Esec … la pahar

36 comentarii

Esec la pahar

Ce se vede in pahar nu este un esec ci transformarea unui esec culinar in ceva rapid si delicios. Aseara au anuntat la meteo ca astazi vor fi 29 grade asa ca m-am trezit voioasa dis de dimineata si m-am apucat sa gatesc. Pe la 7 am pus limba la fiert dupa care am zis sa fac niste muffins de ciocolata pe care doream de ceva timp sa ii incerc. Buuuun!! Pe la ora 8.30 dimineata erau deja 28 grade si nu stiu cate grade erau in bucatarie. Asa ca am inceput sa ma intreb daca mai era cazul sa dau si drumul la cuptor pt muffins. M-am hotarat pana la urma sa ma apuc de treaba in ciuda caldurii insuportabile de afara si din casa. Totul a mers super bine, am bagat muffins-ii la cuptor, m-am asezat la calculator si deodata am inghetat. Uitasem sa tapetez formele!!! Am asteptat sa se raceasca dupa ce i-am scos din cuptor si cu mare delicatete am incercat sa ii desprind din forma. Nici vorba!! La fiecare muffins ramaneam cu palarioara in mana si corpul lipit cu incapatanare de forme. Plina de nervi am vrut sa ii arunc dar apoi mi-am zis ca frisca am, niste sirop de cirese am, pahare am, un sot care adora dulcele la micul dejun am, si atunci de ce sa arunc ceva urat din care se poate naste ceva frumos si bun?? Si uite asa s-au nascut paharutele din imagine….

Ingrediente:

12 muffins sfaramati

250 gr frisca

100 gr sirop de cirese sau ce sirop doriti voi

Muffins-ii inca intregi,

Scosi din forme,

Formam un strat de muffins pe care il presam cu o lingura si apoi il stropim cu sirop de cirese,

adaugam un strat de frisca pe care il stropim si pe el cu sirop de cirese,

apoi mai facem un strat de firmituri de muffins si ultimul strat de frisca pe care il pudram cu firmituri. Dam la rece 30 minute si servim.

Seamana foarte mult la gust cu tortul “Padurea Neagra”. Aluatul are o consistenta usor umeda.

 

Si m-am gandit sa transform acest esec intr-o mica leapsa in care va invit sa postati la voi pe blog, daca doriti si bineinteles ati avut parte de astfel de incidente, cele mai haioase aventuri culinare.

 

Intrebarea este: Care a fost cel mai mare esec culinar al vostru ?

Daca aveti si poze cu nereusita personala cu atat mai bine. Asa ca daca va face placere, va invit sa preluati aceasta leapsa si sa ne impartasim reciproc si esecurile, nu numai succesele culinare. Poate reusim impreuna sa destainuim misterele retetelor bucuclase…

36 Comentarii

  1. Arata foarte-foarte bine!!!!

  2. Incepusem sa-ti scriu comentariu dar mi-am dat seama ca am multe de spus, o sa iti raspund pe blog 🙂
    Super faine paharelele, mai ca-ti vine sa strici briosele intentionat:).

  3. Cami -Camila-Witt....

    Apetisant, arata exelent si o prezentare de milioane. o seara placuta Cami

  4. Draga mea, esti extraordinara!!! nu e prima data cand gandesc asta! Minunat cum ai transformat esecul asta; asa esecuri tot omul vrea,arata superb si cred ca si gustul…. Pupici si felicitari !!!

  5. Чудесно предложение!Поздрави!

  6. Eu daca eram in locul tau Laura tranteam si buseam prin bucatarie de ma auzea tot blocul :))
    Am patit-o si eu de multe ori, daca imi aduc bine aminte, ultima oara a fost tot cu niste muffinsi 😛 cu espresso, care nu au vrut sa creasca nici in ruptul capului 😀 Dar la gust au fost deliciosi.

    Te-am pupacit

  7. Anonymous

    oau, delicios

  8. Anastasia

    I-mi place cum ai reparat catastrofa 😀 ti-am trimis ceva asemanator , sper sa nu fie cu suparare 😉 succes !

  9. Lissa's Cakes

    Laura scumpa ,pentru esecul asta care arata ''dezastruos'' de bine,vreau sa te premiez …asa ca treci pe la mine.Te pup!

  10. Draga mea,
    Nu am mai scris pe blogul tau nimic, pentru ca am fost foarte ocupata si suparata ca mi s-a stricat masina..Si aici in America, masina este prelungirea picioarelor..Pina la urma am cumparat alta, dar bineinteles ca nu a fost scutita de o gramada de nervi, bani si stres.
    Insa important este ca sintem sanatosi, ca necazuri de genul asta se mai intimpla.. Deci sa revin..Acum 2 saptamini a fost ziua sotului meu si m-am hotarit sa ii fac tortul postat de tine cu mousse de ricota si frisca..Desi nu am pretentia ca sint mare gospodina, mi-a iesit perfect si a fost apreciat de toti invitatii. Vreau sa iti multumesc pentru ca mi-ai explicat cum se face pe intelesul meu si m-ai ajutat sa fiu la inaltime cu ocazia petrecerii. Nu numai ca retetele tale sint deosebite si foarte gustoase dar tu le scrii in asa fel sa fie usor de urmat, iar pozele ajuta foarte mult.
    Te pup dulce si ma bucur ca esti prietena mea si pot sa impartasesc aceste lucruri cu tine.
    PS Superba pozele cu apusul de soare!

  11. Bucataria-Paradis

    Laura,ce-ai transformat tu aici arata yammy si tare ASPECTOASA,iar de poze nu mai spun nimic ca sti.Superbe.

  12. Multumesc mult Kiskukta!!

  13. Diana draga stii ca m-am bucurat ca nu au iesit? Ne-au placut mult in versiunea la pahar cu frisca si insiropate bine. Te pup si trec pe la tine sa citesc aventurile tale culinare!!

  14. Cami draga ma bucur mult ca iti plac!! Te pup si iti multumesc!! O zi excelenta sa ai!!

  15. Ana draga mea draga multumesc mult pentru cuvintele tale si sa stii ca tare m-am bucurat ca nu au iesit. Initial m-am enervat dar apoi mi-e trecut. Te imbratisez cu mare mare drag!!! Pupici scumpa mea!!

  16. Nanita thank you so much!! Kisses!

  17. Alizel mic si frumos eu trec prin trei faze cand nu imi iese ceva: la inceput ma enrvez cumplit, dupa ma bufneste rasul si in final ma calmez. De obicei vara cand este foarte cald si nu am rabdare deloc in bucatarie fac niste greseli absurde si de cele mai multe ori arunc la cos totul. De data asta am avut intentia sa le arunc dar mi-a trecut brusc prin minte ca as putea sa le transform si nu am regretat ca tare bune au fost. Pupicei scumpa frumoasa!!

  18. Multumesc mult Anonim!!

  19. Lissa scumpa mea iti multumesc din suflet pentru premiu. Trec repejor pe la tine imediat!! Te pupic!!

  20. Anastasia draga nu e deloc cu suparare!! Ba chiar iti multumesc pentru ca arata tare bine paharutele de joy of baking. Te pup si ma bucur mult ca iti place esecul meu!!

  21. Oana scumpa mea chiar ma intrebam ce mai faci. Tare rau imi pare sa aud ca ai avut necazuri cu masina si stiu cat este de frustranta o asemenea situatie pentru ca nu demult am trecut si noi prin aceiasi situatie si ne gandim serios sa cumparam si noi alta dar asta abia peste cateva luni bune. Draga mea ma bucur din toata inima ca ti-a reusit tortuletul atat de bine si iti multumesc ca l-ai incercat pentru o ocazie atat de importanta. Te pupic cu mare drag si multa sanatate va doresc!!!

  22. Paradis draga mea cat ma bucur sa te revad!! Iti multumesc tare mult ca iti place esecul meu. Te pup si numai bine iti doresc!!

  23. Arata tare bine "esecul" !!
    Te asteapta niste premii pe blogul meu, te rog sa treci cand poti sa le ridici.
    Te pup.

  24. Un SFAT. Eu nu tapetez niciodata formele, am o tava luata de la Ikea si fac cam asa: le las 1-2 minute sa se raceasca si apoi trec o scobitoare de jur-imprejurul fiecarei forme, detasand usor muffin-ul de forma. Ies usor, fara sa se sfarame.

  25. Elisa scumpa multumesc tare mult pentru premii. Te pupic cu mare drag.

  26. Monica draga multumesc mult de sfat. Eu in general le tapetez cu unt si faina si nu am avut niciodata probleme. O sa incerc si eu neaparat sa le fac fara sa tapetez. Te pupic!!

  27. care-i reteta pt. muffins cu cioco? 😀

  28. Yuki stiu ca aveam reteta pe undeva. Daca o gasesc o sa o scriu aici. o zi execelenta iti doresc!

  29. nu ma uita si pe mine cu reteta de muffins, pls 🙂

  30. Draga Laura blogul tau e minunat si retetele de asemenea !Azi le-am tot studiat si m-am minunat de ideile tale ,sunt superbe si prezentarea de asemenea .Am facut laptele condensat si pe viitor am pus ochii pe muuuuuulte retete .Iti multumesc ca le-ai postat si succes in tot ce faci ,te pup:*

    • Lucretia, scumpa mea, multumesc mult pentru aprecieri.
      Te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  31. Laura, esti geniala!!! Aproape zilnic revad retete de pe blogul tau si raman uimita de fiecare data.De unde atata creativitate?! Sincer,te consider un Einstein in bucatarie. Am spus multor colege despre tine si acum stau toate cu nasul in calculator si testeaza retetele tale. Ca si mine,bineinteles. Am facut “tortul cu inimi de ciocolata”pentru aniversarea soacrei mele. A fost un adevarat boom dulce. Lumea a fost incantata de-a dreptul. Mai ales pentru prezentarea tortului in sectiune. Iti multumesc ca ai facut din mine o bucatareasa mai buna. Toate cele bune si…o vara superba!

  32. Draga Laura, tocmai mi s-a intamplat si mie. Mi-am cumparat niste forme noi de briose in care nu mai trebuie puse acele hartii speciale. Cand le-am inaugurat, briosele mele au fost superbe! Ei bine azi nu au vrut sa iasa, desi le-am uns, am pus mai mult ulei in compozitie, s-au lipit. Asa ca imediat pun in aplicare ideea ta. Abia astept sa vad ce-o sa iasa 🙂 Multumesc pentru ideea geniala. Te pup :*

    • Lavinia, draga mea, sunt zile cand nimic nu iese cum ne-am dori. Eu cand am zile de genul asta, ma cumintesc si fug din bucatarie.:))
      Pup cu drag!!

  33. nicu petrache

    super;esti o persoana cu imaginatie .bravo .vreau sa comunic cu tine .fii binecuvantata

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.