Bine v-am regasit!


harghita

Dupa un drum lung si destul de obositor am revenit aseara in Italia cu tolba plina de amintiri placute si mai putin placute din Romania. O sa fac un mic rezumat al acestor doua saptamani petrecute alaturi de cei dragi.

Drumul pana la granita Romaniei a fost obositor, dar civilizat, autostrada nefiind excesiv de aglomerata si lipsita de blocaje si cozi infernale. Dupa ce am intrat in Romania, am oprit la hotelul Phoenix din Arad, unde ne oprim de fiecare data cand ne intoarcem sau plecam din tara. A doua zi am plecat spre Harghita proaspeti si odihniti sperand ca vom avea un drum usor…. Ingrozitor, trist, cumplit sunt cateva cuvinte care pot descrie acesti 489 km parcursi in 9 ore! “Soseaua” plina de gropi, carute, camioane, stopuri si limite de viteza au facut din acest drum un cosmar fara sfarsit. La Sebes e un stop care nu functioneaza si care ne-a tinut in coada cam 45 de minute. Problema cu stopul din Sebes am avut-o si in iarna cand am stat aproape 2 ore intr-o coada interminabila. In iarna am crezut ca a fost pur si simplu o intamplare dar cand am vazut ca nici pana acum nu au fost in stare sa il repare m-au apucat niste nervi cumpliti. Dupa ce am intrat in Harghita am avut senzatia ca am inceput sa dansez in masina din cauza drumului ciuruit de gropi. Sa aveti grija daca mergeti spre Lacul Rosu dinspre Gheorghieni pentru ca exista un perimetru cam de de 6 km unde daca nu sunteti atenti va puteti nenoroci masina. Tatal meu a fost tare haios cand ne-a avertizat. Imi spune: “Mergeti pe centru si sub 40”.. Pe centru nu prea am avut cum merge ca era un suvoi de masini si peste 40 km/ora nici nu se punea problema. Am ajuns intr-un final la Km4 unde am petrecut alaturi de ai mei 5 zile absolut minunate in care ne-am plimbat cat am putut prin Ditrau, Lazarea, Praid, Lacul Rosu (cumplit de aglomerat si darapanat), Gheorghieni, Izv. Muresului, Liban, etc. O sa postez o parte din fotografii pe photoblog.

Apoi a urmat Bucurestiul….super aglomerat! Nu am reusit sa ne odihnim deloc dar am rezolvat toate problemele care trebuiau rezolvate. Am ramas cu un gust tare amar dupa ce am plecat din Bucuresti. Parca se aglomereaza din ce in ce mai mult in fiecare an. Am plecat marti dimineata spre Italia si ne-am oprit la Phoenix in Arad unde am dormit de la 5 p.m pana la 6 a.m. Niciodata nu am dormit atat, dar ne-a prins tare bine a doua zi cand am plecat spre Italia. Pe scurt acesta a fost concediul nostru. Sunt extrem de fericita ca ne-am revazut familia si ca toti sunt bine sanatosi si speram sa ii revedem foarte curand.

Dupa ce ma linistesc putin voi reveni cu o parte din pozele facute in Harghita pe Laura’s Photoblog .

Mi-ati lipsit enorm de mult si chiar daca am mai intrat din Bucuresti pe blog din cand in cand nu am avut timp sa public comentariile primite si nici sa raspund la ele. Va multumesc mult ca m-ati vizitat in aceasta perioada si promit curand noi retete care sper sa va placa.

Multi pupici tuturor!!!

Print Friendly, PDF & Email

65 comentarii la “Bine v-am regasit!

  1. Ducesa spune:

    Bine ai revenit, chiar mi-ai lipsit! in legatura cu postarea…cata dreptate ai,asa nasol ma simt si eu de cate ori ma intorc din strainatate,totul mi se pare…necivilizat! mai ales infrastructura, lasa de dorit. pacat de tara asta, ca e superba!
    te imbratisez, abia astept pozele.pup!

