Flori de dovlecel umplute

21 comentarii

Retete culinare Aperitive – Flori de dovlecel umplute

Flori de dovlecel umplute - detaliu final

Ador florile de dovlecel in orice combinatie: in dulciuri, risotto, la cuptor, cu paste, dar cel mai mult si mai mult imi plac cele umplute si apoi prajite. Stiu ca nu sunt dietetice deloc dar sunt atat de bune incat nu ma pot abtine.

Pentru inceput cate ceva informatii despre florile de dovlecel.

Flori de dovlecel umplute - flori in cos

Florile de dovlecel au o forma lunguiata, petalele verzi la baza si galbene in interior. In interiorul florii de dovlecel se afla un pistil care de obicei este inlaturat inainte de preparare.

Exista doua varietati: florile masculine, caracterizate de un pistil lung si subtire si florile feminine care sunt mai mici si au un pistil ondulat. Florile masculine se preteaza cel mai bine la gatit deoarece sunt mai mari si deci mai simplu de umplut. Mai jos o poza cu cei doi pistili: masculin si feminin.

Flori de dovlecel umplute - flori cu sex masculine si feminin

Cand le cumparam trebuie sa fim atenti la urmatoarele aspecte: culoarea trebuie sa fie vie si petalele trebuie sa fie deschise si intregi. Florile masculine se introduc in apa si se pot conserva pentru  2 zile iar cele feminine nu trebuie sa fie despartite de dovlecel decat inainte de folosire pentru ca sunt mult mai sensibile. Florile de dovlecel sunt diuretice, revigorante si bogate in vitamina A.

Si acum sa vedem cum se fac florile de dovlecel umplute.

Ingrediente – Flori de dovlecel umplute

Aluat pentru 6 flori de dovlecel

  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 15 g ulei
  • 125 ml apa calduta
  • 1 ou mic
  • sare

Umplutura flori de dovlecel

  • 50 g mozzarella
  • 50 g mortadella
  • 25 g ricotta /urda
  • 3 frunze busuioc
  • 1 frunza salvie
  • 2 fire maghiran
  • 6-7 fire patrunjel
Mod de preparare
  • Amestecam faina cu drojdia si apoi adaugam apa calduta si uleiul.
  • Lasam aluatul sa se odihneasca 30 minute. Dupa 30 minute adaugam un ou usor batut cu furculita, sarea si amestecam pana la omogenizare.

Flori de dovlecel umplute - preparare aluat

  • Pentru umplutura, introducem toate ingredientele la robot si mixam pana obtinem o consistenta cremoasa.
  • Rupem cu foarte mare grija codita  florii de dovlecel si o data cu ea se va desprinde si pistilul.
  • Curatam frunzulitele verzi de la baza florii,  spalam florile cu grija si le stergem cu un servet curat sau le tamponam mai bine cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Umplem florile cu umplutura pana la jumatate dupa care rasucim partea superioara a florii.

Flori de dovlecel umplute - umplutura

  • Trecem fiecare floare prin aluat si o punem la prajit in ulei abundent incins.

Flori de dovlecel umplute - prajite

  • Cand sunt aurii le scotem pe o hartie absorbanta si le servim.

Flori de dovlecel umplute - sectiune

  • Pofta buna si weekend minunat tuturor!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Flori de dovlecel umplute
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

21 Comentarii

  1. Mereu mă uimeşti! 🙂 Numai reţete originale şi superb prezentate!
    Week-end plăcut! (scuze că nu prea las coment., dar mi-e o lene!:)

  2. Laura draga mea, te-ai hotarat sa ii faci sa roseasca pe bucatarii cei cu stelute?(michelin)Este tare delicata floarea de dovlecel si este unul din felurile de mancare fine, tare bunut…pupicei si week-end frumos la amandoi scumpica.

  3. Of, Laura, de ce nu te-am cunoscut inainte. Sunt ani buni de cand ma intrebam cum se mananca florile de dovlecei. Noi am locuit in Cipru inainte de a ne muta in Canada, si tot timpul ma miram ce se poate face cu florile de dovlecei, o retetea asa, mai adaptata pe stilul nostru romanesc. Acum, sa vezi Raluco unde gasesti flori de dovlecei, ca tare bine suna reteta ta. Te pupic si week-end placut.

  4. Super arata,Laurica!

    ps.Chiar daca nu comentez prea des,te urmaresc zilnic!

  5. klausenburger

    am mai auzit de felul asta de mancare, dar nu mi l-am putut explica si nici nu l-am incercat neintelegand cum se aleg florile alea. acum promit sa incerc si eu…
    totusi, ce gust au? arata superb dar nu mi le pot imagina ca si gust.
    felicitari Laura din nou 🙂

  6. Laura gand la gand cu bucurie :)) si eu am cules cateva flori de dovlecel care vroiam sa le fac :).

  7. buna! vrei sa vii putin aici? multumesc

  8. Draga Laura,

    Pina am citit postul tau nu am stiut stiut ca florile de dovlecel sint comestibile. Arata super!..si cred ca sint super bune. Draga mea, inca o data, tu transformi gatitul intr-o arta.
    Aici nu am de unde sa cumpar aceste frumoase flori, dar sper sa gust acesta reteta gatita de tine in restaurantul tau.
    Felicitari ca de fiecare data. Te pup si te imbratisez.

  9. Foarte faina reteta asta! Imi doresc enorm sa fac sau macar sa gust florile de dovlecei. Cand aveam Rai Uno si ma uitam la Prova del cuoco sau la alte programe TV italiene am notat multe variante, insa aici nu gasesc sa cumpar… Te sarut!

  10. Adelina ma bucur tare mult ca iti plac!! Te pupic si o saptamana minunata iti doresc!!

  11. Amy scumpa mea frumoasa eu ador florile de dovlecel si profit de sezon ca sa mananc cat mai des pentru ca din pacate nu se pot conserva. Te pupic cu mare drag si iti doresc o saptamana minunata!!!

  12. Raluca scumpa mea daca totusi gasesti flori de dovlecel sa cumperi neaparat pentru ca au un gust extraordinar de fin si merita cumparate. Oare la fermele care comercializeaza fructe si legume bio nu se gasesc? Te pupic scumpa si numai bine iti doresc!!

  13. Mimisor scumpa mea ma bucur mult ca iti plac si ca ma urmaresti!! Te pupic!!

  14. Draga mea Klausenburger nu pot spune ca au un gust decis dar au o usoara aroma de dovlecel. Daca sunt prajite nu prea se simte gustul dar daca se fac gogosi sau risotto se simte un gust discret de dovlecel. Te pupic!

  15. Amalia draga mea cat ma bucur ca iti place reteta asta!! Te pup si daca o incerci sa imi spui cum ti s-a parut!!

  16. Ana iubita acum vin la tine!! Pupicei cu mare drag!!

  17. Oana draga mea esti tare draguta ca de obicei!! Nici eu nu mancasem niciodata pana sa ajung aici. In italia sunt foarte apreciate si se gatesc in zeci de feluri. Te pupic draga mea si iti doresc o saptamana minunata!!

  18. Amalia scumpa mea sunt intr-adevar foarte fine ca gust si textura si merita incercate cu siguranta. Tare rau imi pare ca au scos Prova del cuoco si nu o sa inteleg niciodata de ce au facut-o. Te pupic scumpa mea!!

  19. Lissa's Cakes

    Laura scumpa,de fiecare data ma uimesti cu retetele,arata nemaipomenit de bine!Sincer nu am mancat niciodata flori de dovlecel,dar m-ai facut curioasa .
    Te pup!

  20. Lissa scumpa mea ma bucur tare mult ca iti plac floricelele mele. Te pupic cu mare drag!!

  21. Fantastic! Trebuie sa fie o minunatie! Incepe postul si tare ma tem ca nu mai apuc sa le mai fac, dar nu-i nimic, tin minte pentru la anul sa nu mai ratez a cumpara flori de dovleac! Te pup!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.