Cosulete de bezea cu frisca si cacao


De 2 zile sunt singura acasa, sotul meu fiind plecat in Germania, si cum astazi se intoarce m-am gandit sa fac ceva rapid si simplu foc si anume niste cosulete de bezea pe care le-am umplut cu fisca mixata cu cacao. Umplutura este saracuta rau pentru ca atat aveam in casa dar se pot umple cu crema de vanilie si fructe (gen Pavlova) sau cu ingheatata sau cu diferite mousse-uri.

 

Image and video hosting by TinyPic

Ingrediente 9 cosulete bezea

  • 150 gr albus
  • 150 gr zahar tos
  • 150 gr zahar pudra
  • jum lingurita suc lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 200 gr frisca
  • 20 gr cacao

Preparare – Cosulete de bezea

Mixam bine albusurile proaspete la temperatura camerei cu 150 gr zahar tos si varful de sare. In momentul in care sunt mixate perfect si nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugati treptat zaharul pudra si susul de lamaie. Mixam din nou foarte bine pana obtinem o bezea teapana,

Pe o hartie de copt asezata in tava de cuptor desenam cerculete de vreo 8 cm diametru si formam fundul cosuletului umpland cercul cu bezea. Cu ajutorul unui sac-a-poche facem spirale de bezea de jur imprejurul cercului.

dam cosuletele la cuptorul preincalzit la 100 grade pentru 1.45-2 ore apoi le lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa,

Mixam frisca pana capata consistenta dupa care adaugam cacaua si mixam pana se intareste. Umplem cosuletele cu frisca, pudram cu putina cacao si servim,

 

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

16 comentarii la “Cosulete de bezea cu frisca si cacao

  1. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    Objektele astea de Artä leam admirat in Photoblog deja. Minuant aratä. Combinatia asta de Baiser , Friscä si Cacao le face perfect. Compliment mare.

    Cu drag Jacob

  2. Laura spune:

    Draga Jacob mreu ma rasfeti cu minunatele tale cuvinte. Desi nu sunt mare fan bezea, din cauza ca o data am mancat un tort de bezea si nu mi-a priit, de data asta am mancat si eu un cosulet. Cristi adora bezeaua si am zis sa ii fac o surpriza cand se intoarce.
    Ma bucur tare tare mult ca iti plac cosuletele!!

    Cu drag,
    Laura

  3. Laura spune:

    Didona draga mea sa stii ca ai mare dreptate. Frisca in combinatie cu cacao amara a mai taiat din dulceata bezelei si au fost tare bune!!
    Te pupic si multumesc pentru vizita!!

  4. Laura spune:

    Bine ai venit draga Cat!! Cu fructe sunt divine intr-adevar. Initial am vrut sa le umplu cu fructe dar cum nu aveam in casa le-am umplut cu frisca. Te pup si multumesc pentru vizita!!

  5. Carmen spune:

    Ce finute sint!Si de gust ce sa mai spun!Numai cind vezi fotografia si nu poti sa nu inghiti…
    Te pup!Un weekend placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor