La Multi Ani Mami!! – 2009

114 comentarii

Tort mousse capsuni

Astazi este ziua mamei mele si cum nu am avut cum sa sarbatorim impreuna aniversarea ei, am facut un tort cu mousse de capsuni, fructele preferate ale mamei.

Cum as putea sa o descriu pe mama? Nu mi-ar ajunge tot spatiul alocat de blogspot ca sa va povestesc ce om minunat este mama mea si cate lucruri  a facut pentru mine si fratele meu.  Eu ii doresc din toata inima mea sa ramana la fel de frumoasa, de vesela (este de o veselie contagioasa), de darnica si calda. Mami draga La multi Ani iti dorim si multa sanatate si sper sa iti placa tortul pregatit special pentru tine.

Si pe mami tot Laura o cheama asa ca fiind tortul ei nu aveam cum sa il numesc altfel. Este un tort cu mousse de capsuni si ciocolata alba, foarte aromat si deloc dietetic.

Ingrediente aluat (pasta biscotto)

  • 115 g zahar
  • 115 g faina
  • 3 oua
  • zahar pudra

Ingrediente decor aluat:

  • 30 g faina
  • 30 g zahar
  • 30 g albus (in general 1 albus de la un ou mediu)
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 10 g cacao

Ingrediente mousse de capsuni:

  • 150 g capsuni
  • 10 g gelatina in foi
  • 150 g ciocolata alba
  • 450 g frisca
  • 50 g zahar

Ingrediente glazura ciocolata:

  • 200 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata lapte
  • 200 g frisca lichida
  • 6 g gelatina in foi

Ingrediente sirop:

  • 100 g apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie

Decor:

  • capsuni
  • ciocolata lapte
  • frisca
  • ciocolata amara

Incepem cu decorul pentru aluat. Amestecam toate ingredientele pentru decor (faina, zahar, albus, unt si cacao). Pasta obtinuta,

o intindem cu ajutorul unei spatule lungi pe o bucata de hartie de copt care trebuie sa aiba dimensiunea tavii de cuptor, tava in care vom coace pasta biscotto.

Cu ajutorul unui “pieptan” de cofetarie,

trasam intai liniute pe verticala si apoi pe orizontala astfel incat sa rezulte mici patratele. Puteti da orice forma doriti voi iar daca vreti sa se vada mai mult pasta alba trasati doar un rand de linii,

Bagam foaia cu decorul nostru la congelator pentru ca avem nevoie sa fie super inghetat.

Preparam intre timp pasta biscotto (aluatul).

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecand de jos in sus.

Scoatem decorul de la congelator, atentie pentru ca trebuie sa fie inghetat bine de tot, si turnam peste el aluatul,

il coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute.

rasturnam foaia de aluat pe o hartie de copt abundent pudrata cu zahar praf,

si apoi taiem o fasie de dimensiunea cercului in care vom face tortul,

imbracam cu fasia marginea cercului, avand grija ca decorul sa vina spre exterior, iar  restul aluatului ramas il taiem in bucatele si le asezam la baza tortului avand grija sa nu lasam spatiu intre fasiute,

Preparam acum mousse-ul de ciocolata alba si capsuni:

Punem foile de gelatina in apa rece sa se inmoaie pentru 10 minute.

Punem intr-o craticioara 250 gr frisca din cele 450 gr si in momentul in care incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata alba data prin razatoare. Amestecam pana se dizolva toata ciocolata,

Separat, mixam fin capsunile impreuna cu zaharul si punem pe foc amestecul obtinut. Dupa ce incepe sa fiarba mai lasam piureul 5 minute pe foc mic dupa care stingem focul.

Lasam piureul vreo 5 minute cat sa se racoreasca putin, dar nu mult ca avem nevoie de el cald bine, dupa care adaugam in piure foile de gelatina bine stoarse. Amestecam pana se dizolva.

Amestecam piureul de capsuni cu cel de ciocolata,

lasam sa se raceasca si adaugam restul de 200 gr frisca mixata. Nu o mixam pana sta bat ci pana prinde o consistenta pufoasa. Amestecam frisca cu mousse –ul de jos in sus, putin cate putin.

Insiropam bine aluatul cu ajutorul unei pensule. Pentru sirop am fiert apa cu zaharu lsi la sfarsit am adaugat o fiola de esenta de vanulie, Am lasat sa se raceasca.

Umplem tortul cu mousse si il dam la frigider vreo 2 ore, pana se intareste.

Intre timp facem decoratiunile de ciocolata amara.

Topim cicocolata la bain marie dupa care cu ajutorul unei pungi mai grosute (eu cu punga le fac pentru ca mi-e mai usor) facem divesrse forme pe o foaie de hartie de copt.

Am avut aventuri cu triunghiurile de ciocolata . Initial am ornat tortul cu ele dar nu mi-am dat seama ca din cauza caldurii mi se pot topi daca scot tortul din frigider, asa ca dupa ce l-am ornat si mi-am tras sufletul, am scos tortul sa ii fac poze si dupa a doua poza au inceput sa se lase intr-o parte. M-am enervat cumplit pe mine pentru ca trebuia sa le fac mai grosute putin, asa ca le-am aruncat si am ornat tortul cu spiralele de ciocolata.

Ne apucam de glazura de ciocolata.

Topim la foc mic ciocolata rasa cu frisca si cand ciocolata s-a topit complet stingem focul. Lasam sa se raceasca cateva minute (5 minute) dupa care adaugam foile de gelatina,stoarse bine, pe care le-am tinut inainte in apa rece 10 minute.

Lasam glazura sa se raceasca la temperatura camerei, nu o bagati in frigider ,si mai amestecati din cand in cand in ea. Cand este aproape rece o adaugam peste mousse,

Lasam inca vreo 2 ore la frigider si dupa ce s-a intarit incepem sa decoram tortul.

Am decorat marginile cu moate de frisca,

iar in centru am pus capsuni trase in ciocolata de lapte topita la bain marie pe care le-am trecut pana la jumatate in ciocolata si apoi le-am dat la rece sa se intareasca ciocolata,

Tortul final,

Si sectiunea,

La multi ani, mami!!

 

114 Comentarii

  1. Anonymous

    Laura, scumpa, “La multi ani” mamei tale dragi, sa ii dea Dumnezeu multa sanatate.Despre tort, nu pot sa spun decat ca arata exceptional, esti o “artista culinara” :))))Voiam sa iti scriu comentariu la Ciambelle, pt ca le-am facut sambata si mi-au iesit extraordinar de bune, insa cand am intrat pe blogul tau am vazut postarea cu tortuletul pt mama ta, si am zis sa nu te stresez de 2 ori.Inca o data, tot binele si toata fericirea din lume, pt mama ta (si pt tine, bineinteles).Te pup! Mariana, Oradea

  2. La multi ani! Sa-ti traiasca mama si sa fie sanatoasa! Din ce ai scris tu aici se vede ca esti tare mandra de mamica ta, dar cred ca si ea este tare mandra ca are o fata asa talentata! Felicitari pentru tort! A iesit foarte frumos si se vede ca pe langa talent ai pus si multa dragoste in reteta asta!

  3. aripi de inger

    Super,mega,extra-bun si aratos.La multi ani !si multa sanatate mamei tale,sa ti-o tina d-zeu mult timp inainte.Pupici….

  4. Jacktels Kochbuch

    Hallo Laura,

    La multi Ani si multä Sänätate la Mämica ta.
    Foarte frumoasä Creatiune ai fäcut.Cu multe Details.Deko ti-a iesit perfect.Päcat cä nu este Mama la tine sä se bucure in real de asa o reusitä Creatiune…

    Salutäri Jacob

  5. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei

    Draga Laura,
    Tortul dedicat mamai tale este “MINUNA” si cu siguranta o sa fie foarte incintata de el ,dar cel mai mult si mai mult de faptul ca v-ati gindit la ea si o respectati atit de mult!!!
    Inteleg perfect cum este sa fii departe in aceste momente personale deosebite,…
    De aceea va urez la toata famila sa aveti o sarbatoare plina de fericire si mamei tale dragi ii urez din toatra inima, sa-i dea D-ZEU MUUUUUUUULTA SANATATE,PUTERE SI VIATA LUNGA!!!

    Cu deosebit respect si prietenie
    Laura S.

  6. La multi ani mamei tale…si muuuulta sanatate 🙂

  7. Draga mea Mariana iti multumesc din suflet pentru urarile tale minunate pe care i le voi transmite mamei cu prima ocazie!! Ma bucur tare mult ca ti-au placut ciambellele!! Te pupic si iti doresc numai bine!!

  8. Draga mea Lavinia iti multumesc mult pentru urari. Imi ador parintii pentru ca sunt niste persoane exceptionale care ne-au respectat intotdeauna intimitatea si cu care am putut vorbi absolut orice si oricand. Sunt cei mai buni prieteni ai mei!! Te pupic draga mea!!

  9. Laura, ii urez si eu mameitale un La Multi Ani, sa fie sanatoasa si fercita ca are o asa fica iubitoare.

    Tortul…. am ramas fara cuvinte :)), este divin, nu gasesti nici cumparat asa frumos 🙂
    Capsunile sunt si fructele mele preferate :).

    Te pupic!

  10. La multi ani mamei tale, Laura! Sanatate si multe bucurii. Ai scris tare frumos despre ea, sunt convinsa ca este mandra de voi pana la cer si inapoi. Sa va tina Dumnezeu mereu la fel de uiti si sa aveti parte de cat mai multe aniversari impreuna!!!
    Cat despre tort, arata Divin!!!

  11. Laura draga mea iti multumesc pentru urari si ma bucur mult ca iti place tortuletul!! Numai bine si multa sanatate iti doresc tie si intregii tale femilii!! Pupicei!!

  12. Hallo Jacob!! Multumesc tare mult pentru urari si ma bucur ca iti place tortuletul meu. Si mie imi pare tare rau ca nu sunt langa ai mei sa sarbatorim cum trebuie aniversarea mamei dar am promis ca atunci cand ma voi intoarce in tara o sa-l refac ca sa il poata gusta si mami.

    Salutari din Umbria!!

  13. Lissa's Cakes

    SUPERB tortuletul,Laura!Felicitari!
    Un buchet mare de flori din partea mea pt mama ta alaturi de urarea “LA MULTI ANI”!
    Te pup dulce!

  14. Scumpa mea Laura, iti multumesc pentru cuvintele tale superbe. E tare greu sa fii departe de familie dar eu sper ca macar la anul sa apucam sa sarbatorim in familie, asa cum trebuie. Oricum sunt fericita ca sunt sanatosi si fericiti. Este cel mai important lucru din lume.
    Te imbratisez cu mare drag si iti trimit mii de pupici pentru urarile tale!! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate draga mea prietena!!

  15. Multumesc pentru urari Adizzy draga!!Numai bine iti doresc!!

  16. Alizel mic si frumos te pupic draga mea si o sa-i transmit lui mami urarile tale!! Te pupic cu mare drag si iti multumesc ca iti place tortuletul!!

  17. Anki draga mea din suflet iti multumesc pentru urarea ta deosebita. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa avem parinti sanatosi si sa ne bucuram de ei cat mai mult timp posibil!! Numai bine draga Anki!!

  18. Lissa draga mea coemntariul tau inseamna mult pentru mine avand in vedere ca torturi ca ale tale foarte rar am vazut!! Te pup si iti multumesc tare mult pentru urari!!

  19. Чудесна торта!Изглежда свежа и вкусна.Аплодисменти!

  20. La multi ani si multa sanatate! Tortul ti-a iesit perfect! Te pup.

  21. Fericire multa si sanatate! sa traiti Lauritelor,va imbratisez cu mare drag!

  22. La multi, multi ani mamei tale, sanatate, fericire si multe bucurii!! Tortuletul este EXCEPTIONAL, Laura!!! Arata de vis!! Te puppp!!

  23. Йоланта Делибозова

    Фантастична торта.Браво и поклон пред таланта ти.

  24. Ce tort de vis! La multi ani mamei tale, Laura! Sa fie sanatoasa si fericita!

  25. La multi ani cu sanatate , multe bucurii si viata lunga mamei tale,draga mea fata frumoasa! Ce minunatie de tort ai facut, si eu o ador pe mami a mea:) Suntem niste fericite cu astfel de mame!Complimente doamnei si tie imbratisari si felicitari ca ai asa o dragoste mare! Pupici :*

  26. multi ani si buni,cu sanatate si fericire mamei tale,laura!cit despre tort…mirobolanta aparitie in retina mea!

  27. Abelha Maia

    Fantástico, lindo.
    Parabens é uma arte que têm, nas mãos.

  28. Laurici drag,
    Mama,cuvant plin de culoare si plin de lumina. Mama,suflet maret si inima tezaur, lacrimi de bucurie adunate intr-un cos de fericire. Mama, iubire impletita cu dor,cu momente sarate si cu intamplari piperate. Sa-ti traiasca si sa te bucuri mult timp de acum incolo de dumneaei. La multi ani!
    Tortuletul e superb si sunt sigura ca reflecta perfect acel inger ce te-a crescut, ti-a dar viata si a fost langa tine, cu ajutorul caruia azi ai devenit….;)Laurici drag. Pupicei multi si sarut mana mamei.

  29. Laura draga, La multi ani fericiti mamei tale, daca a crescut asa o fata minunata nu poate fi decat o persoana minunata! Felicitari pentru tort, arata de milioane! Mii de imbratisari calde din Bucuresti pentru tine si mama ta!

  30. Wonderful, wow very nice!

  31. Un tort exceptional pentru care cuvintele sunt de prisos…numai in filme am mai vazut asa ceva (daca am vazut!). Mamei tale sa ii dea Dumnezeu sanatate, bucurii si zile senine! Probabil seamana cu mama mea care are o fire optimista, energica si vesela. Felicitari pentru tort inca o data! Daca voi avea curaj am sa incerc sa-l fac si eu.

  32. Nanita thank you very much!! Kisses!!

  33. Elisa draga mea multumesc pentru urare!! Te pup si ma bucur ca iti place tortul!!

  34. Cata scumpa mea multumesc muuuult mult pentru urare!! Te pupic infinit draga mea!!

  35. Draga mea Iulia iti multumesc din toata inima pentru urari. Diseara vorbesc cu mami si o sa ii citesc toate urarile primite. Pupicei si multumesc ca iti pace tortuletul!!

  36. Thank you very much Йоланта Делибозова!!

  37. Nati scumpa ma bucur mult ca iti place tortul si iti multumesc pentru urari!! Pupic!!

  38. Ana scumpa mea draga ce urare frumoasa i-ai facut mamei mele!! Asa e, suntem niste norocoase cu asa mamici speciale. Sa le ajute Domnul cu multa sanatate si viata lunga si linistita!! Pupicei scumpa mea si ma bucur mult ca ti-a placut tortuletul!!

  39. Alison scumpa multumesc pentru urari draga mea cat despre tort marturisesc ca si mie mi-a bucurat retina si papilele!!Pupicei scumpa!!

  40. Abelha Maia thank you very much!! Kisses!!

  41. Amy draga mea, m-a emotionat profund urarea ta mai mult decat superba!! Iti multumesc din toata inima mea pentru cuvintele tale minunate pe care o sa i le transmit mamei chiar astazi cand vorbim. Pupicei infiniti scumpa mea!!!!!

  42. Corina scumpa multumesc muuult mult pentru urare si pentru ca ti-a placut tortuletul. Pupicei infiniti draga mea!!

  43. Thank you very much Fruszka!! Kisses!!

  44. Draga mea Amalia tare ma bucur ca ti-a placut tortul!! Sa stii ca se face foarte simplut si sunt convinsa ca iti va iesi de milioane daca il incerci. Te pupic cu mare drag si iti multumesc mult pentru urari!!!

  45. Gabriela Cara

    Felicitari pentru acest superb tort, arata de miioane si desigur gustul este pe masura!
    La multi ani sanatosi si fericiti ii doresc mamei tale, sunt sigura ca este o persoana deosebita si merita tot ce-i mai bun pe lume. Iar tu esti demna de toata admiratia pentru felul in care iti cinstesti mama. Bravo!
    Te pup!

  46. La multi ani mamei tale, multa sanatate si sa te bucure cat mai mult posibil cu prezenta si zambetul dansei, sa va bucurati de tot ce este mai frumos pe lume, sa fi alaturi de parinti. Te astept cu un premiu pe blogul meu.

  47. Doamneee ce fel arata! e trasnet nu alta!mai mult de atat nu as avea ce sa cer de la un tort!

    La multi ani, mamei tale! si multe bucurii!

    te pup, Laura!

  48. Anonymous

    Esti o adevarata profesionista. Ti-a iesit minunat tortul. La multi ani mamei tale.

  49. Draga Laura, La multi ani mamei tale! Multa sanatate si viata lunga. Trebuie sa fie tare mandra ca are asa o fiica. Felicitari pentru tort.

  50. In primul rand LA MULTI ANI mamei tale, sa fie sanatoasa si fie mandra de asa fata!
    In al doilea rand , stiu cum e sa fii departe de familie, ai un sentiment de dezradacinare pe care il pot intelege numai cei plecati de-acasa!
    Tortul……no comment, o minunatie!
    FELICITARI!

  51. La multi ani cu sanatate mamei tale! Ca de obicei exceptional executat tortul, si trebuie sa fie la fel si la gust. Pupici.

  52. Cami -Camila-Witt....

    Felicitari La multi ani cu multa sanatate linga cei dragi. Cami

  53. oau ,super noua fatza a blogului! Felicitari! Ai un premiu la mine :*

  54. Draga mea Gabi iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele tale calde!! Te imbratisez cu mare mare drag si ma bucur tare mult cati-a placut tortuletul mamei!! Pupicei!!

  55. Vicky draga mea ce urare frumoasa mi-ai facut tu!! Iti multumesc mult de tot si o sa trec astazi sa ridic premiul!! Pupici!!

  56. Diamond draga mea tare ma bucur ca ti-aplacut tortul si iti multumesc din suflet pentru urare!! Te pupic!!

  57. Anonim ma bucur mult ca iti place si iti multumesc pentru urari!!

  58. Nana draga multumesc pentru urare!! Te pup si numai bine iti doresc!!

  59. Tartoras iti multumesc mult pentru urare!! Ai mare dreptate, a asa greu sa fii departe de familie si e cumplit mai ales de sarbatori. Singura mea multumire e ca ei sunt bine si sunt sanatosi. Te pup draga mea!!

  60. Laura draga multumesc pentru urare si multumesc ca iti place tortul. A fost bun intr-adevar si foarte racoros. Te pupic!!

  61. Ce imi place noul look al blogului!!!! Sa ii/va fie de bine 🙂
    Arata “Delicious” asa, ciocolata cu lapte! Yummi!

  62. Cami iti multumesc pentru urare. Te pup si iti doresc numai bine!

  63. Ana scumpa tma bucur enorm ca iti place noua hainuta a blogului. Te pupic si iti multumesc pentru premiu.

  64. Laura, in loc de foi de gelatina (ca nu am vazut pe aici) pot pune gelatina granule? Cam cate grame daca ai idee? Multumesc. Pup

  65. bucatar maniac

    La multi ani mamei tale!
    O seara frumoasa

  66. Laura draga mea exact asta ma intreba si Gabi si ii spuneam ca mi-e frica de intrebarea asta pentru ca eu am inceput sa folosesc gelatina doar in Italia si aici nu se gaseste decat in foi. Dar in Germania am folosit gelatina granule si iti pot spune ca un plic de gelatina de 9 gr se foloseste pt 500 gr lichid si corespunde cu 10 gr gelatina in foi. Fiecare foaie de gelatina are 2 gr. Facand un calcul, se poate folosi un plic de 9 gr de gelatina granule in loc de 10 gr gelatina in foi pentru mousseul de capsuni. Draga mea sper sa iti fi fost de ajutor raspunsul meu!! Te pup!!

  67. Multumesc mult pentru urare Bucatar Maniac!! Un weekend minunat iti doresc!!

  68. Multumesc pt raspuns! Acum sper sa nu gresesc eu la calcule (hihihi). Aici plicul de gelatina e de 7gr (se putea sa fie ca in Europa?).

  69. Laura draga sa ma fii vazut pe mine cum stateam cu 3 plicuri de gelatina in fata si incercam sa calculez!! Eu la calcule sunt complet pe dinafara. In Germania am gasit gelatine fix care este un fel de praf pe care il folosesti daca nu se intareste compozitia. La noi exista oare? Pentru ca stiu ca e de la dr. oetker si òa noi se gasesc produse de ale lor. Daca mai ai vreo nelamurire te rog mult sa ma intrebi!! Pupicei

  70. Buna! Tortul tau arata minunat! Se apropie ziua sotului meu si as vrea sa il fac, dar am o nelamurire, daca poti sa ma ajuti, te rog. Eu am o tava de tort cu diametrul de 24 cm, dar am impresia, dupa cum vad din poze, ca nu e asa de inalta. Ce inaltime are tava ce ai folosit-o? Pot pune tortul si in altceva daca tava mea nu e buna? Multumesc mult si imi cer scuze daca intrebarea mea e banala 😀 Te pup ! si felicitari pt blog!

  71. Draga Ella eu am folosit un cerc care se deschide si caruia i se poate regla diametrul. Inaltimea lui este cam de 8-9 cm iar diametrul l-am reglat la 22 cm deci eu zic, avand in vedere ca vei folosi o forma cu un diametru mai mare, ca ingredientele de mai sus sunt perfecte pentru forma ta. Te pup si pentru orice alta intrebare ma gasesti aici!!

  72. Multumesc mult! Astazi il fac, sper sa iasa… Desi, la cat de bine ai explicat, ar fi culmea sa nu imi iasa. Inseamna ca sunt un adevarat dezastru in domeniul culinar… Te pup!

  73. Ella draga mea sunt convinsa ca o sa.ti iasa o minune de tort!!! Eu astazi am mai mult timp asa ca voi sta mai mult pe blogulet si daca ai nevoie cumva de ajutor ma gasesti aici!! Te pupic si spor la treaba!!

  74. Anonymous

    Extraordinar tort pentru o mamica grozava, facut de o fata cel putin la fel de grozava ca mama ei. E minunat felul in care iti apreciezi mama si ma bucur pentru tine ca ai noroc de o mama asa buna.
    Chiar daca am descoperit de abia acum blogul tau, ii doresc mamei tale multi ani fericiti alaturi de cei dragi si pe tine te felicit pentru reusitele tale.

    Daci

  75. Draga mea Daci iti multumesc din suflete pentru cuvintele tale si ii voi transmite mamei mele urarile tale!! Iti multumesc mult pentru vizita si te mai astept cu drag pe la mine!!
    Sarbatori Fericite iti doresc!!

  76. deosebit tortul !!!
    ce fel de ciocolata folosesti? de menaj speciala ,e destul de buna aceea?
    ma zapaceste cum arata :))

  77. Draga mea ANdreea la acest tort am folosit ciocolata cu lapte si ciocolata alba obisnuite gen poiana sau milka de la noi. Te pup si ma bucur ca iti place tortul.

  78. multumesc pt raspuns..acum am vazut ca mama ta e nascuta in aceeasi zi ca mine 😀
    am sa fac si eu acest tort acum de Sf.Pasti…sper sa semene macar putin ca al tau 😛
    o zi frumoasa sa ai !

  79. Ce coincidenta Andreea draga mea!! Sunt absolut convinsa ca iti va iesi cel putin la fel de frumos ca tortuletul meu. O zi excelenta iti doresc si eu!!

  80. buna Laura
    Hristos a inviat!
    am facut acest tort deosebit care a incantat familia mea !
    marturisesc ca l-am facut impreuna cu sora mea,altfel ar fi trebuit sa fac doua lucruri odata cu ambele maini 😀
    intradevar special tortul,l-am facut si putin mai mare.
    ce fericita eram eu cand am vazut ca mi-a iesit modelul,iar apoi cu fiecare etapa reusita eram din ce in ce mai increzatoare .
    multumesc pt reteta !
    iti doresc o zi frumoasa si un Paste fericit in continuare !

  81. Adevarat a Inviat draga Andreea!! ma bucur tare mult ca ai incercat acest tortulet si ca ti-a placut rezultatul.
    Te pupic cu mare drag si felicitari tie si surorii tale pentru reusita!!

  82. draga Laura,iti urmaresc de mult mai ales dulciurile si azi m-am hotarat sa incerc acest tort.A iesit minunat de bun(nu la fel de frumos).iti multumesc,Livia

  83. Laura, te felicit! poze, explicatii, organizare, retete – totul la superlativ.
    Imi place mult cum arata tortul, asa ca m-am decis sa-l pregatesc luna viitoare.
    Intrebarea mea este unde pot gasi acest piepten de cofetarie? Multumesc!

  84. Livia draga mea multumesc tare tare mult ca ai incercat tortul si ca ti-a placut. Te pupic cu drag!

  85. Multumesc mult Mihaela draga mea!! Pieptenul l-am cumparat din Germania dar ma gandesc ca trebuie sa existe in orice magazin mai mare care comercializeaza accesorii pentru cofetarie. Daca nu gasesti, poti cumpara un piepten normal cu dinti mai lati. Stiu ca nu e acelasi lucru si ca suna ciudat sa folosesti un piepten normal la un tort, dar e o solutie valabila care da rezultate bune.
    Te pupic!!

  86. Laura, tortul arata nemaipomenit!!! As vrea sa il incerc intr-o zi dar spune-mi te rog ce dimensiuni aveau tava in care ai copt pasta biscotto si cea in care ai montat tortul.

    Multumesc!!!

  87. Ma bucur tare mult ca-ti place, mihaela draga!! Am folosit tava de la cuptor care are dimensiuni standard in general pentru toate cuptoarele. Dimensiunea exacta nu o stiu dar este pe undeva pe la 40X30 cm. Cercul pe care l-am folosit pentru montare, are 26 cm.
    Pupici si sa-mi spui cum a iesit!!

  88. vreau sa fac acest tort de Craciun 😉 am gasit pieptanul de cofetarie la un magazin in Afi Palace:

  89. retete- ina

    foarte mult lucru dar excelent la final

  90. anca gania

    buna Laura,
    am facut tortul de craciun si mi-a iesit excelent. insa am o mica intrebare: ce diametru are cercul pe care l-ai folosit? am citit 2 comentarii de mai sus si am vazut ca intr-unul dintre comentarii ai scris ca ai folosit cercul cu diametru de 22 si intr-un alt comentariu ai scris ca diametrul e 26. vineri este ziua mea de nastere. pentru a sarbatori evenimentul, vreau sa pregatesc tortul de ciocolata cu mousse de quark, dar am aceeasi problema. am vazut ca in reteta tortului cu quark, ai mentionat ca blatul e de 20 cm, ceea ce ma face sa inteleg ca diametrul cercului e de 20. eu nu am un cerc de 20, ci de 24-26. ce ar trebui sa fac ? sa fac o portie si jumatate din toate ingredientele? multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsul tau!!! p.s: felicitari pentru tot ce faci!

  91. Anca draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut tortul!! Acum am recitit ce am scris in ambele comentarii si mi-e teama ca m-am exprimat gresit. Eu am un cerc reglabil care se poate extinde pana la 26 cm diametru. Pentru tortul acesta l-am fixat la 22 cm.
    Pentru tortul cu mousse de quark, am folosit acelasi cerc numai ca l-am fixat la 20 cm. Eu zic ca daca vrei sa faci acest tort de 24 cm diametru sa faci o portie si jumatate din toate ingredientele.
    Pupicei si sa-mi spui cum ti-a iesit!!

  92. Elena Raluca

    Draga Laura

    Cu ocazia implinirii celor 3 ani de blog iti doresc "La multi ani!". multa sanatate si putere sa cresti mare acest "proiect".

    As vrea sa te intreb ceva legat de acest tort. Pentru marginea de biscotto, pot imbina 2 bucati de blat. Eu am o forma cu diametru de 23 cm si circumferinta de 73 cm si nu stiu exact cum sa formez marginea.
    Tava mea de copt este de 37×25 cm. Este ok? Tava mea de cuptor nu imi incape in congelator.

    Iti multumesc anticipat pentru raspuns si iti doresc toate cele bune!
    Raluca

  93. Anonymous

    Draga Laura te apreciez f mult pt ceea ce faci. Acest tort imi lasa gura apa ca si celelalte bunatati de pe acest blog.
    Te rog mult sa ma ajuti cu ceva, am uitat cum se numeste un tort si acum nu il mai gasesc :(, stiu doar ca era din ciocolata si pe deasupra avea frisca pufoasa neuniformizata apoi fulgi de ciocolata (parca) si ceva cafea pe deasupra , vrei te rog sa imi spui cum se numeste te rog ! :d

  94. Anonim, multumesc mult pentru cuvintele tale!!
    Nu stiu sigur daca ne gandim la acelasi tort dar iti las linkul tortului facut pentru soacra mea care se potriveste descrierii tale.

    Te pupic!!

  95. Elena scumpa mea, scuza-ma ca raspund atat de tarziu dar abia acum am vazut comentariul.
    Multumesc din suflet pentru urari!!
    Se pot imbina fara probleme doua bucati de aluat pentru margini. In poza numarul 10, de sus in jos, o sa vezi in coltul stanga sus ca si eu am imbinat doua bucati pentru a forma marginile. Ele se vor "suda" dupa ce adaugi crema asa ca uneste-le linistita ca nu se vor desface dupa ce scoti tortul din inel.
    Draga mea, si tava mea de cuptor are cam aceleasi dimensiuni dar eu am bagat numai foaia cu decorul in congelator.
    Pup cu mare drag!!

  96. Vai Laura iti multumesc mult pt acest tort de pe link, dar nu este acelasi. Nu continea fructe celalalt doar cioco si frisca :). Daca iti amintesti cumva te rog as imi lasi linkul. multumesc mult!

  97. Laura, multumesc mult pentru aceasta reteta minunata! Am facut blatul si decorul dupa reteta ta, dar l-am umplut cu alte mousse-uri. Aspectul exterior a fost foarte apreciat, cand l-am scos pe frigider toata lumea a ramas cu gura cascata :)) Multumesc inca o data pentru retetele tale superbe! Te pup!

  98. Wow arata superb tortuletul..cred ca n-am sa reusesc vreodata sa fac asa ceva :(…Laura esti foarte talentata, te urmaresc de ceva vreme si am invatat multe de la tine…multumesc 🙂

  99. buna, Laura ! vizitez demult site-ul tau si am incercat multe din retele tale..vreau sa iti spun ca esti o adevarata artista si imi faci o mare bucurie cand impartasesti secretele tale culinare !!

    • Victoria, draga mea, multumesc tare mult ca ma vizitezi si ca-ti plac retetele mele!!
      Pupicei cu mult mult drag!!

  100. Draga Laura, am facut azi acest tort. Inca nu l-am gustat dar arata super. Multumesc mult!!!

  101. Iti urmaresc de mult timp blogul si chiar am incercat numeroase retete.De data aceasta as vrea sa imi usurez putin munca si in loc de blat sa folosesc piscoturi?Crezi ca e ok?Mersi.

    • Raluca, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place blogul meu. Nu l-am incercat cu piscoturi dar cred ca ar iesi delicios asa. Te sfatuiesc totusi sa folosesti niste piscoturi de calitate si sa elimini insiropatul sau sa le insiropezi fffff putin pentru ca mousse-ul e destul de lichid si s-ar putea inmuia mult prea mult.
      Pup si sa-mi spui cum a iesit !!

  102. Am facut tortul in weekend , de ziua mea.Sunt foarte incantata .La fel au fost si invitatii mei.Am renuntat in cele din urma la ideea cu piscoturile (nu am vrut sa risc) si am urmat pas cu pas reteta.Cu siguranta voi mai face si alte mininatii gasite pe blogul tau.Multumesc.

  103. si alte minunatii (graba , ce sa-i fac)

  104. Laura, de mult fac retetele tale, in tacere. Acum insa am nevoie de ajutor.
    M-am apucat sa fac tortul asta minunat si nu situ daca se insiropeaza si marginile sau numai fundal tortului. Multumesc mult pentru tot ce faci aici.

    • Andreea, draga mea, ma bucur ca iti plac retetele mele.
      Insiropeaza fundul tortului si foarte putin si marginile acestuia. Pe margini, treci de vreo 2-3 ori cu pensula si atat.
      Pupic dulce si spor la gatit!
      Sa imi spui cum a iesit!

  105. Laura, vroiam doar sa-ti spun ca a fost cel mai bun tort pe care l-am facut vreodata. Si crede-ma ca am facut destule. Secretul cred ca a fost o ciocolata foarte foarte buna pe care am folosit-o la mouss-uri. Au mancat invitatii mei pana si frunzele de la capsuni.
    Cu proxima ocazie il fac din nou, pentru ca de data asta n-am apucat sa mananc decat o feliuta mica mica.
    Iti multumesc

  106. Cristina M

    Draga mea,te felicit pentru minunatiile ce-ti ies din manute:) M-am hotarat sa fac tortul acesta sambata,pentru ziua baietelului meu .Pentru mine e un moment unic,implineste comoara mea 1 anisor si sunt tare emotionata .Asa ca,vreau sa-i pregatesc totul cu manutele mele(tort,prajituri,aperitive),de vreme ce am mai incercat torturile tale si au iesit perfecte.Forma mea de tort e de 27 cm,e in regula daca folosesc 1 data si inca 1/2 din ingredientele mentionate de tine?La gelatina m-am incurcat,cat art trebui sa folosesc pentru fiecare etapa daca gasesc doar granule 7 gr pliculetul? Uf,ador calculele,se vede,nu?:)
    Te pup si te imbratisez cu drag,ma rog sa-mi iasa de nota 20 sa fac impresie buna cu el.

    • Draga mea, in primul rand, La Multi Ani micutului tau!! Sa creasca mare, sa fie sanatos si sa aiba parte numai de lucuri frumoase in viata lui!
      Forma in care am facut tortul a avut 26 cm diametru, deci nu trebuie sa dublezi cantitatile, daca este cu 1 cm mai mare decat a mea.
      Referitor la gelatina granule, folosesti intotdeauna, in orice reteta, cu 3 g mai putin decat gelatina foi. De exemplu, la mousseul de capsuni ai nevoie de 10 g in foi sau de 7 g granule.
      Pup cu drag si spor la pregatiri!

  107. Cristina M

    Iti multumesc din suflet pentru raspuns,promit sa-ti trimit o poza cu tortuletul:*
    O zi buna iti doresc

  108. Buna laura imi place tortul tau f mult as dori sa il fac la ziua fetitei mele dar as dori sa te intreb daca il pot face cu diametrul de 30 si daca imi ajung pentru 30 persoane.daca dublez cantitatile este sufficient. Multumesc

    • Draga mea, tortul acesta a avut 22 cm si a ajus pentru 8 persoane. Deci un tort de 30 cm cred ca ar ajunge pentru cca 14-16 persoane, nu mai mult.
      Ar trebui sa faci 2 torturi de 30 cm pentru 30 de persoane. Mai bine sa-ti ramana cateva felii, decat sa nu ai suficient tort.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.