Merluciu la cuptor cu cartofi

18 comentarii

Merluciu la cuptor cu cartofi, reteta simpla cu peste

merluciu-la-cuptor

Merluciul la cuptor cu cartofi si ceapa este una dintre retetele mele preferate cu peste. Acum cativa ani nici nu vroiam sa aud cuvantul peste, nu imi placea deloc, si chiar daca mami se chinuia sa mi-l pregateasca in zeci de moduri si sa ma convinga sa-l mananc, nici nu vroiam sa aud de el. Treptat am inceput sa-l introduc in meniul nostru, Cris iubeste pestele si datorita lui, am inceput sa-l mananc si eu cu placere. Acum nu trece saptamana fara sa pregatesc o reteta cu peste. Astazi va propun aceasta reteta delicioasa cu merluciu la cuptor. Este delicos preparart in acest fel.

Merluciu la cuptor cu cartofi si ceapa – Ingrediente (forma 24 cm)

  • 500 g file merluciu
  • 6-7 cartofi rosii
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 4 cepe mici rosii
  • 30 ml suc lamaie
  • 50 ml supa vegetala/apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Merluciu cu cartofi si ceapa – Mod de preparare

  • Curatam cartofii, ii spalam, ii stergem bine si ii taiem in felii foarte subtiri. Pudram cartofii su sare si putin piper.
  • Curatam ceapa, o taiem in rondele foarte subtiri si le pudram cu putina sare si piper.
  • Ungem o tava ceramica dreptunghiulara, de cca 24 cm, cu 1 lingura de ulei de masline.
  • Formam un strat de felii de cartofi, peste care asezam in strat uniform, o parte din fileurile de merluciu. Acoperim pestele cu un strat subtire de rondele de ceapa, apoi un alt strat de cartofi, un strat de fileuri de merluciu si un ultim strat de ceapa.

preparare-merluciu-cuptor

  • Amestecam supa vegetala/apa cu sucul de lamaie si uleiul de masline ramas si turnam amestecul in forma. Coacem pestele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 45 minute.

merluciu-cuptor-cartofi-ceapa

  • Il servim cald. Este delicios!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Merluciu la cuptor cu cartofi
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
2.51star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

18 Comentarii

  1. Noi suntem fan peste…Am facut si eu varianta la cuptor dar cu morcovi si mazare proaspata. Maine voi imprumuta modelul tau…Iti multumesc si te sarut!

  2. Ce pofta mi-este, arata tare bine scumpo, apetisant…ce sursa buna esti Laura draga!
    mersi de idee, muahhhhhhhh!!!

  3. Anonymous

    Tack för crocantoasa recepten. kram Marianna

  4. Jacktels Kochbuch

    Hallo Laura,

    Merluciu este un Peste foarte gustos, si la Cuptor rämine dulcisor si aromat la gust. Mai alle cä primeste si o fatä crocantä.Foarte elegantä Mincare . Compliment

    Salutäri Jacob

  5. Minunata reteta! Noi suntem mari mancatori de peste, asa ca am trecut-o pe lista retetelor care trebuie neaparat incercate! Te pup!

  6. Amalia draga mea si noi suntem mari amatori de peste si il mancm cu mare placere preparat oricum. Te pup!!

  7. Cata scumpa tare bine ne-a prins pestiucul asta. In tara mancam foarte des peste dar aici este fff scump si mancam mai rarut. As da orice pentru un crap la cuptor cu un munte de legume. Pupic draga mea!!

  8. Dear Marianna thank you so much that you liked this recipe.

  9. Hallo Jacob!! Ai mare dreptate, merlucius este un peste cu o carne lejera si usor dulce si ce imi place este ca nu este gras iar la cuptor iese o minune. Multumesc ca iti place!! Salutari!!

  10. Lavinia draga ma bucur mult ca iti place. Si noi papam cu mare placere peste desi nu atat de des cat ar trebui. Te pup!!

  11. bucatar maniac

    Arata foarte spectaculos! Imi place mult de tot pestele pe cere l-ai facut.
    O seara buna:)

  12. Multumesc mult de tot Bucataras Maniac ca iti place reteta dar sa stii ca fericita as face schimb cu gratarul tau nemaipomenit care mi-a facut o pofta teribila!! O zi buna iti doresc!!

  13. Salut! Azi am descoperit site-ul tau cautand o reteta pentru merluciu. Am incercat-o pe aceasta si sincer iti spun, nu mi.a placut cum a iesit…ceapa s-a uscat rau..patrunjelul, nu-ti mai spun.. cartofii f transparenti (sa-i fi taiat eu prea fin? am folosit razatoarea V)..doar pestele s-a facut bine..sa fii gresit undeva? dar nu vad unde…Poate ma lamuresti :). Multumesc!

    • Bine ai venit, Nico! Imi pare rau ca prima reteta incercata nu a fost un succes.
      Fiecare cuptor are timpi diferiti de coacere asadar timpul necesar realizarii unui preparat poate varia de la un cuptor la altul.
      Daca vrei sa refaci reteta, acopera in primele 20-30 minute tava cu folie de aluminiu dupa care indeparteaz-o si baga din nou tava in cuptor pana ce legumele se rumenesc.
      O zi buna iti doresc si te mai astept pe la mine!

  14. anca alexeev

    Excelenta idee. Voi face si eu in aceata seara. Multumesc. Daca vrei sa afli si alte retete te rog sa ma contactezi.

  15. Zaharia Mihaela

    Buna Laura:( nici mie nu mi-a iesit..cartofii nu s-au facut deloc:( si nu inteleg de ce:( am mai tinut si un plus doar doar se fac..dar nimic:( asa arata demential…macar pestele s-a facut:)

    • Mihaela, draga mea, daca tai feliile de cartof foarte foarte subtiri, se patrund sigur.
      Te pup!

  16. Delicioos! Lasat la foc mediu (180 gr.), mai mult de 1 ora, cu folie de aluminiu, se patrunde siguur! Mananc pt prima data merluciu si e delicioos !

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.