Rulouri de vinete cu cascaval


Retete culinare, Mancare – Rulouri de vinete cu cascaval

Rulouri de vinete cu cascaval detaliu final

Una dintre legumele mele preferate de vara este vanata. O mananc cu o deosebita placere si pot spune ca retetele cu vinete sunt cel mai des incercate in bucataria mea. Rulourile de vinete cu cascaval se afla printre retetele preferate. Se fac foarte simplu, iar umplutura poate varia in functie de preferinta.

Ingrediente – Rulouri de vinete cu cascaval

  • 1 vanata mare si lunga
  • cascaval
  • suc de rosii
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

  • Taiem cotorul vinetei, apoi taiem vanata pe lungime in feliute subtiri. Le frecam cu sare si le lasam 30 minute sa isi piarda apa.
  • Spalam feliile de vanata, le stergem si le ungem cu ulei de masline. Le prajim pe ambele parti pe un gratar incins

Rulouri de vinete cu cascaval - felii vanata pe gratar

  • Amestecam intr-un mic vas sucul de rosii cu cateva linguri de ulei de masline, ungem fiecare felie de vanata cu acest amestec iar pe deasupra punem din belsug cascaval ras.

Rulouri de vinete cu cascaval - preparare

  • Rulam feliile si le asezam intr-un vas uns cu ulei de masline. Incercam sa le asezam cat mai apropiate unele de altele.

Rulouri de vinete - in tava

  • Le ungem cu putin suc de rosii amestecat cu ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10-15 minute. Le servim cu paine prajita si putin cascaval ras.
  • Sunt divine! Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulouri de vinete cu cascaval
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 25 Review(s)

28 comentarii la “Rulouri de vinete cu cascaval

  1. LLAAVVIINNIIAA spune:

    Le stiu in varianta cu cascaval si o felie subtire de bacon sau… daca buzunarul permite, putem pune prosciutto. Stropite cu un pic de ulei de masline si un strop de vin alb. MINUNATE!
    Numai bine Laura!

  2. Ana-Maria spune:

    Uau….nici nu mai pot respira de cat pot sa salivez…pe bune!Clar , trebuie incercat , arata bestial si cred ca mirosul este demential!

  3. Anonymous spune:

    Mmm! Cred ca sunt tare bune! Am sa le incerc si eu intr-una din zilele urmatoare.
    Am si eu o rugaminte mare: daca ai o reteta de sos de ciocolata te rog sa ne-o impartasesti! Please, please…

    • Nico spune:

      Cel mai bun si mai rapid sos de ciocolata-de fapt e un toping de ciocolata, nu un sos, ca iese foarte cremos-se face topind o ciocolata neagra in 200 ml smantana lichida in care am adaugat 100 ml apa.Operatiunea se face la foc mic, se indulceste dupa gust.Este perfect!

  4. Ina spune:

    Ador reteta, Merci Laura. si mie imi place mult vanata, indiferent de cum este pregatita. incerc reteta. Pupici, Corina

  5. Anima spune:

    draga mea, cand privesc aceste fotografii si inghit in sec citind aceste retete ma apuca instantaneu sporul in arta culinara si ma gandesc ca am multe de invatat chiar despre arta-feminitatii de la tine. esti o maestra! ah, mi-e brusc foame..sa vedem ce gasesc prin frigider care sa semen macar a vanata:)(ca e 12 noaptea:))

  6. Serban spune:

    Abracadabra, ce vraji a mai facut Laura? Daca mai punem si un pic de busuioc si un pic de ulei de masline, atunci e paradisul. Este si leguma mea preferata.Am multe retete, cu. Pup Nina

  7. Elena Toma spune:

    Exceptand modul de prezentare de inalt nivel cu care ne-ai obisnuit, reteta este exceptionala pentru ca este simpla, gustoasa, dietetica (daca nu se exagereaza cu cascavalul), apetisanta…
    Se potriveste de minune si la dieta mea, ca si tip de combinare, deci o voi incerca negresit. Felicitari, Laura!

  8. Anonymous spune:

    Buna Laura, citesc cu regularitate postarile tale, ca relaxare pur si simplu, e o placere sa te vizitez, si le mai si colectionez daca apuc sa le printez: -)) (as vrea sa le si "execut", insa deocamdata bebe mic imi ia mai tot timpul). As fi vrut sa fac o sugestie: ar fi probabil util sa introduci si cate o versiune printabila a retetelor… Numai bine, Adriana

  9. Laura spune:

    Sunt divine Ana Maria iar aroma care se raspandeste in casa in timp ce le preparam iti produce o pofta teribila. Pupicei si sper sa iti placa si tie daca le incerci!!

  10. Laura spune:

    Anonim ma bucur ca iti plac si sper sa le incerci pentru ca sunt tare bune. Stiu ca aveam o reteta de sos de ciocolata si imediat ce o gasesc o postez cu mare drag. Numai bine!!

  11. Laura spune:

    Corina draga mea la mine vanata ocupa locul 2 in topul preferintelor. Pe locul 1 este sparanghelul pe care abia il astept in primavara asta. As manca in nesstire vinete si sparanghel daca ar fi dupa mine. Pupicei si abia astept sa incerci reteta.

  12. Laura spune:

    Anima draga mea tare ma bucur ca iti place reteta aceasta si sper sa fi gasit ceva prin frigider care sa semene cu o vanata. Pupicei cu drag si multumesc pentru cuvintele frumoase.

  13. Laura spune:

    Nina draga mea busuiocul le da o aroma divina numai ca nu am plantat inca busuiocul de primavara. In timp ce le faceam chiar ma gandeam ce aroma minunata le-ar da. Pupicei cu drag!!

  14. Laura spune:

    Elena draga mea cat ma bucur ca iti plac. Ai dreptate, se fac tare simplu si este o reteta foarte flexibila pentru ca le putem umple cu ce avem prin frigider. Te imbratisez cu mare drag!!

  15. Laura spune:

    Ma bucur tare mult ca iti place reteta JocoK. Sper sa le incerci pentru ca sunt foarte bune. O zi excelenta sa ai si multumesc pentru vizita!!

  16. Laura spune:

    Adriana draga mea iti multumesc mult ca ma vizitezi si ca iti place ce gasesti la mine. Multumesc mult pentru sugestie si chiar acum ma apuc sa caut o solutie pentru a putea printa fiecare reteta in parte. Te pup si o zi excelenta sa ai!!

  17. Mariana tomescu spune:

    Am intrat pe internet acum 2-3 luni sa caut o reteta de pesto si am dat de blogul tau si din acel moment te-am vizitat constant.Imi place f.mult prezentarea si explicatiile pe care le dai.Aceaste rulouri am sa le incerc chiar azi.Am 59 de ani imi place f.mult cozonacul(il mananc cu masura) dar nu-mi reuseste prea bine si din aceasta cauza am sa incerc acum de Pasti,reteta ta de Vanilla cupcakes.Am vazut ca arata ca niste briose si cred ca sunt f.bune.Azi am intrat sa vad daca ai o reteta de friptura de miel mai deosebita.
    Iti urez un Paste fericit

  18. Anastasia spune:

    Ma dai gata cu vanata Laura, sa stii ca si eu iubesc vanata cel mai mult din toate legumele, o schimb pe carne daca am de ales, tare-mi place, am sa incerc neaparat sa fac dupa retetele tale e ceva nou ce inca nu am incercat si cele facute de mama ta impanate cu usturoi mi-a placut reteta, cand va veni sezonul de vinete voi face neaparat, nu prea vreau sa fac cu vinete aduse ca nu-mi plac la gust nu se compara cu cele de sezon si mai sant si iuti 🙂

  19. Anonymous spune:

    astazi am cules din gradina vinete (bio,o mica pasiune a mea) si reteta ta este apetisanta daca imi va iesi asa cum arata prezentarea ta imi voi da numele ,daca nu,.. mai am de invatat si voi ramane un anonim.Vreau in schimb sa te felicit este extraordinar ce faci.Felicitari!!!

  20. Anca spune:

    Multumiri pentru reteta, sunt absolut delicioase. Eu le-am facut cu branza cheddar intrucat cascaval nu se gaseste aici unde sunt eu, am exagerat un pic punand poate mai multa umplutura decat era necesar (in sensul ca in final vinetele au ‘inotat’ putin in branza), dar au fost extrem de bune si asa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor