Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata

69 comentarii

Retete culinare Torturi – Tort de ciocoloata cu mousse de ciocolata

Felie de tort de ciocolata cu mousse de ciocolata
Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata, reteta gustoasa de tort

Tortul de ciocolata cu mousse de ciocolata este tortul meu favorit. Dintre toate tipurile de tort, tortul cu ciocolata si mousse de ciocolata, este tortul cu cea mai mare trecere la noi in familie. Este un tort cremos, ciocolatos, insiropat si plin de gust. Mousse-ul de ciocolata este absolut delicios, iar in combinatie cu blatul insiropat, este o nebunie.

Ingrediente blat – Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata (24 cm Ø)

  • 5 oua
  • 175 g zahar
  • 110 g faina
  • 35 g cacao
  • 6 g praf de copt
  • 60 g unt topit

Ingrdiente mousse de ciocolata

  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 200 g ciocolata (de lapte sau amara daca va place)
  • 50 ml cafea
  • 200 ml smantana lichida indulcita pentru frisca

Ingrediente glazura oglinda

  • 150 ml apa
  • 150 ml smantana lichida indulcita pentru frisca
  • 225 g zahar
  • 75 g cacao
  • 8 g gelatina foi

Mod de preparare – Blat de ciocolata

  • Intr-un vas mixam ouale si zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul, adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata
  • La sfarsit adaugam untul topit in prealabil si racit si il coacem, intr-o forma tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30 minute circa:

Blat copt de Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata

Mod de preparare Mousse de ciocolata

  • Se mixeaza foarte bine albusurile cu 30 g de zahar.
  • Galbenusurile se mixeaza si ele foarte bine cu celelalte 30 g din zaharul ramas.
Compozitie Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata
  • Ciocolata se topeste la bain marie si cand atinge temperatura camerei se amesteca cu cele 50 ml cafea la temperatura camerei (cafeaua trebuie sa aiba aceeasi temperatura cu ciocolata ca sa evitam sa nu se taie crema).
Ciocolata pentru tort
  • Ciocolata, astfel diluata, se adauga compozitiei de galbenus. Adaugam acum albusurile batute spuma tare si apoi frisca mixata.
Albusuri batute spuma tare
  • Eu am adaugat in cafea esenta rom. Bagam moussse-ul in frigider pana insiropam blatul.

Mousse de ciocolata

Mod de preparare glazura oglinda

  • Fierbem apa, smantana lichida, zaharul si cacaua pentru 8-10 minute. Daca aveti un termometru special, temperaura amestecului trebuie sa fie in jur de 104°C.
  • Se lasa la racit pana ajunge la 50°C (cca 60 minute) dupa care se adauga gelatina pe care am lasat-o 10 minute la inmuiat in apa rece si apoi am stors-o foarte bine.
  • Glazura se toarna pe tort cand are 35°C. In cazul in care nu aveti termometru, lasati glazura la frigider pentru cca 1 ora, timp in care va capata consistenta potrvita pentru a imbraca tortul.

Asamblare tort de ciocolata cu mousse de ciocolata

  • Taiem blatul in doua si insiropam ambele parti cu un sirop din apa, zahar, rom (100 ml apa, 150 gr zahar, esenta de rom dupa gust). Punem prima jumatate de blat pe un gratar iar sub gratar asezam o tava.
  • Ungem cu un strat gros de mousse blatul, punem celalalt disc deasupra.
  • Turnam glazura peste tort si apoi il lasam cca 30 de minute sa se usuce putin glazura, apoi il decoram.
  • Il mutam cu grija pe un platou si il bagam in frigider pana in momentul in care il vom servi.

Asamblare Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata

Asamblare Tort de ciocolata cu mousse Il decoram dupa pofta inimii.

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort de Ciocolata cu Mousse de Ciocolata
Publicata:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 33 Review(s)

69 Comentarii

  1. OOOOOOOOO!Ce minunatie!laura!super fain!acu plec undeva da voi revenii!O minune de tort!abia astept sa citesc!si bine inteles sa-i vina rindul sa-l fac!multumesc pt.reteta si te pup!pa.pa

  2. Te pup si eu Mariana si te astept sa-l incerci!!

  3. Am facut mousse-ul cum am promis odata si e foarte bun ,dar din pacate nu am si poza sa-ti arat ,multumesc .Pupici!

  4. Lissa draga mea cat ma bucur ca ti-a placut!! Mie imi e de ajuns daca imi spui ca ai fost multumita de cum ti-a iesit. Te pup si te mai astept pe la mine!

  5. Anonymous

    O intrebare – cum muti tortul de pe gratar pe platou?
    Denisa

  6. Denisa draga inainte de a-l pune pe gratar, asezam tortul pe un carton de cofetarie mai grosut. Dupa ce il glazuram, bagam un cutit cu lama lata si lunga si il desprindem de pe gratar, dupa care usor usor bagam mana sub tort si il transferam pe platou.

  7. delia_air

    Este intr-adevar deosebit.
    L-am incercat odata prin ianuarie 2010 si inca odata azi, 16.08.2010, cand am avut musafiri. I-am dat pe spate, ce mai………!!
    La glazura as zice totusi sa injumatatim cantitatile….. Ramane prin frigider ……
    In rest…… toata admiratia pt. d-na Laura.

  8. Delia draga mea ma bucur tare tare mult ca l-ai incercat si ca ti-a placut. Glazura este intr-adevar mai multa decat ar trebui dar rezista excelent la frigider o perioada lunga de timp (1-2 saptamani) si se poate utiliza la atatea alte dulciuri sau se poate manca pur si simplu intinsa pe paine.
    Te pupic!!

  9. Anonymous

    Am facut si eu azi un tort cu mousse de ciocolata…dar … a iesit cam lichida crema…nu e asa groasa cum arata la tine, am pus-o intre foi, dar curgea destul de binisor…l-am dat la frigider, nu imi dau seama ce n-a iesit… .
    Livia.

  10. Livia scumpa mea imi pare tare rau ca nu ti-a iesit crema. Haide sa o luam pas cu pas ca sa vedem unde s-a strecurat greseala si sa o evitam data viitoare. In primul rand, ai mixat super bine frisca si albusurile? te intreb asta pentru ca mami prima data cand a incercat crema, a folosit intaritor pentru frisca pentru ca nu se mixa bine si i-a iesit foarte lichida. M-a sunat sa ma intrebe de ce nu i-a iesit si i-am spus ca ingredientele trebuie in primul rand sa fie proaspete, de buna calitate, iar albusurile si frisca trebuie mixate perfect si amestecate cu grija in compozitia de galbenusuri si ciocolata. De atunci i-a reusit intotdeauna si nu se mai desparte de acest mousse pe care vara il transforma in inghetata!!
    Pupicei si astept sa imi raspunzi ca sa gasim solutia!!

  11. Anonymous

    Draga Laura,

    Zilele trecute am facut acest tort, sunt la a doua incercare asa ca a iesit foarte bine (primul tort din viata mea a fost cel cu mousse de portocale). Prima data am dat-o in bara cu pandispanul, nu am omogenizat faina foarte bine si erau cocoloase in aluat, asa ca nu a crescut… La al doilea (a trebuit sa mai fac unul pentru ca primul nu a fost comestibil 🙂 am folosit un tel si deja s-a vazut diferenta. A crescut frumos si pufos. E foarte bun!

    Multumesc pentru retetele minunate si modul clar de prezentare!

    Te pup,

    Ioana.

  12. Anonymous

    Buna,Laura!scuza-ma daca te deranjez dar te rog din suflet daca poti sa-mi raspunzi.galbenusurile se pun crude?doar amestecate cu zahar ? n-au gust ciudat? multumesc, as dorii sa fac si eu acest tort care pare minunat!

  13. Nu ma deranjezi deloc draga Anonim!! Raspund cu mare drag tuturor intrebarilor desi recunosc ca in ultima perioada raspund mai greu pentru ca imi merge mai greu internetul si comentariile sunt destul de multe, cee ce ma bucura foarte mult.
    Galbenusurile se pun crude si iti garantez ca mousseul nu va avea absolut deloc un gust ciudat. Este mousseul meu preferat si dupa ce l-a incercat si mami a mea, a devenit si mousseul ei preferat. Il foloseste foarte des si una dintre prietenele ei il transforma vara in inghetata. Este pur si simplu divin!!

  14. Anonymous

    Buna Laura
    Sincere felicitari pentru fotografiile minunate si bunatatile care te fac sa-ti " ploua in gura".
    Vroiam sa te intreb daca se poate folosi acest mousseul si in blatul de la Tort padurea neagra?

    Iti multumesc pentru acest site minunat.
    Craciun fericit alaturi de cei dragi !
    Adtiana , Sibiu

  15. Laura, in primul rand vreau sa-ti marturisesc ca esti o sursa de inspiratie pt mine…te vizitez aproape zilnic si am incercat multe din retetele tale. De sarbatori vreau sa incerc si eu mousse-ul de ciocolata, dar vreau sa-mi iasa perfect si am o nelamurire: nu mi-am dat seama daca e vorba de cafea preparata, lichida, sau pudra de cafea.
    merci

  16. Buna Adtiana,

    Iti multumesc mult pentru aprecieri. Sigur ca poti folosi acest mousse la tortul padurea neagra. Il poti folosi la orice tort sa prajitura.

    Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!!

  17. Rebecca, iti multumesc mult pentru cuvitele tale. Este vorba de cafea lichida, fiarta in ibric si apoi lasata sa se raceasca.

    Sarbatori Fericite iti doresc!!

  18. Anonymous

    buna ziua !foarte frumos tortu,de abia astept sa l fac,sper sa reusesc aceasta reteta.in special imi place mult crema…daca imi iese am sa o fac mereu la orike tort .complimente mihaela

  19. apreciez foarte mult retele tale, insa de data aceasta era foarte bine sa precizezi de la inceput despre ce cafea este vorba lichida sau pudra( nu sunt bautoare de cafea) pt ca eu din nefericire am pus pudra si am stricat totul!asta este….detaliile fac totul

    • Madalina, ma bucur ca-ti plac retetele mele. Draga mea, am spus in reteta urmatorul lucru: ” ciocolata se topeste pe baie de aburi si cand se raceste se amesteca cu cele 50 gr cafea ca sa devina manevrabila:
      ciocolata astfel DILUATA se adauga compozitiei de galbenus…”
      Ciocolata nu poate fi diluata decat cu un lichid, in cazul de fata cu cafeaua.
      Imi pare rau ca nu ai inteles.:(

  20. Denisa Costin

    Doamna Laura, doresc sa va multumesc pentru acest tort superrrrrrrrbbbbbbbbbbbb de bun!Imi place foarte acest tort deoarece este simplu iar moussul de cioco excelent!Desi am avut probleme cu ciocolata, cand s-a topit am pus imediat cafeaua inca calda si mi s-a intarit ciocolata. m-am cam panicat:))Dar nu a fost nici u problema deoarece am avut la ciocolata cu lapte …….. mult, asa ca am refacut-o. Vreau sa va multumesc din nou pentru acest tort si va doresc sanatate si numai bine!^_^.Denisa

    • Denisa, scumpica mea, ma bucur atat de mult ca ti-a placut tortul. Mousse-ul este absolut divin. O prietena de-a mamei mele il transforma vara in inghetata. Mi-a spus ca iese atat de buna incat nu iti vine sa te opresti din mancat.
      Pup dulce, draga mea!!

  21. Cristina M, Buc

    Buna Laura ! cu ceva vreme in urma credeam ca o sa fiu tare priceputa in ale dulciurilor, pentru ca incepusem sa prepar una ata. Am facut niste rateuri si am lasat-o balta. Cum vine ziua mea vreau sa probez niste creme pentru tort, caci blatul sunt sigura ca o sa iasa la cat de detaliat ai aratat tu cum se face. Insa la creme sunt in urma rau, de exemplu ma sperie frisca, nu vreau sa cumpar vegetala sau la tuburi, sprayuri, vreau sa pot sa fac eu, insa nu stiu din ce smantana, in ce fel, cantitati, iar pe net nu pot spune ca am gasit. Daca ai niste lamuriri pentru mine, fara sa ai mare bataie de cap, ti-as multumi din suflet. Oricum iti multumesc pentru felul in care ai realizat fiecare reteta, parca simt calmul de la final, dupa ce ai reusit sa asamblezi totul. M-am gandit sa invat sa fac mousse intai, tortul iese minunat in final. Numai bine si sanatate !

    • Cristina, draga mea, nu am incercat niciodata sa fac frisca in casa deaorece mi-a lipsit smantana proaspata. Se colecteaza stratul de smantana format la suprafata laptelui proaspat muls si apoi se mixeaza cu 2-3 linguri de zahar pudra. Din pacate, nu pot detalia reteta pentru ca nu am facut-o niciodata.
      Pentru ornat, iti recomand frisca hulala. Nu este naturala dar are un gust foarte bun si se mixeaza perfect. Ca frisca naturala iti recomand Dorna. Are un gust excelent numai ca nu se mixeaza atat de bine. O poti folosi la creme dar nu la ornat.
      Pup dulce si imi cer scuze ca nu am putut sa iti fie de ajutor.

  22. Cristina M

    Esti o draguta ca mi-ai detaliat oricum procedura. Uite, pana una alta am facut tortul padurea neagra. Vorba vine ca l-am facut, nu a iesit el prea bine. Inca nu l-am taiat, e una din probele facute, o sa ii pun sigur 2-3 lumanari sa se distreze baietelul sufland. Am citit acum toate comentariile la reteta pt padurea neagra, am vazut acolo cum spuneai de frisca. Plus experientele celorlalte fete la realizarea tortului. Eu am facut blatul si l-am pus la copt, aprox 55 min, cuptor vechi, cred ca daca luam in considerare sfatul dat de tine: cand se desprinde de margini si daca scobitoarea e doar usor umeda, atunci e gata. L-am ars binisor, dar l-am razuit si am reusit sa il tai. Ca praf de copt am folosit marca darling,nu a crescut prea mult. Dar taiat pare copt, umed cum spuneai, destul de accentuat gustul de cacao. Frisca…m-am aruncat dupa informatii pe net, am procurat niste smantana “de casa” facuta la Sibiu, se vinde la un stand separat in Cora. Avea o consistenta deja untuoasa, puteai sa intinzi pe paine. Nu am avut multa rabdare cu mixatul, daca nu era pt ornat ar fi fost super, de inclus in compozitii. Dar nu am avut intaritor si am pus gelatina, s-a intarit in urma, dar a luat forma vasului, cand sa o intind pe tort, m-am apucat sa o amestec si a devenit branzoasa. Dar mai conteaza ? daca o sa fie si bun, e facut de mine, stiu ce am pus, unde am gresit, mai fac o data. Daca ii fac poza, o sa iti trimit, sa te amuzi un pic. Chiar cred ca umorul trebuie sa ne insoteasca, nu e doar o vorba. Te salut si iti multumesc pentru sprijin.

    • Cristina, scumpa mea, eu sunt convinsa ca ti-a iesit dragutel foc foc!! Daca faci pozuca, sa mi-o trimiti neaparat ca sunt tare curioasa cum a iesit. Blatul are o consistenta umeda bine. Tocmai de aceea nu se mai insiropeaza ulterior sau se insiropeaza fffff putin.
      Daca adaugi gelatina intr-o crema, nu trebuie sa o lasi sa se intareasca in vas pentru ca apoi se va branzi cand o vei amesteca.
      O lasi eventual in vas cca 5-10 minute si cat este inca lichida, o pui peste tort ( tortul sa il pui in forma detasabila).
      Pup dulce dulce si ma bucur tare mult ca esti o persoana care gandeste pozitiv!!

  23. Am sa fac tortul maine,duminica serbam ziua de nastere a fiului cel mic,face 9 anisori.Sper ca invitatii lui sa manince tortul asa pe nesaturate.Oricum ma bucur ca te-am descoperit.Toate cele bune!

  24. pop mariana

    ce frisca ati folosit la crema?

  25. Draga Laura,

    Ai un blog minunat, este blogul culinar preferat! Te urmaresc de cateva luni si am incercat o parte din retetele postate. Desi sunt o incepatoare in ale gatitului, nu am dat gres niciodata. Toate sunt extrem de bine explicate. Iti multumesc!
    De ceva vreme caut o reteta de tort pt ziua de nastere a bunicului sotului, care urmeaza sa implineasca 81 de ani. Tortul cu Mousse de ciocolata m-a convins, pare usor de facut si delicios. Am insa o singura problema. Deoarece locuiesc in Japonia, imi este imposibil sa gasesc smantana necesara la prepararea glazurii. Singura smantana disponibila in magazin este foarte densa si foarte foarte acra, nu cred ca este potrivita. Cu ce as putea sa o inlocuiesc?

    • Aurora, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
      Ii doresc bunicului tau La multi multi ani sanatosi si plini de fericire!
      Din pacate frisca lichida nu se poate inlocui cu nimic in aceasta reteta. In japoneza frisca lichida se numeste ホイップクリーム, sper sa nu ma insel.
      Iti dau un link cu o poza a unei cutii de frisca lichida. Poate o gasesti in magazine:

      Pup cu drag!

  26. Draga Laura,

    Esti un izvor nesecat de informatii! Chiar asa ceva am cumparat aseara in speranta ca o voi putea folosi. Nu eram sigura ca frisca lichida e tot una cu smantana lichida (deh, sovaiala de incepator :)) Iti multumesc! Azi urmeaza sa fac tortul, primul meu tort. Dar nu imi fac griji, cu instructiunile tale nu dau gres niciodata! Pup cu drag!

  27. Laura,iti multumesc pentru reteta:)Tocmai astept sa ornez tortul care a iesit o minunatie.Eu am adaugat si o a treia foaie de blat pentru ca l-am vrut si cu frisca si capsuni,dupa preferintele sotului.Mousse-ul e demential! Pe deasupra voi pune capsuni glazurate,cred ca va da bine:) Pentru noi e o ocazie speciala ,deoarece baietelul meu implineste azi 4 lunite si am vrut ca de azi inainte sa-i fac cate un tort in fiecare luna.

    • Scumpa mea, cu intarziere, ii doresc baietelului tau multa multa sanatate, fericire si La multi Ani!!
      Ma bucur tare mult ca ai ales acest tortulet pentru o zi atat de importanta!
      Pup cu drag!

  28. Am si papat din el,o minunatie!!Cel mai reusit tort de pana acum:D Ti-as trimite si o poza sa-l vezi dar nu stiu cum.Te pup si o zi frumoasa sa ai!

  29. Laura, imi poti spune te rog cam ce diametru are forma pentru blatul tortului?
    Iti multumesc, Iulia

  30. Dna. Laura, mii de multumiri!! Am cautat un tort deosebit pentru ziua baietelului meu si l-am facut pe acesta ( in martie); a implinit 1 an. Tortul a iesit excelent. Le-a placut chiar si celor mai greu de multumit care bineanteles ca nu lipsesc din nici o familie! Acum ma pregatesc sa il fac pentru a doua oara. Va multumesc pentru felul “cald “in care comunicati cu toata lumea !Este admirabil ! Va doresc multa sanatate si sa va bucurati multi ani de oamenii pe care ii purtati in suflet!

    • Draga mea, La Multi Ani baietelului tau! Sa creasca mare si sa fie sanatos si fericit!
      Ma bucur tare tare mult ca v-a placut tortul!
      Pupicei cu mare drag!

  31. Cu emotii si nerabdare voi pregati azi minunantul tort, pentru aniversarea sotului meu. Am decis ca la 3 foi de blat (24 cm) sa dublez cantitatea de mousse. Laudele iti vor reveni, in cea mai mare masura 🙂 Multumim pentru interesul acordat blogului! Numai bine, Iulia

  32. Buna ziua! As dori sa fac mousse de ciocolata pentru baietelul meu de 2 ani. Pot sa inlocuiesc cafeaua cu alt lichid? Multumesc

    • Sigur ca da, draga mea. Poti inlocui cafeauau cu aceeasi cantitate de lapte.
      Te pupic!

  33. foarte bun,dar dupa parerea mea cafeaua nu ar trebui amestecata cu ciocolata deoarece chiar daca am asteptat sa ajunga amandoua la aceeasi temperatura ciocolata tot s-a taiat.

  34. Buna..suna tentant. O intrebare am. La celelalte torturi cu mousse, ai folosit si geletina. Aici nu. Sigur se intareste cat trebuie? Sau mai bine pun geletina? 🙂

    • Ranya, nu este nevoie de gelatina. Datorita cantitatii mari de ciocolata, mousse-ul se intareste garantat.
      Sa folosesti o marca buna de ciocolata.

  35. Buna Laura, am facut acest minunat tortic si mi-a ieșit ca si gust, mirific. Totul a fost bine pana la glazura caci gelatina a fost foi si nu s-a topit a ramas ca un plastic iar glazura a fost ca un sirop pe care l-a înghițit blatul. La gelatina am procedat asa cum scrie la reteta, dar poate nu trebuia gelatina foi. Daca e gelatina granule cum procedez. E ziua fetiței mele si vreau sa-i dau gata pe invitați mei. Restul a ieșit un vis de tort, pt care iti multumesc din suflet. Pt mine nici nu mai exista alt blog decat al tau si ma inspira maxim si cu deosebita plăcere încerc tot felul de retete pt ca este foarte bine explicat.
    Multumesc mult
    Succes mult si un an nou frumos si sănătos.

    • Draga mea, ma bucur ca ti-a placut. Referitor la gelatina, eu folosesc numai gelatina foi. Daca nu s-a topit integral, inseamna ca glazura nu a fost suficient de calda. Ai lasat gelatina la inmuiat inainte de-a o folosi?
      Daca vrei sa folosesti gelatina granule, ai nevoie de 13 g gelatina pe care le pui intr-un mic vas si le amesteci cu 2-3 linguri de apa. Lasi gelatina sa se hidrateze 10 minute, apoi o topesti la bain-marie. Atentie sa nu fiarba deloc! Cand este perfect topita, o adaugi in glazura fierbinte si amesteci.
      Spor si sa imi spui cum a iesit!

  36. Buna,
    sunt tentata sa scot cafeaua din mousse. Gresesc? O data pentru ca il fac pentru copii (am vazut si varianta de inlocuire cu lapte) si a doua oara pentru ca mi-e teama sa nu iasa prea moale (iar maine e petrecerea copiilor si n-as vrea sa ratez tortul).
    Multumesc!

    • Draga mea, nu stiu ce ai facut pana la urma, dar e bine sa nu elimini cafeaua din mousse sau macar sa o inlocuiesti cu lapte.
      Chiar sunt curioasa ce ai facut.
      Cu drag!

  37. Buna draga Laura sunt vreo doi ani de cand urmaresc blog-ul tau,dar pana acum nu am avut nici o nelamurire,acum da de aceea iti scrii
    acest tort se poate imbraca in fondant si daca da mai e necesara glazura? pupicei

    • Draga mea, sigur ca se poate imbraca in fondant. Nu mai este necesara glazura in acest caz, dar iti recomand sa ungi tortul, integral, cu un strat foarte fin de gem. Iti recomand un gem de capsuni/fructe de padure/caise.
      Pup cu drag!

  38. 🙂 am inteles in timp ce faceam de ce nu trebuie scoasa cafeaua:) am adaugat lapte. Am invatat facand si ca mousse-ul nu trebuie sa stea ore bune in frigider pana sa montez tortul:) Si nici ganache-ul. Am facut un tort de doua blaturi de cacao, doua straturi de mousse si unul de crema de lapte la mijloc (sa ma simt mai putin vinovata fata de parintii copiilor) si l-am invelit in ganache (ca sa suporte montajul in forma de piese de lego). N-ar fi trebuit sa fac pentru prima data combinatia asta chiar in ziua petrecerii dar stiam ca retetele tale ies fara proba inainte. SI a iesit si tortul!:)

    Multumesc pentru retete.

  39. Am facut până acum 5 bucăți și am primit 10 plus este un tort ” mortal ” , mulțumesc pentru rețetă

  40. Buna laura!m am hotarat la tortul cu mousse ptr ziua baietelului meu.numai ca am intampinat o problema:cand am adaugat cafeaua in cioco aceasta sa facut bulgarasi….s a stricat!!!!am facut alta pciocolata si n am mai pus cafea.a iesit moale mouse ul.oare o sa se inchege?am mari emotii….
    Lasand la o parte emotiile mele,imi plac f mult retetele tale…..pupicei

    • Laura Adamache

      Draga mea, daca crema s-a intarit, inseamna ca exista o diferenta de temperatura intre cafea si crema.
      Sigur s-a intarit si fara cafea. Mami face acest mousse fara cafea si ii iese mereu.
      Te pupic!
      Sa imi spui cum a iesit, da?

  41. maine ma pregatesc sa fac acest tort;am citit toate comentariile ,m-am elucidat;am de gand sa-l ornez cu capsuni ,peste glazura oare se potriveste?…sa vedem ce iese…in italia, smantana lichida o gasesc cu numele de panna fresca,nu-i asa?iar frisca,panna da montare.Multumesc

  42. Revin cu un comentariu pentru a multumi , tortul a iesit in final foarte bine, a fost foarte apreciat, am introdus totusi in frisca un intaritor deoarece era cam lichid mousse-ul dar asta probabil din cauza mea sau a calitatii produselor.

    • Laura Adamache

      Draga Laura, ma bucur foarte mult ca ti-a reusit.
      Sa va fie de bine!

  43. Foarte bun tort! Laura, imi poti explica ce rol are cafeaua? Eu cand am pus, s-a ingrosat ciocolata topita, nu exagerat. Asta e ce trebuia sa faca sau a fost diferenta de temperatura, desi m-am straduit sa le nimeresc aproape? In final, mousse-ul mi-a iesit destul de teapan:). Poate si pt ca, de teama, avand smanatana de tara care imi permite, am mixat-o pana ce frisca s-a intarit f bine? Poate prea bine?:)
    Multumesc.

    • Laura Adamache

      Draga Simona, daca crema s-a intarit, sigur a fost o diferenta de temeperatura, dar ar fi trebuit sa isi revina dupa ce ai adaugat frisca si albusurile.
      Cu mult drag.

  44. Pentru ca vreau sa fac din nou acest tort, pt ziua tatalui meu, si nu vreau s-o dau in bara:) revin cu intrebarea referitoare la cafea: care este rolul ei? As ‘sari-o’, daca nu e esentiala.
    Multumesc.

    • Laura Adamache

      Draga Simona, poti inlocui cafeaua cu aceeasi cantitate de lapte.

  45. Am testat aceasta rețetă de tort.Delicios…dar nu știu de ce nu s-au amestecat frumos gălbenușurile cu ciocolata topita.Mentionez că nu am adăugat cafea pt că era pentru copii tortul.

  46. Buna. As vrea sa fac un tort mare cu doua tipuri de mousse: cioco neagra si cioco alba..intrebarea e: as putea sa folosesc aceasi metoda de la acest mousse pt un mousse de ciocolata alba? Sa inlocuiesc cioco neagra cu cea alba si cafeaua cu lapte? sper ca m am facut inteleasa. Multumim pt toate retetele daruite cu atata gingasie. Esti o scumpa Laura! Numai bine!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.