  2. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei spune:

    Bine ai revenit Laurica!
    Si eu am fost in RO. si m-am intors de 1 saptamina.Pot sa spun la fel ca gtine,"Cu tolba plina de amintiri placute si mai putin placute!"
    Dar din pacate draga mea Laura, c-am peste tot pe unde mergem,calatorim…..avem d einfruntat cite ceva care NU este in ordine.
    Oamenii cu suflllet ii intilnesti tot mai rar, acum sintem dominati de oamenii care alearga dupa "PROFIT" sau de cei care au "STRES", pozitiv sau negativ cu aceste probleme.
    Dar pe acesta tema se poate discuta pina la infinit, de aceea o inchei si iti spun ca, eu personal ma bucur ca ai revenit si esti iarasi alaturi de noi!
    Mii de pupicei din Austria si spor in tot ceea ce inreprinzi!
    Cu deosebit respect si prietenie
    Laura S.

  3. Geta spune:

    Draga Laura bine ai revenit!! Singura bucurie pe care o aveti cand veniti in tara, cred, ca e intalnirea cu cei dragi in rest totul pare tot mai de neinteles (absolut totul este cu susul in jos).Mai este o varianta ptr cand veniti de la Arad, nu mergeti spre Sebes, ci spre Vintu de Jos , este o intersectie unde voi faceti stanga (banuiesc ca treceti prin Alba Iulia spre Harghita)-nu aveti semafoare, drumul este mai scurt, varianta cu Sebesul este un drum ocolitor ptr cei care vin inspre Alba Iulia si mai departe… in rest iti doresc tot binele din lume !!! si sa mai vii cu bunatati!! pa pa

  4. ama spune:

    sa stii ca asa am simtit si eu dupa ce m-am intors din vacanta in strainatate. cand locuiesti aici parca te obisnuiesti, dar cand vii de afara este mai evident.

    oricum, bine ai revenit si asteptam noi retete minunate 🙂

    te pup!

  5. Irina spune:

    bine ai revenit draga Laura! ti-am simtit lipsa sa stii!!!! cat despre impresiile tale mai putin placute – te inteleg perfect. am fost si eu in tara in vacanta, sa stii ca nu am adunat atat stres pe toate drumurile facute prin europa, cate le-am adunat in 200 km facuti prin romania(imaginati-va – ne face depasire un camion pe drum de munte, in curba, marcat cu doua linii continue). am avut si un accident micut(daca pot spune asa) de masina, tot din cauza bunei educatii si responsabilitati a unor soferi. slava domnului, s-a rezolvat si noi nu ne-am ales cu nici macar o zgaraietura.
    nu sunt de acord cu Madalina care spune "pacat ca e locuita de romani". cred ca tocmai noi, romanii suntem responsabili de ce facem si cine suntem, si daca nu ne ajutam unii pe altii sa fim mai buni si corecti, atunci cine sa o faca pentru noi?

  6. maria spune:

    bine ai venit , imi place mult sa ma uit la bunatatile ce pregatesti ,incerc sa fac si eu din prajiturile tale bune,

  7. Ana spune:

    Bine ai revenit! Ai dreptate, din pacate asa e situatia, si nu vad sa se schimbe vreodata ceva… Pupici si abia astept pozele 🙂

  8. Narnia spune:

    Bine ai revenit, laura ! Asteptam cu nerabdare noi retete interesante. 🙂
    Ti-am lasat un mic cadou de bun venit la mine pe blog.

  9. Anonymous spune:

    bine ai revenit , eu traiesc in Romania si vorba lui Mircea Badea "Asta ne ocupa tot timpul", asteptam cu nerabdare retelele, sunt o vizitatoare mai recenta dar citesc cu interes tot ceea ce scrii si chiar incerc retetele spre incantarea familiei.
    te pupicesc
    daniela covrig

  10. aripi de inger spune:

    Draga mea draga,aceeasi experienta am avut-o si noi in Romania,dar revazandu-i pe cei dragi ti se mai sterg din memorie lucrurile urate.Ma bucur ca v-ati intors cu bine si te astept cu retete si povesti noi.Te pupacesc cu drag.

  11. Flori spune:

    bine-ai revenit! pacat ca ai ramas cu un gust amar. "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul!" cum bine zice Mircea Badea . nu te mai poti bucura de peisaje, de frumusetea naturii, asta din cauza infrastructurii si fara sa fiu rasista, a "specimenelor" ce o populeaza. si mai rau, migreaza si in alte tari, facandu-ne numele de rusine!

  12. ghiocel07 spune:

    Eu sunt in Romania chiar acasa. Dragele mele de pretutindeni, din pacate aveti dreptate.Voi cel putin veniti rar, ii vedeti pe cei dragi si pe urma va intoarceti intr-o lume normala. Eu sufar din cauza infrastructurii, a gunoaielor, a mizeriei care ne inconjoara. Si totusi avem o tara frumoasa, dar nu stim s-o punem in valoare si atata timp cat drumurile sunt groaznice, nu stiu ce turism vrem sa promovam. Ma straduiesc sa scriu despre aceste lucruri la fel cum scriu despre civilizatia din alte tari europene pe care le ador. In special cele germanice. Voi reveni cu mare drag pe acest blog pe care l-am descoperit si-mi place mult de tot.

  13. Raluca spune:

    Buna, Laura. Ce m-am bucurat ca ti-am vazut mailul. Cu Romania, te inteleg perfect; eu ma simt vinovata ca vreau sa plec cat mai repede inapoi, si-mi propun ca data viitoare sa nu mai simt la fel, dar e imposibil. parintii mei sunt chiar in Bucuresti, prietenii muncesc de dimineata pana seara, abia reusim sa-i vedem, si atunci ne speriem ce obositi arata, noroc ca ma mai duc la tara la socri. acolo parca se mai respira, intre gaini si flori, si rosii de gradina. te pup.

  14. Laura spune:

    Bine ai venit inapoi! E atat de frumoasa tara noastra, dar pacat ca nu are nimeni grija de ea. Eu plec luni in Ro, si tare mi-e teama ca ma voi intoarce cu aceleasi impresii ca si tine. Dar mi-e draga tara si locurile unde am crescut (chit ca am trait peste hotare mai mult de jumate din viata). Si pana in vara urmatoare imi "alimentez" sufletul cu pozele care le fac cat stau acolo. Te pup

  15. Geta spune:

    …referitor la sugestia de ieri, probabil ca voi mergeti prin Sibiu spre Harghita, asa ca, scuze, nu am gasit o solutie :))

  16. Laura spune:

    Cata scumpa mii de pupici!! Tare ma bucur sa te revad draga mea. Ai mare dreptate in legatura cu infrastructura jalnica de la noi. La ce bun atata frumusete daca nu poti sa ajungi decent la ea? Mare pacat…

  17. Laura spune:

    Laura draga mea prietena te imbratisez cu mare mare drag!! Sunt multe probleme la noi si din pacate vad ca din an in an se degradeaza tara din ce in ce mai mult in loc sa apara cateva imbunatatiri. E mare pacat pentru ca avem o tara minunata!! Te pupic scumpa mea!!

  18. Laura spune:

    Madalina draga mea eu inca sper ca pana la urma va avea si tarisoara noastra noroc si va da peste niste oameni corecti care sa o conduca si sa o ingrijeasca asa cum merita. Apropos, am vazut videoclipul propus de duduia Udrea pentru promovarea imaginii tarii. O rusine ingrozitoare!!! Mi-a lasat un gust tare amar. O bataie de joc…

  19. Laura spune:

    Geta scumpa eu iubesc Romania din toata inima mea dar mi-e o mila teribila de ea si ii urasc tot din toata inima pe toti cei care-si bat joc de ea!! Este inadmisibil sa mergi prin padure si sa te impiedici de gunoaie si excremente umane. Este strigator la cer sa arunci gunoaiele in jur dupa ce te-ai imbuibat cu mititei si bere si sa pleci linistit acasa. La lacul Rosu era o mizerie de nedescris, urlau manelele, era un fum gros de gratar in aer si o atmosfera de balci. Nu mai zic nimic ca ma apuca furia!!!
    Scumpa mea iti multumesc muuult pentru varianta pe care mi-ai propus-o. Noi prin Alba venim asa ca daca data viitoare vom mai veni cu masina pe acolo o luam.
    te pup!!

  20. Laura spune:

    Ama scumpa eu zic ca daca nu vom realiza ce tara splendida si bogata avem, nu vom evolua de nici o culoare. Poate ca intr-o zi ne vom trezi totusi!! Te pup draga mea!!

  21. Laura spune:

    Irina draga mea bine te-am regasit si ma bucur mult ca sunteti teferi si nevatamati!! Si noi am intalnit multe specimene cu masini potente care nu respecta nici o regula. De cate ori am venit in tara si intalneam pe autostrada in Italia sau Austria un accident aflam ca era provocat de romani. Pana acum am prins vreo 6 cozi (in 4 ani) din cauza accidentelor provocate de "fratii" nostri!!
    Te pup cu mare drag!!

  22. Laura spune:

    Irina draga mea bine te-am regasit si ma bucur mult ca sunteti teferi si nevatamati!! Si noi am intalnit multe specimene cu masini potente care nu respecta nici o regula. De cate ori am venit in tara si intalneam pe autostrada in Italia sau Austria un accident aflam ca era provocat de romani. Pana acum am prins vreo 6 cozi (in 4 ani) din cauza accidentelor provocate de "fratii" nostri!!
    Te pup cu mare drag!!

  23. Laura spune:

    Maria draga mea bine te-am regasit si iti multumesc mult ca incerci din retetele mele!!! Te imbratisez cu drag si te mai astept pe la mine!!

  24. Laura spune:

    Ana scumpa mea bine te-am regasit!! Am postat pozele cu chiu cu vai prin tinypic ca prin blogger nu stiu din ce cauza isi pierd culoarea si claritatea. Sper sa se rezolve situatia asta!! Pupicei scumpa!!

  25. Laura spune:

    Daniela draga bine ai venit pe blogul meu!! am prins doua emisiuni cu Mircea Badea si intr-una din ele a comparat Romania cu un carnaval. E cat se poate de adevarat si trist!! Te pup si te mai astept pe la mine!!

  26. Laura spune:

    Cata dreptate ai Flori draga!! sa speram ca se vor indrepta lucrurile si pe la noi desi sincera sa fiu nu prea cred. E mare mare pacat de tara noastra splendida!! Pup pup!!

  27. Laura spune:

    Ghiocel draga mea bine ai venit!! Eu am ramas fara cuvinte in fata dealurilor defrisate din Harghita. In fata casutei noastre este un rau care in momentul de fata este plin de saci de gunoi menajer aruncate de personajele din zona. Mi s-a rupt inima cand am vazut asta!! Turism la noi o sa existe peste vreo 50 de ani cand poate cu putin noroc vom termina autostrada. Tare multa mila si furie am adunat in astea doua saptamani!!
    Te pup draga mea!!

  28. Laura spune:

    Raluca draga si eu am incercat acelasi sentiment si tare rusine mi-a fost. Abia asteptam sa ma intorc. Pe mine Bucurestiul m-a facut sa simt acest lucru ca la munte era superb desi drumurile sunt jalnice si acolo si gunoaie peste tot. Dar oricum e muuult mai bine ca in Bucuresti!! Te pupic cu drag!!

  29. Laura spune:

    Laura draga iti urez drum bun si sa te intorci cu multe amintiri frumoase. Si mie mi-e tare draga tara dar nu-mi sunt dragi oamenii care o conduc si cei care o batjocoresc. Pupicei cu drag si te astept cu impresii!!

  30. ghiocel07 spune:

    Sunt destule foste tari socialiste care acum arata bine.Vezi Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Polonia. Din '89 au mers inainte nu au cautat mereu vinovati si cer mereu razbunare. Au fost niste vremuri care fac parte din istoria noastra. Unii le-am trait si nu am murit, iar celor tineri le este usor sa vorbeasca si sa nu aprecieze munca cinstita, oricare ar fi ea. Dar pe tema aceasta putem discuta mult si bine. Cum am constatat ca acesta este un blog decent, nu stiu ce cauta astfel de comentarii rautacioase.

  31. Laura spune:

    Ai perfecta dreptate Ghiocel asa ca am sters comentariul rautacios lasat de acest anonim pentru ca nu isi are nici rostul si nici locul pe acest blog. Te pup cu drag!!

  32. katy spune:

    Bine ai venit Laura!Am vazut ca ai postat pe photoblog,poze minunate!Ai un real talent in arta fotografica!Legat de comentariile facute despre tara asta,mie mi-e sila ca traiesc in ea,asta datorita unor oamemeni care nu au maniere,scrupule,si nu au sapte ani de acasa.

  33. Laura spune:

    Scumpa mea Katy cat ma bucur sa te revad!!! Poate vorbim si noi pe mess ca de multisor nu am mai facut-o!! Te pupic cu mare mare drag si iti multumesc mult ca iti plac fotografiile!!

  34. Amalia spune:

    Laura draga te imbratisez cu drag si ma bucur ca ai revenit cu bine in Italia! Chiar daca ai avut parte de neplaceri totusi bucuria revederii celor dragi e importanta. Noi plecam saptamana viitoare in Italia, langa Venetia (Lido di Jesolo) si la Brescia(Pontoglio), sper sa fie fain. Mi-e dor sa vorbesc si sa aud italiana si sa mananc bunatatile locale! De abia astept sa intru pe blogul tau la intoarcere si sa incerc retetele tale minunate!

  35. Geta spune:

    Ce mult adevar exista in: "Omul sfinteste locul!!" si cu asta am spus TOT!! Da!!- asa este ai dreptate in ceea ce ai scris!! … si restul comentariilor!!! Sper sa reusesc sa vad si eu pozele minunate pe care le-ai postat!!! Sa auzim si de bine :)) pa pa

  36. Carla spune:

    Bine ai revenit! Te-am asteptat cu mare drag si mare pofta de retete noi!

    Pozele sunt minunate… Mi-ai dat ideea sa fac o mica excursie de toamna in imprejurimi, intr-unul din weekendurile ce vor urma, eu locuind nu departe, in Cluj…

  37. Oana spune:

    Draga Laura, bine ai revenit!
    Si eu am fost in vacanta si m-am reintors cu bateriile incarcate. Vacanta mea a fost in USA si desi am stat si eu in trafic ore bune si m-am enervat, ma consolez cu ideea ca nu era din cauza unui nenorocit de semafor de care nimanui nu-i pasa sa il repare.
    Ma bucur ca te voi avea din nou prin preajma si te astept la intilnirile noastre virtuale.
    Te pup din America

  38. ghiocel07 spune:

    Si eu am vazut fotografiile, sunt minunate, realizate artistic, cred ca ai un aparat super-performant. Felicitari.

  39. Anonymous spune:

    Buna draga Laura, bine ati venit acasa! Noi am venit in urma cu doua saptamani si incercam sa ne revenim, caci despartirea e tare grea de ai tai. Ma intrebam, de ce nu mergeti prin vama Bors-Oradea, drumul e extraordinar, cu exceptia catorva km pana la iesirea din Oradea, atat! (Oradea-Cluj-Sibiu-Alba-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti)Ruta care o faceti voi am facut-o si noi o singura data si nu ne-a mai trebuit de atunci. Fotografiile sunt extraordinare, sotul meu ar dori sa stie ce fel de aparat foto ai, firma, capacitatea etc. Multumim si fii binecuvantata, tu si intreaga viata! Vio

  40. Laura spune:

    Vio scumpa mea cat ma bucur sa te revad!!!!! tare multumesc pentru sfat numai ca noi mergem pe ruta Italia-Austria-Ungaria-Romania si intram mereu prin Turnu sau Nadlac. Ca sa intram prin Oradea ar trebui sa ocolim vreo 300 km. Scumpa mea ma bucur tare mult ca v-au placut fotografiile. Am un Canon EOS 500D si iti dau un link unde poti vedea caracteristicile aparatului:

    Te pupic cu mare drag!!!!

  41. Laura spune:

    Amalia scumpa ai mare dreptate. Cel mai important lucru este ca cei dragi sunt sanatosi si fericiti. Draga mea iti doresc un concediu de vis in Italia si daca nu ai mai fost la Lido di Jesolo sunt convinsa ca o sa-ti placa foarte mult. Brescia este iarasi un oras minunat. Te pupic cu mare drag si te astept inapoi cu forte proaspete!!

  42. Laura spune:

    Mariana scumpa bine te-am regasit!!! Cu rusine recunosc ca i-am facut numai 2 poze lui puficica mic si scump. A imbatranit tare tare mult, nu mai aude si nu mai vede si sta tot timpul in pat. Te pupic scumpa mea!!

  43. Laura spune:

    Asa e Geta draga!! Indiferent daca unii se supara cand punem punctul pe I, mizeria de la noi exista si o vede toata lumea. Am primit un comentariu anonim in care mi se spunea ca nu am dreptul sa comentez pentru ca eu nu traiesc in Romania. Poate ca acum nu mai traiesc in tara dar am trait ani buni in Bucuresti si familia mea inca locuieste acolo. Niciodata nu mi-a placut Bucurestiul fiind in opinia mea un oras haotic, zgomotos si mult prea plin dar de data asta sincer m-a speriat. Am un nepot de 2 anisori si imi doresc sa creasca intr-un oras frumos si intr-o tara civilizata si ma ingrozeste gandul ca acest lucru nu se va intampla niciodata decat daca si ei vor hotari sa plece din tara.
    Te pup Geta draga mea!!

  44. Laura spune:

    Carla draga mea iti multumesc din suflet ca iti plac pozele. Ador Clujul, eu am locuit intr-o vara in comuna Agarbici, langa Floresti. Te pup si daca ajungi in Harghita sa ai mare grija cu masina pt ca drumurile sunt tare proaste. Inainte de a pleca de acolo incepusera sa repare drumul dar nu stiu daca au terminat. Te pupic cu drag si excursie minunata sa ai!!

  45. Laura spune:

    Oana draga mea bine te-am regasit!! Si noi am stat de atatea ori in cozi interminabile pe autostrada dar din motive intemeiate si nu datorita unor fapte absurde cum ar fi acest stop de la Sebes. Alt lucru care m-a socat este ca pe asa zisa autostrada Bucuresti-Pitesti inca exista carute, caini vagabonzi si autostopisti!!!!
    Te pup draga mea si numai bine iti doresc!!

  46. Laura spune:

    Ghiocel draga mea mari probleme am avut cu postarea acestor poze si calitatea unora dintre ele s-a pierdut. Sa speram ca se vor rezolva problemele de incompatibilitate intre blogger si WLW. Am un Canon EOS 500D dar inca am muuuulte de invatat desper el. Pupicei!!

  47. Anonymous spune:

    draga Laura, multumesc pentru raspuns. Referitor la comentariile rautacioase cu privire la Romania… nici eu nu le suport si atata timp cat vor trai parintii mei, noi vom merge cu drag acolo, asa cum e tara aia prapadita, cum o numesc unii. Intr-adevar, e o binecuvantare ca unii dintre noi am avut sansa de a pleca din ea, numai ca numai noi stim cu cata nerabdare asteptam urmatoarea data cand vom putea merge, cum e sa fii fara ai tai de sarbatori si altele si altele… degeaba ai de toate aici daca esenta lipseste. Si eu ma dezgust ori de cate ori mergem, insa e locul unde ne-am nascut, unde ne sunt radacinile. Nu mai suport sa aud vorbindu-ti-se urat, gunoaie sau, vorba ta, haosul care domneste peste tot. Asta e… te pup

  48. Laura spune:

    Vio scumpa mea din pacate doar noi,cei plecati, stim cat este de greu sa traiesti departe de familie, sa faci sarbatorile departe de casa si de toti cei dragi. Eu am un nepotel de 2 anisori si nu l-am vazut decat de 2 ori pana acum. Este teribil de greu si chiar imi pare rau ca multi nu inteleg asta.
    Urasc toata haita de asa zisi politicieni care in loc sa faca tot posibilul sa ofere locuri de munca bine platite forteaza tineretul capabil sa plece in alte tari care le ofera posibilitatea sa se afirme.
    Eu tara mi-o iubesc cu toata fiinta mea dar imi plange inima cand vad in ce hal de degradare a ajuns. Ma rog la Dumnezeu sa se intample ceva, orice, numai sa ne vedem tara scoasa din mocirla in care se zbate de atata amar de vreme.
    Inainte de a pleca spre Italia m-am intalnit cu administratorul blocului, o femeie extrem de puternica, muncitoare si inteligenta. Mi-a spus plangand sa plec cat mai repede din tara ca a ajuns intr-un asemenea hal de mizerie incat cu greu se mai poate trai in ea. Exact astea au fost cuvintele ei si am ramas socata sa o vad cat de mult imbatranise si ce tristete i se citea in ochi.
    Te pup scumpa mea si sa speram ca va fi bine!!

  49. Anonymous spune:

    Draga Laura,
    Urmaresc de multa vreme blogul dtale si nu pot sa spun decat ca iti multumesc pentru ingeniozitatea si profesionalismul de care dai dovada.Nu spun o noutate, deoarece,asa cum am vazut, toate persoanele interesate nu iti aduc decat elogii.
    Este stiut ca roamncele sant bune gospodine ,si asta este bine,dar sa vezi o adevarata pasiune impletita cu un real talent,este si mai bine.
    Primesc retetele dtale si ma bucur ca am avut inspiratia sa ma abonez la postari.

    Deosebite multumiri

  50. Laura spune:

    Draga Anonim iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si ma bucur mult ca iti place ce ai gasit la mine pe blog. Te mai astept cu mare drag sa ma vizitezi!!

  51. Ana MArai spune:

    Buna,
    Mi-as dori sa locuiesc intr-o tara civilizata, din pacate locuiesc in Bucuresti. Ce nu inteleg este de ce ti-ai cumparat un loc in Bucuresti cand ai fi putut sa-ti cumperi acolo unde esti acum

  52. Anonymous spune:

    doamna laura urmaresc de-o perioada blogul va marturisesc ca imi place la nebunie.imi place la bucatarie si multe din retete le-am incercat.pentru mine faceti fala bucatariei romanesti aici si peste hotare.nu va lasati .nu stiu ce sa cred sunteti aceeasi doamna de la cuina banateana.sau poate eu am gresit.oricum SUCCES PE MAI DEPARTEsi nu uitati ca sunteti cautata si lauda.

  53. bestiutza spune:

    Buna Laura,

    Avand in vedere peripetiile pe care le-ati intalnit in drumul vostru spre RO am totusi o intrebare: De ce nu ati luat avionul???

    Eu si sotul meu am emigrat anul acesta in Amsterdam , Netherlands. Am plecat cu tot cu masina noastra. Inghesuit tot ce se putea iar restul coletelor au fost puse la Atlassib. Ti-am citit cateva articole legate de Roma si comentariile altor oameni legate de Spania si discriminarea care exista acolo. Eu cred ca marea noastra problema este ca inghitim absolut tot ce ni se spune la TV iar atunci cand suntem martori a unei intamplari amplificam fara sa constientizam si mai mult ceea ce nu este decat o pura intamplare si nimic mai mult. Am observat ca majoritatea exemplelor erau date din ziare, Tv si din povestile altora. Eu le-as spune mai degraba niste versiuni pentru ca adevarul niciodata nu va fi stiut. Pe langa toate astea cu siguranta si Romania, mai exact mass-media din RO face exact ce fac si alte ziare din Europa. Noi singuri ne terfelim numele si ne mai intrebam de ce o fac si altii. Nu stiu daca te-ai uitat prin ziare, tabloide (dau exemplu tabloidele nu ca le citesc ci doar pentru ca sunt cele mai citite) la titluri de genul „Inca un roman… „, ” Niste romani prinsi in …”, ” Unul din infractori era roman…”, de parca ne-am mandri cu astfel de stiri! De la o vreme am impresia ca romanii chiar se cred buricul pamantului. Pur si simplu este o mare bataie de joc, cel putin pentru mine, sa pot citi asa ceva din ziarele RO. Chiar daca sunt de putin timp in Amsterdam pot spune ca o astfel de discriminare nu am intalnit aici. Mi-am jurat sa nu mai plec urechea la fel de fel de povesti, povesti despre romani, povesti citite din ziare si inflorite mai departe catre n gura casca. Parca jucam telefonul fara fir si in final iese ceva indescifrabil! Rezultatul: nu mai ma enervez! Stiind cat de mizerabil este drumul catre RO…dupa granita Nadlac…repet intrebarea: De ce nu ati venit cu avionul? Iarta-mi tonul mesajului sunt si eu ca si tine la fel de furioasa pe anumite probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor