Cum deshidratam feliile de portocala?


Anul acesta se poarta decoratiunile de Craciun naturale. Feliile de portocala deshidratate se uitilizeaza atat in bucatarie cat si ca decoratiuni pentru masa de Craciun ( puteti decora diverse platouri de aperitive, friptura sau peste), pentru impodobirea bradului sau puteti face o frumoasa coroana de pus in centrul mesei. Eu inca nu m-am apucat de decoratiuni dar usor usor imi pregatesc materialele asa ca astazi am deshidratat portocalele. Tehnica este extrem de simpla.

Pentru inceput spalam bine bine portocalele dupa care le stergem foarte bine si le taiem in feliute subtiri de maxim 1 cm grosime,

Before dehydration

 

Punem feliutele de portocala, daca doriti puteti folosi si lamai, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptor pe a doua treapta de jos in sus, la 40-50 grade, cuptor ventilat. Deshidratarea se va produce in 2-3 ore. Feliile de portocala se vor micsora in acest timp iar la sfarsit vor avea o suprafata mata. Le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet si sa se intareasca.

After dehydration

 

Daca nu avem cuptor electric le putem deshidrata pe calorifer!! Puneti feliutele pe o foaie de hartie de copt si apoi le asezati pe calorifer unde le lasati pentru 2-3 zile, intorcandu-le din cand in cand.

Print Friendly, PDF & Email

26 comentarii la “Cum deshidratam feliile de portocala?

  1. pescarus spune:

    iupiiii!!! am fost gand la gand . eu am deshidratat o portocala si azi am luat de pe calorifer feliile de lamaie!au iesit super si abia astept sa fac aranjamentul cu lumanari pentru masa din living. pupicei, miha

  2. Cami spune:

    Aproape tot ce are omul nevoie gasete la tine!
    Pentru ca te apreciez deja de multi ani, in culinar deja…iti ofer un premiu deosebit pentru o persoana deosebita ca tine. O seara placuta! Sarbatori fericite!

  3. Narnia spune:

    Multumesc pentru sfat. Nu am deshidrata niciodata pana acum, dar anul asta am de gand sa incerc. Iti doresc spor la pregatirile pentru Sarbatori si sa te bucuri de fiecare clipa.

    Cu drag,
    Narnia

  4. Elena Toma spune:

    Felicitari pentru aceste idei atat de utile. Cuptor din acela nu am, dar calorifer… exista. Asa ca voi face si eu.

  5. ghiocel07 spune:

    Desi vad ca ai mai primit acest premiu, ti-l acord si eu cu toata dragostea. Ai un blog pe care-l apreciez foarte mult, care ma inspira, care aduce bucurie si frumusete in sufletul oricarui privitor. Iti doresc Sarbatori frumoase alaturi de persoana draga, sa va bucurati de frumusetea Craciunului.

  6. Laura spune:

    Pescarusul meu drag noi mereu suntem pe aceiasi unda!! Sunt convinsa ca vei face niste decoratiuni absolut splendide si tare mi-ar place sa le vad si eu. Poate poate imi trimiti o mica poza daca ai timp. Eu abia maine ma apuc de decoratiuni pentru ca mai trebuie sa-mi cumpar niste pioneze si un fir de fier. Sper sa gasesc azi. Te pupic cu drag!!

  7. Laura spune:

    Mimisor draga mea iti multumesc din suflet pentru minunatul premiu. Te pupic cu drag si tare ma bucur ca iti plac feliile de portocala.

  8. Laura spune:

    Anita draga mea maine ma apuc de decoratiuni pentru ca inca mai am cateva lucruri de cumparat. Te pup si o duminica minunata iti dorsec!!

  9. Laura spune:

    Draga Cami multumesc pentru premiu. Cu siguranta il voi ridica foarte curand. Te pup cu drag si o duminica minunata iti doresc!!

  10. Laura spune:

    Narnia draga mea sunt tare simplu de facut si foarte decorative. Spor la pregatiri si tie si o duminica minunata sa ai!!

  11. Laura spune:

    Draga mea Ghiocel iti multumesc pentru premiu si pentru cuvintele tale frumoase!! Iti doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!!

  12. Laura spune:

    Just me iti multumesc ca te-ai gandit la mine cand ai oferit acest premiu. il voi ridica in cel mai scurt timp posibil. Te pup si o duminica excelenyta iti doresc!!

  13. Laura spune:

    Ceska draga mea am verificat dar in afara de comentariul acesta nu mai apare altul de la tine.
    Acum merg la tine sa vad minunatiile tale. Te pupic!!

  14. Ina spune:

    vai Laura ce ma bucur ca ai postat asta pe blog. Daca ai stii cat m-am chinuit cu niste amarate de felii de portocala…Am citit intr-o revista ca se usuca foarte frumos daca le insiri pe ata si le atarni in casa, intr-un loc cat de cat ferit de umiditate. Zis si facut, am taiat feliile, le-am insirat frumos pe ata si le-am pus la uscat. Dupa vreo 3-4 zile au incesut sa se curbeze de la propria greutate si au inceput sa faca mucegai. Nu stiu ce ce, pentru ca am aparat de dezumidificare. Pana la urma le-am aruncat pe toate si am renuntat de tot la idee. Voi incerca varianta ta. Merci mulr de sfaturi. Te pup

  15. Addriana spune:

    Idee super faina! M am gândit și eu sa usuc felii de citrice pe calorifer și sa le folosesc la decorarea pungilor cu alune de pădure, migdale și nuci pralinate pe care le fac eu. Wow, ma apuc de treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor