Muffins cu whisky

25 comentarii

Muffins cu whisky

Desi e foarte urat afara si parca vad ca nu iesim maine nicaieri, eu am pregatit muffins cu whiskypentru picnicul planuit. Sunt foarte rapide si bune bune.

Ingrediente Muffins cu whisky

  • 300 g faina
  • 180 g zahar
  • 50 ml crema de whisky baileys
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 6 g praf de copt
  • picaturi de ciocolata
  • granule zahar

Muffins cu whisky – Preparare

Amestecam faina cu zaharul,

Separat amestecam oul cu 175 ml lapte si whisky,

Adaugam treptat mixul de zahar si faina si amestecam,

Adaugam 2 linguri de cacao . In 25 ml lapte ramas dizolvam praful de copt si il adaugam compozitiei,

La sfarsit adaugam picaturile de ciocolata,

Tapetam o forma de muffins cu unt si faina sau cu hartiute de muffins. Umplem formle cu aluat, pudram suprafata cu bobite cioco si granule de zahar,

Si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute,

Le lasam sa se raceasca putin si apoi le scoatem si le servim,

Pofta buna!

25 Comentarii

  1. Abelha Maia

    Delicious.
    Kiss

  2. Laura this beautiful. I like the choc, this good combination. :). Safe delicate Latvian:)

  3. Vai de mine, ce minunatii pufoase si “bine-crescute” 😛 …si ce poze naucitoare, Lauriciuleeee!!! :))
    Esti extraordinara…si pentru asta, iata, a venit la tanc premiul care te asteapta la mine pe blog: Blogger Oscar! 🙂
    Te-astept cu mare drag sa vii sa il ridici!
    Pupici multi si dulci!!! 🙂

  4. Jacktels Kochbuch

    Hallo Laura,

    cind am citit Titlul la mine pe Blog , am zis , uite la laura o dä acuma pe Tärii. Da acuma m-am si calmat. Cu Baileys ai fäcut Miffins ai täi de nota 100 . Si nu ti-a ajuns, ai mai dat si Schoko inäuntru.
    Intrebare: nu ai chef de visitä ??yummm…..
    Compliment mare.

    Salutäri Jacob

  5. Iti doresc vreme frumoasa maine,sa poti manca aceste pufosenii bune bune la picnicul planuit! Te pup!

  6. maine imi cumpar si eu o forma si ma pun pe treaba…

  7. ce fain arata!

  8. Miches Alexandra Sorina

    foarte bine arata imi place mult. granulele alea de zahar ce sunt? picaurile de cioco le-ai cumparat sau le-ai faut?

  9. Vai, ce frumos au crescut! :-)))

  10. Thank you Maia!! Kisses!!

  11. Thank you Fruzska that you liked this recipe! It’s so simple but delicious!! Kisses!

  12. Laurelu’ drag cat ma bucur sa te vad in vizita pe la mine scumpa mea!!! Te pupic cu mare drag si iti multumesc pentru premiu!! O sa trec cu siguranta sa il ridic!! Puicei infiniti tie si lui Bogdilici!!

  13. Hallo Jacob!! Tare m-ai facut sa rad cand am citit comentariul tau!! Sticla asta de Baileys am cumparat-o din Germania si atat am plimbat-o ca nici nu cred ca mai are alcool. Noi nu bem absolut deloc, dar in dulciuri mai folosesc alcool din cand in cand. Sa ma anunti cand vii in vizita ca sa fac portie dubla!!! Salutari Jacob si multumesc tare mult ca ti-au placut!!

  14. Miha draga mea iti multumesc din suflet!! Vremea a fost bunicica si am facut o plimbare luuunga lunga dupa care le-am savurat cu pofta. Te pupic si o saptamana excelenta iti doresc!!

  15. Adriana draga mea sper ca ti-au placut daca le-ai incercat!! Pupicei!!

  16. Draga mea Sorina iti multumesc ca iti plac!! Granulele de zahar si bobitele de ciocolata sunt cumparate. Aveam o reteta pt granule si imediat ce o pun in practica vin cu ea aici. Si bobitele se pot face in casa numai ca sunt tare migaloase. Topesti ciocolata la bain marie dupa care o lasi sa se raceasca putin cat sa prinda consistenta dupa care faci bobitele acestea cu ajutorul unei seringi de pasticerie. Le formezi pe o hartie de copt, le lasi sa se raceasca si apoi le poti folosi. Te pupic!

  17. Gabojsza draga au crescut tare mult si asta datorita prafului de copt stins in lapte. Te pup si iti multumesc ca iti plac!!

  18. Anonymous

    Misto 🙂
    Facem o batalie in muffins…

  19. Ma bucur ca iti plac Radu!! O sa trec cu siguranta sa ii vad pe ai tai. O zi perfecta iti dorec!!

  20. Bună, Laura!
    Am făcut și eu rețeta asta. Foarte gustoase au ieșit. Însă cu o consistență cam gumată, deși la aspect nu păreau. Nu trebuia și ceva gen ulei / unt?
    Mulțumesc.

  21. Te pup Irina draga mea si ma bucur ca le-ai incercat. Am tot stat sa ma gandesc de ce au avut la tine consistenta gumoasa si chiar nu stiu ce sa spun pentru ca mie mi-au iesit pufoase. Nu trebuie nici ulei si nici unt. Oare sa fie de la whisky? Te pupic Irina draga si iti multumesc ca le-ai incercat!!

  22. Laura de unde cumperi granulele de zahar? Picaturi de cioco am gasit insa granulele acestea de zahar nu le-am intalnit nicaieri. Mersic.

  23. Bianca draga mea granulele se gasesc in orice supermarket tip Lidl, GS, Despar, Eurospin, Conad. Promit, si de data asta ma tin de cuvant, ca foarte curand postez reteta. Am facut-o de vreo 3 ori si o data am facut si poze pas cu pas numai ca le-am sters din greseala. Chiar astazi am sa incerc sa o fac din nou si voi reveni cu reteta. Pupicei draga mea.

  24. Omul Lava

    Hey!

    Ai putea sa-mi recomanzi o anumita faina, te rog?

    • Omul Lava, eu folosesc o faina biologica (Bongiovanni), macinata la piatra, pe care o cumpar online.
      Iti recomand si tie sa folosesti o faina biologica pentru ca este “cinstita”, ca sa spun asa.
      O zi execelenta iti doresc!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.