Masuri traditionale in bucatarie

16 comentarii

sugar-ball-and-spoon

 

fotografie: www.occa-home.co.uk

M-am gandit ca nu toata lumea are un cantar de bucatarie si cum unele retete cer ca ingredientele sa fie masurate cu exactitate, am hotarat sa fac acest tabel cu masuri traditionale. Sper sa va fie de ajutor si il voi completa pe parcurs cu noi ingrediente.

 

1lingurita de CEAI
1lingura de supa cu varf
1lingura de supa plina
1lingura de supa rasa
1pahar de apa obisnuit
FAINA8-9 GR25 GR20 GR15 GR125 GR
ULEI5 GR——-10 GR——-245 GR
LAPTE, APA,VIN4-5 GR——-14-15 GR——-250 GR
UNT10 GR——-25 GR——-——-
ZAHAR12 GR30 GR15 GR10 GR200 GR
SARE5 GR25 GR20 GR15GR——-
AMIDON5 GR15 GR10-12 GR8 GR——-

16 Comentarii

  1. mulumesc ma ajuta mult mai ales acuma ca sunt la inceput in ale bucatariei

  2. Foarte util articolul! Nu stiam masurile decat pentru zahar si faina. Le-am notat si pe celelalte acum! Multumim mult!

  3. da da., pentru mine e folositor!te pup

  4. Chiar foarte util!!! Multumim!

  5. superrrrr …. multumesc, de mult cautam aceste masuri … le-am notat … felicitari pt blog …

  6. Miches Alexandra Sorina

    foarte bine ce ai facut .mltumim

  7. Adizzy draga tare ma bucur ca iti este de folos tabelul!! Pupicei!!

  8. Lavinia scumpa promit sail completez pe parcurs. Te pupic si ma bucur ca iti este de folos!!

  9. Te pup Antzu' draga mea si ma bucur ca iti este util!!

  10. Cu placere Liviana draga!! Te pup!!

  11. Tunde draga mea ma bucur sa aflu ca este util un stfel de tabel pe care o sa-l imbogatesc in timp!! Pupicei tie si frumoasei tale fetite!!

  12. Cu mare placere Sorina draga!! te pup si numai bine iti doresc!!

  13. bibliotecabiblio

    Sunteti o adevarata ,,maestra” FELICITARI! LA MULTI ANI!!!

    • Multumesc mult pentru aprecieri!
      Iti doresc Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un An nou mai bun!

  14. birsan ramona

    iti multumesc pentru acest tabel .ma ajuta foarte mult.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.