Schokoladenstäbchen – Bastonase de cicocolata

53 comentarii

Bastonase de cicocolata – Schokoladenstäbchen

De Paste am primit foarte multe oua si iepurasi de ciocolata si cum nu ma prea omor dupa ciocolata in stare pura am executat acesti biscuiti absolut divini si, bineinteles ca inca mi-a ramas un munte de ciocolata pe care trebuie sa il folosesc intr-un fel.

Bastonase de cicocolata - Schokoladenstäbchen

Bastonase de cicocolata – Ingrediente 18 bastonase de 6-7 cm

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 60 g ciocolata
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 galbenus
  • 50 g migdale/alune/nuci macinate
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura rom (optional)
  • vanilie

Bastonase de cicocolata – Decor:

  • 1 lingura cacao
  • 100 g cicolata

Bastonase de cicocolata, Schokoladenstäbchen – Mod de preparare

Mixam zaharul pudra cu untul moale si semintele unui baton de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat pana cand obtinem o crema. Adaugam ciocolata rasa prin razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, 1 lingura de cacao, 1 lingura de rom pe care eu nu am pus-o si un galbenus de ou iar la sfarsit faina amestecata cu 1 lgt rasa de praf de copt. Mixam bine la robot sau cu mana pana obtinem o biluta compacta pe care o invelim in folie alimentara si o lasam 30 minute cel putin la frigider.

Bastonase de cicocolata - compozitie

Dupa perioada de repaus, scoatem biluta de la rece si formam snururi de 6-7 cm lungime pe care le asezam pe hartie de copt in tava de cuptor.

Bastonase de cicocolata - modelare

Coacem bastonasele la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 10-15 minute maxim. Nu le lasati mai mult. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca in tava deoarece sunt foarte fragile imediat dupa ce le scoatem din cuptor.

Bastonase de cicocolata - coacere

Dupa ce s-au racit, le pudram cu cacao iar pe deasupra trasam niste dungute cu ciocolata topita la bain marie. Eu am topit ciocolata si am bagat-o intr-o punguta. Am taiat un colt mic cu o foarfeca si am trasat dungutele pe deasupra bastonaselor.

Schokoladenst Bchen

Ii servim langa o cana de cafea, ceai sau lapte.

Bastonase de cicocolata - Schokoladenstäbchen, detaliu final

Sunt deliciosi. Pofta buna!!

53 Comentarii

  1. Foarte fain arata, Laura si te cred ca sunt deliciosi. Pozele … superbe, dar asta stii deja. Multumesc pentru idee.
    O primavara frumoasa, plina de realizari! Hristos a inviat!

  2. andree cosmetic

    yam-yam,ce pofta mi-ai facut!

  3. Roz_bonbon

    Laura, m-ai cucerit cu aceste schokoladenstabchen! Chiar acum invat germana :)))
    Dar intre un articol si un derivat de verb se intercaleaza de minune bastonasele tale. Sa stii ca le voi face si eu, da' de-mi intra mai usor germana in cap :))
    Te pupic!

  4. Uaau arata demential!

  5. ce idee superba ai avut. si ce biscuiti superbi ai facut. imi vine sa-mi pun lapte si sa le gust :-)))). felicitari !!!!

  6. Arata taaare bine! Cred ca sunt buuuni rau 🙂

  7. Arata perfect,comme d habitude 🙂

  8. Arata minunat! Le voi incerca in week-end!

  9. Arata super…

  10. Прекрасни са!Поздравления!

  11. Anonymous

    Arata de milioane …acum am aluatul la frigi si mai tarziu le bag la caldurica…am multe retete incercate de pe blogul tau si toate au reusit datorita modului "simplu si la obiect" al exprimarii…eu iti multumesc pentru timpul care-l acorzi acestor explicatii …:x …

    ps. ai uitat sa scrii in reteta de momentul adaugarii fainii….stiu ca de la sine inteles cand se pune ,dar mai sunt si carcotasi…

    Andreea

  12. wow, arata minunat!super..sutn pe lista de facut:D/

  13. ghiocel07

    Minunat ca tot ceea ce faci tu. Felicitarile mele.

  14. Adevarat a Inviat draga mea Narnia! Ma bucur tare mult ca iti plac bastonasele si intr-adevar au fost foarte bune. Te pupic cu drag si o primavara minunata iti doresc!

  15. Andree bine ai venit!! Sunt atat de buni si simplu de facut incat macar o data merita sa ii incerci!

  16. Betty draga mea mult succes la invatat germana pentru ca eu dupa aproape 6 luni de stat in Germania nu am reusit sa invat decat cateva cuvinte din pacate. Te pupic si ma bucur ca iti plac bastonasele!!

  17. Ma bucur ca iti plac Claudia draga!! Te pup!

  18. Reka draga mea tare ma bucur ca iti plac si sa stii ca merg excelent cu lapte sau cu ceai. Au fost tare buni. Pupic!

  19. Pupicei Edith scumpa si mrsiluc mult ca iti plac!!

  20. Te pupic Lia draga si ma bucur ca iti plac!!

  21. Abia astept sa imi spui cum ti-au iesit Svea draga mea!! Te pupic!

  22. Ma bucur ca iti plac Surac!

  23. Thank you Nanita!! Kisses!

  24. Andreea draga mea ma bucur mult ca iti plac reretele mele si ca ai incercat din ele. Abia astept sa imi spui cum ti-au iesit bastonasele. Te pupic si multumesc mult ca mi-ai spus ca am uitat sa scriu unde si cand se pune faina. Am corectat acum. Te pupic!!

  25. Antzu scumpa mea sunt asa buni ca merita sa ii incerci!! Pupicei!!

  26. Te pupic ghiocel si ma bucur mult ca iti plac!!

  27. Immm ce apetisant

  28. Superbe bastonasele astea!Ador retetele astea de dulciuri…felul asta de "fursecuri",care nu trebuiesc decupate 🙂
    Te pup!

  29. Hristos a inviat! Draga Laura am sa incerc minunatiile de bastonase. Asa de bine surprinzi in fotografii mancarea incat numai ce vad poza si mi se face o pofta… Te sarut si multumesc!

  30. Laura draga , biscuiteii acestia arata pacatos de delicios , ca tot ceea ce faci tu dealtfel. O sa ii fac si eu pt baietelul meu. Vreau sa te intreb ceva de mult, acum mi-am adus aminte, ca ma tot contrazic cu cineva 🙂 Spune-mi te rog, cum faci fotografia sa fie asa "blurata" in fundal si clara in fata? Sper ca intelegi ce vreau sa spun, eu nu prea ma pricep la fotografie. Multumesc mult si pupici!

  31. Anastasia

    neam, neam Laura, inghit in sec :))

  32. Ma bucur ca iti plac Axyy!!

  33. Maya draga mea si eu ador tot ce are un aspect mai rustic si biscuiteii astia m-au satisfacut pe deplin atat ca aspect cat si ca gust. Pupicei cu mare drag!!

  34. Lucia draga mea tare ma bucur ca iti plac biscuiteii. Eu ador fotografia macro dar in ultima perioada fotografiez exclusiv manual, adica setez aparatul singura. Setarile aproximative pentru ultima fotografie sunt: f/5.6, ISO 100-200 si timpul de expunere undeva intre 15-25. Ma apropii de subiect, setez aparatul sa focalizeze ce punct doresc, in acest caz subiectul este in centru deci setez punctul central, apas butonelul declansator pana la jumatate ca sa focalizeze bine si apoi fac poza. Sper tare mult sa fii explicat clar. Daca nu sa imi spui si iti explic cu mare drag mai pe larg.
    upicei cu mare drag!!

  35. Anastasia draga sunt tare buni. Te pupic!!

  36. Arata tare bine ….deja mi s-a facut pofta

  37. pescarus inamorat

    aoleu cat sunt de buuuni!!! nici eu nu am pus rom ca n-am vrut sa amestec aromele. in loc de migdale am pus alune de padure si cioco 70%. glazurati cu cioco cu lapte. multumiri, pupicei si azi, fiindca e oferta, iau si in brate!pupicei, miha

  38. Anonymous

    Ieri am descoperit acest blog si am s incercat reteta asta. Am fost in vizita la cineva si am dus o tavita cu aceste bastonase superbe. Eu am folosit nuca, pentru ca nu am avut altceva in casa, si in loc de rom am pus o lingura de lichior de ciocolata 🙂
    Au iesit foarte buni, si bineinteles ca doamnele casei mi-au cerut reteta 🙂

  39. O reteta de nota 11!!!sunt nemaipomeniti de buni!FELICITARI!!!

  40. Amazing blog…Speachless and completely out of what we can call standard cooking blog.

    Tip of the hat for a good fairy of baking. 🙂

  41. Arata minunat aceste bastonase de ciocolata! iar pozele, ca de obicei , fara cuvinte 🙂

  42. Buna, Laura! 🙂

    Am descoperit intamplator blogul tau zilele trecute si m-a fascinat felul in care explici retetele, simplitatea lor si pozele pe care le atasezi. Primele care mi-au facut cu ochiul au fost aceste bastonase, iar azi le-am si incercat… Au iesit minunat! Eu si prietenul meu iti suntem recunoscatori ca ne-ai dat idee cum sa ne indulcim ziua 🙂
    Voi mai trece cu siguranta pe aici!

    Te pup si multa bafta in continuare!

    Flori

    • Flori, draga mea, bine ai venit!!
      Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele si ca ai incercat bastonasele!
      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!!

  43. buna ziua.am o piscina deschisa publicului,unde pe langa altele servesc si salate.anul trecut le-am servit in niste caserole negre,dar anul acesta as vrea sa fac niste boluri din aluat.nu sunt bucatar,asadar as dori daca vreti sa imi recomandati o reteta sa fac aceste boluri….prezentarea ar fi alta!va multumesc

  44. SUPEEEEEEEEEEEER… nepoteii mei au fost grozv de incantati de poza si nu…numai…. Bineinteles ca i-am facut, au iesit deosebit de gustosi, dar nu atat de frumosi ca ai tai fiindca i-am facut prea mari. Oricum, s-au terminat imediat iar tura urmatoare stiu la ce dimensiune sa ii fac. Am o intrebare, ai mei au iesit un pic cam sfaramiciosi, imi poti da un sfat?
    Multumesc si vreau sa iti spun ca ador blogul tau!!!!!!!!

    • Anca, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut. Aspectul nu conteaza atat de mult, gustul este important sa fie bun.
      Daca vrei sa nu fie sfaramiciosi, scurteaza timpul de copt cu cca 3-4 minute.
      Pup cu drag!

  45. arata exceptional de pufos si delicios, o minunatie dulce si care merge degustat cand avem pofte de ceva bun si sanatos 😀

  46. arata f bine,la gust sunt buni dar au consistenta ca nisipul,nu stiu de ce,i-am lastat prea mult la copt sau?

    • Draga Cami, daca au consistenta nisipoasa, inseamna ca au stat prea mult in cuptor. Daca ii refaci, lasa-i cu cateva minute mai putin. Vor iesi delicios.

  47. Buna Laura, desi iti urmaresc retetele de ceva vreme nu am indraznit sa scriu. Te felicit pentru tot efortul depus si ma bucur ca si eu ma pot inspira din retetele tale. Am incercat din retetele tale si multe mi-au iesit din prima incercare. Aceste batoane cu ciocolata arata fff apetisant. Abia astept sa le incerc. Multumesc

  48. mirela goleanu

    Am facut si eu bastonasele. Foarte bune 🙂
    Multumesc Laura pentru reteta.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.