi daca a stat o zi la frigider?

    • Laura Adamache

      Multumesc pentru apreciere. Sigur ca da, poti sa o incalzesti la bain marie, dar mare atentie sa nu fiarba.

  57. Cel mai bun tort de ciocolata.Sigur îl voi mai face…iar crema va deveni înghețată vara aceasta.Multumim.

  58. Bun,bun,bun facut la Pasti! Multumesc, super faine retetele si destul de usoare, citeva au devenit deja traditie in familia noastra!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.