Limbi de pisica

28 comentarii

Limbi de pisica

Daca aveti albusuri multe si nu stiti ce sa mai faceti cu ele, puteti incerca sa faceti aceste limbi de pisica. Sunt delicioase si foarte simplu de facut.

Ingrediente Limbi de pisica

  • 100 g albus
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 varf cutit sare

Limbi de pisica – Preparare

Mixam untul moale cu zaharul (eu am folosit zahar de trestie de data aceasta pentru ca e mai aromat) pana obtinem o crema spumoasa,

Adaugam treptat faina data prin sita,

iar dupa ce am incorporat toata faina, adaugam albusurile batute spuma (le mixam cu putina sare) si amestecam cu grija de jos in sus. La inceput va fi mai greu deoarece aluatul este dens dar treptat devine moale si pufos,

Bagam aluatul intr-un sac de patiserie si facem mici carnaciori de cca 7-8 cm lungime pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava de cuptor. Daca nu aveti un sac de patiserie puteti pune aluatul intr-o punga si ii taiati varful cu o foarfeca. Coacem limbile de pisica in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 4-5 minute sau pana marginea lor devine aurie.

Cand scoateti tava din cuptor le lasati 1-2 minute in tava sa se intareasca putin dupa care le puteti scoate.

Noi le-am servit simple dar le puteti trage in ciocolata topita la bain marie si apoi tavalite prin alune tocate, nuci sau migdale, sau le puteti da forma de mici cerculete cu care puteti imbraca marginea unui tort.

Pofta buna!!

28 Comentarii

  1. Nici nu stii cat am cautat aceasta reteta !!! Ma bucur foarte mult ca ai postat aceasta minunatie!!! Multumesc, Laura !!!

  2. Aproximativ cate albusuri intra in 100gr ? Mersic.

  3. Привет!Чудесни сладки!Имам награди за теб.Поздрави!

  4. M-am hotarat sa o incerc in seara aceasta, dar am aceeasi intrebare ca si Bianca…cam de la cate oua adun 100 gr albus? 🙂
    Multumesc

  5. Cat ma bucur Sabina draga ca iti plac limbile de pisica. Eu le ador pur si simplu. Te pupic si un weekend minunat iti doresc!!

  6. Bianca draga in gneral albusul unui ou obisnuit cantareste 30 grame deci poti pune 3 albusuri si un sfert. Te pup!!

  7. Thank you Nanita!! Kisses!!

  8. Irene draga mea un ou mediu are 30 gr albus deci 3 albusuri si un sfert eu zic ca merg perfect. Te pup si daca le incerci sa imi spui daca ti-au placut!!

  9. Laura,
    Imi place cum ai aranjat blogul.
    Pot sa iti spun ca eu il deschid numai pe Google Crome si nu am probleme cu vizualizarea lui.
    Acum doua saptamani am avut probleme cu el pe Internet Explorer. A trebuit sa restartez calculatorul, pentru ca imi apareau ferestre una dupa alta cu blogul tau.
    Iti deschid blogul zilnic.
    Oricum am numai cuvinte de lauda pentru tine.
    Felicitari

  10. Multumesc! Au iesit neasteptat de bine! Am adaugat in aluat miez de nuca si am folosit zahar de trestie.. 🙂 pe langa asta am facut si o limonada verde.. a fost o dup-amiaza dulce acrisoara 🙂
    pupici!

  11. Viviana draga mea iti multumesc mult ca iti place cum l-am aranjat si ma bucur mult ca nu ai probleme cu vizualizarea lui din Chrome. Am vazut ca mai multe persoane nu il vizualizeaza corect din IE si din cate am inteles widgetul Followers nu este complet compatibil cu IE si ca din cauza asta nu se incarca intotdeauna corect. Eu am Vista si se incarca foarte bine si rapid in ultima perioada din IE. Pupicei draga mea si iti multumesc din suflet ca ma citesti!!

  12. Irene te pupic si iti multumesc ca ai incercat reteta si ca ti-a placut. Mi-ai facut pofta de limonada asa ca o sa-mi fac si eu in dupa amiaza asta. Pupicei!!

  13. Laura, ce inseamna cuptorul la 200 de grade? Eu am cuptor clasic si nu ma pricep zau asa :)) Dar 170 de grade? In alta reteta ce mi-am notat sa o incerc asta e temperatura data de tine. Mersi mult.

  14. Diana, daca ai cuptor pe gaz, il incalzesti cam 10 minute inainte de a baga limbile de pisica, la foc ffff mare, dupa care, le bagi la cuptor si reduci flacara spre mediu.
    Pt 170 grade, preincalzesti cuptorul la flacara mare, pentru 10 minute, dupa care reduci flacara si introduci in cuptor preparatul respectiv.
    Te pupic!

  15. cristina iacob

    cred ca duminica am sa fac si eu limbile 🙂 ca prea arata….asa altfel…mai ales zici ca pot fi date prin ciocolata :* pupici si multumim de reteta :*

    • Cristina, scumpa, sunt tare bune de rontait si daca le treci si prin ciocolata, vor fi divine!
      Pup dulce dulce!

  16. Draga Laura, te urmaresc de ceva vreme si vreau sa iti spun ca ai niste idei extraordinare cand vine vorba de arta gatitului. Ca sa nu mai punem la socoteala ca totul pare simplu dupa ce explici tu!

    Am incercat si eu astazi reteta asta, doar ca am pus nuca inauntru si apoi le-am dat prin ciocolata. Sunt o minunatie!
    Te pup si sa ai o zi frumoasa!

    • Roxana, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!!
      Tare ma bucur ca ti-au placut limbile de pisica!
      Pup cu mare drag!

  17. Acum am scos ultima tava din cuptor. Fetele mele sunt pur si simplu innebunite dupa ele! E clar ca nu voi mai cumpara niciodata limbi de pisica din comert! Felicitari, esti extraordinara! La noi in casa, atunci cand gatesc dupa o reteta noua si iese foarte bine sunt intrebata daca e facuta dupa reteta Laurei Adamache. Multumesc pentru tot, ma inspiri zilnic. Multa sanatate si succes in continuare!

  18. schmittag

    BUNA ZIUA ACEASTA RETETA ESTE FOARTE CUNOSCUTA SI APRECIATA DE FRANCEZI
    ESTE BINE CA PUTETI SA IMPARTITI SI CU ALTII ACEASTA RETETA CARE E SIMPLA DE FACUT SI DELICIOASA.EN FRANCE ON L’APPELLE LANG DE CHAT.

  19. Cu ce as putea inlocui untul? cu untura sau unt de cocos?

    • Laura Adamache

      Elena, nu iti recomand sa il inlocuiesti. Consistenta finala se poate modifica.

  20. Elena Drimboi

    Am incercat si eu sa fac limbi de pisica ( e drept. nu am urmat reteta asta) si toate bune si frumoase dar cind le-am scos din cuptor mi- a fost imposibil sa le separ de hirtia de copt. Pur si simplu nu s- au dezlipit! Nici dupa 2 minute, nici dupa 5, nici chiar dupa 15 cum spune alta reteta. Care sa fie cauza si ce ma sfatuiesti sa fac?

    • Laura Adamache

      Draga Elena, ar trebui sa stiu ce reteta ai urmat pentru un raspuns corect.

  21. As putea adauga stafide in compozitie si sa le fac rotude ca si fursec? Cumpar des de la cofetarie ceva asem ca si textura, dar cu stafide. Ei le numesc fursecuri cu stafide. Imi plac tare mult si ar fi super daca ar iesi la fel.Multumesc

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.