Tagliatelle alle erbe


Zilele trecute stateam si ma gandeam cum sa imbunatatesc gustul pastelor asa ca m-am hotarat ca in aluatul obisnuit de pasta sa adaug si o mana zdravana de verdeata aromata. Au fost atat de bune si aromate incat saptamana care vine le voi face dintr-un kg de faina si apoi o sa le congelez.

Tagliatelle

Ingrediente pentru 3 persoane

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei masline
  • sare

Mix de verdeata

  • patrunjel
  • 3 frunze telina
  • 12 frunze busuioc
  • 2 fire menta
  • 4 fire maghiran
  • 2 frunze lavanda

Tagliatelle ale erbe – Preparare

Important este ca patrunjelul sa predomine iar busuiocul, menta si lavanda sa nu fie puse in cantitati mari deoarece au o aroma puternica. Pastele trebuie sa rezulte usor aromate ca sa prinda gust si de la pregatirea lor finala.

Am facut aluatul la masina de paine, programul pentru paste care dureaza 15 minute. Am introdus in cuva faina, ouale, uleiul de masline, sarea si ierburile tocate fin (eu le-am tocat mai maricele)

Dupa 15 minute, am rasturnat aluatul pe masa infainata si l-am mai framantat putin pana a prins consistenta. Aluatul trebuie sa rezulte elastic si nu tare . Daca mai cere faina mai adaugati, dar treptat  pana rezulta elastica. Lasam biluta 30 minute acoperita cu un bol de plastic.

Impartim aluatul in 2 si trecem fiecare bucata prin masina de paste incepand cu numarul 1 si pana la nr 9. Eu dau fiecare foaie de 3 ori cu nr 1 si apoi trec o data prin restul numerelor pana la ultimul.

Foaia trebuie sa fie foarte subtire.

Dupa ce am terminat cu foile, le lasam inca vreo 30 minute la uscat si apoi taiem tagliatellele,

pe care le intindem pe un bat mai lung imbracat in hartie de copt,

Eu le-am preparat cu pancetta si cu dovlecei.

Am pus apa la fiert cu putina sare si cand a inceput sa fiarba am adaugat pastele. le fierbem 2 minute maxim, nu mai mult.

Intr-o tigaie adanca am calit un catel de usturoi necuratat (da o aroma mai discreta), am adaugat pancetta taiata cubulete mici mici si am lasat carnita vreo 10 minute la prajit. Apoi am aruncat usturoiul si am adaugat dovleceii taiati feliute subtiri,

si am adaugat o cescuta din apa in care au fiert pastele. Cand dovleceii s-au inmuiat si carnea este bine patrunsa, stingem focul.

Amestecam pastele scurse cu dovleceii si servim cu  parmezan proaspat ras pe deasupra. Au fost extraordinar de parfumate.

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

25 comentarii la “Tagliatelle alle erbe

  1. mariana spune:

    O este o buna ideee!ce bine arata si cred f.gustoase!in loc de panaceta ce ar merge de la noi?da o idee!te pup si o saptamana excelenta!(sa mai rocorit la voi?la noi da a si ploat sa veizi ca si gradina e mai altfel,adevarat ca n-a ploat suficient,dar asta e!va pup!

  2. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    numai din väzut simt Gustul fantastic la Bunätatea asta. Atitea Verdeturi care toate se impacä impreunä , bägate in proaspät Aluat si fäcut Tagliatele. De Vis. Si peste asta ai fäcut si Zucchini cu Panceta. Culinar Cultur pur Italianä. Respect mare.

    Salutäri din Nürnberg Jacob

  3. Laura spune:

    Mariana scumpa ma bucur mult ca iti plac. Au fost foarte bune si aromate. Pancetta se obtine de pe burta porcului si este ca sunca noastra cu straturi de grasime si carne.
    Aici este foarte cald inca si am inteles ca abia spre miercuri se face mai racoare putin.
    Pupici draga mea!!

  4. Laura spune:

    Hallo Jacob!! Iti multumesc mult ca iti plac si exact cum ai spus au fost extraordinar de parfumate. O parte le-am gatit a doua zi cu un suc prospat de rosii si busuioc. Delicioase!! Salutari!!

  5. Gabriela Cara spune:

    Scumpa Laura, ideile tale sunt extraordinare, gusturi minunate si rafinate.
    Imi dau seama ce aroma super le-ai dat.
    Pupici si imbratisari!

  6. ISABELA spune:

    Uite acum mie ciuda ca nu mi-am luat aparat de facut paste :). Ale tale arata muult mai bine decat cele cumparat si precis muult mai delicioase 😛
    Ai facut niste fotografii superbe 🙂

    Te pupic

  7. Laura spune:

    Gabi draga mea tare ma bucur ca iti plac tagliatellele mele. Au avut un gust divin, aromate si mai altfel decat cele obisnuite. Ma gandeam sa fac si niste foi de lasagna din aluat. Te pup scumpa mea!!

  8. Laura spune:

    Alizel mic si frumos e tare practica masinuta de paste mai ales cand e cald afara si nu prea ai chef de intins aluatul. Din cate stiu si la noi se gaseste. Eo invesitie minunata asa ca daca gasesti eu zic sa ti-o cumperi ca merita!! Pupicei scumpa si ma bucur ca iti plac pozutele.

  9. iulia spune:

    Vaiiiii, Laura, cat de bine arata, da cat de bune trebuie sa fie!!! Absolut delicioase… ce n-as da sa am si eu o portie cat de mica acolo 🙂 !! Puppp!!

  10. Laura spune:

    Iulia scumpa mea marturisesc ca m-am indragostit de paste de cand le fac exclusiv in casa. Aucu totul alt gust fata de cele cumparate iar astea parfumate sunt o nebunie!! Pupic!!

  11. Laura spune:

    Sunt foarte aromate Codruta draga. Daca nu ai facut pana acum paste in casa te sfatuiesc sa incerci macar o data ca sa vezi cat de bune ies si ce diferenta e fata de cele cumparate. Pupicei!!

  12. Laura spune:

    Draga Daniela cea mai buna si cunoscuta marca este Imperia. Din cate stiu se gaseste si la noi in Metro sau Cora. Te pup si sper sa gasesti pentru ca pastele facute in casa sunt minunate.

  13. Anonymous spune:

    In lipsa unui aparat de facut paste, crezi ca pot incerca reteta? cum ma sfatuiesti sa procedez? Pastele tale arata divin!! Multumesc, Daniela

  14. Laura spune:

    Daniela draga mea sigur ca le poti face si fara aparatul de paste. Ies chiar mai aromate la mana. Uite am explicat aici cum se intinde si se taie pastele manual:

    Te pupic si spor!!

  15. Laura spune:

    Anonim daca ti-a iesit tare tare adauga 1-2 linguri de apa. Dar nu multa pentru ca dupa perioada de odihna de 30 minute aluatul va deveni oricum elastic si il vei lucra usor. Eu zic ca daca e doar putin tare, lasa-l acoperit intr-o carpa de bumbac umeda pentru 1 ora. Va deveni sigur elastic fara sa mai trebuiasca sa adaugi apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor